Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:21 | October 25, 2021

24h i bergen och ett Hat trick!


Måndag och jag har inte bokat in mig på något. Idag tar jag dagen som den kommer för jag är rätt trött efter den här helgen. Jag, Jess och hennes dotter Bowie, samt Britt och hennes dotter Nikolina åkte upp till Banff för att ha ett dygn tillsammans. Så vi åkte upp strax efter 9 på lördag morgon för att hinna upp och se killarnas match. Dom spelade tidigt i Washington så här borta spelades den kl 11 på förmiddagen. Så vi kom upp, skickade upp sakerna till våra sviter och sedan hade Don som har Fairmont-hotellet uppe i Banff ordnat så vi kunde se matchen i ett så himla mysigt rum. Man gick liksom in genom en bokhylla och där bak satt vi och åt lunch, drack spicy margaritas och kollade på matchen.

Jag har ju aldrig varit ett hockeyfan, inte fattat grejen. Men sedan jag blev tillsammans med Elias så är det ju kul att titta på hans matcher och framför allt i lördags. Jag har ju gått och blivit hans största fan och när vi kikade på matchen, alltså jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Dom vann i alla fall mot Washington på övertid 4-3, och!!! Elias gjorde hat trick. Jag har inte fattat hur stort det är förrän den dagen för min telefon plingade hela tiden från de andra tjejerna i laget som gratulerade och alla på hela hotellet visste om det så jag var så jäkla stolt över honom. Det är jag ju alltid, såklart, men det var väldigt speciellt. Gud hoppas han inte läser det här för han kommer att tycka att jag är sååå töntig hahaha! Men det var en häftig upplevelse och vi firade på rejält efter det.

Så efter det bytte vi om för att ta oss ner till spa-avdelningen. Vi beställde frozen margaritas och tog oss till poolen som var ute. Att bada sådär i en supervarm pool i ett kallt klimat med berg och granar runt omkring, det är som i en saga. Och vi var där i över en timma innan vi bestämde oss för att gå upp och byta om inför kvällens middag.
Mitt ansikte är fortfarande alldeles knottrigt efter förra veckans behandling. Ska berätta mer om den senare! Det som jag tycker är så underbart med människorna här i Kanada är att dom verkligen fattar det här med service. Det är så stor skillnad jämfört med när man är i Sverige för där behöver man liksom “jaga folk” eller “vara någon speciell” för att få saker som man vill. Men här borta löser dom allt!!! Så när vi skulle äta middag frågade dom var vi var sugna på och vi ville gärna ha en god köttbit. Den restaurangen var stängd men dom öppnade upp den bara för att vi skulle få äta där. Så vi började med Bailey martinis, ostron, lite fler förrätter innan huvudrätterna kom in.
Efter middagen gick vi upp till sviten jag och Britt bodde i och där hade vi vår egna lilla fest. Jag har verkligen börjat uppskatta de här “hemmafesterna”. Förut var jag inte alls ett fan av sådant utan skulle ut på Stureplan, stå på borden med konfettirör. Missförstå mig inte, jag kan tycka sådant är kul också! Men det är annat att få vara med sina vänner i en miljö där man kan både dansa men även sitta ner och ha intressanta diskussioner. Den här natten blev det både skratt och gråt för vi har under så kort tid kommit varandra så nära. Det känns som att umgås med två systrar där jag verkligen kan vara mig själv.Vaknade runt 7 morgonen dagen efter av att Nikolina sprang in i mitt rum, hoppade i sängen och ville inte alls att jag skulle sova mer. Så det var bara att kliva upp, klä på sig och gå ut med hundarna. För både Stitch och Birdie (Jess hund) var med under denna vistelse och det var så skönt att få komma ut så tidigt i den friska luften och vakna till liv. Vi beställde upp roomservice och fixade oss i ordning för att bege oss tillbaka. Den här helgen unnade vi oss rejält! Passa på medan grabbarna är borta. Och det här uppskattar jag så mycket med Elias, det är att han verkligen uppmuntrar mig till att göra sådana här saker. Han vill ju att jag ska må bra, få uppleva saker och ha det kul för då kan ju även han slippa oroa sig för mig medan han är borta. För tänk er själva att ha ett sådant jobb där ni är borta mycket och ha en partner som bara sitter hemma och är bitter. Det vill väl ingen ha!? Och första året var ganska tufft för mig, andra året gick vi ju igenom IVF och mycket var stängt pga COVID. Men det är stor skillnad på hur jag trivs här borta jämfört med tidigare och jag känner mig verkligen så hemma här!


17 kommentarer17 kommentarer om “24h i bergen och ett Hat trick!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så härligt!! Njut och ha kul! Vi lever bara en gång!
  Tur du har som har möjlighet att bo nära Banff med omnejd! Det är ju bland det finaste stället på jorden:)

  Reply
 • Fint med nära vänner.:) Det är allt för att man ska trivas på ett ställe. Och coolt att han spelar så bra.

  Reply
 • Håller verkligen med dej ang en del läkare i Sverige. Men är dem inte bra ska man byta. Själv har jag träffat på riktiga rötägg och det är inte kul. Vad söt Stich är i sin hallowenkostym.

  Reply
 • Annica, jag blev så glad när nyheten kom att ni börjat podda igen! Men ibland får jag lite ont i magen när jag hör hur nedvärderande mot xenia du är.. 🙁

  Reply
 • Håller med. Får också ont i magen när jag hör hur hon pratar till Xenia..

  Reply
 • Då skulle jag inte lyssna på det. Jag gör det inte. Vänner stöttar man.

  Reply
 • Xenia kan nog säga ifrån om det skulle vara så.

  Reply
 • Tråkigt att du får det. För i en vänskapsrelation så är det viktigt att vara ärlig vilket jag tycker att jag är. Och hade hon upplevt det jobbigt hade hon sagt till. Precis som jag ibland säger ifrån när jag tycker att hon driver för mycket om mig.

  Reply
 • Jag har lyssnat och hänger inte med riktigt vad du menar faktiskt? Vilket avsnitt? Och vart i avsnittet, tiden? Eller är det i alla avsnitt och rent allmänt som Annica är sån emot Xenia?

  Reply
 • Jag gissar på att frågan var ställd till mig så jag svarar. 🙂 Rent allmänt! Första avsnittet upplevde jag inget alls, bara positivitet och härligt att få höra dem igen. Det fortlöpte och jag upplevde A mer förminskande i sitt snack, ifrågasättande om varför X inte längre prioriterade sina vänner och hittade på något utanför familjen, om det var så det var att ha barn så visste inte A om det var något för henne (något i den stilen, inte exakt ordagrant). Senaste avsnittet där de pratar om sina bucketlist’s stängde jag av efter bara några minuter där A än en gång ifrågasätter varför X inte gjort sina ”uppdrag”. Hon förklarar att hon dragit ut tänder och varit så kass, men svaret verkar inte duga. Ingen stöttning från hennes sida. Stängde av efter detta då jag inte orkade lyssna klart. (hsp, väldigt känslig). Detta är bara min bild av det, jag är helt säker på att alla inte delar den.

  Reply
 • Jag är också HSP så jag förstår dig verkligen hur du reagerar 💕 och det är ok.

  Jag tror kanske att dom är sådana i sin vän relation.
  Xenia är ju väldigt bestämd i sin ton många ggr tycker jag sen får vi inte glömma att Annica har det tufft i livet just nu, och jag tror att Xenias starka känslor till sitt barn kanske triggar Annica och då kanske hon har lite svårt att vara sårbar och förstående just i stunden.
  Tror inte Annica medvetet vill förminska Xenia.

  Reply
 • Tråkigt att du upplever det så för vi har en viss jargong. Jag är ganska rak och på medan hon driver väldigt mycket om mig. Och känner vi att det inte är okej så säger vi ifrån!

  Reply
 • Hej Annica
  Av någon underlig anledning( som är vad jag tycker)
  Så har du blockat mig ett tag sen… vet ej varför??
  Jag har följt dig sen BB.
  Vill följa dig igen för det måste ha varit ett missförstånd
  Kärlek önskar
  Kosan

  Reply
 • Har du slutat med ditt skönhetsföretag?

  Reply
 • Vart kan man köpa dina skönhetsprodukter? 🥰

  Reply
 • Så kul ni verkar ha haft det! 🙂

  Reply
 • Vilken mysig helg!!

  Reply