Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:19 | December 26, 2021

IVF resan är över

Efter nästan 2 år av att försöka skaffa familj, ett år med IVF så har vi kommit till den punkten där det räcker för oss. Det går liksom inte att fortsätta mer. Vi gjorde ett försök till, den här gången med 2 embryo. Det tog sig, mitt hcg (gravidhormonet) började på 65, två dagar senare var det 192 och ytterligare två dagar gick det upp till 416. Allt såg bra ut men med de här siffrorna så var det ett tecken på att endast en hade tagit sig vilket var ganska förväntat. Två dagar senare gick det ner till 322… När hcg inte stiger med ca det dubbla eller kanske till och med som i vårat fall sjunker är det mest troligt ett tecken på att det inte blir en lyckad graviditet. Ett tecken på missfall eller kanske till och med utomkvedshavandeskap. Tog ett till blodprov ytterligare två dagar för att det skulle konstateras men då hade det stigit till 411. Det här är inte vanligt att man ser och det finns några enstaka fall där hcg stiger, sjunker och stiger igen och det blir en lyckad graviditet, men efter allt känner jag min kropp ganska väl och visste att så var inte fallet för oss.

Så vi fick åka in, jag fick göra ultraljud där man hade svårt att hitta min vänstra äggledare. Och man kan inte se så mycket av en graviditet om inte hcg är högre än 1500 så de kunde inte se vart denna graviditet var, om det låg i min livmoder eller i äggledaren. Så det har varit lite obehagliga dagar senaste tiden just för att ligger det i äggledaren och växer på snabbare än vanligt kan det vara livshotande. Ni som vet var utomkvedshavandeskap är eller kanske till och med varit med om det vet ju hur illa det kan vara. Jag har haft det en gång tidigare och då ökar chansen att få det igen.

Men efter ultraljudet hade vi ett möte med vår IVF- läkare och redan hemma när vi tog emot beskedet med dessa konstiga hcg- värdena jag hade så bestämde vi oss för att efter det här blir det inget mer. Jag har inte allt mått bra denna gång, varken fysiskt eller psykiskt. Och trots att jag känt lite att jag kan utsätta mig för vad som för att vi ska kunna få ett barn så satte Elias även ner foten nu då han inte vill se mig må såhär.Vi har gjort allt vi kan när det kommer till IVF och visst hade vi kunnat göra om detta igen och igen och igen, men mår man inte bra så är det inte värt det. Och det kanske inte är jättelätt att må bra under tiden man gör det, men jag kunde ändå ställa mig in på att det är under en begränsad tid. Men nu när det misslyckades igen så blev man liksom påmind om att det finns ingen tidsram, detta kanske inte är en begränsad tid.

Och vi har pratat om andra alternativ också men ville verkligen ge detta en sista chans. Så när vi hade möte med vår IVF- läkare så sa han “ni har ju nämnt andra alternativ” och där och då var det jobbigt för det kändes nästan som att vi fick svart på vitt att jag inte kan bära ett barn. Och att få ett sådant besked är väldigt jobbigt. Samtidigt så har jag under allt det här liksom vant mig vid den tanken och accepterat det till en viss grad. Så när jag och Elias kom hem och diskuterade, lät det sjunka in samtidigt som jag fick sluta med alla medicinerna så kändes det för varje dag som att en sten lättat från mina axlar.

Första gången på ca 2,5 månad började jag äntligen känna som mig själv igen och tanken på att kolla på andra alternativ var liksom inte läskig längre. Bara för att jag inte kommer att kunna bära ett barn så innebär inte det att vi inte kommer att kunna älska ett barn. Definitionen av en mamma innebär inte att du ska bära ditt barn, dina gener och sedan föda det. Du kan bli en mamma genom andra sätt också, tex ägg- eller spermadonation, surrogat eller adoption. Och bara för att du är personen som bär barnet i magen det så innebär inte att du kommer att vara en bättre mamma än någon som behöver ta till andra hjälpmedel.

Och det är klart att det känns som en stor förlust för mig att inte få uppleva hela den grejen, att få bära sitt barn. Och visst, det finns inget som säger att det aldrig kommer att gå i framtiden, men status just nu är att jag inte kan bära ett. Men samtidigt om jag inte har det alternativet så känner jag att det är viktigt för mig att se det positiva och det bra med de andra alternativen. Och jag tror att för vissa människor så kanske det här låter helt galet, och tyvärr resonerar vissa människor “kan man inte skaffa barn på ett naturligt sätt så är det menat att det ska vara så”. Tro mig, jag har fått sådana meddelanden. Men det är samma sak som att säga “ja har du fått cancer är det inte menat att du ska leva”.

Jag tycker att det är helt fantastiskt att det finns andra alternativ, även om det är bra mycket längre och tuffare resa. Känslomässigt är det som att man stoppar in ett tredje världskrig i kroppen. Det kostar otroligt mycket pengar samtidigt som det inte är någon garanti och man vet liksom inte när eller om denna resa någonsin kommer att vara över.

Och ännu en gång vill jag påminna om att jag är bara öppen för att jag vill dela vår resa för att jag vet att det finns så många andra i samma sits. Men, jag vill inte ha tips och råd för att vi har verkligen gjort allt vi kan när det kommer till IVF och nu har vi satt stopp för det. Vi kommer inte att göra om det igen för jag vägrar riskera att sätta ännu en litet embryo eller bebis till himlen genom att vi ska pressa min kropp ännu mer, vi har redan 8 stycken där nu.


87 kommentarer87 kommentarer om “IVF resan är över”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • Så kloka ni är ❤️

  Reply
 • All styrka till er ❤️ Du är otrolig stark som orkar dela eran resa. Du är en förebild för alla som kämpar dagligen med att bilda familj ❤️

  Reply
 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • ❤❤❤❤

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • Så tråkigt att du har fått den informationen/uppfattningen, att du inte kan bära ett barn. Missfall beror till 95% på ägg/spermie, inte livmoder. förstår att du inte orkar mer. Men att du inte skulle kunna bära ett barn? Det kan du, men det kanske tar tid och psykisk / fysisk ohälsa som du inte orkar. Du kanske behöver gå igenom ytterligare kemiska graviditeter och ev missfall.

  Men experter i kanada kan säkert leda er rätt nu. I Sverige skulle ni rekommenderas att försöka med att bli gravida spontant, om det slutar i fler missfall ev äggdonation. (Jobbar med detta så jag är insatt).

  Lycka till vad ni än beslutar er för! ❤️

  Reply
 • Annica skrev klart och tydligt att hon inte ville ha nå “tips”.

  Reply
 • Lägg av Sara. Kan du inte läsa vad Annica skrev. Spelar ingen roll vad du jobbar med.

  Reply
 • Jag var tydlig med att jag inte ville ha tips. Och i det här fallet är det varken fel på ägg eller spermie. Vi har gjort gen- och kromosomtester på oss, ägg och spermier och dom visar fullt normalt. Så det är min kropp som inte klarar av det

  Reply
 • Ber om ursäkt om du uppfattade det som tips. Det var det inte. Bara omtanke. Och en svensk läkares kunskap och pepp om att inte ge upp. Men men. Ber om ursäkt om du uppfattade det annorlunda.

  Reply
 • All kärlek till er❤️ Oavsett om du inte blir mamma ”naturlig väg” kommer du bli en supermamma till ert barn!
  Stor kram

  Reply
 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • Jag tycker att du är helt fantastisk som orkar dela denna resa med oss. Som du skriver så är det inte “bärandet” av ett barn som definierar hur man blir som mamma. All kärlek till er båda ❤

  Reply
 • Kunde inte sagt det bättre själv, så himla starkt och fint gjort att dela med oss! ❤️

  Reply
 • Starkt delat❤❤

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • ❤️❤️ all kärlek till er!

  Reply
 • Hoppas ni nu kan landa lite och att du Annika hittar tillbaka till glädjen i livet. Påfrestande och psykiskt jobbigt sådant här.

  Har familj som adopterat och det är det bästa som hänt dom. Är liksom som att det barnet blir lite extra älskat på något vis, så himla efterlängtat.

  Det kommer förmodligen att lösa sig, bara inte riktigt som man tänkt sig från första början!

  Kram till er! <3

  Reply
 • ♥️♥️♥️♥️♥️

  Reply
 • Ni gör det som är bäst för er, ta hand om er! ❤

  Reply
 • Otroligt starkt av dig att du delar med dig av det här och framför allt kring en psykiska biten, för det är psykisk tortyr man går igenom. Känner så igen mig i känslan av lättnad när man öppnar dörren till ”andra alternativ”, när man väl gjort det och landar i det så hade jag precis samma känsla. Höll på att kräkas när vår gynekolog sa att enda alternativet för oss att bli föräldrar skulle vara via äggdonation eller adoption men när jag till slut landade i det och läste positiva historier kring det så kändes det ändå fint. Ni kommer att bli fantastiska föräldrar den dagen ni blir det och resan man gör när man går igenom ofrivillig barnlöshet gör en ju så ödmjuk att jag tror att man både blir en bättre människa och bättre förälder när man tagit sig till den ”andra sidan”, även om vägen dit är ett helvete.

  Stora varma kramar till er och all lycka.

  Reply
 • Du är så STARK som delar med dig av detta! Jag hoppas att ni finner frid med det hela och att ni får må bra framöver ❤

  Reply
 • Stor kram!

  Jag är en stolt äggdonator och blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på att jag förhoppningsvis varit en saknad pusselbit i någons familj resa. En liten hjälp på vägen mot en efterlängtad dröm.

  ❤️

  Reply
 • Så modigt att dela med dig. Vi är många som känner igen oss i din situation. Vi kämpade länge med i 2 år.
  Du kommer bli en toppen mamma oavsett vilken väg. Det känns extra tråkigt att läsa om de elaka kommentarerna. Så tråkigt och onödigt av dessa personer.

  Reply
 • Vill bara skriva att du är en inspiration när du är så öppen. Tack för du delar med dig och gör det på ett så fint sätt.
  All lycka till med allt, men fortsätt må bra.

  God jul och fortsättning

  Reply
 • Tack för att du delar, fint starkt och äkta ❤

  Reply
 • Kärlek och omtanke till er båda ♥️

  Reply
 • All kärlek till er!

  Reply
 • Tack för att du delar med dig! ❤️ Kämpar också med ofrivillig barnlöshet och fan vad kämpigt det är. Ofta känner jag mig ensammasts i världen. Men en dag är det vår tur att bli mammor ❤️

  Reply
 • Jag träffade en väldigt bra läkare under vår IVF resa som sa:
  ”Det genetiska arvet som likhet, hårfärg, ögonfärg m.m är en väldigt liten del av barnet. Det är Allt annat som har betydelse, för det sociala arvet är så mkt större och viktigare än blont hår och blå ögon, barnet kommer ju formas av er och era värderingar.”
  Du kommer bli en alldeles fantastisk mamma även om barnet växer utanför din mage, för det kommer växa i ditt hjärta istället.

  Reply
 • Så otroligt fint skrivet av dig samt klok läkare! ❤️

  Reply
 • Du är fantastisk Annica!
  Lycka till i ert nya kapitell mot att bli föräldrar!
  Jag kom att tänka på en dikt som jag har läst, den är egentligen skriven till föräldrar som välsignas med ett barn som har speciella behov, men jag tycker att den passar in i hela bubblan kring att expandera sin familj!

  “Välkommen till Holland!

  När man ska ha barn, är det som att planera en sagolik semesterresa till Italien. Du köper en massa resehandböcker och gör upp underbara planer. Colosseum, Michelangelo, lutande tornet i Pisa, gondolerna i Venedig. Du lär dig konversera på italienska. Allt är mycket spännande.

  Efter månader av spänd och otålig förväntan, kommer så slutligen dagen D.

  Du packar dina väskor och reser iväg. Åtskilliga timmar senare landar planet.
  Flygvärdinnan kommer och säger: – Välkommen till Holland.

  – HOLLAND? Halvropar du.
  – VAD MENAR DU MED HOLLAND? JAG HAR BESTÄLLT EN RESA TILL ITALIEN!
  – Jag ska vara i ITALIEN!
  -HELA MITT LIV HAR JAG DRÖMT OM ATT RESA TILL ITALIEN!

  Men det har blivit en förväxling i flygrutten. De har landat i Holland och där måste du stanna.

  En viktig sak att komma ihåg är att de inte har tagit dig till en hemsk,vidrig, oanständig plats, full av farsot, svält och sjukdom. Nej, det är bara en helt annorlunda plats.

  Så du måste gå ut och köpa nya resehandböcker, och du måste lära dig ett helt nytt språk, och du möter en helt ny grupp av människor som du aldrig har mött tidigare.

  Det är som sagt en annorlunda plats. Det är en långsammare takt här än i Italien, mindre glamoröst. Men efter att ha varit här ett tag och du har hämtat andan och sett dig omkring, så börjar du lägga märke till att Holland har väderkvarnar, Holland har tulpaner och Holland har till och med Rembrandt.

  Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien och de skryter om hur underbar deras tid i Italien har varit.

  Och då och då säger du kanske till dig själv:
  – JA, DET VAR DIT JAG SKULLE.
  – DET VAR VAD JAG HADE PLANERAT.
  Och smärtan kommer aldrig någonsin att försvinna helt, för förlusten av den drömmen är en mycket, mycket stor förlust. Men om du ödslar ditt liv med att sörja över det faktum att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av det riktigt speciella, verkligt underbara med HOLLAND.”
  “EMILY PEARL KINGSLEY”

  Kramar❤❤❤

  Reply
 • ♥ ♥ ♥ Kärlek och styrka till er ♥ ♥ ♥

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • Jag kan förstå din sorg över att inte kunna bära ett barn, men är glad över att du kan se andra alternativ som möjliga. Har följt dig sen BB och älskar att du fann Elias som verkar vara en sån härlig kille, det är du värd. Och ni kommer bli världens bästa föräldrar till era framtida barn, helt oberoende på vem som bär dom under graviditeten. Ska bli så roligt att följa er på vägen. ❤️

  Reply
 • Jag hade aldrig klarat detta utan honom. Han har varit en klippa och har burit oss båda genom detta <3

  Reply
 • All kärlek och styrka till er!
  Har själv går igenom tre missfall och hittade din kanal på YT som gav mig så mycket stöd.
  Tack för allt du delar med dig! ♥️

  Reply
 • Bara massa kärlek till er!

  Reply
 • Jag tycker att du är så otroligt stark som öppet berättar och därigenom hjälper andra i samma situation. Själv har jag två barn men jag har vänner som gått igenom ivf och både lyckats och misslyckats. Min svägerska och hennes man har en adopterad pojke och som du skriver, kärleken till ett barn sitter inte i generna. Vi älskar honom högt allihop oavsett blodsband. Jag önskar er all lycka och jag är helt säker på att ni kommer att få ert efterlängtade barn på ett eller annat sätt!
  God fortsättning! 💕

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • ❤❤❤

  Reply
 • Beklagar och önskar er all lycka!
  Bra att ni tänker så klokt.
  Har du läst Charlotte Perrelis kamp att kunna få ett till barn när hon väntade deras senaste? Hon fick prova någon ny medicin.

  Reply
 • Ja vi har testat det också…

  Reply
 • Förstår det men vet du mirakel kan hända! Bara ta en dag i taget och må så bra du vara kan. Vad gullig stitch är. Kramisar
  och ha tro till livet. 😇

  Reply
 • Tack för att du delar med dig och visar andra hur jobbigt det är med ofrivillig barnlöshet. Jag tror dock inte att någon som inte själv har gått igenom det riktigt kan förstå hur det verkligen känns. För mig var inte själva behandlingarna jobbigt (även om det var tufft) utan själva ovissheten om man någonsin kommer att lyckas. Jag hade kunnat genomgå tusen behandlingar om jag visste att det skulle lyckas, men att fortsätta kämpa och hålla modet uppe utan att veta är tortyr.

  Reply
 • Ja det är som du säger, det här att inte veta om man någonsin kommer att lyckas. Det gör så ont att det inte går att beskriva med ord.

  Reply
 • Det här är inget tips, jag vill bara dela med mig lite som kanske kan värma/hjälpa på något sätt OM det är just adoption som i framtiden skulle bli valet för er.

  Jag och min bror är adopterade från Chile respektive Colombia. Mina föräldrar har alltid sagt att från sekunden dom fick oss i deras famnar har vi varit 100% deras barn och dom har varit 100% våra föräldrar. Gener, blod osv har inget med kärlek att göra, inte nödvändigtvis. Jag har två biologiska barn och kan i ärlighetens namn säga att det inte är någon skillnad alls på kärleken jag känner för mina föräldrar och för mina barn. Kanske kan det vara olika för andra såklart men för mig är det INTE det, inte någonstans och inte på något sätt. Mina föräldrar och mina barn betyder allra mest för mig och jag älskar dom alla så mycket så jag nästan sprängs 🥰 Så för mig sitter inte kärleken i generna och blodet som sagt, där sitter i allt annat ♥️♥️♥️

  Reply
 • Tack att du delar med dig av eran resa. ♥️

  Reply
 • ♥️

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ kloka fina du.

  Reply
 • ❤️kramar till er ❤️

  Reply
 • Klart ni kan köra surrogat ❤️ El adoptera el vad ni vill ❤️ Huvudsaken är att du mår bra ❤️

  Reply
 • Så otroligt stort att du vill dela med dig av detta, har själv gått igenom ofrivillig barnlöshet och det är det värsta jag varit med om, det gjorde mig så sårbar och jag är så glad att du, jag och andra pratar om det, för att skapa gemenskap om inte annat. Håller alla tummar för er framöver.

  Reply
 • Så orättvist, 💔💔 men som du säger, man bli även mamma och pappa även om du inte bär barnet, hoppas ni hitta ett alternativ och ni få en utökad familj, ni kommer bli toppen föräldrar ❤️

  Reply
 • Tycker ni resonerar så himla hälsosamt ❤️ All lycka till er

  Reply
 • Vare sig barnet kommer från dig eller ej är jag hundra på att du kommer bli en fantastisk Mamma ❤
  Hoppas vi får fortsätta följa er resa! Så starkt att ni delar med er det finns så många som “lider” i tystnad 💗

  Reply
 • Vad bra att ni har kommit till en punkt att kunna avsluta den resan o påbörja en annan. Jag har en kompis som gått igenom det ni gjort o det slutade med att dom adopterade o det lustiga är att efter ett tag ser man bara likheter från mamman o pappan, så lika. Samma gäller en annan kompis. Man glömmer bort att barnet är adopterad.
  Lycka till med det nya. ❤

  Reply
 • Vill bara skicka en massa kärlek till er! Starka ni har varit genom allt! ❤️ Ni är så fina, att hur ni än väljer eller inte väljer att fortsätta med er ”barn-resa” och alternativ så ska ni vara stolta över er, speciellt du. Det är sjukt påfrestande att få igenom, jag har själv varit där. ❤️

  Reply
 • Vi gjorde samma beslut. Det var som en stor ryggsäck lyftes från mina axlar när vi gjorde det beslutet and siktade målet på adoption istället. Helt plötsligt kunde jag se gravida utan att må dåligt ”för det var inte vårt sätt att bli föräldrar längre”. Vi har nu 2 fantastiska barn och vi hade inte velat ha det på ett annat sätt för de är ju de vi skulle ha. Har flera vänner som vald embryo adoption etc Lycka till!

  Reply
 • Gud vad fint Astrid. Och det är som du säger, det är som en vikt bara lämnar kroppen och man kan se försökande att skaffa barn på ett positivt sätt igen.

  Reply
 • ❤️❤️

  Reply
 • Så fint och stort av dig att dela med dig av er tuffa resa. All kärlek till er. Snacka om att vara en förebild!

  Reply
 • Det krävs så mycket mod och kraft att gå igenom detta. Precis som du skriver finns andra alternativ och du kommer vara lika mycket mamma & älska lika mycket. Jäklar Annica vad du har kämpat!!! Ta din tid nu att repa dig, för att sedan ladda för andra alternativ. Kommentar aldrig men nu ville jag göra det då jag följt dig sedan bb. Grym är du!

  Reply
 • Ja och jag kan inte förstå de som går igenom detta flera flera gånger för att lyckas. Då sitter man på en sådan omänsklig styrka och vilja.

  Reply
 • Vilken otroligt stark kvinna du är! Har följt dig i många år och önskar er all lycka! ❤

  Reply
 • Hej Annica!

  Jag har precis som du haft väldigt lätt för att bli gravid men sedan inte fått behålla graviditeten. I vecka 6-7 har jag fått missfall. Efter 3 missfall sökte jag hjälp privat och man såg att jag har ett överaktivt immunförsvar som stöter ut graviditeten. Jag fick behandling mot detta och nu är jag gravid i vecka 18 så det verkar fungera på mig. Har du kollat upp ditt immunförsvar? Har du hört talas om att behandla med kortison och intralipiddropp för att motverka missfall?

  Reply
 • Såg sen att du inte ville ha tips. Kände bara att jag måste delge detta då det var lösningen för mig. Hoppas det inte landade fel nu!

  Reply
 • Ja vi har redan gjort detta och det är därför jag vänligen inte tar emot tips. Vi har verkligen testat allt… Lycka till med din graviditet

  Reply
 • IVF är en resa jag inte önskar någon, det är fruktansvärt slitigt, pendlingen mellan hopp och förtvivlan, att börja om, människors glada tillrop som bara lägger på mer stress och press på ens redan stressade kropp och hjärna ”alla andra kan men varför inte jag?”. Nä fy för denna hemska resa! Jag är ödmjuk och tacksam för all fin vård jag får men varje gång jag lämnar kliniken tänker jag ” hoppas detta är sista gången jag behöver komma hit”.

  Förälder kan ni bli på många sätt och blodsband är verkligen inte det viktigaste! Ta er tid. Läk, lev, älska varandra. När ni väl bestämmer er för vilken av alla vägar ni ska ta för att bli föräldrar så är det alternativet det rätta för er!

  Reply
 • Jag håller med, det är det värsta jag också gått igenom.
  Jag har känt så jag också när jag lämnat kliniken- jag vill aldrig mer sätta min fot här!

  Jag håller med, det finns andra sätt!

  Reply
 • Ibland blir inte livet som man tänkt men det blir bra ändå!

  Jag är övertygad om att ni kommer bli förändrar och bra sådana.

  Jag hoppas bara ni inte överväger att betala en ekonomisk utsatt kvinna att bära ett barn åt er… det finns andra alternativ… graviditet och förlossning är livsfarligt, något man endast ska utsätta sin egen kropp för.. eller om någon vill ta denna risken gratis och utan andra faktorer som trycker på.. men ni verkar vara inkännande medmänniskor så jag är övertygad om att ni kommer agera moraliskt rätt

  Reply
 • Elina vi skulle aldrig göra något som är fel eller använda oss av någon i en utsatt position. Det finns andra sätt och vägar att gå.

  Reply
 • Va starka ni är ♥️ Du resonerar så klokt. Håller tummarna för att ni får ett barn, på vilket sätt det än blir ♥️

  Reply
 • Jag vet hur det är ❤️❤️

  Reply
 • Tack för att du delar din resa på ett så ofiltrerat och nyanserat sätt. Så mycket sorg, men ändå så mycket hopp och glädje. Tack!!

  Du är en förebild för många kvinnor där ute! Tack!!

  Reply
 • Tack Fanny! <3

  Reply
 • Klokt beslut Amnica☆ Angående surrogat.. kan både Elias spermie och ditt ägg läggas som embryo i en annan kvinna att växa eller bara elias spermie med annan kvinnas ägg? Vad kostar surrogatmamma i Canada? Stort lycka till iallafall <3

  Reply
 • Dom kan ta våra embryo. Och ett embryo skapar man med mannens spermier och kvinnans ägg. Så en surrogat kan bära vårat embryo. Men vi kommer att vänta med nästa steg, nu känner vi för att bara rå om varandra och göra saker som vi mår bra av. 🙂

  Reply
 • ❤️❤️❤️

  Reply
 • Här har du en medsyster som teg i många år. Tack för att du är öppen med er resa. Jag orkade inte det och teg i tysthet. Mådde uselt i tysthet. Tillsammans blir man starkare och du kommer en dag vara en fantastisk mamma. Oavsett hur du blev det. Tro mig jag vet, jag är mamma på olika vis idag och det är inte dnat som skapar en familj. Det är kärleken
  <3

  Reply