Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

02:43 | October 13, 2021

Första bebismötet och ändrade planer gällande IVF

Jag hoppas att ni haft en magisk helg! Här blev den lite längre eftersom vi firade Thanksgiving igår. Det var min första riktiga någonsin eftersom första gången jag skulle fira det för två år sedan så slutade det med att jag fick gå hem i den värsta mensvärken jag någonsin varit med om. Vi firade med ett gäng där vissa hade bebisar… tror ni det gick bra? Jag är nog inte redo för sådant än.

Jag försöker att hålla mig borta från ställen, miljöer och människor där det är småbarn just för att det blir för jobbigt. Men med vissa går det bra och det är dom som jag är närmast för man är ju såklart glad för sina vänners skull. Men de som man inte känner eller vet lite sådär halvt där går det inte. Så det var tufft igår men jag är glad att jag tog mig igenom det och inte missade Thanksgiving. Däremot så kommer jag inte utsätta mig för något sådant igen på ett tag. När vi skulle lägga oss så var jag helt utslagen, kändes nästan som jag varit med om gatloppet på Gladiatorerna, det var riktigt jobbigt!

Vi har ju pratat med vår läkare här borta och det som dom vill sätta mig på det är mer eller mindre en “reset” och sedan fejka min menscykel som annars fungerar helt klockrent för att sätta in ett embryo och sedan medicinera. Jag vill undvika mediciner så mycket som det går. Jag vet att i det här fallet är det svårt men kan man bara få bort någon spruta eller tablett så vill jag gärna veta mer om andra alternativ. Och det finns ju ett.

Jag och Elias har pratat med Marie på FertilitetPlus om olika sätt att göra detta på. För vi har bra kvalitet på ägg, sperma och embryo, problemet är min kropp som inte klarar av att bära en graviditet. Så vi behöver i princip ingen hjälp att bli gravid utan det är att behålla det. Men som det låter på kliniken här borta kan dom inte hjälpa till med det, men Marie kan. Och hon kan ev hjälpa oss på avstånd men då måste vi ha en läkare här borta som kan skriva ut de mediciner som verkligen behövs.

Jag pratade med familjeläkaren idag och hon lät inte jättepositiv till att skriva ut medicin bara sådär vilket jag fattar. Men vi vet liksom inte hur vi ska kunna genomföra detta annars om vi är här borta. Plus att det blir ju lite svårt med tajmingen då Elias nu kommer att vara på roaden medan jag har ägglossning. Så då skulle vi behöva hjälp med den biten också, att ev inseminera.

Jaa… suck… det är inte så himla lätt. Och folk undrar varför man har så kort stubin, inte pallar med småsaker, inte vill prata om det och knappt vill se bebisar. MEN ÄR DET SÅ JÄVLA KONSTIGT DÅ NÄR MAN BEHÖVER GÅ IGENOM DET HÄR OCH INTE HAR NÅGON JÄVLA ANING OM NÄR VI KOMMER ATT LYCKAS!? DÅ KAN JU ALLA ANDRA BARA LEVA SINA LYCKLIGA JÄVLA LIV MEDAN VI FÅR FORTSÄTTA ATT KÄMPA PÅ, DET ÄR HELT JÄVLA OKEJ!!!!

Fast jag är ju ändå lycklig. Jag har Elias och jag har Stitch. Jag har hittat en bra umgängeskrets som får mig att må bra och förstår vår situation. Och bara för att man skaffar barn innebär inte det att en relation behöver vara bra. Men efter gårdagen behövde jag egentid så jag bokade in mig på ett träningspass på Lagree. Där jag inte kände någon, jag kunde vara helt själv, behövde inte prata med någon utan jag hade en hel timma för mig själv där jag gjorde något för min egna skull. Det var välbehövligt!


11 kommentarer11 kommentarer om “Första bebismötet och ändrade planer gällande IVF”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Håller alla tummar och tår att det är er tur snart!!! Fy vad värd du det efter alla försök🥺

  Reply
 • Tack snälla!!!!

  Reply
 • Vill bara tipsa om Charlotte perelli, hon hade samma problem som du. Hon fick rätt hjälp efter mycket om och men. Lycka till!

  Reply
 • Jag vet allt om Charlottes situation. Tack ändå för omtanken!

  Reply
 • Varit i kontakt med dr Diamantis i Solna?

  Reply
 • Kim Kardashian har genomgått svåra förlossningar varav en där hon nästan dog, och jag vet att hon har använt en “surrogat mamma” också. Hur känner ni inför detta?

  Reply
 • Jag är öppen för surrogat men vill ju såklart att det funkar ändå för oss utan att behöva ta den hjälpen.

  Reply
 • Jag har också gått till Marie. Vill du berätta mer ingående vad för medicinering ni får? Jag är gravid efter upprepade missfall tack vare Marie och hennes kunskap. Hoppas ni också kan få hjälp av henne!

  Reply
 • Vi har ändrat oss igen och kommer ge IVFen en till chans

  Reply
 • Vi fick hjälp av Marie på fertilitetplus, hon är verkligen bäst 🙏

  Reply
 • Hej , min vän blir lätt gravid men missfall som i v. 8 och uppåt. Hennes prover skickades till Danmark och där fick hon svar . Så fort hon får positivt test så lär hon ta blodförtunnande. För hennes kropp tror det är något fel och därför avslutar hennes graviditeter men med hjälp av blodförtunnande under 9 månader så får hon behålla fostret. 🙂

  Reply