Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:16 | November 23, 2021

F*tt- granen kan dra åt helvete!

Har precis spelat in ett podd med Xenia, får se om den hinner komma upp till morgondagen. Väldigt mixade känslor i den kan jag säga, precis som mitt liv är just nu. Jag är inte en fullt fungerade människa och gråter för minsta lilla, det här upplevde jag inte de tidigare gångerna vi kört IVF men det är ju också för att jag kör en fullt medicinerad cykel och mer därtill.

Sedan är det folk som blir gravida till höger och vänster och i min inte så fullt fungerande hjärna just nu så tänker jag bara “hur vågar du bli gravid!? Ser du inte hur jag kämpar?” vilket är helt sjukt att jag känner så. För jag vet att bara för att jag går igenom detta ska inga andra i världen stanna upp sina drömmar och mål. Men jag vet att det är helt normalt att tänka och känna såhär, även om det är obehagligt hur medicinerna spelar kroppen ett spratt. Ni som gått eller kanske går igenom IVF vet ju vad jag menar.

Jag är fullt medveten om att världen kommer att “rulla på ändå” trots att jag går igenom detta. Och jag missunnar ingen en graviditet utan det gör bara ont att det funkar utan problem för vissa medan många andra av oss får sätta livet lite på paus för att uppfylla en dröm som man inte ens vet kommer att slå in. Och nu talar jag om de jag vet som det går bra för. Jag är fullt medveten om att bara för att man går ut med sin graviditet så betyder inte det att allt varit smidigt. Gud… känns så jävla jobbigt att man ska vara så övertydlig hela tiden för annars är det ju någon som påpekar “fast vet du vad…”

Idag började det snöa här, också något jag började gråta för eftesom jag längtat efter snö. Känns ju fullt rimligt. Tredje gången jag gråter idag och vi har precis passerat lunch. Jag ska snart ta min Suprefactspruta och en timma efter det brukar tröttheten slå till och då ligger jag i sängen eller i soffan inom två timmar och halvsover. Jag vet dock hur jag ska göra för att kunna sova hela nätter och det är att ta en lång varm dusch, packa in mig i mysiga kläder så jag är varm när jag lägger mig i sängen. Ingen TV utan jag försöker somna ganska direkt, då sover jag 9-10h hela natten och är ganska utvilad dagen efter.

Gud vad jag saknar mitt gamla jag. Personen som struntade i alla andras liv och bara levde på mitt på det bästa sättet jag bara kunde. Jag saknar träningen så mycket, nu blir jag andfådd av trappor och att ens tänka på vikter. Jag saknar vårat häng efter träningen. Jag saknar att gå på matcherna. Jag saknar att kunna gå på aktiviteter, nu har jag fått avbokat allt. Skulle egentligen upp till fjällen i lördags men fick avboka dagen innan pga sömnbrist…

Men jag påminner mig själv varje dag att det här är under en begränsad period, och att det mest troligt är värt det. Samtidigt skrämmer det mig att det finns en chans att det ändå inte funkar och vet att jag då kommer att tänka “har jag missat allt det där för ingenting? Har jag utsatt min kropp för skit för INGEN JÄVLA TING?”

Gud ni märker säkert i mitt sätt att skriva att jag inte är helt mig själv. Men det är okej, det är en del av den här IVF-resan. Medicinerna gör att man inte är sig själv, alla känslorna är utanpå. Man kan vara glad, ledsen, arg, irriterad, världens lyckligaste men också känna sig som världens sämsta människa på 10 minuter och det suger musten ur en. Bara igår när vi pyntade vår gran var jag så glad eftersom jag längtat så mycket efter det. Men det slutade med att jag stod och skrek att den där jävla f*tt-granen skulle dra åt helvete för att jag råkade riva ner några kulor. Fullt normalt agerande…

Och till alla er som undrar “Jobbar Annica med NuSkin fortfarande?” så kan jag säga såhär; mitt konto är kvar men jag jobbar inte aktivt med det och jag använder fortfarande produkterna för dom är grymma! Och jag kan sluta jobba helt om jag vill. Jag skulle kunna bli “hemmafru” på heltid om jag hade velat, men det vill jag inte. Jag tycker om att jobba och tjäna mina egna pengar och därför gör jag så gott jag kan med de möjligheter jag får. Men om det är någon som missat går jag igenom en skitperiod och kan därför inte boka in mig på saker där jag inte kan släppa allt för att gå och lägga mig istället.


23 kommentarer23 kommentarer om “F*tt- granen kan dra åt helvete!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • VadJulgranen blev fin🎄du har verkligen fått till det👏
  Jag har också börjat Julpynta… jag blir så lugn av alla saker man tar fram, har fått Julgrejer från mina föräldrar som de hade i en kartong på vinden, som jag minns från när jag bodde hemma, de har köpt nytt.
  🥰 kram

  Reply
 • Fattar du inte vad hon skriver eller är du bara dum.
  Tänk en vända till innan du är elak.

  Reply
 • Kram till dig Annica ❤️

  Reply
 • Förstår dig helt. Jag kan inte bli gravid (inte heller mha IVF) och jag tror exakt alla jag känner antingen är gravida eller precis har fått barn. När jag först fick veta att jag aldrig kommer få barn så kände jag ett sånt starkt hat mot alla med barn. Var så otroligt bitter och arg. Det har lagt sig något nu men när någon blir gravid är det 80% glad för deras skull och 20% en kniv rakt i hjärtat av sorg. Jag håller alla tummar för att det ska gå bra för er.

  Reply
 • Usch.. jobbig tid. Men det får vara så, och bra att du delger även det. Livet är verkligen upp o ner. Fortsätter hålla tummarna hårt för er!
  Granen är tokfin!
  Varm kram! 🥰

  Reply
 • Men Annica har nämnt det hon skriver om idag innan oxå. Tror nog inte att det är specifikt mot Nina, vem nu det är.
  Sen är det väl bra om hon kan skriva av sig sina känslor i bloggen och kanske hålla igen mot nära och kära.

  Reply
 • Även om du själv har svårt att bli gravid mår du inte bra av att inte glädjas med andra. Då blir du bara bitter och det blir en nedgående spiral. Försök ha hopp och ta en dag i taget. Att träffa vänner och tänka på annat är bra. Livet rullar på och man för försöka göra det bästa av det. Jag är också jättetrött men med resväg blir det 10 timmars jobb varje dag. Och det är bara att acceptera.

  Reply
 • Wow! Snygg gran!!

  Reply
 • Du har valt lång resväg, Annica har inte valt det läget hon är i nu.
  Nej, allt kan man inte acceptera.

  Reply
 • Håller så tummarna för dig och att allt går vägen! <3

  Vet inte om det hjälper dig just nu, men fördelen idag är ju att det finns många olika sätt att få barn, utan att man bär det själv.
  Jag hoppas att ni snart står där ni vill stå, med ytterligare en familjemedlem.

  Reply
 • Det vet hon såklart men hon vill nog helst bli gravid själv och det är det hon fokuserar på just nu.

  Reply
 • Känner med dig ! Vi har kört ivf och mitt i allt misslyckanden så blev sambons syster gravid med sitt andra. Hur mycket jag än ville vara glad för deras skull så kunde jag inte ! Fick inte ens fram ett grattis. Hatade mig själv så fruktansvärt för det.
  Tycker du är sjukt stark som delar med dig av din resa och önskar er all lycka till med allting ❤️

  Reply
 • Jag ÄLSKAR denna Annica, bara så du vet. Ofiltrerat äkta och så som ditt liv ser ut just nu.
  Och nej jag tycker inte alls du skriver konstigt – ut med skiten bara!

  Jag garvade högt när du kallade granen ”jävla fittgran!!!” säkert befogat varför jävlas med Annica Englund liksom 😉

  Fy fan vad du kämpar – med livet!
  Krigare 👊🏼💪🏼🙌🏼

  Reply
 • Oj vad fin granen blev! 😀

  Reply
 • Jag tänker att allt du skriver är fullt normalt för någon som genomgår en IVF (been there, done that). 🙂 Och OM nu det värsta sker, att det allt du offrar och går igenom inte leder till någonting så kommer du i alla fall att kunna säga till dig själv att du provat allt och du behöver inte fundera över “om vi bara testat det eller det”. Kanske en klen tröst, men jag menar bara att det ändå är viktigt att man gjort vad man kan. Men jag håller så klart tummarna för att det går vägen den här gången. Det är ni värda!

  Reply
 • Jag skickar alla tummar jag har till er. Hoppas ni får ert mirakel. ❤️

  Reply
 • Det bästa med julen är att klä granen!

  Reply
 • Wow, vilken fin gran du lyckats få till! Inspiration inför min 🙂

  Reply
 • Skönt ändå att du kan vara “ledig” för att du har en skitperiod. Arbetade med en tjej som genomgick tre försök med IVF (skulle skaffa barn ensam) men var ju samtidigt tvungen att arbeta heltid pga enda inkomst. Så var glad över att du har ekonomin säkrad, minskar stressen en del kan jag tro. 🙂

  Reply
 • Dummaste kommentaren jag läst. “Ska hon vara glad” över ekonomi?

  Tror hon hellre hade arbetat och lätt kunnat bli gravid än att gå igenom den tuffa perioden som hon gör nu.

  Annica har jobbat hårt sedan hon var typ 15, hon gick i skolan och jobbade samtidigt. Sedan med bloggen och sociala medier.

  Du låter som en bitter avundsjuk person. Så bara för att någon du arbetat med jobbade heltid så ska Annica vara glad?
  Vilken urbota korkad kommentar!!! Du borde verkligen tänka på hur du skriver till en annan människa.

  “Så va glad” säger du till Annica….
  Håll truten säger jag! Annica kämpar och är redan i mina ögon redan en otroligt stark person.

  Avskyr kommentarer som dessa!

  Så fort det handlar om pengar så kommer den svenska avundsjukan som ett brev på posten. Usch!!!

  Reply
 • Men herre gud. Snacka om att tolka in en massa trams mellan raderna. Självklart hade Annica sluppit denna resa, men nu är det ju som det är och då är det väl skönt att slippa tänka på ekonomin också. För jag såg hur trött och slut min kollega var men kämpade på nå så innihelvete med att få ihop ett levebröd samtidigt.
  Usch på dej själv.

  Reply
 • Och du tror inte Annica “kämpar på nå så innihelvete” då eller?

  Att kommentera andras ekonomi är så barnsligt – för det har inte du med att göra.

  Inga pengar i världen kan gå före hälsan. Hade din kollega ABSOLUT inte orkat arbeta så hade hon med 100% sjukskrivit sig.

  Jag läser helt rätt mellan raderna. Det du egentligen menar är ju att Annica skall vara glad att hon slipper stressen med ekonomin eftersom Elias betalar hennes levebröd.

  Jag anser att man inte skriver så som du gjorde men du går direkt in i försvarsställning och säger att jag tolkar en massa trams.
  Den enda som skriver trams är du!

  Reply
 • Det var ju 100% DU som gick i försvarställning åt Annica, hon är fullt kapabel att svara själv. Och hon har aldrig någonsin varit brydd när det gäller att tala om pengar, inte minst hur mycket hon senaste tjänade på NeuSkin, så jag förstår inte varför du är SÅ upprörd? Dessutom skriver hon att hon kan bli hemmafru, så det är ju ingen hemlighet att Elias KAN försörja dom båda (om någon har missat vad en hockeyspelare på den nivån tjänar).

  Varenda kvinna som genomgår ivf kämpar halvt livet ur sig. Just DÄRFÖR MÅSTE DET VARA SKÖNT ATT INTE BEHÖVA JOBBA HELTID PÅ EN ARBETSPLATS SAMTIDIGT!
  Jag kan inte bli mer tydlig än såhär, men tvivlar på att du fattar något oavsett.

  Jag skrev till Annica, och ber dig därför att inte svara mer för du får mig enbart att tappa hoppet om intelligent liv. Fattar inte vart du vill komma med dina inlägg. Att det är barnsligt att prata pengar? Snälla.. Väx upp.