Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:21 | January 17, 2020

Sockervaxning

Igår skulle jag iväg på sockervaxning. Jag är inget fan av hår på andra ställen än min skalle och nu när vi drar till Mexiko och badkläder vankas så kände jag bara att ni vill jag vara helt jäkla fri! Inte ett endaste strå ska störa min semester!

Jag åkte iväg och jag tycker att det är jobbigt att “blotta” mig på det här sättet. Jag har ju gjort IPL förut, gått på gynundersökning mm men det känns liksom aldrig riktig bekvämt att blotta intimdelarna… Så jag var ju lite nervös eftersom jag själv tidigare tagit hand om saken tidigare om ni förstår vad jag menar. Men jag hade hört att just den här metoden inte alls var lika plågsam som “vanlig” vaxning så det kändes ju ändå kul att testa:

Sugaring: Sockervax är 100% naturligt, tillverkat av socker, vatten och citronjuice. Det är inget som fäster på huden utan endast i hår. Med “vanligt” vax penslar man på vaxet medhårs och rycker mothårs. När man penslar på sockervaxet så gör man det i motsatt riktning så vaxet sluter sig kring stråt och sedan drar man bort det medhårs.

Fördelen med sugaring är att håret kommer att fortsätta att växa i samma riktning medan den andra metoden kan göra så att hårsäckarna blir rubbade och håret kan börja växa åt olika håll och kanter. Plus att det vanliga vaxet även fäster på husen vilket gör att det även kan dra med lite hud om man är torr eller dylikt. Sugaring motverkar också inåtvänts hårstrån vilket gör att du slipper de där röda prickarna som sedan blir till fula ärr för att man bara inte kan sluta pilla på dom…

Nu var det så att jag hade tid för en brasilianare och när det väl var dags så tittade behandlaren och sa ”du behöver spara ut lite till”. Jag klarar verkligen inte av att ha hår just där, det går liksom inte. Och nu medan min sambo är på roaden och skulle vara borta en vecka tänkte jag att nu har jag min chans att spara ut lite. Eh… det gick sådär. Han bryr sig inte utan det är mer hur jag känner för det och den situationen!

Jag har ju som sagt gjort IPL innan och vaxat så det finns liksom inte så mycket att arbeta med och vaxet skulle inte få något grepp om det som fanns så jag fick liksom inte testa på behandlingen. 😩 Men av det jag hört så säger alla att när dom väl börjat med sugaring så skulle dom aldrig gå tillbaka till vaxning.

För att kunna testa på det här behöver man ha några veckors utväxt. Till mig sa hon att jag skulle vänta i 4 veckor och sedan komma tillbaka. Men ledsen alltså, jag kommer aaaaaaldrig kunna vänta så länge utan att ta bort det. 😰 Så tänk er att ni behöver ha lite hår. Om man rakar där nere så kommer första gången vara lite jobbig pga att håret är lite grövre. Men sedan när det växer ut är det tunnare och mjukare och det kommer inte alls kännas lika mycket de andra gångerna.

Sedan behöver man bara gå var 3-4 vecka men! Jag vet inte hur mycket hår man får efter den tiden… 🤔 Jag skulle tycka det var jobbigt om det bara höll sig fint första tiden och sedan sista veckorna är jag hårig. Typ som när man fixar naglarna och dom är fin i 1-2 veckor innan utväxten syns…

Jag säger inte att det är något fel att ha hår där nere, vi alla vill ju ha olika… frisyrer. Men jag själv föredrar att vara len som en babystjärt! Men eftersom jag inte kommer palla spara ut hår kanske jag inte har någon möjlighet att testa på detta…

Så ni som gjort/ gör denna behandling, vad tycker ni om den?


49 kommentarer49 kommentarer om “Sockervaxning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag gör sockervaxning själv! Du kan prova att göra lite på din muff för att se om det går bort eller om det är för kort. TIps! gör detta recept https://www.amelia.se/mode-skonhet/slipp-skarsar-och-inatvaxta-harstran-sa-lyckas-du-med-harborttagningen/. lycka till!! 🙂

  Reply
 • Va är det sant? 😀 Weii!

  Reply
 • Hårbortagninsspray – http://tonzes.com/epilse.htm Dottern min använt detta och det funkade bra.

  Reply
 • Så det är pga din sambo du känner att du måste vara hårfri eftersom du skriver att det är ok nu när han var borta? Säg till honom att du vill prova vaxa och måste därför spara, tror han bryr sej noll faktiskt.

  Reply
 • Får inte alls den uppfattningen. Hennes sambo verkar hur gullig som helst och tror inte alls att han tvingar henne att vara hårfri. Förstår vad annica menar, hatar också hår men om jag nu måste spara ut skulle jag också passa på när min sambo är bortrest just av den enkla anledningen att det inte är någon annan än jag själv som kommer märka av håret. Att vara hårfri är endast för min egen skull, känner mig 1000 gånger sexigare men min pojkvän bryr sig inte ett dugg.

  Reply
 • Jag skrev: “så det är pga av din sambo som DU KÄNNER att… “.
  Nämner inte ett ord om vad han eventuellt föredrar mer än att han antagligen inte bryr sej om hon vill spara ut ett par veckor för att kunna genomföra en vaxning.

  Och alltså rakar ni er för att era sambos ska tycka ni är sexiga. Eftersom ni kan vara håriga då sambos är bortresta.

  Reply
 • Du verkar ju bara inte vilja förstå nånting…. Min pojkvän tycker alltid att jag är sexig, oavsett behåring. Men JAG känner mig sexigare utan hår. Jag rakar mig för MIN skull. Måste jag spara ut gör jag det såklart när han är borta pga ska inte ha sex under den tiden.
  JAG vill max ha en veckas stubb vid samlag pga JAG känner MIG sexigare utan hår och tycker dessutom sexet är mer nice. Min kille bryr sig inte. JAG BRYR MIG. Skulle inte ens sluta raka mig om han ville det.

  Alla tycker olika. Låt mig och Annica och alla andra kvinnor få vara hårfria om DE vill det. Försök inte att få det till att det är männen som pressar oss till det…

  Reply
 • Du förstår ju uppenbarligen inte heller NÅGOT (och sluta gå till personangrepp, vi diskuterar bara. Vi tycker olika. Lugn liksom). Jag har väl aldrig skrivit något om att era sambos pressar er. Jag skriver att NI SJÄLVA KÄNNER att ni måste vara rakade inför era sambos. Tänk ett varv till och fatta hur sjukt det är att NI KÄNNER att ni måste vara hårfria (alltså renrakade pratar jag nu) för att vara sexiga.

 • Tack Anonymous! Det är exakt så! <3

  Reply
 • Alltså jag känner mig inte bekväm med hår där nere och speciellt inte när det kommer till att vara med min sambo. Jag pratade med honom igår om det och han bryr sig verkligen inte utan det ligger med hos mig hur jag känner för mina intima delar!

  Reply
 • Ja, och det är det jag menar. Så trist liksom, att du ska känna så. Lär ju raka sej typ var 3e dag då om det ska vara helt rent. Känns så stressande.

  Reply
 • Nej då. Jag har inte alls mycket pga tidigare lasringar och vaxningar så det går ju fort 😉

  Reply
 • Sambo, kompis, mamma, WHAT SO EVER jag (vi, ej samma anonym) känner oss mer sexiga UTAN hår, oavsett om det är sambo, kompis eller mamma
  Så irriterande med människor som vägrar ens försöka förstå & bara ska veta allt

  Reply
 • Men snälla. Precis som att du försöker förstå hur jag tänker?! Du får väl stå och tjivas med din rakhyvel då dagarna i enda för att känna dej bekväm i sänghalmen. Själv kunde jag inte bry mej mindre och känner mej minst lika sexig ihop med min sambo ändå, trots det förfäääärliga håret.

 • Ska du inte lasra bort håret då? 🙂 Det är jag sugen på.

  Reply
 • Det hade ju varit drömmen men det tar ju så lång tid… 🙁

  Reply
 • Fast du verkar ju bry dig lika mycket om vad din kille ska tycka som Annica bryr sig om vad hennes ska tycka? Ni båda vill visa er för era män så som ni känner er finast, och det är väl inte alls konstigt? Sen hur man känner sig fin är ju upp till var och ens tycke och smak. Du och Annica har olika smak, men ni delar samma önskan om att vilja känna er fina inför er partner.

  Reply
 • My håller med. Men man väljer själv. Tycker detta blogginlägg är lite märkligt. visa saker kan få vara privata.

  Reply
 • Fast jag förstår att du tolkade så men i mitt fall var det inte för att vara ”fin” för min man..jag skämdes mer för att jag såg ut som min 9åriga dotter!

  Reply
 • Tack my!

  Reply
 • Tror inte det alls handlar om någon ålderskris, man gör olika saker för att känna sig fräsch och jag tog hand om området därnere lika mycket när jag var singel som nu när jag dejtar en kille.
  Annica verkar vara en tjej som är extremt säker i sig själv och trygg i vad hon gillar och inte gillar och att dessutom hinta om att hennes kille är pedofilisk lagd är ju bara…. ja…. väldigt konstigt..

  Alla är vi olika och lika fantastiska för det! 🙂

  Reply
 • Haha jag tycker alla killar som gillar rakade tjejer är lite pedofiliskt lagda 🤪hurvida hennes kille gör det framgår inte.. så läs en gång till hur jag formulerade det! Behöver inte veta det heller för den delen😊Kul att det blev lite debatt var det jag ville med min kommentar ! Jag tycker alla av det kvinnliga könet är vackra som de är och kan jag få en tjej att förstå att vi duger som vi är utan rakning, operationer osv så är jag nöjd! Jag kan inte få alla med mig men det räcker att jag när ut till nån!

  Reply
 • Låt var och en göra som de själva vill. Vem är du att försöka omvända någon? Det är nog du som har pedofiliska vibbar.

  Reply
 • Absolut C ! Jag tvingar min man att raka sig för jag vill ha det så mjukt å lent😂😂😂
  Nä nu ska jag vidare i livet så fortsätt diskutera om ni vill😘 chipchop🙋🏽‍♀️

  Reply
 • Hahahaha Stina! 😀

 • C men det där var för tufft skrivet till henne. Stina ska få ha sina åsikter. Tycker inte vi kvinnor ska bråka med varandra.

  Reply
 • Men Anonym om nu Stina ska ha sina åsikter så kan andra också ha det. Alla gör som de vill och det är ingen annan som ska bestämma det.

  Reply
 • Har du provat gå ner på en hårfri tjej vs en med full buske så kanske du fattar varför så många föredrar hårfritt. Könshår i munnen är otrevligt, det har överhuvudtaget inget att göra med pedofili att göra!

  Reply
 • Men nu var det brasilianskt som diskuteras här..alltså renrakad! Inte om du vill ansa lite mittemellan.. för du slickar väl inte rent överallt så du riskerar få könshår i munnen eller ?? Har själv inte testat då jag inte är lagd åt det hållet😊 Ha en fortsatt bra dag !

  Reply
 • Men guuuuuuuud vilken konversation 😀

 • Men gud det är ju hur JAG känner. Han gillar mig vilket som! 😀

  Reply
 • Har aldrig förstått det där med att vaxa om man ändå måste “spara ut det” innan man går dit igen. Då måste man ju vara hårig hur man än vrider på det?

  Reply
 • Ja, det måste man. Du är snygg och slät i en vecka, max två, sen är du hårig i två veckor medan du väntar på att det ska bli tillräckligt långt. Sen gör det ju riktigt ont och man måste nästan betala för att göra det på salong, att köra full brazilian på sig själv är väldigt svårt. Fattar inte varför folk vaxar, sämsta alternativet tycker jag.

  Reply
 • Vad är det bästa tycker du? 🙂

  Reply
 • Det bästa är IPL tycker jag! 😊 Du kan göra båda på salong och hemma, numera finns det riktigt bra hemmamaskiner. Fördelen med dem är att de ofta kan funka på lite ljusare hår också, inte bara svart och mörkbrunt. Kan rekommendera Philips Lumia, jag har någon av de dyraste modellerna och är supernöjd. Funkar allra bäst på mörkt hår och ljus hy, dvs super på hela bikinizonen och under armarna. Men tycker den funkar bra även på mina ben ock armar trots att jag har blonda hår, så länge jag inte är för brun. Man ska dock raka sig innan första behandling, det är själva hårsäcken som är målet, så det gör inget att håret har blekts väldigt ljust av solen så länge roten är mellanblond eller mörkare. Håret måste vara mörkare än huden så det lönar sig att behandla lite mer intensivt på vinter och vår så har du knappt nåt kvar till sommaren och det som växer ut är små små mjuka fjun. Behandlingen känns varm och vissa ställen lite stickig, men det gör inte ont. Det är lite kul att zappa håren haha, känns satisfying. 😂 Jag älskar min Lumia, tycker absolut du ska prova Annica! 😊

  Reply
 • Ja men precis, det borde ju finnas något typ av vax som fäster på minsta lilla strå!?

  Reply
 • Varför måste det bli sådan debatt över vad någon annan beslutar göra med sin egen kropp?

  Reply
 • Debatt? Nej men kul att höra andras åsikter. Chilla lite. 😉

  Reply
 • Chilla själv du.

  Reply
 • Jag har testat både sockervaxning och ”vanlig” vaxning. Föredrar vanlig! Går va 6:e vecka nu och gjort de i 5 år. De är mycket glesare hår nu.
  Lätt värt att låta de växa ut första gången!!

  Reply
 • Det är så pass alltså? :O

  Reply
 • Absolut de bästa!! O en annan positiv sak är att man vänjer sig vid smärtan 😂

  Reply
 • Samma här. Var sjätte vecka, som tätast. Ibland var sjunde. Gör noll ont. Eventuellt gjorde det lite ont första gången, men absolut inte så man inte klarar av det.

  Reply
 • AJ, det gör precis lika ont och är lika kladdigt. Huden kan ändå följa med tyvärr. Jag föredrar vanlig vaxning men helst rakning med maskin och jag fixar det själv.

  Dock vill jag ha lite och ansat hår på framsidan, känner mig som ett barn annars men det där är ju efter tycke o smak. Har aldrig märkt att någon kille lagt värderingar i det.

  Håret minskar ju mer man rakar och vaxar så jag som rakat hela livet typ börjar äntligen få slippa det under armar och på benen nu vid + 30. Så skönt.

  Reply
 • Jag kör epilator och rakar det min smärttröskel inte orkar med, gör mindre ont än sockervax. Tyckte dessutom sockervax gjorde mer ont än vanligt vax, för när man drar ut vaxet så luggas håret – vilket gör lika ont som när man drar bort!

  Reply
 • Jag lasrar fiffin och hela kroppen. Hade Aldrig kunnat gå tillbaka till ngt annat. Använder heller inte IPL på klinker, då det är den äldre versionen av laser. Det finns mer moderna och effektivare lasrar ute nu. De bästa är Diod-laser och Alexandrite-laser. Enda gången jag använder IPL är när jag använder min hemmamaskin, den älskar jag också! Men inget klår klinkerna såklart, då de använder en högre styrka och bättre laser!

  Reply
 • Tack för att du tog bort min kommentar 😕

  Reply
 • Jag har “sockervaxat” allt därnere, resultatet blev sjukt bra. Men blev bara en gång för jag som du inte orkade vänta och låta håret växa ut mellan gångerna.

  Reply
 • Har aldrig hört talats om detta tidigare

  Reply