Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:16 | January 28, 2020

Jag har aldrig velat bli någon hemma fru!


Åh vad jag var bitter igår. Företaget som jag beställde mitt löpband ifrån hade råkat skicka ut ett mejl för tidigt, ett sådant mejl där det stod “din leverans är på väg”. Men sedan fick jag ytterligare ett mejl där det stod att jag skulle bocka in vissa saker för att få hem min leverans och det fungerade inte så jag var tvungen att ringa… ja allt slutade med att jag fick välja tre dagar som leveransen passade på och första dagen var på torsdag. Så ja, jag valde torsdag, fredag och lördag så nu får jag hålla tummarna att mitt löpband kommer. Jag var ju så taggad på att äntligen köra lite konditionsträning!

Igår hade vi en sådan mysig kväll! Jag måste säga det att det som jag uppskattar med min sambo det är att, trots att han är den som sköter hushållet ekonomiskt så är det inte så att han bara “jag bidrar med min del av kakan här så du får sköta resten” utan vi hjälps åt. Jag har aldrig någonsin velat bli en “hemmafru” som städar, lagar mat och tar hand om hemmet och när ungar kommer att jag bara är hemma med dom. Jag betalar hellre en städerska och nanny när det behövs så att jag kan fokusera på mitt jobb. Det är inte lika vanligt i Sverige men här har var och varannan en babysitter vilket är kanon. För har man den möjligheten ska man inte vara rädd att ta hjälp. Jag är ganska säker på att de flesta föräldrar känner någon gång att de velat haft en sovmorgon eller en hel natts sömn eller kanske bara en date night med sin partner och då är väl all hjälp uppskattad att få!? 🙂

För mig är det så viktigt att jag också får tiden och möjligheten att få jobba och sträva mot min dröm, ha ett eget liv! Jag bidrar så mycket jag kan ekonomiskt och sedan sköter jag hushållet för det mesta men när min sambo väl är hemma så ligger han inte och slappar i någon soffa eller spelar tv-spel utan vi hjälps åt.

Jag är ingen expert i köket, jag kan inte sno ihop häftiga middagar med flera små rätter utan jag är ganska basic och det blir alltid husmanskost. Jag är ett stort fan av >>Jennys Matblogg<<, smiter in där och kikar recept och det ska helst vara så enkelt som möjligt. Tacka gud för den bloggen! Och igår lagade vi en sweet chililax med ris och sallad. Supergod och framför allt enkel! Och det som jag tycker är så mysigt när vi lagar mat det är att vi drar alltid på någon soft spellista på Spotify och bara har det riktigt mysigt. Det är en av mina höjdpunkter under dagen!

RECEPT:
4 bitar färsk lax
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 dl sweetchilisås
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraîche, sweet chilisås och salt och peppar i en skål.
Fördela ut över laxen och in i ugnen i 20-25 minuter.

Vi åt med ris och sallad.

La Croix är en dricka som typ alla har hemma som jag varit hemma hos. Min sambo köper alltid hem massa sådana här i olika smaker. Det är typ som Loka.


20 kommentarer20 kommentarer om “Jag har aldrig velat bli någon hemma fru!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mums för lax. Ska börja äta det oftare. I dag gråmulet som vanligt i stockholm. Önskar solen visade sig mer. Ha det bra. 😊

  Reply
 • Man behöver iaf inte kolla några väderrapporter när man läser dina kommentarer 😉 i 90% av fallen skriver du om vädret ❄️☀️🌧🌪

  Reply
 • Ja det är ju så gott! 😀 Åh trist med vädret…

  Reply
 • haha vad jag känner igen mig i det här inlägget. Jag har aldrig heller velat bli en hemmafru, bara leva för barnen och ge upp mitt liv som jag kände då. Men sen fick jag barn, jag vill fortfarande inte vara hemmafru som tar hand om ALLT själv (och det gör jag inte heller) men jag gör allt för mina barn och önskar till och med att jag hade mer tid med de. För när du har heltidsjobb, så finns det inte mycket tid för barnen. När man kommer hem från skola/jobb tills att de ska sova, är det bara 4 timmar och med de timmarna ska du hinna laga middag, göra läxor och myset kommer sist. Så det sista jag skulle tänka på är babysitter…. snarare att jag vill ha mer tid med de innan de växer upp och inte ens är hemma längre….

  Egentid får jag, det är bara att lämna över till maken och gå ut.
  Barnvakt, ibland, ringer min mamma och så går jag och maken på dejt.
  Det är inte så farligt att ha barn… 😉

  Reply
 • Jag ser inga problem med barn men jag vet många som anpassar sig efter dom istället för att ta med dom på saker och försöker att leva på som vanligt. Det är mer en sådan livsstil jag vill ha.

  Reply
 • Vad för creme fraiche har du hittat i Canada? 🙂

  Reply
 • Åh ingen aning vad det är för märke… Plockar bara någon från hyllan 😀

  Reply
 • Vaaa! Har aldrig hittat just creme fraise. Vara Soure cream 🙈

  Reply
 • Bara ☺️

  Reply
 • Jag hoppas innerligt att du kommer att ändra din inställning till frågan om babysitter osv. Vilket jag verkligen tror att du kommer att göra. Jag var mammaledig med min första i 1 år och 4 månader, vilket var bra mkt längre än vad jag hade planerat – men älskade varenda sekund! Du får aldrig tillbaka den tiden. Jag och min man var varannan sovmorgon under ledigheter och varsinn dag på helgen då lillkorven går upp vid 06.30.. vilket ändå är senare än när jag jobbar mån-fre för då tränar jag före kontoret.

  Kort sagt, jag jobbar heltid, min man jobbar heltid, lillkorven är på förskolan: När man väl slutar vid 16-17 springer man ju till förskolan för att hämta henne för att lyckas få 2-3 timmar tillsammans innan läggning. Date-night kan du ha varje dag om du vill då du förmodligen är vaken längre än dina barn.. man kan jobba heltid och satsa på sin karriär, vi har även ett eget företag vid sidan av våra heltidsjobb och renoverar lägenheter för att det är ett brinnande intresse, det är inte antingen eller. Barnen ska du ju vilja spendera tid med, i annat fall ska du nog vänta ett bra tag till 🙂

  Reply
 • Ja det tror jag också att jag kommer att göra, men jag är inte rädd för att ta hjälp om jag känner att jag behöver. Skulle jag känna en dag att jag verkligen vill sitta med musik eller kanske ta mig iväg på ett träningspass så skulle det vara skönt med den möjligheten. 😀

  Reply
 • Det finns gym/träningscenter med barnpassing, och ni är ju förhoppningsvis två som kan passa barnen. Jag tränar på morgonen när min man kör lämning, och på eftermiddagen om han tar hämtning. Allt handlar ju om att bara pussla in det i den vardagen man hade innan. Och barnen skall väll förmodligen gå i förskola? Då har du hela dagen till din musik på samma sätt som andra personer har till sina jobb som sagt.. Jag har inte heller familj där jag bor, fungerar perfekt ändå.

  Barn är anpassningsbara, vår lilla tjej är som sagt strax över 1,5 år och hon har varit med precis överallt sedan start, vi har rest långresor på över 24 timmar, hon är med på restauranger och har varit med på festligare event med hörkåpor osv.

  Jag menar verkligen ingenting illa – men utifrån din text så känns det som att du behöver vänta ett tag till, tills du är redo att inkludera barnen i din och din sambos vardag 🙂

  Reply
 • Det är så lätt att säga innan barn, att man kommer att ta hjälp från en nanny etc och särskilt om man vill få en date night eller en natts sömn. Det är möjligt att du fortfarande känner så när du får barn såklart, men i 9 av 10 fall så ändras det i samma sekund som ditt barn läggs på ditt bröst 🙂

  Date nights någon gång ibland absolut (men shit vad man springer hem efteråt för att få krama sitt barn hahaha) men trots tuffa nätter så skulle jag aldrig stå ut med att veta att mitt barn är ledsen/rädd/känner sig otrygg på natten och vill känna mamma eller pappas famn, men tröstas av en nanny istället. Oavsett hur fin din nanny är och oavsett hur mycket ditt barn gillar hen, så kan hen aldrig ersätta doften av mamma/pappa och instinkten att trösta ditt barn tar över Allt 🙂

  Vet att många med hund säger att det är deras barn och tror att det går att jämföra kärleken, jag älskar vår hund SÅÅÅÅÅ otroligt mycket, men sorry.. INGENTING kan jämföras med kärleken för mina barn 🙂 Det går att jobba hårt och driva företag, och vara förälder!

  Reply
 • Varför ens jämföra olika kärlekar leoni?. Du verkar ha lite empati för dom som inte kan få barn. Alla bestämmer själv var dom lägger din kärlek. Inte skulle jag jobba heltid bara för att få råd med så mycket som möjligt. Sätter man barn till världen ska man ha tid med dom och inte stressa hit och dit. Detta är mina synpunkter. Detta stress och statussamhälle vi lever i har bara blivit bara för mycket.

  Reply
 • Håller med till 100 %! Nu har ju många inte ekonomisk möjlighet, men om man har råd bör man definitivt jobba deltid när man har små barn. Tiden kommer ej igen och barnen behöver sina föräldrar när de är små.
  Det är ju även ett val huruvida man vill bo stort, ha fin bil osv eller leva mer enkelt och jobba deltid och ha mer tid med barnen men inte lika fint hus. Inte i Annica och E:s fall, men många andra med en vanlig inkomst.

  Reply
 • Eller så har man redan jobbat upp sitt boende, sin buffert osv. innan barnen kommer till: att man helt enkelt skaffar barn när man är redo på alla plan, inte bara materiellt.

  jag tänkte likadant; att mitt barn skulle gå deltid på föris ist för heltid.. men tro mig, de behöver den stimulansen de får av pedagogerna och de andra barnen. De lär sig såååå mycket som vi föräldrar inte ger dem på samma sätt. Jag var hemma väldigt länge med min lilla tjej, och kan se såhär i efterhand att hon hade mått bra av att börja förskolan tidigare.. Jag gör allt för henne, det är inte de, men förskolan är någonting annat. Om det är en bra förskola.

  Så det är inte fel att jobba heltid när man har barn. Majoriteten av barnen mår bra både intellektuellt och mentalt av det som erbjuds på förskolan. /Nu är hon heltid på föris

  Reply
 • Inte bara mentalt*

 • Så mycket som sägs när man inte har barn, så lätt att bara uttrycka sig, tro mig att du kan aldrig förstå hur det känns att ha barn förens du fått egna. Den kärleken du känner till dom är något du inte kan uppleva om du inte får några. Jag kan säga såhär dina barn har du till låns, tiden går fort! Skulle aldrig i mitt liv vilja ha en nanny till dom, alltså skulle känna mig som en usel mamma! Barnvakt kan du få nån gång ibland av familjen när du vill på dejt och tro mig det du pratar om då är barnen 🤣egentid får du alla kvällar barnen sover osv

  Reply
 • Oj. Jag hade tänkt skriva något liknande som “Oj vänta bara tills du får barnet” eller “Om sånt vet man inte hur man vill ha det förrän man är mamma själv”

  Haha. Hade helt glömt hur het potatis “mamma-relaterade” frågor är.. suck. Tänker på hur många kommentarer du fått hittills.. Man kan göra upp planer hur man vill göra och ändrar du åsikt eller inte när ni väl får, om ni får egna barn, så gör ni det.
  Om du tror att du fått mycket pikar i din bloggkarriär så är det inget mot vad som kommer när du är gravid och när barnet kommer. Tyvärr!! Är rädd att det blir slutet här då. Att du slutar blogga pga allt som alla måste påpeka hela tiden om allt! Fråga Ellen B.. istället för momshaming så borde vi köra mer mompepping!!
  Kram och oavsett vilka val du gör så är jag säker på att du kommer att bli den bästa mamman i världen för ditt barn.

  Reply
 • Hej!
  Ett tips är att följa niiinis kitchenlife på insta. Alltid så goda och enkla recept 🙂👍🏻

  Reply