Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:01 | December 27, 2021

God Jul!

Denna jul blev lite annorlunda då tanken var att Elias familj skulle komma. Men typ hela Elias lag åkte på COVID så han fick sitta isolerad i 10 dagar och då var risken för stor att familjen också skulle bli smittade så resan avbokades. Jag klarade mig, testades varannan dag och har självisolerat mig lite också så två dagar innan julafton fick jag träffa Elias igen.

Så vi gjorde så att vi bokade Banff sista minuten och sedan bokade jag även in hundsläde på julaftons morgon. Så vi åkte upp på eftermiddagen den 23e, hade en så himla mysig kväll och lade oss strax innan 22 för att vara pigga dagen efter. Problemet var dock att jag inte kunde sova. Det var inte så att jag sov litegrann, någon timma här eller där. Jag var vaken heeeeeela natten, var inte ett dugg trött. Och jag vet inte om det var pga min kropp höll på att ställa om sig eftersom jag precis slutat med alla medicinerna så dagen efter var jag inte den piggaste människan på denna jord. Men 6:30 gick larmet, Elias gick ut med Stitch och vi hade -20° denna morgon. Vi åt frukost, gick ut med Stitch en gång till innan vi lämnade henne på hotellrummet strax innan 8 och sedan åkte vi iväg.

Vi kom fram och det var fortfarande svinkallt trots att vi hade packat på oss med kläder, filtar och att vi var nerpackade i släden hjälpte liksom inte utan vi frös som fan alltså! Själva turen var en timma lång, snön piskade och hela ansiktet gjorde ont. Kan ärligt talat säga att vi njöt inte så mycket av turen men det blev ju lite fina bilder och videos. Jag skulle absolut kunna göra om det, när det är varmare!!!

Vi var tillbaka på hotellet vid 12, hämtade upp Stitch och våra väskor och sedan rullade vi tillbaka till Calgary där vi fortsatte julfirandet med traditionellt julbord. På kvällen hade vi några över, hade lite vinprovning, lekte lite lekar, släppte iväg sky lanterns och jag tror var jag i sängen strax efter 2. Så trots att julen inte blev som vi hade tänkt så blev det väldigt lyckat ändå!

Det var snöstorm på väg upp så det tog lite längre tid än vanligt att åka då vi knappt såg vägen.  Så fort vi kom in på rummet så fick jag sådan julkänsla. Hade ju tappat den lite efter allt som hade hänt med både Elias som satt isolerad och på det få tråkiga besked gällande IVFen. Så att komma in här, se granen och sedan få lite bubbel och tårta gjorde så mycket! Även Stitch hade fått lite julgotta, älskar hur hundvänliga dom är här borta! Och det vita på Stitch är inte hennes torra päls, även om man kan tro det för att det är så kallt och torrt här borta. Hon rullade sig på entremattan i receptionen… De som jobbar på det här hotellet är otroligt service minded. Dom tar reda på bland annat allergier så att man kan få sig en trevlig överraskning på rummet när man kommer. Och det här måste nog varit den godaste tårtan jag någonsin ätit och den var gluten- och laktosfri! Och kom igen, hur fin var den inte!?   Hotellet hade ju också fixat en hundkaka åt Stitch.Älskar dessa nötknäppare, vill ha sådana här till nästa jul!  Drog på mig en klänning kvällen till ära då vi skulle äta middag.   Julaftonsmorgon. Vi hade tid för hundsläden kl 9, frös ju som fasen medan hundarna låg och rullade sig i snön. Dessa är tränade till att kunna springa flera mil om dagen och har inga problem att springa i -30° vilket är helt galet. Så -20° var ingen match för de här. Trots att vi satt nerpackade i den här släden så var det kallt. Så efter halva sträckan (5km) så frågade jag om jag fick stå bak på släden med instruktören istället för att springa lite i uppförsbackar och röra på mig. Blev ju varmare i kroppen men trodde jag hade förfruset mitt ansikte.  När vi kom hem hoppade jag in i en varm dusch. När jag kom ner gav Elias mig ett glas bubbel som jag fick smutta på medan han fixade den sista julmaten.


6 kommentarer6 kommentarer om “God Jul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här