Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:08 | October 27, 2019

Gör om och gör rätt!

Vi börjar om- Hej!

Söndag och jag har läst några av era kommentarer om flygningen och jag bemöter det.

Jag vet att jag har möjlighet till att tacka ja och nej till vissa jobb och jag är noga att välja vilka jag arbetar med. Det är inte alltid lätt att jobba med det jag gör för det blir alltid kritiserat men jag gör så gott jag kan. Jag är glad över att jag har möjligheten att jobba med det jag gör för det finns otroligt många därute som jobbar med det jobb de har för att de måste, inte kanske för att de brinner för det. Och när den här möjligheten att jobba med ett event i Stockholm dök upp så tackade jag ja, och det ni kanske inte vet är att det är lite annat jobb runt det här som jag kanske inte lyft fram. Det är inte så att jag åkte endast för att hålla i ett 45min pass utan vi gjorde jobb utöver det som inte levererats än.

Jag är inte jätteduktig på det här med miljöfrågor, jag är verkligen inte en bra representant. Jag kan det som kanske många av er kan, de här vardagssakerna som källsortering, välja närodlat och ekologiskt. Fylla tvättmaskinen och välja eko-programmet mm. När det kommer till transport så har jag alltid valt tåget före flyg, om det går. Hela sommaren när jag turnerade så var det bara massa tågresor förutom sista spelningen när jag skulle vara i Kalmar direkt efter Summerburst, det fanns liksom ingen annan lösning.

Men när jag väljer att göra det här jobbet som innebär flygning tvärs över Atlanten så blir det en stor grej. Jag har tackat nej till många jobb på sista tiden som kräver flygningar men det är inget som jag skriver om. “Det här företaget hörde av sig och ville att jag skulle samarbeta, men jag tackade nej pga det innebar en flygning“… Det är inget jag väljer att lyfta. Det är två jobb jag tackat Ja till under tiden jag är här borta som innebär flygningar och dom är avklarade nu. Två stycken på typ sju månader som jag kommer att vara här!

Jag vill inte lägga någon skuld på andra men att hoppa på mig när jag gör det här jobbet och klämmer in massa annat medan jag ändå är i Stockholm när det finns artister som flyger från spelning till spelning var och varannan dag. Folk som veckovis flyger inom sitt jobb på möten, vissa har till och med sina egna plan… det känns inte rättvist.

Jag kanske inte ens skulle nämnt det här med att jag flög men det hade ändå varit någon som hade påpekat det och bollen hade varit i rullning. Visst hade man kunnat göra en annan grej kring det här eventet men som jag sa var det lite mer jobb runtom som gjorde att jag verkligen behövde vara på plats. Och jag hade kunnat tacka nej men jag ville verkligen göra det här och sedan behöver jag också få in pengar för att täcka mina räkningar. Jag vill inte göra massa små samarbeten och länka som en galning för att pengarna ska in för det känns inte genuint för mig. Jag har hellre få och bra samarbeten där jag gör så gott jag kan och ibland gör jag också fel men jag får helt enkelt bara lära mig utav dom misstagen. Eller hur tycker ni, tänker jag fel här?

Att vara en influencer är inte alltid lätt, bara för att jag valt att visa mycket av det jag gör så innebär det inte att jag gör rätt hela tiden. Men det är ju såklart lätt att hoppa på någon som valt att dela med sig av sitt liv och det är ju bara något jag får acceptera eftersom jag är i denna bransch. Mår jag inte bra i den så kan jag ju bara stänga ner mina kanaler. Men det enda som gör att jag ibland mår dåligt är pga anonyma människor som hoppar på mig och jag tänker inte låta främmande människor få mig att backa från mitt jobb som jag ändå älskar! Och vill man följa personer som är väldigt aktiv i denna miljöfråga så lovar jag att det finns sådana influnecers också, ledsen att jag inte kan leverera det.

Jag gör verkligen så gott jag kan när det kommer till miljön. Alla små val i min vardags som på något sätt är bättre för vår omgivning gör jag, men det är inte så att jag slänger upp en bild när jag köper ekologiska ägg för att ni behöver se vilka val jag gör. Men jag hör er i denna miljöfråga när det kommer till flygandet, jag gör det. Och jag kanske reagerade fel nyss och det ber jag om ursäkt för. Jag kommer inte svara på era kommentarer utan valde att lägga upp det här istället. Vissa hinner jag inte ens se för att dom automatiskt försvinner pga att ni kommenterat olämpligt sedan tidigare så IP-nummer är blockerat eller så är innehållet inte trevligt.

Ni får inte glömma bort att jag är precis som vilken vanlig människa som helst med mina brister och misstag men jag gör verkligen så gott jag kan!


84 kommentarer84 kommentarer om “Gör om och gör rätt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fast det är ju inte direkt att bemöta när du tagit bort i princip allt kritiskt och ifrågasättande som skrivits (vad jag såg var det inget hat).
  Nu är det bara din version som syns.

  Reply
 • Som jag sa, jag har inte tagit bort något utan det är min inställning på bloggen. Har man tidigare kommenterat elakt eller skrivit något som verkar stötande så försvinner det. Jag har inte hunnit se allt så jag kan tyvärr inte säga att fel saker försvunnit.

  Reply
 • Fast det där är ju inte sant. Då skulle inte min kommentar ovan stå kvar här eftersom det var två av mina kommentarer som var borta.

  Reply
 • Ledsen men jag har inte en blekaste varför de tagits bort och denna är kvar. Vet liksom inte vad du skrev innan.

  Reply
 • alla göra sin del. men tyvärr är du en europeisk bloggare i Nordamerika. du är känd av vissa människor och uppenbarligen skulle ditt arbete vara vanligast där. tyvärr har vi inte gjort sätt att ta tåg från Kanada till Sverige enda män kanske en dag. Jag tror inte att det här är något som ska förklaras. övergångar tar tid. alla andra frågor i världen den här är inte en toppfråga i väst som den är där. om det nu är någonsin finns det ett sätt att åka tills jag är sverige i ett par veckor och ha en förlängd resa för arbete är jag säker på att det skulle vara valet men igen. övergångar tar tid.(sorry if this translation is bad. i just started watching international BB and gave you a follow)

  Reply
 • Att man bara orkar lägga ner energi på att lägga sig i om, när och att andra flyger! Tycker faktiskt att mycket i vårt samhälle är rent utav löjligt!
  Det är väl upp till var och en om man vill flyga och vart!

  Reply
 • Att inte orka lägg energi på miljöfrågor som drabbar oss alla.. specielt kommande generation. Bryr du dig inte om dom heller? Bara tänka på sig själv som gäller eller ?

  Reply
 • Jag skiter faktiskt fullkomligt i nästa generation. Jag har valt att inte skaffa barn, är 37 år, och jag vill leva mitt liv fullt ut.
  Min största passion i livet är att resa. Att berika mig själv med olika länder, befolkning, kulturer, djurliv och natur.
  Jag källsorterar, pantar burkar, slänger inget i naturen. Samtidigt åker jag sportbil som är så långt från miljötänk det bara kan bli. Jag flyger några gånger per år. Åker gärna till Grekland ett par gånger och till Thailand varje år.
  Jag har bara ett liv och det tänker jag fylla med så mycket roligheter som möjligt.

  Skiter fullständigt i människor som kommer leva om 300 år. Tycker att människor egentligen är rätt våldsamma och en vidrig “art” som kommer ta död på sig själva. Lika bra! Jag skulle verkligen inte vilja leva på jorden om 300 år.

  Reply
 • Exakt så!

  Reply
 • Att folk orkar.
  Hade inte du suttit i din flygstol så hade någon annan gjort det, och planet hade lyft iallafall.

  Kör på bara. Du e grym ⭐️

  Reply
 • Hade fler avstått hade INTE planet lyft. Tror du missar något i logiken här.

  Reply
 • Freja: Mange förstår inte. Mange bryr sig inte om nästa generation. Där når vi nog inte fram hela vägen, tyvärr!

  Reply
 • Fast det har ju inte med det att göra. Klart vi bryr oss om kommande generationer! Men det betyder inte att vi måste sluta flyga. Finns sätt att kompensera för flygningar och att gör det man kan i vardagen.
  Jag förstår verkligen inte dom som måste svartmåla andra bara för att man inte gör exakt som dom.

  Reply
 • Eller hur 🙂 Bryr mig om kommande generation osv..

  Istället för att ta tre sugrör på McDonalds så tar jag nuförtiden bara två 😛

 • Finns inga sätt att kompensera för flygningen. Nämn ett ? Det enda som faktiskt minskar utsläppen från flyg är att flyga mindre. Svårare än så är det inte. Sen finns det massvis med andra saker också att göra.

 • Get your facts straight. Flygindustrin är inte den största miljöboven. Ja den påverkar självklart men man kanske ska börja i rätt ände om man ska rädda världen. Och jo man kan absolut klimatkompensera för att man flyger.

 • Uppskattar inlägget!

  Står fast vid att det faktum att du väljer tåget i Sverige inte tar bort dina långflygningar. Det fungerar inte som argument.

  Varför du får höra den här kritiken och varför jag inte skriver på Kim Kardashians instagram är för att det går att nå dig. Självklart är jag lika kritisk mot alla som flyger som du (eller värre), men dig kan jag faktiskt nå fram till. Jag önskar jag kunde nå fram till alla rika med privatjet, men så ser ju inte verkligheten ut. Därför är jag glad att Greta finns som får erkännande av världskändisar och makthavare!

  Reply
 • Hej Sara håller helt med dig. Jätte märklig jänförelse att några tågresor skulle kompensera flygandet. Förstår helt hur du tänker. Kämpa vidare för vår planet ❤

  Reply
 • Men det var ju faktiskt inte det hon skrev att de resorna skulle kompenserat hennes flygresor. Utan just då gjorde hon vad hon kunde och det var att ta tåget även om det säkert hade fungerat att ta flyget i vissa fall.
  Skönt att du har verkat finna ro i Kanada nu Annica! Sen du visade Banff första gången bestämde jag att dit måste jag åka någon gång! Jag har ju ändå bara flugit en gång i mitt 30 åriga liv så det måste ju va okej..😉 Ha de fint och lycka till!

  Reply
 • Men herregud! Brukar ALDRIG kommentera, men detta inlägg gjorde att jag verkligen ville det. Om du har valt att flytta utomlands måste du väl självklart få möjlighet att flyga till andra ställen, oavsett om det är för jobb, nöje eller hälsa på vänner/familj. Som att vi andra “vanliga människor” flyger på nöjesweekend osv, skulle det vara mer okej?? Kör ditt race, du är grym <3

  Reply
 • Vadå alla “vanliga” människor håller väl inte på och flyger på nöjesweekend det har många slutat med för länge sedan eftersom många bryr sig om våran planet och faktiskt tar forskningen på allvar. Tar man beslutet att flytta så långt bort får man väl självklart väga in i sitt beslut att det kommer påverka umgänget med nära och kära där hemma.

  Reply
 • Har inget med flyg att göra, men jag lämnar denna länk här till de som tror att Tesla är ett bra miljöval 😉

  https://wattsupwiththat.com/2017/06/20/tesla-car-battery-production-releases-as-much-co2-as-8-years-of-gasoline-driving

  Reply
 • Det där stämmer inte ens

  Reply
 • Vet du vad uttrycket “Gör om och gör rätt” betyder?

  Reply
 • ja och det var det jag gjorde

  Reply
 • Ok men då måste ja ha missat något för vad var det som du gjorde fel som du gjorde om och gjorde rätt?

  Reply
 • Fattar inte heller, eller ska hon sluta med dessa extremt miljödestruktiva flygresor nu ?

  Reply
 • Det är grejen med influenser, de influerar oss till saker;)

 • Vet du Annika, du är en grym och klok tjej! Finns tyvärr alltid bittra människor som ska klaga och kommentera på allt.
  Du är en grym förebild för många tjejer och även för mig som är ganska mycket äldre än dig.. Fortsätt vara den du är!!
  Tack också för att du delar med dig av din vardag i Canada både det positiva och det negativa. Jag flyttade själv utomlands, till Irland med min familj och två barn för sex år sedan. Det har varit väldigt lärorikt på många olika sätt och inte minst för barnen! En erfarenhet som vi kommer bära med oss hela livet. Lycka till med allt!
  Kram Helena

  Reply
 • Tycker det är bra tänk av dig, att ha få men bra samarbeten. Det jag tycker om med dig, du jobbar verkligen med dom saker du brinner för och kan stå bakom. Jag tycker inte du borde få skit för att du flyger till Sverige ibland för något jobb då och då.
  Finns mycket hos dig i det du gör som jag ser upp till verkligen! Förrutom att du gör fillers och botox och grejer, visst alla får göra var dom vill men tycker inte man ska supporta det. Alla är fina på sitt sätt.

  Reply
 • Tycker inte man ska uppmana unga personer som är lättpåverkad att hålla på med fillers etc.

  Reply
 • Nej precis, har aldrig förstått varför man ska filma och lägga upp bilder och berätta för folk/sina följare att man sitter och får en spruta in i ansiktet för att “göra sig finare”. Håll det för dig själv och uppmana inte unga följare att man ska göra sånt.

  Reply
 • Alltid stör det någon. Om du så skulle paddla kanot över Atlanten så skulle du säkert få en kommentar om att du stör fiskarna, saknar reflex eller gör folk oroliga.

  Man gör så gott man kan för att minska miljöpåverkan. Tycker du verkar sund i ditt tänkande.

  Heja dig Annica!

  Reply
 • Ha ha vilken underbar kommentar! Och för guds skull alla bittra människor som nu äääntligen hittat något ”legitimt” att störa sig på — ta ansvar för era egna liv så ni slipper vara så bittra och kasta skit!

  Reply
 • Kritik/åsikter kan ges på så många olika sätt och den stora frågan är vad man vill åstadkomma. Jag har bara sett bråkdelar och av det jag sett känns det som kritiken är väldigt personligt riktad och målet känns snarare som att försöka få Annica att må dåligt än att fokusera på sak-frågan flygning och vad det gör mot vår miljö. Jag tror budskapet om att miljön är viktig gått fram till Annica och för den delen att hon var medveten redan innan och faktiskt bryr sig och tänker till. Visst hon kan säkert göra mer och det är alltid en avvägning men nu gör hon de här valen att ibland t ex använda flyg. Låt henne och ja hon har fattat och hon tänker till men hon har också ett liv och arbete som behöver fungera. Jag tror inte ni som sitter och kommenterar har ryggen fri och visst jag såg någons ”ursäkt” om att Annica kan man ju nå och att denne önskade kunna nå alla som flyger. Då säger jag så här, välj dina strider och varför då inte istället gå på t ex de stora bolag vi har här i landet som skickar sina anställda på flyg världen över dagligen. Eller varför inte vända på saken och lyfta fram positiva saker en person gör istället. Att Annica åkt tåg istället för flyg är väl verkligen något att istället lyfta en människa för. Varför drivs så många av att leta fel istället för att ge creed för de bra sakerna. Tilläggas kan att 1 flygning mellan Göteborg – Stockholm motsvarar 40000 tågresor samma sträcka i koldioxidutsläpp. Om det var möjligt att åka tåg (och på rimlig tid) mellan Kanada och Sverige är jag säker på att hon valt det. Annica, du försöker och du tänker till. Man ska vara lyhörd mot feedback och absolut se om man kan göra något annorlunda/förbättra men snälla ge inte energi till de som snarare är ute efter dig än själva sak-frågan. Du är så mycket bättre än dem. Älska mer och hata mindre.

  Kram

  Reply
 • Herregud! Hon har inte tagit ett privatjet. Flyget hade gått även om hon inte hade åkt!!!

  Reply
 • Hade färre åkt hade det INTE åkt… intressant att så många blirnså otroligt upprörda och provocerade när det kommer till att behöva ta ansvar för sitt flygande och att flyga mindre. Är det så tuff att behöva göra avkall på sin egen bekvämlighet och lyx för ett större syfte såsom miljön och kommande generationers möjlighet till en dräglig tillvaro på vår planet?

  Reply
 • Har inte flugit på 20 år pga extrem panik så har inte med saken att göra. Men att gå så i taket över ett par flygresor är trams!

  Reply
 • En privat jet önskar hon sig i framtiden har hon bloggat om tidigare..🤦‍♂️

  Reply
 • Ja hoppas hon skaffar två, ett till sig och ett till sambon!

  Alltså orka!

  Reply
 • Men herregud! Låt henne vara…
  varför ska hon ens behöva försvara sej, nu va det jobb men även om hon hade rest tillbaka till Sverige för att träffa sina vänner/familj efter att ha lämnat alla så hade väl de varit okej…finns såååå många som gör precis samma fast kanske oftare oxå men de e såna som ni inte vet ett skit om så med andra ord vet ni inte ens att dom flyger från punkt à till punkt b flera ggr i veckan…
  va roligt Annica att du hittat en kille som verkar vara perfekt för dej och va roligt att du får vara med om detta fantastiska att dela din tid ihop med honom i ett annat land! Njut av livet,det är du värd… massa kramar till dej❤️

  Reply
 • Det har gått Troll i det här med “Miljötänk” …. har sett de Kommentarer du fått, de klagar på att du Flög , men ger inget Alternativ till hur du skulle ha tagit dig från Canada till Sverige T&R, på samma tid :O Det kommer alltid finnas Flyg, vill man ta Tåget får man ha gott om tid på sig, t.ex. Tågluff 😉 😛

  Reply
 • Det går väl snarare troll i dem som inte orkar eller vill bry sig om miljön. Alternativet är såklart att inte åkt överhuvudtaget. Rätt så enkelt. Och vadå på samma tid ? Har du inte förstått att det är en stor omställning som krävs för oss alla.

  Reply
 • Bry dig inte i huvudtaget om denna kritik att du flyger i onödan detta är bara patetiskt. Tror alla som kritiserat brukar åka på semestrar med flyg och det måste man väl ändå säga va i onödan isåfall och hur många av dessa kritiker har miljövänliga bilar

  Reply
 • Men herregud, ska du ens behöva förklara dig?? Nu börjar det väl ändå gå över styr!

  Låt folk få flyga om dom vill och behöver. Denna jädra klimatångest står mig upp i halsen!!

  Reply
 • Varför står den dig upp i halsen? Tycker du inte miljön är viktig ?

  Reply
 • Man kan inte vara absolut 100% perfekt i miljöaspekt oavsett hur mycket man försöker för det går helt enkelt inte! Tips är att klimatkompensera när man flyger 🙂 kram!

  Reply
 • Nej, alla människor gör verkligen inte sitt bästa eller tar ansvar. Och det är inte att hata när man framför kritik och vill belysa miljön som har ett långt mkt högre värde än vad Annicas samsungn tränings pass någonsin kommer ha. Pinsamt att ens göra så mkt publicering kring denna långflygning. Hade skämts… inget som bör marknadsföras.

  Reply
 • Ojoj. Vilken fruktansvärt tråkig värld vi skulle leva i om ingen fick flyga.
  Tycker synd om dig Annica. Jag menar du kan ju inte dela med dig om någon vän kommer flygandes över några dagar för att hälsa på.. jag vill ju läsa om det också men nä hen ska måsta ta båt som väl tar 8-10dgr.. vid bra väder för att ens få komma utan en storm av klimatkommentarer?
  Hur är det ens möjligt att klaga. Du bor i ett annat land men får aldrig åka hem och göra något för bara 1helg… Så tröttsamt. Måste nog sluta läsa kommentarerna här..

  Reply
 • “tråkig” värld eller ingen värld för dina eller andras barn när dom blir äldre… flyttar man så långt bort är det väk sjäkvklart sånna saker som minskat umgänge med dom långt borta man får väga in i beslutet.

  Reply
 • Men nu är det fina kommentarer, eller hur?

  Reply
 • Det folk borde göra innan de kritiserar andra är att rannsaka sig själva först! 🙂 gör alla rätt själv innan ni tar er friheten till att kritisera en annan person för hon flyger! Det är ju inte så att hon flyger varje dag! Jisses! Du verkar va en fantastisk människa Annica! ❤️ Kram till dig!

  Reply
 • Flyg på!!! Det finns saker som påverkar milöjn så ofantligt mycket mer!! Njut av livet och resorna som genererar fantastiska upplevelser! Jag flyger bussiness och first utan MINSTA ångest för jag klimatkompenserar på andra sätt! 😍👌🏼🙌🏼

  Reply
 • Skulle kalla det för klimatförnekelse 😧

  Reply
 • Men snälla rara, alla har vi väl olika sätt att unna oss på också. Om man jobbar järnet för att man verkligen vill ha något så ska man väl få unna sig det. Om det är en märkesväska för Annica så låt så vara. Alla är vi ju olika. Och nej det kanske inte var livsavgörande gällande liv och död men det här är ju hennes jobb. Hur miljömedvetna är det företaget du jobbar på till exempel? Har ni plastförpackningar på jobbet? Men gud vilken klimatpåverkan det har, men du jobbar där ändå, eller hur? För att du gillar jobbet och för att du också måste kunna betala räkningar! Herregud, sprid med kärlek istället. Annica gör så gott hon!

  Reply
 • Men snälla rara själv. Inte är väl du dålig på att sväva iväg. Du har ju verkligen INGEN aning om vad jag jobbar med.

  Det jag menade med “sitt ner i båten” är att hon bör ge tusan i att skriva ett heeeelt försvarsinlägg pga att hon flugit. Hon ville ha in cashen som samarbetet gav. Därför flög hon. Även om hon vet att planeten är påväg att kollapsa. Punkt.

  Reply
 • Innan skrev hon att hon åkt på denna flygresa för att hon mår bra av att få jobba, träffa vänner osv. 🙂

  Reply
 • Jag tycker inte att du ska skriva några blogginlägg för att försvara dig själv eller förklara för de som kommenterar och ifrågasätter. Jag har inte flugit en enda gång iår pga miljön och det är jag nöjd med, men skulle aldrig ifrågasätta dig vad du gör för val. Det är ju ditt val. Du är inte mindre människa för det.

  Finns alltid folk som har något att säga till om, vad du än skriver. Strunta i dom ♥️

  Reply
 • Annika! Gör din grej, på det viset som passar dig bäst. Jag lovar, folk kommer hitta ngt att klaga på hur du än lever, det är det folk gör idag, sitter vid sina skärmar och rättfärdigar sig själva!

  Reply
 • Har man inget annat att göra än att lägga sig i hur mycket du flyger?
  Så tråkigt.
  Nästa gång skit i dessa kommentarer. Helt onödigt. Ta inte ens upp det till diskussion då triggas de säkert ännu mer.
  Undra om de också vill du rapporterar hur mycket kött du äter?
  Nästan så ja hoppas du inom kort reser igen.

  Reply
 • Har du inte fattat varför hon får så mkt reaktioner ? Har du inte förstått att allt fler börjar vakna och förstå allvaret.

  Reply
 • Jag brukar aldrig kommentera men hoppas du hade en bra helg i Sverige och fick mycket av jobb gjort! 🙂

  Bra att du tar tåget när möjligheten finns. Tänker inte klanka ner på dig. Förstår dig faktist, du har blivit kär och din pojkvän jobbar i Kanada. Ska du behöva välja på att bo där och inte ta några jobb, hälsa på vänner och familj eller välja bort kärleken för de du har hemma i Sverige. Alla kan vi göra något men ingen kan göra allt!

  Reply
 • Tänk så lätt det är för folk att sitta och klaga. Vad gör ni själva för att vara miljömedvetna? Är ni helt perfekta?
  Ni kör säkert bil. Tar den där påsen till frukten. Har ni kollat upp vilken el ni använder, är den “grön”?
  Nä skulle tro att alla ni som har förmågan att sitta och klaga på andra är inte ett dugg bättre själva.

  Reply
 • Snabba svängar nu.
  Fattar inte riktigt för innan har du skrivit så många gånger att du bara behövde din dator för att jobba och kunde befinna dig var som helst när folk undrade hur det skulle gå för dig att jobba i Kanada.. men sen säger du att har du “måste” göra dessa flygningar på grund av ditt jobb och redan tackat nej till en massa andra flygningar.. känns verkligen inte genomtänkt och det är väl inte konstigt om folk reagerar på det. Tråkigt om det inte går att jobba som du tänkt från Kanada, men att hela tiden tro att folk är avundsjuka på dig när du får kritik och inte blir hyllad, är inte så ödmjukt!

  Reply
 • Alltså, ursäkta 😂 vi bor i ett land där de är minst utsläpp, vafan flyg hur mycket du vill. Jag håller alltid käft när folk snackar miljö, för jag är fan en bov där 😂🙃
  Förutom nu när kassen på Ica höjs till 5kr, då jäklar blir jag snål, så där är dom smart 😂 kan börja tänka mer, när vi börjar få samma utsläpp som Kina osv. Men dit är vi inte påväg, vi är duktiga i Sverige 👍🏼
  Sen tänker jag väl mest på att köpa svensktmärkta varor i butik, men de är mest för att stötta våra bönder. Men idag är det tyvärr så att man helst inte ska äta kött heller.

  Reply
 • …du saknar kunskap.

  Det handlar väl inte bara om Sverige! Det är skrämmande hur lite du verkar bry dig och miljön och nästa generationer.
  Egoistiskt tänkande är inget att vara stolt över hörru!

  Reply
 • Molly: Exakt! Håller med, helt klart. 🙂

  Reply
 • ska bli intressant att se vad det var för mer jobb du var tvungen att vara på plats för att göra, men som inte har levererats ännu. När kommer vi får ta del av det ?

  Reply
 • Ska bli intressant att se vad för mer jobb du kommer lägga på tramsiga kommentarer när Annica gör sitt jobb.

  Reply
 • Jag tänker mest att för mig får du flyga som du vill, men när du hotar med att inte blogga….hur tänkte du där?
  Var så god säger jag, det är väl upp till dig. Dessutom vem förlorar mest om du slutar blogga?
  Inte är det vi.

  Reply
 • Gör det du vill ♥️ Spelar ingen roll vad man gör, folk klagar oavsett. Oftast handlar det om den Svenska avundsjukan. Stör dom sig på dig så varför följa då? Och om man stör sig, måste man berätta det då? Bara för att såra. Så nej för fan, gör det du mår bra av och skit i kommentarer. Jag menar hur hade dom tänkt att du skulle göra då? Paddla kanot från Canada eller?

  Reply
 • Vissa infuencer tar ett stort ansvar, är ödmjuka och väljer bort sådant som inte är bra för oss människor, djur, natur och miljö. Medans vissa bara kör på med mantrat “men det är ju mitt jobb”. Väldigt tröttsam ursäkt! Är det okej att göra vad som helst eller bidra på en massa dåliga sätt och inte ta ansvar bara för att det är ens jobb ? Svar nej. Man har ALLTID ett ansvar i allt man gör och i alla val man tar.
  Och ja det finns jätte många andra som skriver och engagerar sig för miljön tack och lov men varför skulle man skriva sin kritik där? Självklart försöker man väcka debatt där förmedlare och dess målgrupp inte upplevs ha speciellt mkt engagemang.
  Och hur miljövänligt är det att äga en massa olika mobiler och byta så fort det kommer ut en ny… eller alla dess “nödvändiga” tillbehör såsom klockor och allt var det är. Kanske borde upplysa lite mer om hur mycket miljöpåverkan det har för varje mobil och batteri som görs istället för att bara influera folk att konsumera.

  Reply
 • Du kanske skulle utbilda dig själv då? Bli mer miljömedveten och BILDAD? Har inte sett en enda influencer som varit miljömedveten. Det får hela yrkeskåren att framstå som ganska … korkad.

  Reply
 • Håller helt med dig Maria ! Man kan aldrig skylla ifrån sig sitt egna ansvar på att man inte är tillräckligt insatt eller upplyst i ämnet och därför kan köra på som man vill. Hon vill vara en offentlig person och då har hon ett offentligt ansvar hon inte kommer ifrån. Att ens egna flygande skulle vara mer okej eftersom det finns andra som är endå värre, är en jättekonstig jämförelse. Om hon behöver pengar finns det väl möjlighet att jobba i Kanada. Men innan skrev hon att hon “behövde” åka på denna flygresa på grund av att hon mår bra av det, inte på grund av pengarna. Mycket efterkonstruktioner av det ena och det andra nu för tiden.

  Reply
 • säger så här skulle du sluta flyga så slutar inte flygen att flyga. som du skrev att de finns så många som flyger så mkt mer än vad dom behöver. heja dig.💪 har följt dig sen BB och du har växt så mkt i mina ögon. 👊

  Reply
 • Hur tänkte du där, inte alls ??

  Reply
 • ens egna flygande kan aldrig bli mer accepterat på grund av att det finns dom som är värre… men vissa försöker väl använda sig av den logiken som en ursäkt.

  Reply
 • Du skriver att du inte är så insatt i miljöfrågor så jag tänkte att jag kan bistå med lite matnyttig information i ämnet :). Tänkte klistra in källorna direkt i texten så det blir lätt för dig att läsa in dig på detta sen, hoppas det inte blir för klyddigt i texten.

  Om vi börjar med flygresorna så genererar en tur och retur transatlantisk flygresa 2 ton koldioxid om man verkligen räknar i underkant (det är egentligen mycket mer om man inkluderar höghöjdseffekt och andra gaser men jag hinner inte googla reda på det nu). Beräknat här: https://zeromission.myclimate.org/sv/flight_calculators/new
  Enligt naturvårdsverket ökar utsläppen från flyg (https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Tre-satt-att-berakna-klimatpaverkande-utslapp/Flygets-klimatpaverkan/) nu i en tid när det är kritiskt att utsläpp från ALLA sektorer minskar och har siktet inställt på nollutsläpp av växthusgaser helst innan 2030 om vi ska bäst chans att minimera effekterna av klimatförändringarna (IPCC). Enligt naturvårdsverket i länken ovan behöver vi komma ner på under 2 ton koldioxid/person och år. Det är alltså lika mycket som en sådan resa du gjorde nu.
  Sen har vi det här med individansvar kontra struktur/systemförändringar. Grejen är den att vi inte har tid att tvista om sådant. Vi måste göra allt vi kan för att minska utsläppen i båda avseendena. I din egenskap av influencer skulle det vara otroligt betydelsefullt om ditt flygande minskade eftersom du påverkar dina följares beteenden indirekt genom att inte problematisera din livsstil. Sverige toppade listan med en sjunde plats när det gällde flygutsläpp per person nyligen (https://theicct.org/blog/staff/not-every-tonne-of-aviation-CO2).

  I många olika branscher försöker företag just nu ställa om sin verksamhet till mer hållbara. Det vore en idé att även influencers började tänka i de banorna. Och då gäller det även den ständiga uppmaningen till konsumtion av nyproducerade varor. Klädindustrin släpper t.ex. ut mer koldioxid än flygindustrin (https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-kladindustrin-slapper-ut-mer-vaxthusgaser-an-flygen). En annan viktig aspekt är att det går åt otroliga mängder vatten som kommer vara en dyrbar vara i vårt framtida varma klimat.

  Om vi inte lyckas ställa om våra samhällen till hållbara (bl.a. ingen mer förbränning av fossila bränseln, utarmning av våra jordar eller förstörelse av ekosystem) utan fortsätter med samma livsstil som vi gör nu kommer den globala medeltemperaturen att stiga mellan 2-5 grader (det är omtvistat hur mycket, men forskarna är överens om att det är en katastrof oavsett). Observera att det är en medeltemperatur och att på vissa ställen kommer det att bli mycket varmare. Stora delar av asien och afrika kommer att bli obeboeliga utan konstant AC. Det kommer inte gå att vistas utomhus. Naturkatastrofer kommer att bli vanligare och intensivare. Vår matproduktion kommer att destabiliseras eftersom torkor och regnoväder kommer att bli vanligare. Miljontals kommer att behöva fly pga havsnivåförändringar som gör kuster obeboeliga. Miljontals arter kommer att dö ut och viktiga ekosystem med dem som bidrar med viktiga tjänster till våra samhällen, exempelvis pollinering av våra grödor, temperaturutjämning med träd m.m.(https://www.theguardian.com/environment/2019/may/03/climate-crisis-is-about-to-put-humanity-at-risk-un-scientists-warn).

  Det är mycket hemskheter att ta till sig jag vet. Media har misslyckats med att förmedla allvaret i den vetenskap som finns tillgänglig. Hoppas det gick att ta sig igenom texten!

  Reply
 • Nu är det ju så att man alltid bör ifrågasätta maktens uppmaningar och fakta. Gör lite efterforskning på youtube så finner ni att det finns en hel del forskare som menar att miljökrisen är en bluff. Att vi människor påverkar, absolut. Men att det blåses upp till såna här proportioner som det görs nu är orimligt. Att ge sig på Annica på det här viset.. Lägg ner! Hon har flyttat till andra sidan jorden. Vad fan begär ni av henne? Vill ni göra skillnad, starta era egna bloggar och poddar, Facebook-grupper och torgmöten. Tyckte det var rätt slående, av nån här som skrev att om hon hade paddlat kanot hade någon kritiserat henne för att ha stört fiskarna 😂 Klockrent!

  Till dig Annica. Stå på dig! ❤️ Du har växt så otroligt mkt och jag har följt dig sen BB. Din blogg är den enda blogg jag följer, har heller varken Facebook eller Insta själv. Stort lycka till med kärleken och livet i Kanada! Och börja meditera! 👌🏻Är ett fantastiskt sätt att hantera ångest och oro på.
  Stor kram, Emma

  Reply
 • Tycker den här häxjakten på enskilda personer som miljöbovar börjar bli tröttsam. Ok att ifrågasätta ett företags miljöprofil/csr-tänk men istället för att gå på enskilda personer bör man kanske tänka själv på hur man bidrar. Tycker inte du gjort något fel och du ska inte heller behöva försvara dina val.

  Reply
 • Jag älskar din blogg, du är en fantastisk människa på alla sätt och vis, driven, du inspirerar genom träningen, vacker etc etc jag kan rabbla upp hur många superlativ som helst … MEN ibland kanske man ifrågasätter och tar upp en viktig fråga. Miljöfrågan är viktig! Och därav så ställde jag frågan:
  Förlåt, men tänker du inte på miljön?
  Att min enkla fråga kunde skapa sånna rabalder hade jag inte kunna föreställa mig.

  VARFÖR REAGERAR DU SÅ STARKT?
  Från min sida var det ingen “dömande fråga eller något påhopp” i ärlighetens namn var det bara en fråga.
  Förstår verkligen inte. Är helt chockad helt ärlig.

  Jag dömer inte ut hela din existens pga att du tog flyget till Sthlm, men jag som många andra har uppmärksammat Greta Thunberg och det hon kämpar för. Det finns en anledning till att Leonardo di Caprio, FN:s generalsekreterare António Guterres och Arnold Schwarzenegger stödjer vår lilla Greta. Om du inte vet varför, ta reda på det!

  Hint: Dags att lyssna på klimatforskarna. #jagstannarpåmarken

  Peace out. ♥

  Reply
 • Alla dessa kommentarer…det är fascinerande hur så många människor tydligen bara gått och väntat på ett tillfälle att få spy galla. Flytta till spännande nytt land, karriär som går bra och sambo som tjänar bra med stålar. Ja det har nog kliat länge i fingrarna!

  Reply
 • Anna: Den enda som spyr galla just nu är du.

  Reply
 • Tråkigt att du valde att ta jobbet Annica men framför allt vill jag spontant bojkotta Samsung när jag läser det här. Är så trött på företag som flyger influencers till sina events runt om i världen och sedan lutar sig tillbaka och drar in pengar för det är ju brudarna och killarna som flugit vi blir arga på. Ja, dessa influencers som tar ett sk flygjobb “säljer sig” (i min värld och uppfattning) men den största boven är den som möjliggör det. Som i det här fallet Samsung.

  Reply