Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | September 14, 2012

Skönhetstips! Gör en färganalys

Har ni någon gång sett en skitsnygg färg på en tröja på någon annan och sedan känt att “fasen den där vill jag också ha”? Och sen när du väl testar den ser den hemsk ut på dig. Det har med färganalys att göra. Vi alla passar i olika färger, olika nyanser och antal färger på sig. Vi alla har olika underton i huden, olika färg på vår ögonvita. vissa går åt gult, vissa går åt rosa mm. Därför passar vi alla i olika färger. Vit finns ju i flera olika nyanser, men man delar upp den som rent vit, vitt som är dämpad med grått, vitt som är förgyllt med gult och vitt som är dämpat i brunt.

Här är en väldigt överdriven karta på vita färger. Tänk er en vit färg men dom ska gå åt dessa nyanser.

När man gör en färgananlys sitter man i en stol med dagsljusbelysning riktat mot ansiktet. Sedan tas olika färger på tyger mot ansiktet för att avgöra vilken kategori man hör till. Man delar upp kategorierna i fyra. Sommar, höst, vinter och vår. Sommar och vinter ska ha kalla färger medan vår och höst går åt det varma. Jag själv är en klar vinter medan Marcelo är en djup vinter. Skulle jag som är en vinter bära varma färger ser jag helt ärligt sjuk ut. Jag passar inte alls i t.ex. orange. Den färgen är så varm den kan bli. Jag ska har klara, rena, färger som går åt blått, kalla färger helt enkelt. Och sen ska en vinter aldrig ha mer än två färger på sig. Det är därför ni ofta ser mig i svart och vitt, typ. 🙂 Det är sällan jag är färgglad. Visst kan jag ha färg men jag trivs bäst i svart, grått och vitt och vinterns starkaste färg är just svart. 🙂

Att göra en färganalys är väldigt intressant för att det blir så mycket roligare att klä sig och man ser så mycket bättre ut när man fått reda på vilka färger man ska ha och inte ha mm. Jag tycker att alla som är intresserade av mode borde göra en sån här färganalys för att man kommer att se på kläder på ett helt annat sätt. Samma sak gäller makupen.

En färganalys kostar uppåt ca 2000kr men det är så värt det! Önska er i present, julklapp eller så. För man får så stor hjälp av detta! 🙂


Här har ni en kanonsida
om ni vill lära er och läsa om färganalys! Ha en bra fredag! 😀


6 kommentarer6 kommentarer om “Skönhetstips! Gör en färganalys”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan du rekommendera något speciellt ställe man ska gå till?

  Reply
 • Jag måste bara fråga en sak. Vill du inte hänga med Marcelo ut eller vill inte han att du följer med? Ibland kan det vara kul o gå ut ihop med. Fast självklart måste man gå själv med, men du verkar inte gå ut speciellt mycket. O skit i kommentarerna om att M fjantar med andra tjejer det hade funnits bildbevis då eftersom allt annnat lyckas ju fastna på bild, Kram

  Reply
 • Hej!
  Jag har faktiskt funderat mycke på senaste tiden vad jag är för nåt. Jag tror att jag är mjuk sommar . Men är inte säker . Skulle va intressant faktiskt att kolla ifall jag tänker rätt. Fast hm.. 2000:- lät dyrt :/

  Jag försöker även gissa vad andra är. -för att lära mig se. Jag trodde inte du var vinter. För jag trodde vinter alltid var typ svarthåriga.. hade sett /läst det nånstans. Men när jag tänker efter så stämmer det nog att du passar i såna färger ja.

  jasså du gillar inte färger? Själv älskar jag färger . klara färger. Röd, cerisrosa & himmelsblått & orange osv.. men jag har kommit på att jag nog inte passar i såna 🙁

  Reply
 • vilka tjocka lår du har? du kan ju inte väga så hemskt lite.

  Reply
 • Skämtar du??

  Reply
 • Vi fick göra sån i skolan, var bra enligt vår lärare då så haha

  Reply