Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:01 | November 12, 2021

Utökar med mediciner och mögel i min kropp

Igår var dag 1 på min cykel, första dagen på sin mens. Och det innebar att jag skulle utöka medicineringen med en liten cocktail av tabletter, morgon och kväll.

Så jag har ju gjort två IVF försök innan. Det första var med ett färskt embryo på en medicins cykel. Andra gången var det ett fryst embryo men på en naturlig cykel. Denna gång blir det med ett fryst embryo på en medicins cykel. Jag pratade även med läkaren imorse om det finns en möjlighet att stoppa in två embryo. Många som har gjort IVF som haft problem med misslyckanden har fått det att funka när dom stoppat in två embryo och eftersom vi har tre kvar så kanske det är värt att testa?

Denna gång är det dock lite med mediciner som jag tar så det som jag nu fått börja med, utöver Suprefact som jag måste spruta in i magen och min sköldkörtelmedicin, är folsyra som är på 5mg varannan dag. Östrogen 4mg morgon och kväll. Kortison 10mg varje morgon och apsrin 81mg. Kan ha sagt fel på måtten, har liksom inte koll om det är milligram eller mikrogram… Sedan efter några veckor och efter överföringen så kommer det att adderas mer saker. Ska bli spännande att se hur detta slutar men än så länge mår jag bra. Jag är lite trött om dagarna så senaste veckan har jag bara tagit det lugnt och pillat på lite hemma. Jag var lite känslig i början av veckan men det var ju mer tecken på PMS än medicineringen.

Och på tal om min sköldkörtelmedicin. Jag vet inte om några av er lyssnar på vår podd “Jakten på Lycka” och jag kommer liksom inte ihåg var jag berättat här. Men jag har ju gjort både urin- och avföringsprov för att se hur min kropp mår på insidan. Om det är något som inte ska vara där och behöver komma ut eller tas bort. Jag fick kontakt med en tjej som heter Stephanie som jobbat med detta i många år. Hon jobbar med många NHL-lag, ACE Tennis, Toronto Tennis City, skådespelare i Hollywood. Jag vet även att Connor McDavid som är en av världens bästa hockeyspelare idag använder sig av henne så det kändes tryggt redan från början. Och jag tänker såhär att om personer som är elitidrottare som har råd att ha en egen doktor mer eller mindre använder sig av henne för att kunna må bra, då måste ju hon vara duktig!? Så jag pratade med en kille i Elias lag och han hade problem med väldigt mycket eksem och så fort han tog ett glas vin tex så blossade allt upp och blev ännu värre. Hon tog alla proverna, gav han det han behövde och sedan dess har har varit fri från detta.

Men i alla fall, hon har tagit proverna på mig och hittade en del som inte stod rätt till. Sådant som även kan ha påverkat fertiliteten. Först såg hon ju att min sköldkörtelmedicin som jag tar numera innehåller gluten då det är en utfyllnad i den. Mitt Levaxin tog ju slut så jag fick hitta en annan medicin här borta som är liknande men som sagt, den innehåller gluten. Jag har gått från att i princip kunnat äta allt till att ha blivit superkänslig mot vissa saker och det är mest troligt pga missfallen som det blivit såhär. Då kroppen ställer om sig rejält efter graviditeter med hormoner och allt var det innebär. Och då jag fått så täta missfall så är det inte så konstigt. Och just gluten är big no no. Och även om det är en så liiiiiiten mängd av gluten i medicinen så är det tillräckligt för att påverka min kropp då den riktar in sig på sköldkörteln och det styr ju så mycket i kroppen. Så det behövde jag byta ut, men! Jag kan inte byta ut den förrän efter överföringen av embryot eftersom det finns en risk att min sköldkörtel flippar ur helt.

Sedan hittade hon mögel i min kropp. Och det låter ju helt sjukt men tydligen är det ganska vanligt att vi människor har det och såklart så behöver man ju rensa ur det. Det är sådant mögel som kan ha kommit via träningsanläggningar bland annat och jag har ju sportat mesta dels i mitt liv och varit i sådana utrymmen så det är ju inte så konstigt. Plus att vi hade mögel på min skola när jag var liten och Stephanie kunde ju inte säga exakt när jag fick det men det kan ligga i kroppen i många herrans år så det är inte omöjligt att det är därifrån. Sedan hade jag även mycket besprutningsmedel i kroppen, trots att vi är noga med ekologiskt så kan jag har fått i mig det på andra sätt. Om jag inte minns fel så fanns det även mycket sådant naturligt i majs? Det var även mycket biotoxins i min kropp, Men de här grejerna är en trigger för mitt immunförsvar vilket påverkar sköldkörteln och autoimmunitet.

Nu kan jag har sagt lite fel här, kommer liksom inte ihåg allt som sades och även om jag läser igenom det jag fått på mejl så fattar jag inte allt. Plus att det är vissa provsvar som inte kommit ännu. Men summan av kardemumman, det är saker som behöver tar bort ur min kropp som inte är bra och genom att få bort allt det här så kommer det lugna min sköldkörtel vilket gör att jag mest troligt kan sänka dosen. Och sedan kommer min kropp vara ren, stark och ofarlig för en bebis att växa.

Inget är ju 100% men om till och med elitidrottare som har tillgång till världens jäkla läkare använder sig av henne så känns det väldigt tryggt. Och det var ju en ganska lång process vi gick igenom, både jag och Elias innan provresultaten kom och hon hade svar på alla mina symptom. Det känns verkligen som rätt väg. Och även om det nu inte hjälper mig när det kommer till graviditeten så har vi i alla fall fått ut skiten i min kropp, och Elias kropp, som inte ska vara där.


12 kommentarer12 kommentarer om “Utökar med mediciner och mögel i min kropp”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du är så bra Annica som verkligen forskar och hittar saker att hjälpa kroppen med ❤️ trs är en bra detoxing produkt som många verkar fått hjälp av. Finns lite info här https://4health.se/trs-det-basta-inom-avgiftning-detox
  Finns också en bra Facebook grupp om du är nyfiken 🥰 lycka till med allt!

  Reply
 • Är det så smart att blanda olika detoxer när hon redan har hjälp? En genuin fråga.

  Reply
 • Bästa bloggen någonsin! ❤️
  Med tanke på mögel i kroppen hade jag det i min silikon inplantat, det var vidrigt!

  Reply
 • Så fort jag är klar med detta ska jag plocka ut mina!

  Reply
 • Håller med ovan, aldrig varit så sjuk som med mina bröstimplantat. De är din största bov Annica!!! 🙁

  Reply
 • Hej,

  Hur ska du rensa ut det och vad hette hon?
  Intressant. Har försökt få barn via ivf i sverige, dk , finland, ryssland. Totalt 7 äggplock med instättningrar. Är nu 30 år och hållt på sedan jag var 24. Har också sköldkörtelproblematik. Därav nyfiken.

  Önskar dig lycka till!

  Jag tänkte på det att när du skriver 2 ivf:er kan det vara lite provocerande. Jag fattar det är jobbigt, men 2 ivf:er är det inte utan 2 insättningar men fortfarande första ivf:en.

  Reply
 • Tycker synd om er som hon inte svarar! 😕

  Reply
 • Har ni kommit fram till vad problemet är? Eller är ni helt ovetandes? Vad säger IVF-klinikerna?
  Trodde du såg på länken vad hon hette men här är den: https://vagusclinic.com/dr-stephanie-canestraro

  Att du blir provocerad är väldigt tråkigt då vi alla har olika jobbig resa. Jag har ett annat bagage med många missfall men en sak jag lärt mig är att inte jämföra min resa eller mina känslor med andras. Och det tycker jag att du också ska försöka att göra, att inte jämföra det du går igenom med andra.

  Kram

  Reply
 • Tack för sidan:)

  Nej jag har för höga nk celler och tsh som pendlar kraftigt. Har tyvärr också massa missfall så får intralipid, kortison och ett annat dropp som jag inte vet vad det heter. Sedan har jag haft livmoderhalscancer så fick ett bukcerklage inopererat 2018.
  Men orsaken vi inte lyckas vet man inte, pgs/gentesterna är inte bra på embyrona men det är ett mysterium varför då vi är unga och har inga anlag för det. Man testar ju inte ens det i sverige för det “händer inte”.

  Jag jämför inte längre.. det var begreppen som kan vara missvissande som jag mena. Dock kloka tankar för övrigt.

  Heja oss iaf! Kram

  Reply
 • Jag mena att man testar inte pgs på embyro i Sverige om man inte visar via blodprover man har anlag för genfel:) otydligt skrivit ovan. Och har man anlag får man ju samma genfel o inte olika. Kan stress påverka? Jag tror det samtidigt som det med kan vara provocerande “slappna bara av så ska du se det händer” kan lägga skuld med ju.

  Reply
 • Intressanta mediciner. Hur har du tyckt att det fungerar?

  Reply
 • Jag har inget bra svar då vi inte testat att bli gravid ännu…

  Reply