Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:44 | January 15, 2020

Efter 6 månader i en relation


Igår insåg jag att det var 6 månader sedan som jag och min sambo kände att “nu var det vi”. Sedan insåg jag att det var den 10 juli som vi bestämde det, inte den 14e… Skitsamma.

Satt för skojs skull och googlade lite om man ens firar sådant eller om det bara är en bock på sin checklista. Månad 6 avklarad- check! Jag satt inte länge och googlade så jag hittade inget speciellt så och vi hade ju ingen tanke på att vi skulle fira. Även om jag alltid säger “man ska fira allt som går att fira” så känns inte det här som något vi bör fira för det känns bara så naturligt. Som att det här är så självklart att vi inte ens ska göras en grej av det.

Det som jag hittade på nätet om man varit tillsammans i 6 månader var detta:

Förhållandet kommer att hålla: Om ni har samma mål och vision i livet. Att ni båda är på samma plan, vill och värderar samma saker.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om någon av er pressar den andre att skaffa barn eller att gifta sig.
Förhållandet kommer att hålla: Om ni spenderar eran tid mesta dels tillsammans.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om du inte introducerat din partner för din familj eller vänner.
Förhållandet kommer att hålla: Om du inte glömt bort dina vänner eller de saker du älskar att göra.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om ni gått från sk “smekmånadsfasen”(när man är nykär) till att tjafsa mycket.
Förhållandet kommer att hålla: Om ni flyttat ihop eller planerar att göra det.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om du endast pratar om honom när du umgås med dina vänner.
Förhållandet kommer att hålla: Om ni hjälpt varandra genom tuffa perioder.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om du inte låter honom träffa och hänga med sina vänner.
Förhållandet kommer att hålla: Om ni ser varandra som en del av er familj.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om ni inte kallar varandra för pojk- eller flickvän.
Förhållandet kommer att hålla: Din partner bjuder in dig till de saker som hen är inbjuden till.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om din partner säger att hen inte vill flytta ihop med någon.
Förhållandet kommer att hålla: Din partner är lika underbar som i början av er relation.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om du inte känner dig övertygad om att han hen är seriös med dig.
Förhållandet kommer att hålla: Om du känner att du aldrig varit så lycklig som med din partner och hen håller med.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om någon av er pratar eller fortfarande tänker på sitt ex.
Förhållandet kommer att hålla: Om ni har varit iväg på minst en resa tillsammans.
Förhållandet kommer inte att hålla: Om du sänker dina krav och nöjer dig med situationen.

>>Ni kan läsa mer utförligt om dessa påståenden här<<

Nu säger jag inte att det här stämmer för det är vissa saker som jag håller med om till 100% medan andra har jag och min sambo inte ens bockat av. Tex så har han aldrig träffat min familj utan vi har bara pratat på FaceTime med dom. Anledningen till det är för att det varit lite svårt att få till en träff då min familj bor lite utspritt plus att jag hade spelningar under sommaren och han sina träningar.

Sedan när det kommer till barn så har det känt så självklart redan från början att vi ska ha det men det är inget som vi diskuterat seriöst för det kommer nog dröja ett tag. Vi båda har ju ganska mycket i våra liv, han kör sitt under vintern och jag mitt under sommaren plus att vi bara varit tillsammans i ett halvår. Känns som vi måste få göra vårat ett tag till. 🙂

Men de som jag tycker är otroligt viktigt och som jag kände var så rätt för oss var att vi båda var på samma plan i livet, hade samma mål och visioner. Vi är väldigt eniga och kommer otroligt bra överens. Vi hjälps åt väldigt mycket och ser alltid till att underlätta för den andra. Han är väldigt enkel medan jag kan vara lite svårare när det kommer till mina dippar, men då är han en otroligt bra lyssnare. Jag kan ha lite svårt att öppna upp mig direkt och det har ju med min stolthet att göra för jag kan känna mig så mesig när jag visar mig svag. Men jag vet alltid att när jag gör det så är han inte dömande utan han får alltid mig att känna mig så himla bra och hjälper mig att komma med förslag och lösningar på saker och ting.

Vi flyttade ihop ganska snabbt, typ 2 månader efter vi bestämde oss för att vi hade ett förhållande och det var ju dels också för att situationen var som den var. Han skulle tillbaka och ingen av oss var taggade på långdistans. Jag var den enda som kunde röra på mig så ja, det blev som det blev.

Jag är chockad över hur enkelt och kul det är att vara tillsammans med någon och jag är faktiskt väldigt stolt över vår relation! Sedan har ju boendesituationen varit lite jobbig då och då men det är ju något som jag fortfarande jobbar på och med stora förändringar så brukar jag tänka att man behöver ett år för att anpassa sig. Man behöver uppleva allt under ett års tid för då blir det andra året så mycket lättare och då blir det också så tydligt vad man faktiskt vill i livet.

Det var ju under min singelperiod som jag insåg vad jag ville ha och framför allt vad jag förtjänade. Träffade då min sambo men det tog visserligen ytterligare ett år innan vi träffades igen och det blir seriös. Men ja, det var värt väntan! 😀


9 kommentarer9 kommentarer om “Efter 6 månader i en relation”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hade ni någon kontakt under det där året som ni inte träffades? Kände du någonstans att det var Honom du ville ha?

  Reply
 • Ja vi smsades och hördes på Instagram någon gång då och då men det var mest vänskapligt. Jag kände inte efter första gången att det var “honom jag ville ha” men jag tänkte ofta på honom för han var så speciell. Det var något han hade som fick mig att må så bra i hans närhet och jag upplevde det aldrig med någon annan…

  Reply
 • 10 juli, bra datum😁🙌 o du, du är grym!!🙏💪

  Reply
 • Jag tycker nog att ni kan bocka av den punkten om era familjer då hans familj bodde hos er i 2 veckor!! Att han inte träffat dina är inte så märkligt med tanke på vårt dom bor.
  Ps. Jag tror inte jag hade pallat att ha svärföräldrarna boendes så länge hos oss 😅 då är inte mina speciellt knepiga eller jobbiga men ändå.
  Kul att det verkar ha fungerat bra för er!

  Reply
 • Båda våra familjer är otroligt lätta. Jag vet ju hur min familj är och jag hade kunnat ha hans familj här i minst två veckor till för det känns som att hänga med vänner. 😀

  Reply
 • Jag orkar inte med sådana listor.idag tio plus i stockholm härligt. Kollade på BB vad Marcelo var taskig mot dej. Fattar inte varför . Jag kan först vara mej själv när jag visat min sorgsna sida och gråter.

  Reply
 • Å vad intressant att läsa <3 Längta till dagen vi får se honom i dina inlägg utan att ansiktet är ursuddat;) Kram Annika, har så roligt på semestern och jag hoppas du vloggar lite hehe!!

  Reply
 • Haha! Har så många fina bilder på oss men dom kommer få vara på min telefon och dator ett tag till 😉

  Reply
 • Min man, sedan 8 år, sa till mig när vi träffades att ”stolthet har ingenting att göra i en relation” och det är det absolut bästa jag har hört! Om vi bråkar så kan man, även om man kanske är den som har rätt, gå fram och liksom säga ”nu släpper vi detta”, 😍 för oss funkar det superbra! Om båda släpper stoltheten vid tröskeln, inte bara en!

  Reply