Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:28 | September 12, 2021

Första veckan i Calgary

Tröja- Essentials

Det är söndag, jag väntar på att Xenia ska natta sin dotter och sedan ska vi spela in podden. Efter några år och månader har vi bestämt oss för att plocka upp podden och varför vi avslutade den kommer ni att få höra i avsnittet som släpps. 🙂

Vet att många av er som läser denna blogg nu är kanske mest intresserad av att höra om den här infertilitetsutredningen och om vi någonsin kommer att kunna få barn. Men något som är så otroligt viktigt när man går igenom det, det är att komma ihåg att allt handlar inte om barn. Jag tror de allra flesta föräldrar någongång har sagt “när man får barn, då får livet en mening”. Och visst, fine. Kanske för dom. Men för oss som inte har barn så har vårat liv en mening ändå och det är vår uppgift att fylla det med saker som får oss glada och lyckliga, med eller utan barn.

Så jag tänkte att jag också kunde återgå lite till det som var innan, det som också händer i mitt liv i övrigt. Så här kommer veckan som varit. 🙂

På resan till Calgary läste jag “Längtansresan” av Emelie Ljungberg. Det var Camilla Läckberg som rekommenderade mig den. Jag hade pratat med min svärmor om den som snabbt snappade upp det och någon dag senare kom hon och gav den till mig. Så på flyget läste jag nästan ut den och jag känner igen mig så mycket i det hon beskriver. Jag läste ut den efter någon dag här i Calgary och för er som vill veta på ett ungefär hur man känner, tänker och upplever saker när man är ofrivilligt barnlös, jag rekommenderar verkligen denna bok.


Jakob som spelar i samma lag hämtade oss på flygplatsen. Vi landade i ett soligt Calgary och vi har haft otroligt varmt hela veckan. Jag är ju inget jättestort fan av värme. Jag är mer 21° och lite moln, då mår jag som bäst!

Jetlagen första natten var hemsk. Jag lade mig runt 19-20 ungefär och vaknade 00:20. Var vaken enda fram till 12 mitt på dagen och där skulle jag ta mig en liten nap för att komma in i fas. Den napen varade i 5h sedan kom Elias och väckte mig. Tur det annars hade jag nog haft det tuff att komma in i den här tidsskillnaden som är på 8h. Men det gick bra. Redan dagen efter vaknade jag strax innan 6 och kom in i det. 🙂


Under eftermiddagen drog vi och handlade lite för att fylla på skafferi, kyl och frys. Blush Lane heter butiken som vi handlar mest i, skittråkig butik om ni frågar mig. Jag älskar att gå i matbutiker som har färgglada saker, hundratals olika godissorter, det ska liksom vara en fest när man kommer in. Men det är en bra mataffär, ekologiskt, rent, bra saker att stoppa i kroppen med andra ord.


Stannade även på hundbutiken som ligger i samma område, Marda Loop, för att köpa saker till Stitch. Hon har ätit torrfoder mesta dels och det har fungerat väldigt bra för henne. Fin päls, bra med energi, inga problem med allergier och dylikt, förutom att hon blivit väldigt gasig i magen. Trodde det var först pga rasen men kände efter ett tag att det var dags att byta foder. Så nu kör vi färskt foder och jag behövde hitta något likvärdigt här borta. Och det fanns riktigt bra sådant och vi kör på en som innehåller mycket lax och omega 3 så hon inte blir torr i huden. Speciellt här borta.


Har ju varit ärlig om att jag inte varit supertaggad på att åka hit igen. Jag vill ju liksom ha mina vänner här. Men det är några fruar i laget som jag verkligen ser fram emot att träffa som jag hade så roligt med förra säsongen. Förra året var ju som det var pga Corona, man kunde hitta på saker på samma sätt. Men nu tänkte vi försöka att hitta på mer saker som gå någon matlagningskurs, kanske lära oss binda buketter, rida, gå hundkurs, blanda drinkar, köra någon weekend i bergen, hur man kan göra coffee art etc. Jag har en sådan bok här borta och vem gillar inte kaffe? Och hur kul hade det inte varit att kunna göra en riktigt god cappuccino med något fint mönster i till servering!? 😀

Och när man är i en sådan här situation så är det ju väldigt viktigt att se till att man sysselsätter sig väldigt mycket själv då hälften av tiden kommer ens partner vara borta. Och när han väl är hemma så är det ändå träning och har dom hemmamatch så behövs det sovas mitt på dagen för energi jada, jada, jada… Så därför är jag extremt tacksam över att jag har ett roligt jobb, så jag kan jobba mycket. Men sedan också att jag hittat några som jag tycker om att umgås med och som också är taggade på att hitta på massa saker. 🙂

Stitch hittar ni som vanlig ordning där solen skiner in. Misstänker att den där hunden går på solceller.


Ett hus som stått orört under en hel sommar, förutom att ett företag klipper vår gräsmatta, samlar på sig en jädra massa ogräs och skitiga fönster. Så jag ringde runt och bokade in företag som kommer att komma i dagarna för att fixa till detta. Efter några somrar i Gävle med den gården så vill jag inte lyfta ett finger till när det kommer till ogräs.


Kalla det shoppingberoende eller att jag bara har en dålig relation till just shopping. Men jag kände verkligen att efter den här sommaren ska jag unna mig. Jobbar hårt samtidigt som jag slitit med annat, då kan en sådan här rackare tillfredsställa ganska mycket. Nej jag vet, en jävla väska kan inte fylla ett tomrom. Men den kan fylla en plats i garderoben och på armen. Stod och velade länge, bad om Elias åsikt men då tyckte han en helt annan. “Du har ju redan en svar, ska du inte ta en annan färg?”. Velade såklart ännu mer och det slutade med att min beslutsångest blev för stor så jag gick därifrån tomhänt.

Men! Jag fick lite info om att det var bra att vänta i några dagar till då det kommer en ny kollektion nästa vecka och då kan jag få en liten sneak peak på den. 😉

Kappa- Max Mara

Köpte mig däremot en höstkappa, trodde att hösten skulle vara här nu. Den hinner ju typ vara här i 3-4 veckor sedan kommer vintern som en käftsmäll. Men jag hade kollat på denna från Max Mara i ull ett tag och när det hängde en enda kvar där så tvekade jag inte.


Vi stannade på vägen hem för att donera kläder. Vi gjorde en större rensning i garderoben och skänkte kläderna till Goodwill där dom kommer till mycket mer användning.


Stekhett ute, 29 grader. Kan ju gissa vem som satt och klagade för att det kändes som hela kroppen kokade. Alltså jag har aldrig varit ett fan av värme. Jag är en skugg-/ parasolltjej. Någon mer?

Kashmirset- Liknande här

Igår var Elias iväg och spelade golf, jag stack iväg till ett köpcenter som heter Chinook för att köpa mig det här setet. Jag har velat ha ett kashmirset länge men har liksom bara glömt av det. Så jag åkte dit, letade och hittade det här och lite sköna sovplagg. Alltså jag fattar hypen för det är så behagligt mot kroppen.

Det har blivit så att jag väljer kläder efter hur de känns på kroppen mer än hur de ser ut. Men det är väl kanske något som kommer med åldern?


Startade dagen med att göra en ruggigt bra cappuccino. Jag läste i boken hur man ska göra basen, gjorde alla stegen helt rätt och fasen vilken sjuk köpp jag fick till! Det tog sin lilla tid med värd all tid i världen!


Xenia och jag ringdes en liten snabbis för att dubbelchecka med ljudet, filer, att det gick och skicka mm. Snart är det dags för poddinspelning.


16 kommentarer16 kommentarer om “Första veckan i Calgary”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra då är jag inte den enda som föredra lite molnigt 😅 hösten är perfekt med lite sol som inte steker för mkt men frisk luft!

  Reply
 • Kul att du bloggar igen…. Woop. Woop

  Reply
 • SÅ kul att ha dig tillbaka såhär på bloggen. Vardagslivet, länkar till snygga kläder. I like!

  Jag är själv i en jobbig sits då jag vill ha barn men min sambo är inte redo men han vill ha barn, var/när möts man då? Är snart 33. Stress att aldrig hamna på rätt ställe samtidigt, så vi är inte i exakt samma situation men längtar tills dagen med barn kommer. Tills dess, ja då lever vi fan VÅRT liv, precis som du skriver. Ser fram emot podden.
  Kram

  Reply
 • Alltså du och jag är inte i samma situation men ändå lite lika då vi drömmer om familjelivet ❤️

  Reply
 • Färskfoder är INTE bra för hundar.
  Speciellt inte hundar som har känsliga magar, det finns speciellt torrfoder som är snälla för magen.

  Fortsätt med torrfoder
  Kan varmt rekommendera
  Hill’s Prescripion diet digestive care i/d med kyckling
  Min hund har ätit det många år och är 13 år, jättepigg inga tecken på att hon är gammal, har aldrig kännt en endaste prutt nånsin
  Hill’s är det absolut bästa du kan ge din hund. Köps endast hos veterinär.
  Nästan all personal på min veterinärklinik Evidensia ger detta till sina egna hundar.

  Men färskfoder är verkligen inte bra för hundar, det vet jag med 100%

  Reply
 • Varför är inte förskriver bra? Det måste väl vara mer naturligt än torrfoder?

  Reply
 • De dokumenterade riskerna behandlar framför allt förekomst av zoonotiska och antibiotikaresistenta bakterier i färskfoder. Förekomst av dessa bakterier kan utgöra en risk för kontaminering av färskfoder och därmed sjukdom hos både färskutfodrade hundar, samt människor i nära kontakt med dessa hundar.

  Näringsmässigt är det stor skillnad på färskfoder och torrfoder. Alla råvaror behåller sin näring, så länge man inte hettar upp dem över 42 grader. Vid upphettning förändras strukturen i råvaran och det gör det svårt för kroppen att bryta ner maten, samtidigt som inte lika mycket av näringen finns kvar.

  Reply
 • Kul att du är tillbaks💛
  Kram

  Reply
 • Gud vilket mysigt inlägg!
  Gillar upplägget och så kul att du är tillbaka på bloggen. Heja dig! Kram!

  Reply
 • Tycker du lockar ditt hår så fint (typ sista bilden) Hur gör du? Har inte följt dig så
  Länge så ev har du visat detta förr.

  Reply
 • Så kul att du har börjat blogga igen 💜

  Reply
 • Fint att du är tillbaka. Har saknat din blogg. Håller med om för varmt. 20-25 grader är perfekt för mig. 20 grader om man är i stan, 25 om man är vid vatten/på landet.

  Reply
 • Vad kul att du börjat blogga igen! 🙂

  Reply
 • Har saknat din blogg!

  Reply
 • Så härligt set! Skulle vara kul om du ville göra ett kollage med loungekläder i olika prisklasser som är goa att hemma när det blir kallare 🙂
  Det är ju det enda man vill ha på sig på hösten och vintern, framförallt när man jobbar mycket hemma 🙂

  Reply
 • Vad härligt att höra er igen i podden.
  Vad jag skrattade med Xenias historia om hur hon skulle fånga Kalle! Ni är så härliga.

  Ha en fin vecka Annica!!

  Reply