Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | March 28, 2018

Problemet med min hud, detta gjorde jag!

I januari hade jag problem med min hud och efter det så är det hundratals av er som skrivit och frågat mig vad jag gjorde, vart jag gick, vad det var etc.
Detta kom sakta under ett par dagar men det var liksom under en helg som allt bara brast ut och jag fick panik. Även om mina vänner kom över och frågade om jag skulle med och käka så vägrade jag lämna lägenheten. När jag skulle träna med min PT så sminkade jag över detta för att jag mådde så dåligt över huden.
Jag är övertygad om att många sitter nu och tänker “vilken drama queen, det där är ingenting” men för mig som aldrig haft problem med huden var detta superjobbigt. Min hud är det som jag alltid känt mig mest bekväm och nöjd med och sedan över en helg så blir den helt förstörd och jag hade ingen aning om vart det kom ifrån.
Jag ringde runt till olika kliniker och frågade efter tid men alla sa att man var tvungen att gå via vårdcentralen för att få remiss. Detta för mig är helt sjukt, jag blir arg bara jag tänker på det för hur lätt är det att få en tid snabbt hos en vårdcentral? Och sedan när dom ska göra sina remisser… alltså sist jag fick remiss från en vårdcentral för att magnetrönka mina knän så fick jag vänta hela tre månader!!! Visst är ju det lite svårare att få tid för men kom igen, jag gick som ett frågetecken i tre månader. Om man ändå är villig att betala, varför kan man då inte få komma på första lediga tid?
Men tillslut så hittade jag en klinik på Östermalm >>Complete Skin<< och där behövde man ingen remiss. Jag fick en tid redan dagen efter, jag kom dit till Dr Anne Birgitte Undén och sa bara “jag behöver all hjälp jag kan få, ge mig alla piller, cremer what ever it takes för att få bort detta för jag åker till Marbella om fyra dagar” och hon som tog emot mig var underbar. Hon kollade på min hud, försökte luska vad det kunde vara men jag kommer inte riktigt ihåg vad hon kom fram till. Mitt fokus låg bara på att höra orden “det här kommer vi lösa”.
Men för att det skulle försvinna snabbt så skrev hon ut Tetralysal som är tabletter jag tog varje morgon och kväll. Utöver det fick jag två cremer som jag skulle använda som serum, Dalacin för varje morgon och kväll och Defferin skulle jag använda var tredje dag då den är ganska stark. Ett besök kostade runt 1000kr men det för mig var värt alla dagar i veckan. Jag gick därifrån och var så glad, hoppade in i bilen och körde som en biltjuv till närmsta Apotek för att få tag på allt jag behövde.

Min hud idag. 😀

Redan efter tre fyra dagar märkte jag skillnad på huden. Det kom inte upp några mer utslag, efter en vecka började det läka fint och efter två veckor var det mesta borta. Även fast att allt är borta så äter jag mina tabletter och använder crèmerna då hudläkaren rekommenderade mig att slutföra kuren. Så Complete Skin heter kliniken, ligger på Östermalm i Stockholm. Deras Instagram är @DrCompleteSkin och detta är inget samarbete utan jag kan verkligen rekommendera dom från djupet av mitt hjärta. Jag är så glad för hjälpen jag fick och jag vet att många av er därute har samma problem eller kanske till och med värre så tveka inte att slå dom en signal och fråga efter hjälp, dom är så grymma! <3


17 kommentarer17 kommentarer om “Problemet med min hud, detta gjorde jag!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Äter och smörjer du fortfarande? Bara det inte kommer tillbaka när du slutar. Jag har problem med acne på ryggen och så fort jag äter penicillin mot någonting blir jag jättefin på ryggen men så fort jag slutar kommer det tillbaka. Har inte skitmycket men lite är mer än inget men jag har lärt mig leva med det nu efter att ha haft det sen jag var 14 år kanske, är nu 27.

  Reply
 • är sååå glad för din skull, att du kom ur det hela, att du slapp leva med den hemska acnen som många andra får.
  jag fick vuxenacne efter mina graviditeter, vet inte om det beror på hormoner (förmoidligen) eller om det var nått annat, men vården här tar inget på allvar
  om det inte är att man ser ut som ett monster typ. Enligt mig gjorde jag det men det tyckte inte de.
  Så jag fick leva kvar med det. Idag är det mycket bättre med hjälp av Paulas Choice men ibland kommer de hemska bölderna fram ändå.
  Stort lycka till med huden, du är såå jädrans fin oavsett vad. <3

  Reply
 • Tack för tips om hudläkare som skriver ut Tetralysal! Den jag har träffat vägrade och då tar det månader för min hud att läka när jag får ett perioral dermatit-utbrott. Inte kul.

  Reply
 • Så fort du slutat med tetralysal kuren så kommer tyvärr acnen tillbaka som innan om inte värre som det blev på mig och många jag känner.

  Reply
 • Fast Eva bara för att det blev så för dig behöver inte det betyda att det blir så för andra. Vi alla har olika hud som fungerar olika. Tråkigt att det blev så för dig men jag vet många som blivit av med allt.

  Reply
 • Var det periodal dermatit?
  Fick ”diagnosen” förra veckan har också fått mkt utslag (har eksem men märkte att detta inte alls var det) fick också gå till en privat för att få tid direkt. Dock fick jag bara tabletterna att äta i 3 månader, få hoppas på det hjälper! Lite tråkigt att man inte få va i solen nu när den börja kika fram.

  Reply
 • Jag har PD och har inte fått tabletter så jag vet inte hur fort de verkar, tar 3-4 mån med kräm så garanterat fortare med Tetralysal. Dock måste jag säga att, tvärtemot vad som står så är min hud aldrig så fin som just om våren/sommaren då jag vistas mycket i solen.

  Reply
 • Åh vad kul att höra att du fick sån bra hjälp! Jag vet nämligen hur effektfull just den antibiotikan är då det var exakt vad jag själv fick utskrivet när jag fick acneproblem vid typ 18 års ålder. Såå bra att du gick till läkare, men hoppas du får en bra och relativt snabb nedtrappning. Jag käkade dem totalt 9 månader(!!).. Kram fina du!

  Reply
 • En sak till, käkade dem så länge för att om man slutar tvärt kan det komma tillbaka som nån annan skrev där ovanför.

  Reply
 • Tack för den,nu mår jag illa!!! :/

  Reply
 • Lotion P50w är det ända som hjälpt min hud, och Biologique Recherché’s andra produkter. Tips om man tycker sig provat allt (det har jag också gjort).

  Reply
 • Hej. Jag har käkat tetralysal i flera omgångar under mitt liv. Ett av tillfällena var finnar/ acne i ansiktet bröst och rygg…det jag äter dom nu för är mot inväxta hårstrån i hårbotten,skinkorna och även finnar/ acne i ansiktet.. jag har aldrig haft rejält mkt, utan hyfsat normala utslag..det man ska tänka på med tetralysal är att tänderna kan gulna av långa antibiotika kurer.. en kur är alltid 10 veckor . Jag brukar köra 20 veckor varje gång jag får utskrivet tabletter..man får inte heller sola..och man kan få jätte mycket utslag i början som sedan minskas..tetralysal rensar huden inifrån så då kan man få mkt finnar till en början.. även atopiker kan få mer eksem som triggas igång och svamp i hårbotten kan förekomma ..bra att kolla upp är vilka preventiv medel man använder som kan vara orsaken till finnarna från hela början.

  Reply
 • Hej! Skönt att du fick hjälp, när man är van vid fin hy och det bryter ut mår man verkligen så dåligt! Ett tips till dig och andra som lider av acne eller andra besvär är att med naturliga medel behandla orsaken till uppkomsten, vilket ofta är inflammation. Zinzino Balance Oil (tas invärtes) minskar inflammation i kroppen vilket ofta ger fina resultat på acne och många andra problem. Den balanserar omega3/6 i kroppen vilket är otroligt viktigt då det finns i alla celler och påverkar därmed det mesta i kroppen. De flesta har en kraftig obalans och ser man till att ha rätt nivåer av omega3/6 har kroppen bästa förutsättningar att hålla sig frisk och fungera optimalt och då märker många fina resultat både på acne/hudproblem och mycket annat eftersom inflammation är grunden till de flesta besvär. Jag berättar gärna mer! Kram🌸

  Reply
 • […] Ni kan läsa hela inlägget här hur jag gick tillväga för att bli av med allt! […]

  Reply
 • Jag måste bara fråga dig, jag äter också tetralysal nu och undrar vad du använde för rengöring när du åt det? Förtillfället använder jag Jan Marini men är rädd att den är för stark?
  Du är en sån stor förebild och jag gillar verkligen hur du är dig själv till 100%! Det är verkligen någon att se upp till.

  Reply
 • Hej, vad bra att dem fungerade på dig. Fick också problem med min hud i januari från ingenstans… testade epiduo kräm i maj då jag skulle vistas i solen rätt mycket under sommaren. Men har nu gått på min första kur av tabletterna. Vilket återfuktningskräm använde du då dem ska tydligen torka ut huden en del. Apotekaren som jag hämtade ut tabletterna sa bara en tjock kräm som inte täpper igen porerna.
  Kram

  Reply
 • Kan varmt rekommendera aknekollen.se
  Svarade på några frågor, bifogade bilder på huden och efter 2 h hade jag fått bedömning och recept på Tetralysal, allt digitalt. Så tacksam! Har testat denna behandling för längesedan och den fungerade väldigt bra. Men med avslut av p-piller och graviditet så sattes kroppen ur balans och jag har nu lidit av akne i över 3 år. Hoppas att kuren kan ge samma resultat som sist 🙂

  Reply