Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:05 | September 15, 2021

Huden drabbas också av IVF

Igår ringde Jasmine mig, Kung-Jasmin. Hon jobbar på IVF-kliniken och löste allt till oss och fasen vad tacksam jag är över henne. Så nu kommer vi att ha kontakten via henne så att inget missas vilket känns otroligt skönt! Så hon löste SHG nästa vecka och sedan får vi se när vi gör FET. För just nu har jag lite problem med spottings och det är ju något man kan reglera med progesteron, men jag vill helst att min kropp ska vara i balans och få till det där av sig själv utan att behöva tillsätta mediciner. Så vi kommer nog att vänta någon månad till så kroppen har chans att återhämta sig lite till.

Någon som är väldigt vanligt när man får mediciner är att huden blir drabbad. Det är ju vårat största organ så det är ju inte så konstigt att det syns när man får starka mediciner. Så jag har fått pigmenteringar både i pannan och ovanför min överläpp. Plus att jag blivit ganska så mörk under ögonen och tappat en del kollagen i huden. Även om man har en bra hudvård så hjälper det inte i de flesta fall. Jag har mina produkter från NuSkin som jag tycker är helt fantastiska men jag behövde komplettera med produkter som jobbar lite mer just med melaninet eftersom jag behöver göra laserbehandlingar.

Det är ju viktigt att man kollar med kliniken om detta är något som går att göra under tiden men går igenom IVF och dylikt och just den här kliniken har IVF-patienter också så man under tiden kan ta hand om huden, boostar och stödjer upp den rejält under tiden så den inte “förfaller”.

Jag har gått till GLO-antiaging förut och tjejerna som jobbar där är så otroligt mysiga! Sådana jag verkligen skulle kunna umgås med så det är så kul att vara tillbaka där för att bli ompysslat, snacka lite skit och bara få ha me-time.

Jag har testat den här maskinen förut och här kan man se allt som ligger under huden och väntar på att komma upp. Det kan dröja bara några månader och vissa saker kan det ta år för att synas. Men genom att man gör den här kan man förbereda för vad som komma skall och börja arbeta mot det redan nu. Bättre att förebygga än att reparera! 😉

3 kommentarer3 kommentarer om “Huden drabbas också av IVF”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jobbar du fortfarande med Nuskin? Är lite intresserad

  Reply
 • Ja det gör jag men inte i samma utsträckning som innan just för att jag har en tendens att jobba lite för mycket när jag är igång med det. Är man driven och vet vart man vill så är det ett grymt sätt att jobba på. Finns såklart skeptiker till detta arbetssätt men det är viktigt att veta vad network marketing är innan man ger sig in i det 🙂

  Reply
 • Hej Annica,

  Jag vill tacka dig för att du är så ärlig – och mänsklig. Man kan väl säga att jag är i någon form av liknande situation..

  Jag fick livmoderhalscancer för drygt ett och ett halvt år sen och var tvungen att operera bort livmoderhalsen. Jag fick behålla livmodern för att kunna försöka skaffa barn och (pga risk för återfall) operera bort allt inom några år. Under detta år när vi försökt att bli gravida har jag känt precis som du att de allra flesta människor inte vet vad smärta är. För mig kom känslorna redan vid cancerdiagnosen.. Jag kunde (och kan ibland fortfarande) bli förbannad bara av att se äldre personer som har vuxna barn. Ni har ju fan både fått barn och fått se dem växa upp! Vad har ni alls att må dåligt över i era liv?

  När jag sedan upptäckte att vi hade svårt att bli med barn och att en eventuell graviditet skulle innebära hög risk risk för missfall började jag också få jobbigt att se gravida och mammor med bebisar.

  Jag har nyligen fått ett positivt graviditetstest, vilket borde vara fantastiskt, men graviditeten innebär att jag har högre risk för missfall än alla andra. Och risken ökar ytterligare under andra trimestern..

  Det är därför så befriande att läsa om dina uppriktiga känslor kring hur man mår när man går igenom fruktansvärda saker. Nej, man vill inte gratta kompisen som fått sitt tredje barn. Man orkar inte. Orkar inte spela med i att ”jag är så glad för din skull”. När man upplever något så tufft själv går det inte att stänga av sin egen smärta. Men samtidigt kommer man omöjligt få förståelse för sin ilska/smärta från personer som aldrig varit där.. Jag känner att jag ofta biter ihop. Cancerpatienter ska minsann blogga om att ”jag mår så bra nu trots alla behandlingar” – allt ska framstå som så jävla bra! Jag hatar det. Det är inte så! Jag upplever livet och smärtan precis som du skriver. Och därför är jag så tacksam för det du ger av dig, din öppenhet och din ärlighet. Det är skit och man orkar inte med att vara glad för andras lycka. Samtidigt finns det ljusglimtar i tillvaron som får en att orka; den lilla promenaden på en vacker plats med sambon eller en god sushi med brorsan som pratar om något helt annat.

  Vill bara avsluta med att återigen tacka dig. Du har fått mig att känna mig mindre ensam i mitt egna mörker. Tack bästa du. ❤️

  Reply