Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:37 | September 7, 2021

Hej igen!


Mycket har hänt sedan sist jag skrev här. Ärligt talat pallar jag typ inte gå tillbaka för jag har har tillräckligt med saker i min skalle.

Först och främst- Hej! Och välkomna tillbaka kanske. Jag har länge känt att jag velat ta upp bloggen igen då jag under de senaste 1,5 åren har gått igenom ganska mycket saker som har varit ganska tufft. Vissa av er kanske följer mig på Instagram (@annica) och då vet ni ju såklart att jag pratar om ofrivillig barnlöshet.

1% av alla människor får upprepade missfall. 1/3 av dom hittar man ingen förklaring på. Vi är den tredjedelen av den procenten.

Jag har tidigare lidit av mycket panikångest, utbrändhet och varit jävligt deppig. Ni som följt med länge vet ju en hel del. Men vem fan har inte känt så när man bott i en hektisk stad och haft ett jobb där man kontant ska leverera, lyckas med sin karriär samtidigt som man ska lyckas med sitt förhållande. För mig blev det för mycket. Och allt eftersom skalades sociala medier, förutom Instagram, bort från mitt liv och jag började må bra igen. Jag bytte Stockholmspulsen mot Gävle och Calgary och det har varit en stor omställning och som sagt mycket har hänt senaste året och jag har börjat må ganska dåligt igen. Pga den här jävla barnresan.

Jag har börjat skriva dagbok men den är alltför privat för att kunna dela här. Och jag delar en del på Instagram och varje gång jag gör det får jag alltid meddelanden av personer i samma sits. Och jag är ju en person som don´t give a fuck längre. Jag skiter i vad folk tycker och tänker. Jag lindar inte in saker i bomull utan är bara så fucking less på fasader i alla dess slag. Den lilla ork som jag har kvar i denna kropp som är ärrad efter allt jag gått igenom senaste tiden, ska inte gå åt att hålla upp fasader för att tillfredsställa andra.

Det som har hjälpt mig mycket genom detta, det är andra personer berättelser. Som går eller gått igenom samma resa som jag gör just nu. Och sitter jag med en plattform som kan nyttjas på ett bra sätt, och är en person som numera skiter fullständigt i vad folk tycker och tänker, då kan jag dela min resa och kanske också få andra att känna som jag gjort. Lite mindre ensam och lite mindre värdelös.

Allt jag gjort i livet hade verkligen en mening, tills efter att vi började försöka skaffa familj. När man går igenom sådan här skit, för det är det, så blir man så nergrottat i det och tänker inte på något annat än just på vad det är som kan vara fel. Jag har plöjt igenom sida efter sida på nätet, känner mig som en utbildad fertilitetsläkare och vissa gånger när jag varit hos läkaren har jag suttit med mer kunskap än hen. Just för att jag varit mer intresserad av att hitta mitt problem än de har varit att lära sig om kvinnokroppen. Vissa läkare i Sverige har ju för fasen inte ens koll på en jävla menscykel!?

Klockan är halv 6 på morgonen här. Jag har varit vaken sedan midnatt. Jävla jet lag. Men jag kände att det en bra tid för mig att sätta igång med den här bloggen igen men! Skillnaden denna gång kommer inte bli “poster samma tid varje dag” som stressar sönder mig ännu mer. Jag skriver när jag känner för det, och tycker någon att det är kul att följa- välkommen ombord!


43 kommentarer43 kommentarer om “Hej igen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack Annica för att du delat din berättelse!
  Gick igenom mitt andra missfall för några veckor sen, det första i v12 och det andra nu tidigt i v6, och det hjälper att läsa precis som du säger, andras berättelser.
  Jag har just nu svårt att känna en riktig glädje med mina vänner och bekanta som blir gravida och det uppskattas inte, det är ju inte så att jag inte är glad för deras skull utan jag är ledsen för vår. Alla vi som hoppas och sen får drömmen krossad. Tack igen! Du är otrolig 💕

  Reply
 • Välkommen tillbaka! Har saknat dig! 💗

  Reply
 • Hej!
  Tack för att du vill dela med dig av dina berättelser. Jag, tillsammans med min man går också igenom missfall på missfall Alla gånger har jag haft MA som min kropp behövt hjälp att stöta bort, när det äntligen “gick vägen” förlorade vi våran dotter i vecka 26. Hopplöshet, förakt, otillräcklig är bara få ord som beskriver hur man känner sig. Jag har inte svårt att bli gravid men av någon anledning stannar det. Vi väntar nu utredning men är rädd för att vi ska få veta att vi också är den där 1% och tredjedelen som aldrig få veta varför. Jag hoppas många andra kvinnor vågar öppna upp sig mer om ofrivillig barnlöshet, så det inte fortsätter vara så tabubelagt.

  Reply
 • Roligt att du har börjat blogga igen! Tränade med dig en gång på Caesars för ca 1-1,5 år sedan, och tyckte du verkade vara en trevlig, glad och jordnära tjej! Håller tummarna för er och hoppas att det snart är eran tur ❤️ Kram från Gävle

  Reply
 • Välkommen tillbaka! Ser jättemycket fram emot att få följa din blogg igen. Jag går igenom något liknande och det är verkligen som du säger, en enorm tröst att få stöd från andra som går igenom samma sak. Så tack så hemskt mycket för att du är så öppen med allt, det hjälper verkligen mer än du anar ❤

  Reply
 • Hej Annica, jag lider med och vet vad du går i genom. Vi har själva försökt få barn i 15 år utan någon lycka. Gått igenom ivf men de visade sig att jag inte kan få egna barn. Men jag vill tipsa dig om kinesisk akupunktur vilket har förändrat mitt liv. I flera år har jag lidit av grov mensvärk och verkligen fått kämpa för att få hjälp men utan någon respons. De är som du säger man sitter själv på mer information än läkarna. Och är de något som gett mig ångest är de alla dessa läkarbesök och de ända som snurrar i huvudet är vad som är fel på mig. Men sen jag börja på kinesisk akupunktur så mår jag mycket bättre både psykiskt och fysiskt. Kinesisk akupunktur har hjälpt jätte många att bli gravida, trots läkarna säger att de inte går. Du är så otroligt stark och en förebild för alla oss som går igenom samma sak, de är en väldigt svår bit att vara öppen med. All styrka och kärlek till dig. Kram❤️
  https://www.drlinakupunkturklinik.com/

  Reply
 • Välkommen tillbaka till bloggen! 😀

  Reply
 • Hej Annica! Har följt din resa och känner så med dig. Jag har genomgått MA och missfall och fick veta för två månader sedan att jag har ett överaktivt immunförsvar. Detta kan tydligen leda till att kroppen stöter bort fostret tidigt i graviditeten. “Ett foster är delvis främmande för mammans immunsystem eftersom det till hälften ärvt sina gener från pappan. Därför riskerar fostret att stötas bort, ungefär som ett transplanterat organ. En gravid kvinnas immunsystem har därför den svåra uppgiften att undvika avstötning av fostret, samtidigt som motståndskraften mot infektioner måste bibehållas.” Jag är nu gravid igen för fjärde gången och har ordinerats Trombyl, Progesteron och Intralipid-dropp (som tar ner immunförsvaret och hjälper graviditeten att stanna kvar). Vet förstås inte om detta hjälper dig, men jag hade varit glad om någon sagt detta till mig för tre år sedan när vi började försöka. Önskar er all lycka <3

  Reply
 • Jag lyckades också till sist med intralipiddropp efter 3 år av inte ens ett litet plus på stickan 🤎

  Reply
 • Blir så glad att fler hittat denna behandling! Får jag fråga hur ofta du fick dropp? Jag har gått en gång/vecka sedan vi fick positivt test!

  Reply
 • Intralipid droppet var det som gjorde skillnad för oss med på vårt tredje IVF, vi hade aldrig plussat innan det.

  Reply
 • Blir så glad att fler hittat denna behandling! Får jag fråga hur ofta du fick dropp? Jag har gått en gång/vecka sedan vi fick positivt test!

  Reply
 • Jag hade exakt samma, överaktivt immunförsvar. Fem missfall/MA i vecka 11-12. Var konstant gravid eller i ett missfall i flera år, blev deprimerad och fick gå till psykolog. Körde blodförtunnande trombyl och sprutor, progesteron och intralipiddropp och 6e graviditet lyckades och gav oss vår efterlängtade lilla pojke. Så glad att jag hittade behandlingen!

  Reply
 • Blir så glad att fler hittat denna behandling! Får jag fråga hur ofta du fick dropp? Jag har gått en gång/vecka sedan vi fick positivt test!

  Reply
 • Jag fick också dropp cirka en gång i veckan till och med vecka 25. 🙂

  Reply
 • Tack Annica för att du delar med dig, jag går själv igenom samma resa som ni gör och jag tillhör också den procenten där felet inte är förklarligt..

  Reply
 • Så roligt att du startat om bloggen! Har velat läsa om din barnresa.. för jag går själv igenom något liknande. Inte med alla missfallen men jag blir inte gravid istället. Försökt i 2 år och velat ha barn i över sex år. Ska göra ivf i höst. Väntar på kallelse sedan i våras.

  Reply
 • Välkommen tillbaka Annica! Saknat dig <3 Självklart ska jag fortsätta följa dig. MEN det viktigaste är att du mår BRA bloggen är intressant att följa visst, men det är mycket viktigare att du tar hand om dig och inte stressar sönder dig. Kram

  Reply
 • Så bra Annica! Är verkligen inget att skämmas över så bra att du vågar ta upp det så flera vågar det också. Det är tyvärr ingen självklar helt för alla att bli gravid och föda. Jag och min man var ihop 10 år innan vi fick vårt barn och hela tiden var det frågor ””när ska ni ha barn?” En gång blev jag så trött så sa ”vi kan inte få barn” bara för att dem skulle känna sig dumma. Vi har haft turen att få 2 barn, jag vet att det är inte de ni vill höra men hoppas innerligt det går vägen för er, ❤️

  Reply
 • Välkommen tillbaks Annica! Önskar dig det bästa i livet!

  Reply
 • Kul att du är tillbaka med bloggandet. Beklagar verkligen din situation though.. Jag är frivilligt barnlös men kommer följa din resa med mycket hjärta

  Reply
 • Jag tycker det är så otroligt modigt och starkt av dig att dela med dig av det mest sårbara man kan går igenom men precis som dig så hjälpte just andras historier mig när vi gick igenom det men skillnaden mellan oss är att jag aldrig delade med mig offentligt. Tack för att du delar jag kommer följa er resa och hoppas så att det snart är er tur💞

  Reply
 • Välkommen tillbaka Annica! 🙂

  Reply
 • Sitter i samma sits som dig fast ändå inte. Vi har försökt i snart 2 år och har 2 ma bakom oss, båda i vecka 8+0. Vi startar privat ivf i oktober och vill bara få starta igång, även om det kanske inte kommer hjälpa oss till ett barn.
  Jag kan sätta mig in i precis allt det du skriver och hur man går ifrån att vara en lycklig person till att sitta nedgrottad i allt som rör fertilitet och dör till och med ivf läkaren frågar ”jobbar du i branschen?” för att man är så påläst. Jag vill tro att vi, både du och jag kommer få barn. Men vi måste också få göra precis som du säger, få säga rakt ut vad vi känner och sluta vara alla till lags. Barnlöshet suger så mycket och man blir verkligen en helt annan person. Men vi kämpar tillsammans och du ska veta att du absolut inte är ensam i din resa. Stor stor kram

  Reply
 • Kul att du finns på bloggen igen ❤️❤️❤️

  Reply
 • Du är så fin och genuin – heja dig!

  Reply
 • Välkommen tillbaka, ser fram emot att få fortsätta följa din resa här ifrån 💕

  Reply
 • Jag hade problem att bli gravid och inga läkare hittade något fel på mig. Testade äta magnesium i några veckor och plötsligt dök det upp ett plus på stickan. Magnesium behövs för att kroppen ska kunna tillverka många olika hormoner i kroppen, i synnerhet för en fungerande ägglossning och graviditet. Jag är själv biolog och inte läkare, så min kunskap räcker endast till de fysiologiska delarna, men det kan kanske vara värt att testa.

  Reply
 • Underbart att följa er båda igen Så glad att du skriver på Svenska.Du är bara så fin människa och till slut lyckas ni absolut med er familjesatsning..Bra att du skalar bort all stress som inte gynnar vare sig hälsa eller ett bra liv.Särskilt när Sköldkörteln spökar.Jag har tipsat om Cecilia Tibell som är så bra på just sköldkörteln.Du borde läsa på om henne och hur många hon HJÄLPT.Håller tummarna för er 2 fina människor.Kram från Äldre tjej i Sverige.

  Reply
 • Hej och välkommen tillbaka även om du väljer att börja skriva igen pga fruktansvärda omständigheter! Jag har saknat dig i detta format och hänger med på er resa!
  Jag tycker att du är så sjukt modig och stark som fortsätter försöka bli gravid trots så många tråkiga avslut. Jag fick ett missfall strax efter dig förra hösten och jag vågar inte försöka igen. Det gjorde för ont. Det gör för ont.

  Reply
 • Åh äntligen! Jag har hoppats på detta länge! Välkommen tillbaka ❤️ Önskar er allt gott ❤️

  Reply
 • Det behövs fler människor utan fasader i denna annars ytliga värld <3

  All kärlek till dig Annica. Jag hoppas innerligt att du får må bra, väldigt snart.
  Det förtjänar du.

  Kram från Gävletrakterna <3

  Reply
 • Vi är verkligen många som går igenom liknande saker. Tack för att du med din plattform delar med dig. ❤️

  Reply
 • Jag har också gått igenom år av ofrivillig barnlöshet och har nu fantastiskt nog en son här hemma som snart fyller två. Håller mina tummar för att det är er tur snart!

  Reply
 • Hej Annica
  Det är fint och modigt av dig att du vågar och vill dela med dig. Önskar att jag hade läst detta när jag och min kille kämpade. För att känna mig mindre ensam.Du har verkligen satt ord på känslor jag haft men svårt att beskriva.

  Nu har vi haft vår sjukt efterlängtade son hos oss i ett år och jag börjar långsamt glömma hur dåligt jag mått och hur det påverkat mitt liv och person.

  Känner så starkt för er. Stor kram!

  Reply
 • W O R D

  Välkommen tillbaka ❤️

  Reply
 • Heja dig!
  Önskar man kunde hjälpa till att hjälpa andra att bli gravida utan att få missfall genom att kanske donera nått av sig själv. Tycker det läggs alldeles för lite forskning och sånt på kvinnokroppen.

  Hoppas allt blir bättre och att ni på nått sätt lyckas med eran barnresa. ❤️

  Reply
 • Samma resa! Fast lite annorlunda. Har PCO men hormoner och sprutor och allt där till hjälper ändå inte. Är vår tur i ivf men jag måste gå ner12kg för att bli godkänd. Pust. Försöker i 1,5 år.

  Reply
 • Ja jävlar va många vi är i samma sits, och det pratas allt för lite om det…
  Tänker på er

  Reply
 • Välkommen tillbaka! Skriv när du känner, vi är redo att följa dig igen och längtar tills nästa gång vi kan läsa här! Du är grym Annica ♥️

  Reply
 • Tack för att du delar med dig ❤️ Kämpar själv just nu o försökt i två år. Blev gravid i juni och blev såååå glad sen kom de jävla blodet, helt knäckt! Sen gravid igen och samma visa igen 😭 man känner sig så ensam men de hjälpte att läsa här hur många man är! Det behövs! Speciellt när ALLA i min närhet är gravida och åren tickar på för mig 😔

  Reply
 • Äntligen har du kommit igång igen ☺️ Och välkommen tillbaka 💕 som jag saknat att läsa bloggen din som jag följt i så många år 🌸

  Reply
 • Tycker du är så stark som delar med dig! Är själv ofrivilligt barnlös och ska på första ivf mötet om några veckor. Känner så igen mig i dina känslor du skriver om och kommenterar man kan få av sin omgivning. Så viktigt att öppna upp för diskussioner i denna fråga och kanske att det kan bli en annan förståelse. Tyvärr är jag inte redo för att öppna mig om detta mer än för några få närstående men förhoppningsvis klarar jag att dela med mig av min berättelse längre fram. Hoppas ni får svar på behandlingen och att det kommer gå vägen för er!

  Reply