Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:42 | January 21, 2020

Att simma med en valhaj

God morgon!
Igår var det en spännande dag för 6:30 gick vår skjuts bort mot hamnen. Vi skulle bada med valhajar. Det låter bra mycket läskigare än vad det var. Valhaj när nämligen världens största fisk, den hör till fiskarten men är i storlek av en val menar fenor och gälar som en haj. Den äter dock plankton, räkor och dylikt och är verkligen ingen aggressiv fisk utan mer…”goofy”?

Alltså den ser lite läskig ut när man ser den från båten men så fort man hoppade i vattnet och såg “ansiktet” så såg den väldigt gullig ut. Den var extremt långsam och gled typ bara fram, chillade liksom så det var lätt att simma bredvid.

Den första vi såg var typ 3m, den tyckte vi var lång. Sedan kom en till på typ 8m och när jag simmade bredvid den så var det ganska mäktigt. Var typ 3m ifrån den och det kändes som att jag fick ögonkontakt och allt var bara så stilla under vattnet. Jag och den där valhajen hade ett litet moment haha! En valhaj kan bli upp mot i alla fall 14m sa vår guide, helt galet ju!

Min sambo var lite rädd haha. Han kommer säkert be mig ta bort det här när han sett det men han är ju rädd för vatten. Jag blev dock otroligt stolt över honom när han vågade hoppa i och simma bredvid valhajen men efter några meter så stack han upp huvudet och hade lite panik. Vår guide var en bit ifrån oss och han ba “vart ska hon då, hon är alldeles för snabb. Vart är båten” och så fort han såg båten i sikte började han plaska iväg med sina simfenor. Har nog aldrig heller sett någon vara så snabb upp för en stege förr och bara “jag känner mig klar!” haha! Han hade liksom gjort sitt och var nöjd, satte sig i båten och kollade när jag simmade med en annan valhaj.

Det var så kul och jag kunde liksom inte hålla mig för skratt för han som är så bra och duktig på det mesta blev nu rädd och så fick jag känna mig lite modig sådär. 😉

Att åka iväg på en sådan här grej kostar ganska mycket pengar, ca 13,000kr för två. Men jag älskar ju sådant här, alltså det här är ju ett ganska häftigt äventyr men det kanske inte är som det ser ut på typ Instagrambilder. Vattnet är ganska grumligt, det är svårt att få till coola bilder om det är det man vill men jag kände bara skitsamma om det inte blir bra bilder. Så länge jag är in the moment och upplever det.

Så är det även med min telefon, mitt abonnemang är svindyrt att använda här så jag kopplar bara upp mig på WiFi om det finns annars så sparar jag bara allt på luren och uppdaterar sen och det fungerar ju ganska bra ändå för shit vad jag njuter just nu! 😀

Samåkning i Mexiko…Så taggad!Mexiko påminner otroligt mycket om Marbella.Vi tog en kaffe innan vi hoppade på båten.Vi hade en sådan här båt under dagen, två guider och en kapten.Här kommer vår lilla valhaj. 😀Jag var lite nervös när jag simmade med första men andra gick hur bra som helst!


23 kommentarer23 kommentarer om “Att simma med en valhaj”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Väldigt fina bilder 😊

  Reply
 • Vad fin den var. Jag vill simma med delfiner och sälar.

  Reply
 • får vi se din killes ansikte i år?

  Reply
 • Tror jag inte hon visar. Men han är ju redan känd!

  Reply
 • Är väl bara att googla hans namn så får du se hur många bilder som helst, blir ju lite lustigt att hålla en världskänd hockeyspelare “hemlig” i en svensk blogg då han redan är så offentlig. Hade mer kunnat förstå det om det var Kalle från Hallstahammar som hölls anonym i bloggen. Alla vet ju ändå vem han är redan så finns liksom ingen anledning att dölja det, sen om han själv inte vill vara med i bloggen på bild är en annan sak men att fortsätta att inte nämna honom vid förnamn känns lite fånigt….

  Reply
 • Spot on. Håller helt med. Respekterar hans önskan att inte synas på hennes sociala medier men att hon inte ens kan nämna hans namn känns konstigt efter +6 månader i hop.. samt samboskap.

  Väldigt fina bilder Annica! Längtar efter fler uppdateringar 😊 ser ut som i en dröm!

  Reply
 • Men snälla! Låt henne vara! Det är hennes business. PUNKT. Hon gör som hon vill.

  Reply
 • Jag är rädd för allt som har med djupt vatten och djur att göra. Hade inte hoppat i med tårna ens 😮
  Vad har du för nyans på nagellacket (du hann ta bort det mintgröna, hehe..) nu, det rosa? Gillar! VillHöver det.

  Reply
 • Wow! Drömmen ju. Så roligt med dina fina bilder och bra texter, tack för det du gör <3 Har så roligt!

  Reply
 • Ja det var helt magiskt!

  Reply
 • Cooolt!!
  Vad ska man göra för att få samma fina hud som du? Skriv gärna ett inlägg vad du använder 🙂

  Reply
 • “ganska mycket pengar”.. Gött att äntligen vara ihop med någon som har lite pengar. 😉

  Reply
 • Annica har väl aldrig varit rädd för att unna sig resor eller annat. Eller tror du att resorna hon gjort förr var gratis?. Vad spelar det för roll vilken inkomst hennes kille har?

  Reply
 • Du behövde över huvud taget inte ta upp något om pengar. Förstår inte vad många har intresse av att diskutera andras inkomster.

  Reply
 • Hur skulle du säga att Gucci tofflorna är i storlek?true to size? 🙂

  Reply
 • Ja det är dom!

  Reply
 • Tycker att du gör rätt som fortsätter dölja honom trots att alla redan vet! Fint att respektera det så skit i vad alla fåntrattar säger! Kör på!

  Ser ut att ha varit en toppen dag! Hoppas på en vlogg sen?

  👏🏼

  Reply
 • Ja jag struntar i det ☺️

  Reply
 • Hej! Försökte googla på researrangören och hittade inget riktigt, så tänkte bara kolla, var de certifierade för ekoturism? Vill verkligen inte anklaga eller dyl, mer bara väcka frågan. Tänker iom att du har så pass stor kanal och att det lätt kan väcka känslor hos folk. Antingen att de vill göra liknande saker eller att de börjar hata. Tänker bara så att man förespråkar sunt semestrande och inte gör det på djurens bekostnad. Alla kan inte vara pålästa om allt, det är också något jag förstår. Tänker mest att de kunde vara bra för dig att lyfta det åt din följarskara, att kolla upp företagen!

  Reply
 • Hej! Försökte googla på researrangören och hittade inget riktigt, så tänkte bara kolla, var de certifierade för ekoturism? Vill verkligen inte anklaga eller dyl, mer bara väcka frågan. Tänker iom att du har så pass stor kanal och att det lätt kan väcka känslor hos folk. Antingen att de vill göra liknande saker eller att de börjar hata. Tänker bara så att man förespråkar sunt semestrande och inte gör det på djurens bekostnad. Alla kan inte vara pålästa om allt, det är också något jag förstår. Tänker mest att de kunde vara bra för dig att lyfta det åt din följarskara, att kolla upp företagen!

  Reply
 • *suck* de är i havet ute i det vilda, vad mer begär du? Snart får man inte andas heller, med risk att skada ngn. Man blir så trött, förstår inte hur bloggare pallar med dessa irriterande kommentarer haha.

  Reply
 • Ja det är endast godkända företag som får utföra detta med tanke på att inte skada djuren, naturen eller dylikt. Man får inte hoppa i själv utan man måste simma med en guide som i princip håller i dig nästan hela tiden för att inte störa djuren.

  Reply
 • Jag tittade på några olika massagepistoler när mitt träningspass blev mer och mer intensivt och jag kände att det skulle bli det
  vara ett bra komplement till min vanliga återhämtningspraxis för att lätta mina muskler med en av dessa massagepistol.
  Efter att ha gjort lite forskning och vet att jag ville ha en pistol med batteriindikering, olika tillbehör, display och en robust inbyggd kvalitet
  Det är inte för dyrt. Jag bestämde mig för att prova Hethec Massage Gun.
  Priset är bra och jag kan med glädje bekräfta att Massagepistolen hittills överträffar mina förväntningar!
  Det levereras med en super användbar mängd huvudfästen som jag kan använda för olika muskler och i en väldigt högkvalitativ bärväska som är bra för att ta det med mig.

  Om själva pistolen:
  Jag är verkligen imponerad av hur robust massagepistolen känns medan den inte är för tung eller hög. Efter att ha använt pistolen ett par gånger tycker jag mest om att den är väldigt snygg, jämfört med andra massagepistoler,
  Pekplattan fungerar bra, även med lite svettiga eller våta händer och de olika lägena ger mig en stor variation av intensiteter!
  Min favoritfunktion hittills är batteriindikationen som gör det riktigt enkelt att veta hur högt eller lågt batteriet är: det är en integrerad ledlist som ändrar färg beroende på batterinivå,
  Riktigt smart!
  Förresten: Batteriets livslängd är riktigt bra, jag behövde fortfarande inte ladda mina!
  En annan viktig aspekt för att bestämma för denna pistol är att pistolen är riktigt tyst även i sin högsta inställning. Jag använder massagepistolen under tv på kvällarna och det är verkligen diskret.

  Sammantaget är jag verkligen nöjd med mitt köp hittills, den här massagepistolen känns av hög kvalitet och är enligt min mening stort värde för pengarna! Ingen anledning att betala mer för den här!

  Reply