Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:37 | January 10, 2020

Är det dags att skriva testamente?

Hur kan 4 veckor gå så jäkla fort? Det kändes som att det bara var för någon dag sedan jag hade problem med min mensvärk. Nu är den här igen men, den är inte alls lika farlig. Kan vara för att jag var snabb att ta värktablett redan från början och sedan har jag tagit dom med jämna mellanrum. Vaknade dock inatt och hade ont, så låg vaken ett tag innan den började verka. Så det blev inget F45 för mig imorse, funderar på att träna hemma själv istället och fokusera lite mer på separata muskelgrupper.

Till veckan ska det bli -34°C, kan inte minnas att jag någonsin varit med om sådan kyla. Och bara nu när det är -12 så vill inte Stitch vara ute så jag tror fasen jag måste köpa en kattlåda till henne. Gud hon kommer ju förfrysa stackarn!

Såg att någon tipsade om “vattentricket”. Tydligen är detta något som bara fungerar när det är riktigt kallt. Man kastar upp varmt vatten i luften när det är kallt och så fryser det till is. Det här ska jag passa på att testa! Är det något mer man bör göra när det är såhär kallt? Förutom att stanna inne och ta vara på de där tråkiga hemmasysslorna som bara måste göras. 😀

Idag tänkte jag sticka iväg och köpa mig en GoPro så jag kan ha med den när vi drar till Cabo. Det hade ju varit kul att kunna få till någon bra bild under vattnet med den där valhajen som jag så gärna vill se och simma med. Däremot låg jag och tänkte för någon dag sedan att det finns ju även vithaj där. Även om det fanns det i Australien när jag var där så kändes det lite mer under kontroll eftersom dom hela tiden hade helikoptrar som flög över samt beten långt ute i haven där hajarna först drog om de var på väg in mot land. Så de i helikoptrarna hade en chans att se dom tidigt.

Jag vet inte om det är samma här eftersom det inte är surfing på samma sätt. Här har vi till och med blivit varnad att inte bada i havet för det är för starka strömmar men det går bra om vi åker ut med båt.

Jag tänkte på det här när jag åkte till Australien för ett par år sedan då min bankvinna pratade med mig om det, nämligen testamente. Vissa kanske tänker “varför ska jag skriva testamente nu?” men när du fyller 18 får du rätten att skriva ett sådant och egentligen bör man ha gjort det för man vet aldrig vad som händer. Tänk om man är med om en bilolycka eller att nu när jag åker till Cabo så blir jag uppäten av en haj… vad händer med mina saker då? Det finns ju en mall som man går efter, dör jag går tex mina pengar till mina föräldrar. Jag har inte tänkt så mycket på vad jag vill ska hända med det jag har om jag skulle gå bort för det är ju sådan surrealistisk tanke. Men varje gång jag ska iväg på resa så är detta en tanke som slår mig att jag borde ha skrivit ett sådant för att förenkla för mina nära och kära om något händer mig.

Har ni skrivit testamente?


17 kommentarer17 kommentarer om “Är det dags att skriva testamente?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din pojkvän ärver .Är man tillsammans o bor på samma adress så funkar det så här i alla fall .Min dotter ärvde sin pojkvän..o de var inte förlovade ens.

  Reply
 • Fast som jag har förstått det så är det mina föräldrar som i första hand som kommer att ärva eftersom vi “bara är tillsammans”. Och så skulle det vara även om vi får barn, då är det bara våra barn som kommer att ärva och inte min sambo…

  Reply
 • Stämmer inte alls. Har man gemensamt boende kan boendet gå till sin partner. Samt gemensamma bohag. Inget annat om inte testamente finns. Står tydligt i lagboken. Sambolagen samt ärvdabalken

  Reply
 • Fast nej nej nej.
  Då måste egendomen införskaffats för gemensamt bruk för att det ska klassas som samboegendom. Tex hennes bostadsrätt köptes innan= ej samboegendom.

  Reply
 • Det finns färdiga gräslådor man kan ha till hunden. Om hon inte vill gå ut.

  Reply
 • Fast hon klarar kanske av att springa ut på gården i några sekunder för att göra sina behov. Sedan får jag klä på mig alla kläder jag har för att plocka upp det 😀

  Reply
 • Det bästa är att ha allt nedskrivet på papper OM något skulle hända.
  Har det inte varit tjafs innan så kommer det alla gånger fram då.
  Och alla som tror sig ha rätt att ärva.
  Själv är jag gift och min man ärver mig.

  Reply
 • Ja men eller hur!

  Reply
 • Prova att blåsa såpbubblor ute när det är kallt! De fryser till isbubblor! 😍 Jag provade det en gång när jag var så scoutläger med -42 grader. Tanken var att vi skulle åka skidor då, men det blev nästan bara mys inne i stugorna 😊
  -30° brukar vi ta promenader i, om man har täckbyxor, mössa och vantar går det bra. Fast man blir kall på kinderna, men det är väldigt uppfriskande!

  Reply
 • Men vad häftigt. Att blåsa bubblor och så blir dom till is. 😉

  Reply
 • What!? Gud jag måste köpa såpbubblor asap! 😀

  Reply
 • Du bör skriva Testamente eftersom du är Sambo , även din Kille 😛

  Reply
 • Ja fast även fast vi är sambo så skulle något hända mig så går det till mina föräldrar och händer det honom något så går det ju till hans föräldrar. Och det känns ju inte mer än rätt för vi har ju inte varit tillsammans så länge.

  Och skulle vi gifta oss så är jag för att skriva äktenskapsförord för jag har alltid tyckt att det varit viktigt att man själv får välja vart ens arv mm hamnar vid bortgång eller skilsmässa! Inte att det är någon lag som ska bestämma det.

  Reply
 • När jag var i Ryssland var det -22 men en typ torr kyla. Jag tycker du ska köpa kattlåda till fina stitch. Ha en trevlig helg och ta hand om dej. 😊❤🐶

  Reply
 • Det är riktigt torrt här också. Ja många skriver om kattlåda haha!

  Reply
 • Jag och min sambo har allting på papper som gjorts upp av en jurist. Helt rätt att dina föräldrar ärver av dig och samtidigt kan du bli utan boende om det händer din sambo något, då hans föräldrar ärver av honom. Sånt är knepigt och det är ingen som vill tjafsa om pengar vid dödsfall. Bäst att ha allt i ordning i fall det värsta skulle hända då sambolagen är fruktansvärt luddig!
  Kram!

  Reply
 • https://www.regeringen.se/regeringens-politik/familjeratt/arvsratt/

  Reply