Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:19 | September 29, 2021

Ny bil, knöl i bröstet, Chanel och en valp

Hallå!
Jag har precis bockat av mejlen och ska nu försöka att hitta något ställe att boka blodprov på. Det är så svårt att få tider här borta om man behöver göra det ganska omgående. Man behöver veta typ 3 veckor innan man ska ta provet för att kunna boka in sig och jag fick ett mejl nu från IVF kliniken att jag ska ta ett prov den 8e oktober. Fann ju inga tider alls och jag vägrar gå till en walk-in klinik igen. Sist satt jag där över 1,5h, tidigt på morgonen och innan frukost då jag var tvungen att vara fastande. Och kliniken tar bara emot prover från specifika labb så det gör ju det hela lite mer komplicerat…

I måndags ringde i alla fall vår läkare och gick igenom processen när vi väljer att köra igång igen. Då kommer det att bli FET, frozen embryo transfer. En medicinsk cykel. Jag har testat både medicinsk och naturlig innan men det har inte funkat. Men det som kommer bli annorlunda nu är sättet och mängden medicin:

Så jag kommer att ta östrogentabletter, kommer att behandlas med suprefact, prednisolon som är kortison för immunförsvaret, aspirin som är blodförtunnande, progesteronvagitorer samt sprutor som ska in muskulärt samt en receptbelagt dos av folsyra… Ja… Utöver detta rekommenderades ju även IV, alltså droppbehandling under tiden så ja… fy fasen alltså vad man utsätter sig för. Något man tagit lite för givet och så har det slutat såhär, inte undra på att man blir lite bitter när någon “blir gravid på första försöket”…

Efter det stack jag och tränade, hämtade ut en bil så vi nu har två. Det har varit lite svårt att få tag på bilar här borta efter Corona och det dummaste man kan göra är ju att köpa bil eftersom man aldrig vet om man kommer behöver flytta. Så vi har fått en bra deal så när säsongen är över eller om vi behöver flytta så tar dom bara tillbaka bilarna.

På eftermiddagen hade jag tid hos läkaren vi har via laget för att kolla upp en knöl som jag upptäckte i bröstet i söndags. Jag själv känner igenom brösten flera gånger i månaden trots att man ska ju göra det strax efter mensen, och vips så var den bara där. Så jag fick en tid snabbt, det konstaterades inte vara något oroväckande så eftersom den gick att röra runt. Är dom mer fast i kroppen så bör man vara lite mer uppmärksam men jag bokades ändå in på ultraljud för att vara på säkra sidan.

Fick höra att det var väldigt många som fått större körtlar runt brösten efter vaccinet men det avtog efter några veckor. Så det kunde även vara något sådant i mitt fall. Tänk att man aldrig kan få pusta ut…

Såhär såg det ut för några dagar sedan men hösten här är över på 2 veckor typ. Det kom en rejäl vindpust och nästan alla löven ligger nu på marken vilket är så tråkigt. Hösten är verkligen min favorittid på året, lite kyligare, krispigare ni vet. Här har det varit 25° och strålande sol så man har inte ens kunnat klä sig i stickare tröjor och njuta av hösten. Och rätt vad det är kommer säkert snön… suck!


Ja då var jag där igen… Men hard work pays off och hur? Ja det är ju olika för alla. Började ju följa något jäkla skitkonto på IG och vips så hamnade jag inne på Chanel och blev ruinerad. Tack och hej! Imorse mötte jag upp vårat lilla frukostgäng som vi har här. Vi är ju några som tränar tillsammans, den gruppen plus några fler brukar gå till ett ställe som heter Brekkie och det är så mysigt att starta dagen så!

Sedan är det ju så att jag gått i tankarna om att skaffa en till hund. Elias har väl varit lite sisådär eftersom det blir ju lite knepigare att flyga bland annat. Men! Jag är ju en person som bara kör och sedan får man hitta lösningar allt eftersom. Jag vill ju inte sätta mitt liv på paus ännu mer bara för att vi är i den här situationen. Och efter mycket fram och tillbaka så sa Elias igår “Stitch ska du få en kompis” och det gjorde mig såååå himla glad! Visst, vi är mitt uppe i IVF men vem vet när det kommer att lyckas och jag orkar inte vara helt uppslukad i det och här borta när Elias ändå kommer att vara borta hälften av tiden, det är ju perfekt timing.

Jag har ju kollat in en kennel som är väldigt välkänd här borta som föder upp Boston Terrier och dom förväntas få valpar i november. Jag har ju länge velat ha en valp från samma kull som Stitch är ifrån eftersom hon är 10 av 10 i sin ras och är lite mindre än vanligt. Men den här kennelns hundar har fått valpar som väger ca 5-6 kilo vilket är perfekt för att kunna flyga med. Så vi får se hur det blir nu framöver men när vi hittar det som passar vår familj så kommer det bli en liten Boston Terrier till. 

Som ni vet så tränar jag på Barry´s här borta, men till er som tränar hemma eller vill köra ett eget löppass så hittade jag det här som jag verkligen rekommenderar er att testa. Det är perfekt att köra innan frukost om man vill jobba med förbränningen och det är ett pass som ger energi till kroppen trots att man är helt slutkörd efteråt!


8 kommentarer8 kommentarer om “Ny bil, knöl i bröstet, Chanel och en valp”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag vet att du säkert hört detta förut, men Olga kliniken i Ryssland..:..jag har så många bekanta som äntligen lyckats med IVF tack vare den kliniken trots flera års försök i Sverige och Danmark!

  Reply
 • Yes det har jag hört många gånger. Men det är lite krångligare att åka till Ryssland när vi är här borta. Och läkaren vi går till är en bra sådan. Och vi ar bestämt oss för att testa detta nu ett tag men skulle det inte funka så kommer vi köra på andra alternativ.

  Reply
 • Har två hundar och visst är det rent praktiskt lite svårare ibland, men det är verkligen mer positivt än negativt. Det är roligt att ha två, det blir en annan dynamik i familjen, och de har alltid sällskap av varandra. Och ska man se på det krasst så känns det skönt att ha en kvar när den andra går bort. Det var mest därför jag köpte en till från början. Jag insåg att jag inte skulle överleva när min älskade gamla hund gick bort annars, men nu när jag vet hur roligt det är att ha två så kommer det alltid att vara så.:)

  Reply
 • Ja alltså vi har ju inga problem med att ha en till, tiden och platsen finns. Och som du säger, jag tror också det blir roligare för Stitch med en kompis. Man har ju märkt av det när vi varit hundvakt tex eller Stitch varit hos mina svärföräldrar med deras hund. D

  Reply
 • En fråga, varför gör ni IVF när du kan bli spontant gravid? IVF är ju ingen ”bot” för missfall? Hur resonerar ni/läkarna ang detta? Är det inte bättre att invänta en spontant graviditet utan all dessa tillskott som det egentligen inte finns ngn bra tillförlitlig evidens på att det funkar? Inget ifrågasättande utan ren nyfikenhet hur läkarna resonerar i Kanada.’

  Reply
 • För jag kan inte behålla barnet. Och det kan vara av olika anledningar, tex att mitt immunförsvar är för aktivt och behöver dämpas och då behöver jag medicineras och då behöver jag hjälp från en fertilitetsklinik. Anledningen till varför vi gör IVF är för att de embryo som är i frysen har dom kollat igenom så de är friska och livsdugliga. Och blir man spontant gravid vet man inte om det är ett bra eller dåligt ägg som blir befruktat.

  Reply
 • Ok, spännande, hur kollar de embryona, gör de PGD eller PGTA eller vad gör de?

  Reply
 • Ja men precis, kollar gener, skannar av dom på något sätt.

  Reply