Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:35 | November 5, 2021

En vecka in i FET

Nu är jag en vecka in i FET vilket betyder 7 sprutor med Suprefact. Tidigare har jag gjort en medicinsk cykel med ett ”färskt” embryo. En naturlig cykel med ett fryst embryo. Och denna gång är det en medicinsk cykel med ett fryst embryo.

Det Suprefact gör, om jag inte minns fel, är att det stänger av kroppens naturliga cykel så att läkarna kan kontrollera den medicinskt så alla nivåer, värden mm ligger inom de ramar som de vill så de verkligen kan föra över embryot i en så bra miljö som möjligt. Dock får vi inte glömma bort att även om allt ser bra ut är det ändå bara ca 65% chans att det fäster…

Fem dagar in började jag känna av det. Så det blir ingen högintensiv träning mer det blir Lagree, kanske yogan och om jag kör Barrys så blir det endast på golvet. Jag blir till och med andfådd när jag går i våra trappor här hemma.

Första sprutorna hjälte Elias mig med just för att det är konstigt att sticka sig själv, kroppen stretar liksom emot för att det känns så onaturligt. Men fjärde dagen klarade jag det, så länge jag blundar när jag trycker in nålen men själva injiceringen går bra. Efteråt kliar det otroligt mycket men det lägger sig efter några minuter. Sedan är jag mycket tröttare än vanligt och sover närmare 10h om nätterna så ja, jag påverkas otroligt mycket denna gång.

Det är tufft, väldigt tufft. Jag var så himla glad över att få känna mig som mig själv igen med energin och träningen. Och även många i min omgivning påpekade hur glad och härlig jag varit så jag har verkligen känt mig på topp och det var länge sedan jag gjorde det. Och därför känns det extra tufft nu att när jag äntligen börjat må bra så ska man kastas in i detta igen. Men jag försöker att fokusera på målet, lyssna på kroppen och göra saker som jag tycker om som jag faktiskt klarar av.

Hur länge jag ska ta sprutorna? Det vet jag inte riktigt men om jag inte minns fel så var det närmare en månad. Sedan allt eftersom så uppdaterar min läkare mig om vad som är nästa steg. Och i nästa steg ska jag börja med kortison, östrogen, progesteron både oralt och spruta som ska gå in i muskeln var tredje dag. Men jag kommer få hjälp av en tjej i laget som är sjuksköterska vilket känns tryggt.ändå jag har hört att det kan göra ganska ont.

Så det blir mycket detta omgång men jag tar en dag i taget och försöker att fylla mina dagar med andra saker som jag kan fokusera på för tidigare kändes det som allt kretsade kring IVFen. Och jag själv känner att jag behöver koppla bort det lite mer och komma ihåg att jag har ett liv utöver det som jag behöver ta vara på.


9 kommentarer9 kommentarer om “En vecka in i FET”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tänk på att det är små barn som måste ta sprutor varje dag, då känns det inte så jobbigt längre. Du kommer fixa, det försök ha lite positivt tänkande istället för negativt hela tiden.

  Reply
 • Men fy vilken taskig kommentar… Hon verkar ju försöka tänka positivt hela tiden. Klart IVF är svinjobbigt.

  Reply
 • Yes. Vilken platt liknelse.

  Vi har gått igenom samma Annica och jag förstår precis vad du menar. Hormonerna är ju inte bara jobbiga sprutor, utan alla humörsvängningarna, svarta tankarna och sen tillkommer ju den uppsvullna magen. För människor som mår bra av att röra sig kan det vara påfrestande att träna ”lugnt” under tiden med. Du verkar dock ha en förnuftig inställning. Känn efter och gör så mycket du orkar. På det försöket vi lyckades hade jag knappt läst på något alls utan körde på magkänsla. Du känner din kropp bäst.

  Du är en kämpe och en dag kommer ni klara det!

  Reply
 • Heja dig! Vilken kämpe du är ❤️ Håller tummarna för er! Kram

  Reply
 • Kämpa på! Jag har två barn med hjälp av IVF, förstår din resa. Hur tufft det än känns nu så är det glömt samma sekund som du får träffa det lilla lingonet som blir resultatet. Lyckoönskningar till er! Håller tummarna!

  Reply
 • Förstår varenda ”rörelse” i vad ni tar er igenom. Första nålen & alla känslorna, som en bergochdalbana var det. Hade turen.
  Önskar er varmaste lyckan!

  Reply
 • Reply
 • Vilken storlek har du på din Oura-ring?
  Kram och lycka till!!

  Reply
 • Bara ett tips, som du säkert har koll på.

  I Sverige finns Suprefact som nässpray. Det gör det kanske i Kanada med?
  Vad jag kommer ihåg tog jag den i ca 14 dagar varje gång (en gång/dag). Kan ju vara ett lättare alternativ än sprutor.
  Jag har genomgått 4 hela ivf:er och tot 7 återföringar och fått 2 barn. Första på återinförande 2 (FET) och andra på återinförande 7 (ET). Båda blastocyster.

  Reply