Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:40 | January 16, 2020

Vattentricket och igenfrysta dörrar

View this post on Instagram

-32°C 🌈❄️

A post shared by ANNICA (@annica) on

Jajemen! -32°C, nu är det så pass kallt att det här vattentricket fungerar! Eller det gjorde det redan för en vecka sedan när det var typ -23°C också men jag pallade bara inte göra det… När det är svinkallt så kan man göra såhär. Ta kokhett vatten i en flaska och sedan när du kastar upp det i luften så dunstar en del vatten bort och en del resten blir till is. När jag gjorde detta så blev jag lite blöt och på bara några sekunder så frös vattnet till is, så min jacka var täckt med is. Även mina skor och mitt hår på sidorna stod rakt ut när jag tog av mig jackan. Det är helt sjukt hur snabbt det fryser till is när det är så här kallt alltså.

När det är såhär kallt så är det verkligen lager på lager som fungerar. Igår morse när jag stack och tränade så drog jag på mig en tjock fluffig jacka under min Colmar som är typ som en enda stor sovsäck och jag frös inte alls. Däremot är det ju svårt att andas in den torra och kalla kylan så det blir rena rama hostkalaset när man är ute. Sedan så blir det mycket svårare att köra bil när det är såhär kylig för bilen slirar extremt mycket, dörrar som tex in till F45 fryser igen så vi har fått börja gå in bakvägen. Jag har också problem med dörren till garaget för att eftersom det är varmt i garaget så bildas det snö och is där det börjar dra in pga kylan så det går knappt att låsa upp den.


Även takfönstret i vår walk in closet har börjat att droppa pga glaset blir så kallt utifrån men är varmt på insidan. Och sedan börjar det bli snö på insidan av våra ytterdörrar för kylan kryper verkligen in där minsta lilla glipa finns och när det möter värmen blir det blött och sedan blir det isigt… Det är samma på våra garagefönster, dom är täckta i is men jag tycker bara att det är fint! 😀


Men det ska bara vara såhär till slutet av veckan för när vi åker till Mexiko blir det helt plötsligt +2°C. Förstår ni hur sjukt det här är? Det finns något som heter Chhinookvindar som också drar in över Calgary då och då och det är varma vindar som gör att det helt plötsligt kan bli +10°C på en dag och snön försvinner typ. Riktigt skevt klimat men jag gillar det! Jag brukar sällan kolla vädret så det blir lite som en överraskning varje morgon när man vaknar, lite spännande sådär. 😀 Och även fast att det är svinkallt och gör ont i huden när man går ut så älskar jag typ det. Alltså jag klagar inte på vädret utan jag tycker att det är lite roligt när det är såhär haha! 😀


5 kommentarer5 kommentarer om “Vattentricket och igenfrysta dörrar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bor uppe i norra Sverige så att någon vinter med en vecka där temperaturen ligger på -30 eller mer är ju inte helt ovanligt. Kallt men ändå mysigt. Hör som vintern till.

  Reply
 • Kan du inte tar någon cool bild på när du blåser bubblor ute och dem fryser till is <3 Vill såå gärna ser det, funka ej att göra i Sverige haha. Vi har inte ens snö. Fina bilder, kram!

  Reply
 • Men shit vad kallt det måste vara!! Jag mins vintrarna i Sverige för många år sedan, de kunde vara sådär att man vissa dagar, kunde känna istapparna i nästan, så kallt va det.

  Reply
 • Jag vill så gärna göra det där vattentricket men v har 4 plusgrader….Vi brukar ha minus 20 eller 30 vid den här tiden. Tror vi haft minus 15 denna vinter som mest :/

  Reply
 • Så häftig film. Men det är fint med mycket snö. 😊

  Reply