Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:37 | September 14, 2021

Jakten på Lycka!


Tisdag morgon. Jag har precis haft ett möte med CUBE som hjälper mig med kampanjer, samarbeten och dylikt. Och något som är viktigt för mig när det kommer till samarbeten det är ju först och främst att det är något som jag själv tycker om, tror på och verkligen använder. Men sedan är det också viktigt för mig att det är något som passar mina följare. Så vi håller på att sätta en plan framöver vad som passar och inte. Och om ni vill får ni gärna flika in vad ni gillar. 😀

Igår släpptes vårat första poddavsnitt sedan några år tillbaka. Det blev ett avsnitt där vi pratar om vad som hänt sedan sist och vad som kommer att ske lite framöver. Så vill ni lyssna på det kan ni bara gå in på Podcastappen på telefonen eller klicka här —-> LYSSNA!

Bingo Rimer sa något jävligt vettigt för ett tag sedan om att man bör ha en lyx om dagen, det har jag anammat. Så en gång om dagen ser jag till att ha något som känns lite lyxigt för mig. Kan vara allt från att gå på massage, till sovmorgon, till att unna mig ett fint smycke till en skogspromenad med Stitch. Och igår blev det en mani+ pedi. 😀 Så ett tips till alla er är att också införa “En lyx om dagen”!

Fanns nästan för många färger att välja på men jag är väldigt “basic” och körde på en mjölkig vit nyans med lite rosa i sig.Jag har tidigare gått till en annan salong här borta för att fixa naglarna, den är mindre och jag har gått till samma person hela tiden. Men ibland kan jag tycka att det är rätt skönt när man har en sådan här tid att bara slappna av. Att inte behöva prata så mycket. Och på sådana här ställen känns det mer okej att bara få vara i sin egna lilla värld med airpodsen i öronen och lyssna på en podd tex. Och när man får pedikyr kan man passa på att pilla på telefonen.
Det som var väldigt trevligt på det här stället var att man fick en liten meny om man ville ha något att dricka, fanns allt från vatten till champagne. Fan att jag tog bilen… Här borta blir det rejäla vintrar vilket innebär att man behöver ha ganska rejäla bilar. Jag är inget fan av att köra bil men just här borta blir det lite roligare när man får köra en stor jävel plus att man känner sig väldigt trygg!
Stannade på vägen hem för att köpa avokado, citron, grädde och creme fraiche. Jag har ju tyckt att det varit så tråkigt att laga mat förut, alltså vi snackar typ hela mitt liv. Men sedan jag fick reda på mina allergier så har jag varit illa tvungen till att bättra mig och tro det eller ej, men jag tror att jag hittat lite mer glädje i att laga mat. Jag är otroligt less på hämtmat och när man gå ut och äter är det ju för att det är roligt och en trevlig upplevelse, inte för att mätta magen. Men när jag kom till kassan föll jag för de där erbjudandet som stod där mitt framför ögonen på mig, cheese balls. Kunde inte motstå…


När jag kom hem så föreslog Elias att vi skulle dra till Griffith Woods för en skogspromenad, jag älskar att promenera där. Det är så harmoniskt och så vacker natur. Men på vägen dit ringde Fertilitetskliniken. Det har varit väldigt struligt sedan vi kom hit från deras sida och jag höll nästan på att bryta ihop för när man går igenom något sådant här så är varenda dag i ens cykel så viktig!

När man får sin mens ska man ringa in så de har koll på första dagen i ens menscykel, för det är efter den man planerar allt. För efter några dagar ska man in på ett SHG, ett ultraljud där dom sprutar in vätska i livmodern för att se så allt ser bra ut. Dom har ringt mig flera gånger senaste dagarna men av andra orsaker men då har jag passat på att fråga när jag är inbokad på SHG men fått svaret “en IVF-läkare får ringa dig och bekräfta tiden”. Dom ringde igår för att berätta om mina sköldkörtelprover som jag fått tjata mig till. Man får tydligen inte tillgång till sin journal om man inte betalar och behöver ett vittne som skriver under, en massa jävla pappersarbete istället för att logga in på 1177 med Bank-ID som i Sverige.

Så dom ringde mig och sa att mitt TSH låg på 2,1 vilket dom tyckte var normalt. Men jag vet att i mitt fall behöver jag ligga lite längre än det. Jag frågade om mitt T4 och T3 och hon hade inga svar på det. “Det verkar inte som att vi tog några prover på det…” Alltså hur kan en fertilitetsklinik skicka iväg en på prover för sköldkörteln och inte ta med T4 och T3!? Dom kollade bara TSH, vilket slarv.

Jag frågade sedan när jag fått tid då för SHG, igen, men hon sa att det verkar inte som att jag blivit inbokad. Att dom missat det och sa att jag fick ringa ett annat nummer för att få tala med en IVF-läkare. Vilken soppa! Så jag ringde dit, lämnade ett röstmeddelande (kanske inte det trevligaste) och hoppas att dom ringer idag för att lösa det här. Jag har även mejlat dom. Till och med Elias som vanligtvis är den mest lugna och sansade personen ringde och lämnade meddelande, finns det ingen tid får dom helt enkelt lösa en då det är dom som missat oss.

Sedan känns det som att jag inte har någon aning om vad för typ av behandling det kommer att bli denna gång. Jag har testat en medicinsk cykel och en naturlig men inget av våra embryo har implanterat. Jag själv har föreslagit kortison och IV och hoppas också att dom känner att det kan vara en bra lösning.

Åkte hit i tron om att det skulle kännas tryggare med vården men nu känns det inte alls bra…

Men trots den här soppan så är jag glad över att jag har Elias och Stitch, finns ingen bättre medicin än dessa två lyckopiller som får mig på så mycket bättre humör. Och som får mig att inse att jag ändå är lycklig, med eller utan barn!


18 kommentarer18 kommentarer om “Jakten på Lycka!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Att jämföra surugatmödrar med att låna grannes ugn till att baka cup cakes var bland det mest empatilösa jag hört. Är dock inte förvånad. Hoppas du lyckas fixar din egen ugn istället.

  Reply
 • Vilken onödig kommentar. Vart får du att hon är empatilös? Det är en metafor, fattar inte hur folk inte kan vara förstående.
  Du glömmer också att Om dom väljer att gå den vägen så ska det vara en person som gör det för att hen Vill och inte för pengarna!

  Reply
 • Ibland måste man ta till lite galghumor för att fixa vardagen. Ta inte allt på allvar.
  Din kommentar var inte så empatisk heller.

  Reply
 • Förstår att den liknelsen kändes väldigt dum, men jag försöker att få hela den här resan att kännas så “lätt” som möjligt och ibland kan jag då säga saker som i andras öron kanske låter helt fel.

  Inte meningen att det skulle uppfattas empatilöst för jag vet att det är en stor grej, men hoppas att du förstår vad jag menar.

  Reply
 • Du skriver så bra. Tack för att vi får följa din resa utan filter!

  Reply
 • Du har säkert redan hört eller läst på om det men att mäta Progesteron (HCG) värdet varje vecka i början av graviditeten? Det hjälpte min kompis efter fem år med ofrivillig barnlöshet och åtskilliga missfall. De följde rekommendationer som de kör med i Spanien för de har väldigt fin statistik över att lyckas med IVF genom att öka Progesteron intaget med upp till 1200 mg, i. Sverige är standard max 400. Hon tog i privat regi blodprov och monitorerade HCG och ökade Progesteronintaget när hon i vecka 5-6 såg att HCG sjönk drastiskt och de höll på att förlora fostret. En frisk kille föddes för två månader sedan. Har själv genomgått IVF och har idag en dotter. Jag önskar er all lycka att ni får belöningen för all kamp!

  Reply
 • Låter klokt att du föreslår kortison o iv ! Intralipid fick jag, vid återföringen vid plusset å sen 3 veckor senare typ. Jag fick också trombyl! (Dom visste inte varför jag aldrig tidigare blivit gravid – 6 insättningar av perfekta blastocyster) men med dessa läkemedel funkade det… aja vill bara ge hopp! Och grymt kämpat! Vet att man har ju inget annat val…. Kram

  Reply
 • Min kommentar försvann.
  Ville peppa. Bra att du föreslår kortison å iv.
  Jag lyckades på 7e återföringen av perfekt blastocyst med hjälp av (? Vet jag ju inte egentligen men de va den enda gången jag testade) kortison, trombyl, progresteronvaggisar, intralipdropp vid återföring, vid plusset å 3 veckor efter det typ…
  Ni är grymma som kämpar på! Vet att de finns inget annat val….. kram lycka till!

  Reply
 • Men gud vad den kliniken låter slarvig :@

  Reply
 • ”Finns det ingen tid får dem helt enkelt lösa det”
  Välkommen till vården. Det är många utöver dig som behöver den.
  Jag förstår helt vad du menar. Dem har klantat sig och missat er men att bara kräva att dem skall lösa det innebär att dem måste flytta på någon annan persons besök. Jag hoppas du fattar det?

  Reply
 • Ja men om det är dom som missat att bokat in oss är det, tycker även jag, deras uppgift att ordna en tid. Inte att flytta någon annan utan då kanske stanna en kvart en annan dag för att göra rätt för sig. Man betalar sjuka summor pengar för detta, är i en väldigt jobbig sits emotionellt så minste lilla fel blir väldigt tuff. Så att dom missar en, det ska liksom inte ske kan jag tycka. Och om dom gör det så är det deras uppgift att rätta till det.

  Reply
 • Progesteron är det graviditetsbevarande hormonet så ev behandling med det kanske?Önskar er allt gott!

  Reply
 • Din instagram verkar ligga nere. Jag kommer inte in på din instagram. Samma för någon annan?

  Reply
 • Jag kommer in

  Reply
 • De missade mig också på IVF kliniken med att göra SHG/HSSG efter två ivf försök, visar sig att jag har sammanväxningar i hela livmodern, inte konstigt att inga försök har fungerat då, IVF kliniker kan vara otroligt slarviga, och det är vi patienter som får lida både psykiskt och fysiskt.

  Reply
 • När man går igenom en sådan resa som Annica gör så är man sårbar, hur man då uttrycker sig kan tyckas låta fel i andras öron. Men att kommentera det är onödigt,..
  försök förstå att mycket av det hon känner nu förstärks gånger 1000.
  Hon är en kämpe! Beundrar hennes mod att tala om något som är så intimt & sårbart.

  Reply
 • Charlotte Perelli hade ju också problem med att kunna behålla barnet då hon blev gravid. Tillslut så fick hon prova någon medicin minns ej vad men då lyckades det. Så du kan ju läsa om det på hennes blogg om du vill.
  🙂

  Reply
 • Tack so mycket.

  Reply