Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:01 | January 17, 2019

IPL- hudföryngrande, uppstramande och lindrar blossande kinder


Fick en notis av Mayaappen imorse att idag skulle “Fröken röd komma på besök” och visst hade den rätt. Efter jag vart på min laserbehandling fick jag lite ont i magen och nu sitter jag här med ett glas alvedon och gnäller över mina kramper… buhuu!
Jag var ju iväg på IPL idag hos New Clinic och det är för att jag lätt blossar om kinderna när jag tränar, stora temperaturskillnader, äter något starkt, blir stressade mm. Detta är rätt så vanligt och jag har märkt att många av er som följer mig har samma typ av problem och jag själv har ju kört K-ceutic för att lugna detta men Anna på kliniken berättade att man faktiskt kunde lindra detta väldigt mycket med just IPL så nu bestämde jag mig för att testa det här.
Det finns olika typer av IPL, det som många kallar laser, man jobbar med olika ljus för olika ändamål och det som man arbetar med att få bort är bland annat hår, acneärr, ytliga blodkärl, rosacea mm. Och jag blev behandlad med det gula ljuset mot rosacea och blodkärlen men den har äve en föryngrande och uppstramande effekt på huden så jag bad Anna att passa på att ta hela ansiktet, hals och även dekolletage när vi ändå var igång. Jag menar allt i förebyggande syfte och sedan är jag ju 28 år, tro mig när jag säger att det har hänt grejer med huden. Jag undrar hur det hade vart om jag inte tagit hand om den så mycket som jag ändå gjort.
Anna tvättade rent min hud och återfuktade den innan en stor kall klick gelé breddes ut över mitt ansikte, den är till för att svalka huden under tiden man arbetar med ljuset eftersom det kan bli lite varmt. Det blinkade till, man kände att något var där man det var absolut inget som gjorde ont. Det var mer som att en kamerablixt gick av och hey, det är jag ju van vid. 😉 Allt gick väldigt fort, vi körde ansikte, hals och då dekolletaget och man ser ganska direkt hur mycket jämnare huden är i tonen eftersom blodkärlen reagerar direkt.
Detta ska jag göra som en kur på tre fyra gånger beroende på hur jag känner efter ett tag och efter jag gjort det så behöver jag inte göra något mer förrän jag börjar märka av att huden börjar blossa upp igen. Detta är inget som tar bort rosacea men det hjälper till att hålla den under kontroll under väldigt lång tid. Så efter den här kuren kanske jag behöver göra nästa om typ ett år men då räcker det med 1-2 gånger.
Även fast att jag gör denna kur för att få bukt på min hud så kände jag att om det här ska hjälpa huden att stramas upp och har en föryngrande effekt… då vill jag gå varje vecka haha! Jag får många kommentarer och frågor om varför jag gör detta “då jag inte behöver”. Men anledningen till varför jag ser ut som jag gör idag är just för att jag är noga med hudvården, går regelbundet på ansiksbehandlingar och tar alltid hand om min hud. Jag har alltid haft ett stort intresse när det kommer till huden, när jag tog studenten så ville jag plugga till hudterapeut och hade jag inte jobbat med det jag gör idag eller med musiken så hade jag inte tvekat att plugga så jag kunde jobba med det som Anna jobbar med. På salong, med laser, fillers och allt vad det innebär just för att det är så spännande och jag älskar det! 😀
En sådan här behandling på New Clinic för ansikte och dekolletaget kostar 2900kr och man gör vanligtvis en kur på 3-4 gånger men såklart är allt individuellt beroende på vilket resultat du vill uppnå. Du är inte röd eller så efter behandlingen utan ser mer fräsch ut än när man kom och sen gör det heller inte ont.
Vill man ha mer info kan man alltid ringa eller mejla dom. 😀

Såhär kan mina kinder se ut efter ett träningspass och det gör riktigt ont.

Såhär fräsch såg jag ut direkt efter behandlingen, hello glow och jämn hudton!


5 kommentarer5 kommentarer om “IPL- hudföryngrande, uppstramande och lindrar blossande kinder”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Vad glad jag blir att du skriver om det här. Jag är 24 år och drabbades förra året av rosacea subtype 1, alltså blossande kinder utan utslag. Det är påfrestande för psyket, vissa dagar mer och vissa mindre. Även om jag inte idag har rätt ekonomi för att göra de behandlingar du gör så känns det oerhört skönt att veta att man inte är ensam. Har du några andra tips på produkter för att minska rodnad? Kram!

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har problemet att jag lätt blir generad för det minsta lilla (och då snackar vi tomat). Så jag sminkar mig VARJE dag för att jag måste dölja att jag blir så lätt generad. Det kan vara att jag träffar på ngn som jag känner på mataffären så blir jag röd. Så min fråga är om IPL även kan minska denna typ av “rödhet”? 🙂

  Reply
 • Ja det kan det! =) Gjort det själv.

  Reply
 • Flawless, du är verkligen flawless och vacker som få. ♥ Att ingen stilig pöjk fått dig på fall ännu … men du kanske väntar på Mr. Right ♥ såklart … 😉
  Nyfiken på hur det gick med “låtsläpps-mötet” … spännande! 🙂

  Reply
 • […] hos New Clinic för min andra IPL-behandling, den första gjorde jag för typ tre veckor sedan och ni kan läsa om den här. Jag gör ju IPL främst för min hud som lätt blossar upp. Jag har inte fått någon diagnos att […]

  Reply