Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:55 | December 20, 2019

Såhär bor vi!


Ni är många som vill ha en house tour och ni som har hus vet att det tar tid att bli klar och man i princip aldrig blir det… Men jag tänkte visa er hur det ser ut hos oss so far. Jag trivs hur bra som helst i det här huset för att det är så stora luftiga sociala ytor. Det är otroligt härligt ljusinsläpp och många ytor också som man bara kan sitta och chilla på.

Det rummet som jag spenderar mest tid förutom sovrummet är nog i badrummet. Jag älskar att duscha och fixa till mig där. Och sedan har vi lite varmare där just för att det är så skönt att gå in i ett varmt badrum på morgonen när man ska fixa sig. Sedan skulle jag nog säga att jag hänger en hel del inne i kontoret eftersom jag jobbar ju en del där och efter att vi satte in gardinerna och fick upp tavlan på väggen blev det så mycket mysigare. Sedan gillar jag att hänga på bottenvåningen, typ köra filmkvällar i soffan eller spela lite pingis eller biljard.

Huset har tre våningar, jag vet inte exakt hur stort det är men tror det är på närmare 500kvm och är över 3 meter i takhöjd. Vi har ett anslutande garage där vi får plats med våra bilar. Det som blir nästa mission det är att få upp lite mer tavlor. På bottenplan ska vi bland annat rama in några speciella matchtröjor och hänga upp. Sedan behöver gymmet lite mer utrusning. Och även gardiner till vårat sovrum hade varit trevligt men de sakerna känns inget som ett stressmoment, det blir när det blir. 😉

Här kommer lite bilder och beskrivning på hur vi bor!

 

ÖVERVÅNINGEN:
Ett master bedroom med tillhörande walk in closet och badrum. Tre gästrum där alla har varsitt badrum och garderob och där finns även en tvättstuga.

Till vänster är dörren in till vårat sovrum. Snett fram till vänster är tvättstugan. Rakt fram är ett gästrum, bredvid är ett till gästrum och även dörren till höger i bild är ett gästrum.
Vårat sovrum där vi skulle behöva få in gardiner för att det ska bli lite mer mysfaktor.Min sida av garderoben, min sambo har en likadan bara att det ser lite mer stilrent ut då det är massa skjortor och kostymer som hänger i färgordning.Vårat badrum som man kommer in till genom garderoben.Älskar duschen som också är en ångbastu!Tvättstugan. Jag har inte varit ett fan av att tvätta men här inne tycker jag det är riktigt skönt att fixa med tvätten!Trappen ner till entréplan.


ENTRÉPLAN:
Två kök, förråd, två hallar, ett kontor, en toalett, en matsal och ett vardagsrum.

Huvudentrén där gästerna kommer in.Kontoret. Har en liten filt på golvet till Stitch också så hon kan hänga här med mig.Matsalen.Vyn från hallen. Här är vardagsrum och ena köket.Här sitter jag och min sambo för det mesta och äter.Köket och bakom till höger finns ett till kök.Älskar den lösningen för när vi har gäster och äter i matsalen så ställer vi in allt där då det är anslutet till det rummet. I skafferiet har vi en snackshylla, den här älskar jag en vecka varje månad! 😀Sedan är min sambo duktig på att hela tiden fylla på med dryck. Så alltid när gäster kommer över ska dom bara kunna gå och ta något att dricka. Så den högra kylen är alltid fylld med dricka och den till vänster är till för matvaror.
Chillhörna när man är sugen på en drink. Och till höger är den andra hallen.Här kommer vi in när vi parkerat bilarna.Det finns otroligt många ytor att hänga och gömma kläder på. Det här är en hall men dörrarna till höger i bild leder in till en till walk in closet där vi bara har jackor och skor.Vardagsrummet.


BOTTENVÅNINGEN:

Ett vardagsrum/ sällskapsrum, gästrum med tillhörande garderob och toalett, gym och förråd.

Det är här vi ska få upp lite schyssta tavlor! Men här hänger vi mycket när min sambo har lediga eftermiddagar och bara chillar och spelar lite.Det är även här han spelar tv-spel, på den stora tvn haha!Vi har inte hunnit hänga i baren så mycket än men jag skulle vilja köpa lite redskap för att kunna göra espresso martinis. Då hade jag hängt här oftare. 😉Här blir myskvällarna. Jag älskar den här soffan!


41 kommentarer41 kommentarer om “Såhär bor vi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men gud FÅR JAG FLYTTA IN SNÄLLA?! Ni kommer inte märka av mig jag lovar, jag smyger mellan snackshyllan och badrummet så tyst så tyst så!😱😍

  Reply
 • Ahahaha jag dör! Smyger mellan snackhyllan och badrummet, då kommer vi stöta på varandra en hel del hahahahaha! 😀

  Reply
 • Vi får smyga i skift! Känner vi behovet va sällskap någon gång ibland sådär så möts vi i köket och äter upp kylskåpet! Så kan du ju gå och gymma sen eller nåt annat sånt du tycker är kul så kan ju jag….ja lets be honest, jag kommer stanna i köket..😂😁

  Reply
 • Haha 😂 Ida vi kan dela rum!

  Annica. Alltså fatta vad skönt att din sambo köpt ett så fint och stort hus innan du fanns med i bilden. Ett bekymmer mindre liksom. En trygg plats som fanns när du kom dit första gången. Men det bästa var kvar, att inreda!! Jag tycker att du/ni gjort ett fantastiskt jobb Annica!

  Reply
 • Hahahaha

  Reply
 • Han hette Joe. Så innan man ska trashtalka folk kan man ju ha fakta först 😘

  Reply
 • Woooow så fint ni har det 🤩🤩🤩

  Reply
 • Ja det är väldigt trivsamt 😀

  Reply
 • Åååh va fint ni har det Annica 😀

  Reply
 • Wooow ni har det så himla fint! 😍

  Reply
 • Och JAG trodde jag hade stort hus på nästan 300 kvm 🙈🙈
  Så fint när det är nytt 😄 mitt är ändå från 1970

  Reply
 • Så fint!
  Det är exakt detta du förtjänar Annica ❤️

  Reply
 • Hej! Har inte läst bloggen på länge, men vad är det med din sambo? Är han hemlig? Eftersom du inte skriver förnamn utan bara”min sambo” ”min kille” mm samt klistrar för ansiktet

  Med vänlig hälsning, Sofie som har ett namn

  Reply
 • Är väl inte såå konstigt att hon vill hålla honom utanför bloggen? Hennes sambo är en känd hockeyspelare, tror de flesta vet vem han är vid det här laget.

  Reply
 • Jättehärligt hus! Men det saknas lite personliga detaljer 😘 Eller så är det helt enkelt er smak 😊👏🏻

  Reply
 • Fint men för opersonligt. Massa gröna växter och mer detaljer. Min syster älskar stilrent. Jag vill ha det mysigt och ombonat.

  Reply
 • Jisus vilket stort hus! Hade tappat bort min sambo där. Och så jäkla mycket ställen för mig att lägga saker på och sedan glömma bort. Skulle leta i dagar 😂 men så fint! 😘

  Reply
 • Väldans skillnad på erat och vårt hus som är på typ 80 kvm, hahaha. Jag skulle tappa bort familjen här. 😀 Galet fint!

  Reply
 • Hej! Får man se självaste huset 🏡 😊 Jättefint har ni det

  Reply
 • Men åhhh sååå fint 😍😍 love it 🥰😍

  Reply
 • My GOD vilket hus! 😍🎉

  Reply
 • Saknar din touch och värme.
  Det skiljer sig otroligt åt den fina inredning som du har visat upp i alla år på bloggen.
  Tomma ytor och ingen värme.
  Dags att ta kommando och börja inreda, du kan det bättre helt klart😛!

  Reply
 • Nu utgår jag från mig själv och med det inte sagt att det är det enda rätta, men ingenting tyder på att någon bor i det där gigantiska huset. Eller? Hos oss finns bilder på familjen, barndomsminnen, arvegods, loppisfynd, designprylar, grejer med ursprung i ett tiotal olika butiker etc. En blandning av allt, helt enkelt, samt olika stilar i teman som genomsyrar resp rum. Det här är gigantiskt stort och skrytigt men inte mer än så. Ska hela hockeylaget bo där eller vadan 500 kvadrat? 😅 Det känns som att nästan 30 år av Annica är helt borta här, undantag den där tavlan du personligen valde ut vid nåt tillfälle. Är alla dina andra saker kvar i Sverige eller göms i slutna skåp och lådor?

  Reply
 • Man får en känsla av att hon inte tänker bo där i 6 år.

  Reply
 • Vi har bott här i tre månader. Ett hem byggs sakta men säkert upp så det kommer! Jag flyttade hit i tre resväskor och vi har två hem i Sverige. Allt går inte på bara några dagar 🙈

  Reply
 • Håller med. Det tar tid och är roligt att inreda ingen brådska med det. Och fin gran har ni ju.

  Reply
 • Riktigt fint hem! Jag har följt din resa sedan Big brother, men brukar inte kommentera så ofta.
  Men jag är så glad för din skull att du har fått det så bra! Det förtjänar du verkligen! 😊💕

  Reply
 • Karin: vem fan vill ha trashiga loppisfynd, bilder på familjen överallt och arvegods framme. Nej tack, usch.

  Reply
 • Anonymous: Så du anser på allvar att allt äldre än 2010-talets steril nyproduktion, som någon annan haft före dig, är trashigt? Det är ju jättepopulärt att handla retro. Förknippar definitivt inte dem med trash. Finns ju betydligt fler trender från olika epoker än denna. Men i affärerna går allt i samma olika nyanser av grått. Gissar att du själv har ett jätteunikt och spännande hem med nämnda färger. Ingen personlighet alls, måste gå i samma zombieliknande hjulspår som alla andra. Följa John-beteende.

  Reply
 • ”Deeet är ju jättepopuläääärt att handla retro”…. Upprepa ordet POPULÄR några gånger till och sedan kanske du förstår ironin med din sista mening.

 • Du är medveten om att alla människor inte har samma smak? De du tycker om behöver inte nästa person tycka om. Det är Annicas hem och inte ditt. Ska vi komma med pekpinnar om hur du ska inreda ditt hus?

  Reply
 • Josse: Japp, folk har olika smak men den visar sig alltför sällan eftersom människor tenderar att vara en slav under tender. Varför gillar t.ex. plötsligt 95 % av alla svenskar samma grå divansoffa, liksom?

  Reply
 • För dom tyvärr inte har egen fantasi. Otur för dom..

 • Så fint!!! 😍

  Reply
 • Som du säger så tar det ju tid att bygga upp ett hem. Just nu känns det bara som ett kallt skal men tror även att det har lite med själva inredningstypen att göra. Du har ju skrivit tidigare att du gillar när det känns som ett hotell i stilen och det gör ju detta. Tror att det är det som många reagerar på då många vill ha en varmare och mer ombonad och mysig stil. Men det handlar ju helt enkelt om tycke och smak, vad man gillar.

  Reply
 • Så himla fint!! 😍 alltså vilket lyft från den där grisen Marcelo. Just sayin. 🤣 du är SÅ värd allt detta och mer. Inte för att det är en tävling, men du vann. 😂

  Reply
 • Oj vilket stelt och sterilt hem!

  Reply
 • Vem vill ta bort aptiten till Jul?
  Du är så patetisk som spammar alla bloggar med ditt försök att sälja.
  Tror det bara blir ett irritationsmoment det du håller på med.

  Reply
 • Wow!!! Jättefint. Det ser ut som ett tryggt hem! Jag har en fråga, i din senaste vlogg hade du en röd jacka med stor huva, var är den från? 🙂

  Reply
 • Såå SÅ fint! Vad roligt för er <3 Men säger som det andra, väldigt stelt. Skulle kunna göras så mycket mysigare och personligt. En liten växt, mysiga ljus och lampor, fotografier, prydnads saker mm.
  Men tack för att du delade med dig, så intressant och fint! Kram!

  Reply
 • Älskar erat hem! Så snyggt och luftigt 😍

  Reply