Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:42 | January 29, 2020

Mata hjärnan med info som får er att må bra!

Fördelen med att min sambo är på bortamatcher är att jag blir så jäkla taggad på att jobba. Det har gått ruggigt bra idag och alldeles strax tänkte jag ta en promenad bort till posten här och hämta ut lite paket. För första gången! Allt levereras ju annars direkt till dörren här, men vi fick paket medan vi var borta så det ska bli spännande att se om jag hittar dit och om det är lika smidigt som i Sverige. 😀

Skrollade igenom Instagram imorse och fastnade på lite sminkvideos och så fick jag lite feeling att plocka fram lite produkter för att köra en full face makeup. När det kommer till smink så har jag alltid föredragit en fräsch och mer osminkad look framför festmake och helst så lite produkter som möjligt. Därför har jag alltid varit noga med att ta hand om det som makeupen ska sitta på, nämligen huden.

I den här sminkvideon jag såg imorse var det så mycket produkter att jag inte kunde låta bli att tänka “blir det verkligen så mycket bättre!?” Jag tror det var två olika primers, concealer, foundation, puder, concealer igen, highlight, ett annat puder och en till highlighter, conturing i både crème- och puderformat alltså det var så mycket produkter att jag knappt kommer ihåg allt. Inte undra på att dagen tonåringar ser ut att vara 25. Fan när jag var 14-15 använder jag bara mascara och lite läppglans typ.

Bara igår fick jag höra “det tar ju två timmar att fixa mina bryn” man ba WHAAAAAT!? :O Visst tycker vi alla olika men när det kommer en person som ser likadan ut med och utan smink, det är i alla fall då jag ba “vad använder du för produkter?” Vem pallar lägga tre olika foundation, köra contouring i femtioelva olika steg, två mascaror för en ger volym och en längd assååååå kom igen!?

Såhär blev det i alla fall. Det här tog typ en timma att göra men det hade lika gärna kunnat ta 15 min som jag max lägger på en makeup idag. Jag är noga med hudvården och när huden är återfuktad lägger jag min foundation med fingertopparna. Sedan lite bryn, solpuder, en dutt av rouge och mascara och då är jag liksom redo för ett jobbmöte om jag skulle iväg på något sådant.

Nu kanske det finns någon som tex känner att de inte har tillräckligt bra hud för att vilja gå osminkad och I get that. Vi alla ska ju få känna oss bekväma. Men det har fasen gått till en överdrift. Jag vet att jag under dessa år tipsat om så mycket olika produkter men jag har aldrig någonsin velat att ni ska känna att ni måste ha allt för att se bra ut. Och jag kan med 100% säkerhet säga att ingen behöver lägga en timmas jobb med smink för att se bra ut. Om det nu inte är en fotografering för ett omslag på Vouge och blixtrarna gör att du ser sjuk ut.

Om någon känner det så säger jag bara; se över vilka konton på sociala medier som får dig att lägga all den här tiden på att “se bra ut”. Vem vill följa konton som får en att bli osäker eller känna sig obekväm med hur man ser ut?

“Vem är du att säga med tanke på allt du gjort!?” I know… jag har också varit jävligt osäker i mitt liv och det tog lång tid innan jag började trivas med mig själv. Och det krävdes inte några timmar med smink utan jag tog det till en annan nivå. Det är därför jag idag, även fast jag är så trygg i mig själv, är så jäkla mån om vad för typ av konton jag följer på Instagram. Jag rensar ganska ofta när jag börjar känna att jag inte blir påverkad av sociala medier på ett positivt sätt. Jag vill bli glad när jag skrollar igenom Insta. Bli tex inspirerad att ta mig till gymmet för att jag vet att jag mår bra av det och får energi, inte för att det ger mig en snyggare strandbild.

Tycker att alla ni som just nu ligger och skrollar luren innan ni ska lägga er. Se över vilka konton ni följer på Instagram som inte tillför något positivt i era liv och rensa bort! Avfölj, klick, bort! En sådan liten grej gjorde så jäkla mycket för mig och jag vet att det är så många som har extremt mycket skärmtid på just Instagram idag. Se till att mata hjärnan med information som får er att må bra!


40 kommentarer40 kommentarer om “Mata hjärnan med info som får er att må bra!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kanske blir det lättare för dig att relatera till ifrågasättanden du får av folk om du tänker på hur du själv resonerar i detta inlägg. Du använder inte speciellt mycket smink, alltså har du svårt att förstå att andra gör det. Så funkar nog de flesta när de ifrågasätter skönhetsoperationer, intimvaxning etc. Jag säger inte att det är rätt sätt att agera, men det blir väldigt tydligt hur lika folk är i grunden. 👍🏼

  Reply
 • Du är så naturligt vacker! Vilken utstrålning.

  Och jag håller helt med dig angående smink. Vet inte om vi såg samma sminkvideo men reagerade över exakt samma sak igår, det var så många steg att jag typ kände mig stressad över att jag knappt går igenom hälften.

  Reply
 • Det var någon typ 14-15 årig tjej från UK som pratade som om hon vore värsta makeupartisten och visst blev det snyggt, men fasen vad tid det tog :O

  Reply
 • Ha,ha. Du tittade säkert på Biancas vlogg och samma sak slog mig. Hur mycket smink, hjälp!

  Reply
 • Haha! Jag visste att Annica hade kikat på Bianca video 😂

  Reply
 • Haha? Har inte ens sett henens videos…

  Reply
 • Nej Bianca är inte 14-15 år så har inte sett hennes videos

  Reply
 • För mej är smink ett stort intresse som får mej att må bra. Ska jag på fest tar sminkningen absolut mer änn 15 minuter och det är ok och roligt att sminka sig. Älskar när dom som kan visar hur dom gör. Så inget negativt för mej alls utan bara kul.

  Reply
 • Hej!
  Kommenterar i princip aldrig på bloggar/instagram och dylikt. Men kände ändå att jag ville flika in här med en annan synvinkel.
  Jag älskar smink, jag är bekväm utan och går gärna helt osminkad eller med endast mascara på mig. Men att ta de extra minuterna på morgonen, ta min kaffekopp och leka med färg och form i ansiktet är bland det roligaste jag vet. Smink är superkul och mångas intresse.
  Varför jag ville kommentera här är för att jag tycker att du går väldigt hårt mot människor som dagligen använder det just för de faktiskt vill och inte måste. Fick känslan i ditt inlägg att du lite “hånade” människor som inte “vågar” gå utan. (Vill inte framstå som någon besserwisser och ber om ursäkt för att jag kanske lägger ord i din mun.)
  Men sättet du skriver om smink i inlägget anser jag kanske inte så bra.. Man får absolut ha en egen åsikt (det är ju ändå din blogg) om man vill använda smink eller ej. Men man behöver kanske inte lägga upp det som att det är fel att kolla sminkvideos och som att man manipuleras till att sminka sig mer pga det. Tyckte din vinkling var lite tokig bara och håller med dig om att många sminkar sig för att de känner att de “måste”. Men det är inte alltid den enda anledningen till att man har “mycket” smink!

  Ursäkta för lång kommentar :’)

  Reply
 • Ja absolut känner alla olika. Men när det tar 2 timmar att fixa ett par bryn så är det nog inte fel på brynen…

  Jag menar inte att det är “dåligt med smink eller att de som använder mycket har något problem”. Det är bara det att jämför man dagens “sminkvärld” men för ett par år sedan är det som att man gör om sig så mycket att man knappt ser ut som sig själv längre och det är lite läskigt hur mycket smink kan göra…

  Reply
 • Allt detta lager på lager, baking osv funkar inte till vardags. Det blir för mycket spackel helt enkelt. Sen funkar det heller inte på en 40+ tant med torr hy. Det enda puder jag har i mitt ansikte är några stråk av bronzer för att liva upp. Puder under ögonen ex är som att be om att rynkorna ska visa sig. Tack men nej tack.

  Reply
 • Finns visst dom som har lite mer smink och passar jättebra i det. Allas ansikten är olika. Jag använder precis hur mycket eller lite som jag känner för.

  Reply
 • Nej inte för dig eller mig men vissa älskar det. Men det är sjukt hur folk pallar att göra det :O

  Reply
 • Hej Annica!
  Håller med dig helt ang att det gått till överdrift. Något jag dock reagerar på, som gör att just detta inlägget och alla influencers som påpekar samma sak känns otrovärdiga är att ni ju gör så mycket med ert utseende UTÖVER smink. Ni gör era bryn, fransar och behandlingar hit och dit. Ert “lite smink” eller “no make up” förlorar liksom poängen för mig pga det. Missförstå mig rätt, jag tycker absolut man ska göra sådant om man vill, är själv sugen, men när ni påstår fixa er lite eller inte alls så tycker jag bara ni bidrar till att skapa skeva ideal som är väldigt svåra att uppnå. Tyvärr 😕

  Reply
 • Kan bara instämma. Botox osv.

  Reply
 • Ja, det är min last i livet…

  Reply
 • Håller med Elin lite här alltså. Gör man brun utan sol, lösögonfransar, ögonbryn, fyller läppar, operar näsan, botox så är ju det en form av “sminkning” kan jag tycka.
  Men kan hålla med om att ha en massa lager i ansiktet av smink är inget jag gillar heller.
  Men som tur är så bestämmer ju alla själva hur de vill göra ang skönhetsoperationer och smink 🙂

  Reply
 • Absolut!
  Jag har ju min last i livet vilket är botox…

  Reply
 • Jag förstår att du tänker på det. Jag vet att jag gör mycket utöver det, fixar massa runtom allt för att jag ska slippa att sminka och fixa till mig på morgnarna.
  Jag fixade med mig själv otroligt mycket förut men skulle inte säga att det är någon överdrift idag, fast å andra sidan tycker vi alla olika.

  Jag gör ansiktsbehandlingar någon gång i månaden med olika inriktning eftersom jag snar är 30 och vill få tillbaka tex spänsten och glowen i huden.
  Går till frisören var tredje månad.
  Botox är min last jag inte kan vara utan för att jag tycker det inte är nice med linjer i hela ansiktet på mig själv när jag pratar.
  Sedan brun utan sol, nagellack och dylikt är ju något jag pillar med när jag har tid.

  Men om jag jämför det med det som jag såg i sminkvideon så är det jag gör inget som förändrar mitt utseende lika mycket som all den där makeupen på den där lilla tjejen. Hon blev 10 år äldre på 1,5-2 timmar att man lätt skulle kunna ta henne för en 25 åring. :O

  Reply
 • Håller med. Trodde det var en vuxen kvinna. Men om det var en så ung tjej och så mycket smink. Nej det låter inte så snyggt.

  Reply
 • Detta är typ det bästa jag läst på länge.
  Tror jag vet precis vilka sminkvideos du menar, har nämligen tänkt exakt samma sak & får inre stress av att kolla. Varför gör man det ens?? Kan inte låta bli att bli irriterad heller. Hade dessa personer haft ett “vanligt” jobb (missförstå mig rätt med det ordvalet), alltså ett 7-16 jobb eller bara med bestämda arbetstider hade dessa personer aldrig hållt på sådär o sminkat sig i flera timmar för det betyder att de hade behövt gå upp 70 timmar för tidigt för att hinna. Förstår inte riktigt den grejen med att bara för man jobbar hemma större delen av dagen så är det OK att komma försent till bokade grejer & sen påstå att man avskyr folk som kommer försent? Den logiken?

  Värt att tillägga är att jag med jämna mellanrum kollar igenom Instagramflödet och slutar följa en hel drös personer. Det är så skönt när man blir av med dom som snor ens energi.

  Tack för detta inlägget! Så viktigt för alla att läsa.

  Reply
 • Fast va? Detta inlägg går ju inte alls ihop. Du skriver att trivs i dig själv och du går till gymmet för att må bra av det och inte för att få en snyggare strandbild, samtidigt skrev du flera ggr om att du köttar på med träningen inför din semester så att du kan se bra ut på stranden https://annicaenglund.se/2019/11/21/dream-big/#comments
  Du gör botox, fransar, ögonbryn, vaxar, BUS:ar, solar solarium, gör massa hudbehandlingar med syror, skrapar bort hud, laser och jag vet inte allt. Du verkar faktiskt lite besatt av ditt utseende. Det är för min del mkt värre än att lägga en make, eftersom man går mer på djupet inför att förändra sittt utseende. Hur tyder det på att trivas i sig själv??
  Din blogg är faktiskt just en sån i sociala medier så påverkar negativt vad det gäller utseendehets och jag hade inte följt den om det inte var för att jag verkligen gillar övrigt innehåll.

  Reply
 • Sedan är olika behandlingar sjukt dyra. Många som vill men inte har råd .

  Reply
 • Så bra skrivet! Håller med till fullo!

  Reply
 • Vet inte om du läste allt men skrev ju klart och tydligt att det var ett skämt i inlägget.
  Jag tränar för att må bra, annars om det endast hade varit för att se bra ut hade jag knappast sett ut som jag gör i kroppen. Då hade jag tänkt på vad jag stoppar i mig varenda dag och inte ens tänkt tanken på att gå in i vår gottehylla i skafferiet som jag FYI gör dagligen. 😉

  Trist att du känner så, men som jag sa så är det bara att avslöja de som inte påverkar er positivt!

  Reply
 • Ok bra att det var ett skämt gällande träningen inför resan! 🙂 Har inte uppfattat din träning i övrigt på det sättet och just träningsinläggen är en av anledningarna till att jag ändå väljer att följa dig, eftersom de är inspirerande och vi verkar gilla att träna ungefär på samma sätt så får ofta tips på nya övningar via de inläggen. 🙂

  Nu är jag trygg i mig själv och över 30 men för en yngre målgrupp kan jag absolut tänka att det påverkar negativt att läsa om alla dina ingrepp och behandlingar, därför får jag verkligen inte detta inlägg att gå ihop.

  Reply
 • I början var ju inte träningen pga att jag ville må bra utan för att jag inte kände mig fin. Det var precis efter BB och hela den svängen. Men det var när jag började på WörkOut samt tog min PT-utbildning som jag ändrade uppfattning helt! Och det är kul att du gillar samma typ av träning!

  Förstår det. Nu är det ju så att min målgrupp, enligt analytics mm är 25-34 och sedan är det fler som är äldre än de runt 18. Kan dock inte säga att analytics är 100% men det är ju bara det man har att gå på…

  Reply
 • Och ändå har du fettsugigt låren. Tycker liksom inte att du är rätt person för att yttra dej i ämnet.

  Reply
 • Vet inte om du ens läste inlägget eller om du kanske inte besöker min blogg så ofta. Men jag har varit väldigt öppen med mina operationer och att dom gjordes av fel anledning!

  Reply
 • Fast du fortsätter ju med diverse ingrepp och behandlingar och det är ju mkt värre än att lägga smink, så fattar inte alls hur du tänker med detta inlägg. Snacka om dubbelmoral.

  Och varför tar du bort en kommentar som är sakligt uttryckt bara för att det inte står det du vill och visar på din dubbelmoral? Visst, en kommentar som du tog bort var otrevligt skriven och då är det ok men den andra var helt saklig men träffade troligtvis en känslig punkt.

 • 💯💯💯💯

  Reply
 • Jag förstår dig Annika! Ska man lägga så många lager smink när man ska lämna sitt hem till vardags, skapar det nog lätt problem. Vem hinner det ens!? Det skapar nog mycket press och stress bland tonåringar att dölja alla skavanker som man egentligen bara själv ser.
  Väldigt få som klarar lägga en sån tung makeup utan att det blir kakigt och mindre smickrande. Och det lägger på många år på ansiktet…
  Men jag respekterar att andra tycker annat🙂
  Jag själv älskar hudvård och smink, men tänker som Annika. Less is more🙏

  Reply
 • Håller helt med dig! Älskar denna typen av inlägg och att du har blivit mer ärlig på senaste tiden!! 😀 Skulle vara kul om det fanns ett litet hjärta man kunde klicka på eller liknande för att visa att man gillar inlägget, bara ett tips för tror många också uppskattar sånt här och många väljer nog att inte kommentera 🙂

  Reply
 • Att vara öppen med skönhetsbehandlingar är också en form av hets. Ibland kanske man faktiskt kan göra en behandling utan att berätta för omvärlden så att dessa i sin tur kan bli påverkade negativt av detta. Alltså i form av hets. Smink kan man i slutet av dagen alltid tvätta bort. Fillers och andra ingrepp blir svårare att ta bort när man inser att man kanske gjorde det bara för att en influencer påverkade en och har ångrat isg.

  Reply
 • Älskar ändå när du tar bort kommentarer. 😉 du som ändå är så öppen med dina ingrepp, blir kanske inte så smickrande när de blir uppradade.

  Kan du inte göra ett öppet inlägg om ALLA fina ingrepp, fillers och operationer. Det tror jag hade varit nyttigt för många att läsa (att naturlig skönhet både kostar pengar, tid och smärta) . 🙂

  Reply
 • Jag tycker också det vore intressant om du kunde rada upp all tid och alla kostnader du lägger på ditt naturliga utseende. Botox, brun utan sol, fillers, naglar etc. Naturlig skönhet kostar pengar!! 😉

  Reply
 • Håller helt med att man ska satsa på en dyngfräsch hud istället för massa smink. Din ögonsminkning är alldeles precis lagomt och snyggt naturligt, men ändå festligt. Kul att se dig må bra. Kram

  Reply
 • Alltid viktigt att mata sin hjärna med rätt saker.
  har i princip slutat läsa nyheter numera

  Reply
 • Det är helt underbart hur enkelt det är att piffa upp sitt hem med et par lättskötta växter!

  Reply
 • Det är helt otroligt vad enkelt det är att piffa upp sitt hem med lättskötta växter!

  Reply