Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:43 | January 15, 2020

“You won’t regret it”… eh jo!

Fyra dagar kvar till Mexiko! Gud jag blev så taggad när jag kollade SATC filmen igår “Mexico, here we come!” 😀

Jag solar aaaaaaldrig solarium utan jag är en spraytan- eller brun utan sol-tjej men igår så stack jag faktiskt och solade. Min hud är så transparent just nu att man ser mina blodådror igenom, jag är liksom fläckig. Och trycker man lite lätt på min hud är jag extra vit där i typ 20 sekunder för att jag har så dålig cirkulation i kroppen. Jag känner mig inte alls fin när jag är såhär blek så jag smorde in mig med SPF och drog iväg och solade… i 9 minuter…

I Sverige har vi drop- in solarium där vi själva bestämmer hur vi vill sola vilket jag föredrar. Allt som har med att någon annan bestämmer över mig går typ fetbort. Jag uppskattar rekommendationer men klarar verkligen inte av när någon ska bestämma över mig! Jag googlade solarium i närheten av mig, hittade ett ställe men här bokar man tydligen online för att här är solarium bemannade. Alltså jag tänkte typ inte så mycket på det utan bokade min tid, kom dit och var tvungen att fylla i två A4 sidor. Aja jag gjorde det lämnade in. Fick väääääärsta genomgången hur man skulle tänka när man solade…. girl, alltså jag är 29 år gammal. Jag vet hur man ska sola meeeeeeeeen sedan lever jag inte alltid som jag lär.

Men okej jag köper det och det är ju bra. Dom är ju där för att hjälpa och se till så ingen skadar sig eller utsätter sig för någon risk. Den här tjejen rekommenderade mig också en crème som ska hjälpa huden att absorbera ljuset bättre så att man får en snabbare och bättre bränna utan att skada huden. Det låter ju bra tänkte jag och köpte den men när jag skulle lägga mig “hur mycket betalade jag egentligen?”

Jag fick bara sola 9 min enligt deras rekommendationer för att inte skada huden och jag tänkte mycket på den där jäkla cremen, hur jäkla mycket kostade den? Den var ju inte alls stor och jag var ju lika blek efter som innan de där minuterna. Kollade på kvittot och trodde jag skulle tappa hakan. Typ 800 spänn för en sketen jäkla crème! “You wont regret it” sa hon i kassan. Well, då kan jag säga att där hade vi helt delade meningar. 800kr hade jag kunnat tanka min bil 1,5 gång. Jag hade kunnat unna mig en massage. Jag hade kunnat handla massa mat för dom pengarna. Jag hade kunnat gå ut och käkat en god middag. Köpt mig varma kläder som jag verkligen behöver nu när det är mer än -30°C. Köpt riktigt bra SPF till Cabo istället som hade varit ett smartare drag för min kropp..

Jag är ingen snål människa men däremot kan jag känna att det svider när pengar går åt fel saker. Och jag trodde aldrig någonsin att den där j*kla cremen skulle kosta så mycket. Jag blev så lack och kunde liksom inte släppa det och har fasen inte gjort det än alltså. Kanske ett tecken på att jag inte borde solat men jag kände liksom bara att jag hade fått nog av att vara såhär bleeeeeek. Jag känner mig som Edward i Twilight bara att jag inte glittrar…

Men utöver det är detta min skönhetsfixarvecka. Efter solningen bokade jag in mig på spraytan som jag tar dagen innan jag åker så jag håller mig brun i någon dag. Brukar ju försvinna ganska snabbt när jag åkt iväg på utlandsresor. Jag ska göra pedikyr, jag har bokat in mig på en sockervaxning down there och det ska bli så jäkla skönt! Har gjort det själv i så många år och det har ju fungerat bra men nu när min sambo är på bortamatcher vill jag unna mig saker som får mig att känna mig lite 2.0! Fixade med naglarna i måndags och kände att jag ville ha en färg som fick mig att längta ännu mer efter Cabo så det blev >>”Beat the Beat“<<.

Den här lådan åker fram några gånger i veckan för lite nagelfix men jag kunde inte låta bli att känna avundsjuka när jag såg Disy Beaty Expo i helgen och alla fina lackfärger från Depend. Tur att jag åker till Sverige snart så jag får klämma och känna på alla nyheter. 😀


16 kommentarer16 kommentarer om ““You won’t regret it”… eh jo!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skulle du kunna göra ett inlägg om vad du använder för vax? Jag tycker det är svårt att hitta något bra! ☺️

  Reply
 • Jag använder Veets vaxremsor som jag klipper i mindre bitar när jag vaxar där nere 🙂

  Reply
 • Såg någon kommenterade att skönhets industrin i Kanada är jättestor, och hon handlade allt där,innan hon åker till Sverige!
  Tänker också på Närheten till USA,
  Där det är en gigantisk industri, skulle vara kul att om du kunde uppdatera oss om alla märken som finns ”over there”
  Sverige måste vara ett litet land i jämnförelse!
  Det är så kul att se annat än det alla svenska
  Influencer visar på sina kanaler,förstår att du får inget för det men vi bloggläsare är såå nyfikna, så för våran skull kan du väl delge lite nyheter😉

  Reply
 • Det kanske är det men inte just här i Calgary… Tänker att det kanske är lite som med mindre städer i Sverige, det man kanske hittar i Stockholm hittar man inte på de mindre orterna. Även fast Calgary är stort är det liksom en småstad i stort format. 🙂

  Reply
 • 800 kr för en solariekräm?! Det är fanimej rubbat. Det mest rubbade jag hört. Jag hade grämt mig i veckor över det, haha..:-o
  När jag ser din nagellåda kommer jag på att dottern har sparat några Glossyboxar och en sån skulle vara perfekt för mina nagelprodukter.

  Reply
 • Ja jag blev fan lack asså 😀
  Ja det är perfekt att lägga nagelfil i dom boxarna 😀

  Reply
 • Genom att sola förstör du din hud mer än vad alla behandlingar och krämer byggt upp den, och pga att du gjort laser, peeling och använder så mycket syror och aktiva ingredienser är risken för att få solskador mångdubblad! Men det värsta är att du kan få hudcancer. Det kan du få utan att bränna dig och utan att ha solat på många år. Plötsligt har du fått ett melanom, som i bästa fall kommer lämna ett 10 cm stort smärtsamt operationssår och ett fult ärr. I värsta fall dör du… Melanom har mycket dålig prognos om det hinner sprida sig från huden. Just don’t do it! Det är inte värt det! Jag är också genomskinlig, så blir det när man är blondin och skandinav. Det är såhär vi ser ut, alla är lika genomskinliga om de inte fuskar. Kolla på verkliga människor i din omgivning, inte Instagrambrudar. Det är vinter, vi är vita. Kör med brun utan sol eller spray tan om du inte fixar att vara blek, men kom i håg att det är bättre att vara genomskinlig än död.

  Reply
 • Du verkar vara en ny läsare av Annicas blogg. Om du kollar tillbaks så vet du att hon brukar köra B:U:S eller spray tan. Varför peka med hela handen att gör inte så?? En gång är ingen gång 2 är upprepning.
  Sen är det väl upp till var och en att göra som den vill med sin kropp.

  Reply
 • Fast varför skrämmer du upp annica och andra. solar man sällan och med måtta och smörjer sig brukar det gå bra. Du överdriver!

  Reply
 • Ja, det är ett jäkla tjat om att ha varit ”spritfet” (du var fin i kroppen även under BB-tiden; ungdomar pendlar ibland i vikt av naturliga skäl, ej samma sak som att se över kosten samt sitt sprit- och ciggintag) och dessa genomskinliga hudar, men kanske påverkas du extra starkt av den omgivning du omger dig med, din valda bransch etc. Varför måste man göra om sig till oigenkänlighet istället för att vara nöjd med det man är skapt till? Typ asiater med sina karaktäristiska ögon vill vara blonda med skandinaviska ögonform eller naturliga blondiner som gång på gång mörkar upp håret för att se ut som någon de inte är. Kanske fel sak att påpeka till en skönhetsbloggare, dock 🙂

  Är själv blek som tusan och valde en dag att frångå idealen som jag haft med att färga håret en kulör som är totalt olik min egen, ändra min hudton och fixa en massa onödigheter sedan kanske 15 år tillbaka. Så skönt att se sig själv i spegeln och veta att ingenting idag är fejk och omgjort, med undantag för lite lätt smink då och då. Jag är en sån där ”ful” fräknig och tokblek tjej med råttfärgat (cendré) hår och har valt att tycka om mig själv alldeles oavsett detta.

  Reply
 • Glömde att tillägga det att man får en handduk och den har jag för mitt ansikte så det solar jag inte! 😀

  Reply
 • Vilka fina färger på naglarna!

  Reply
 • Ja känns så tropiskt 😀

  Reply
 • Hej! Vad använder du för sockervaxning när du har gjort det hemma?

  Reply
 • Nej jag använder Veets vaxremsor men ska sockervaxa mig imorgon på salong 🙂

  Reply
 • Åh älskade dina färger som du släppte förra året, det orange och gröna var magiska. Fick så mycket härliga kommentarer för mina naglar! 😀 kommer du släppa flera? Hoppas hoppas!
  Kram

  Reply