Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:33 | January 9, 2020

Det här händer just nu!


Alltså jag är så ledsen för halvtaskig uppdatering, jag som skulle bli bättre… Men jag har blivit så uppslukad av allt som händer kring Australien och det här är väldigt vanligt för mig. Jag känner inte mig som mig själv och det känns som att det är mitt ansvar att på något sätt lösa allt. Jag vill bara göra allt jag kan för att rädda situationen trots att jag vet att jag kan inte ta allt vatten i världen och släcka bränderna. Jag är inte Superman och har inte en chans.

Jag kan inget om skogsbränder eller hur man plåstrar om djur så det enda jag kan göra det är att bidra så gott jag kan genom att sprida ordet och bidra med pengar, men ändå känns det inte som att det räcker. Jag vill typ sätta mig på första bästa plan och bara “vad kan jag hjälpa till med?”

Såhär känner jag så fort något stort händer i världen. Jag vill bara vara på plats och kunna bidra men när det kommer till kritan är jag bara en vanlig jäkla människa som knappar på tangenterna framför en dator. Vad fan kan jag göra med de kunskaper jag har? Inget!  Det är sådant här som gör att mitt jobb då känns så jäkla meningslöst. Vem fan bryr sig om vilken jäkla mascara jag använder eller vad jag äter för frukost?


Sedan kan jag inte låta bli att bli så provocerad av andra. Även fast jag vet att ingen måste lägga upp något om situationer som händer runt om i världen. De har sina kanaler, de vill ha sin röda tråd och leverera det som deras följare vill. Men alltså din unge har visats i dina senaste 20 poster. Du lade ut samma outfitbild för någon dag sedan fast bara i en annan pose. Den där övningen visade du igår men då hade den inte lika avancerat namn… Australien står i lågor. En miljard(!!!) djur har dött och du fortsätter som inget har hänt!? Det här gör att jag mår så dåligt för jag kan inte förstå hur folk inte använder sina kanaler till något så jäkla viktigt. En liten story, det kostar inget för dig men det kan bidra till så jäkla mycket!

Det är visserligen väldigt dömande från min sida, jag har ingen aning om vad folk gör utanför sina kanaler. Dom kanske bidrar hur mycket som helst, och om inte till detta så kanske till massa annat. Men det är såhär jag reagerar går runt som en tickande bomb för det är så fruktansvärt hur vi kan göra såhär mot vår värld. Jag vill bara att alla som kan, snälla gör något.

Jag var i sådan jäkla obalans hela dagen igår och på kvällen brast det för jag känner inte igen mig själv. Och imorse när jag fick frågan hur jag mår så kände jag bara “jag vet fan inte…” Jag är så ångestladdad och kan inte hantera sådana här situationer. Och igår kväll så kände jag att nu behöver jag verkligen hitta en terapeut här borta som jag kan gå till för jag mår inte bra av att låta min känslor ta över såhär.

Det finns inget annat som jag kan göra i dagsläget förutom att fortsätta att uppmana människor till att också bidra. Det kanske är väldigt tjatigt i mina kanaler om just detta men det här är inget vi kan blunda för. Så snälla, jag ber er. Det är inte avancerat att bidra. Det går så snabbt, är så enkelt och det gör skillnad även om du bara kan bidra med en symbolisk summa. Och kan ni inte bidra eller lägga upp något i era kanaler, prata med er omgivning för det gör skillnad.

DU KAN DONERA HÄR ELLER DELA DENNA LÄNK: https://wildlifewarriors.org.au


23 kommentarer23 kommentarer om “Det här händer just nu!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det känns lite dubbelt att du slog ifrån dig kritiken du fick när du flög fram och tillbaka mellan Stockholm och Kanada. Anledningen till varför några (inkl jag) kritiserade dig då var ju för att du ska förstå konsekvenserna av din livsstil. Utsläpp bidrar till extrema väder som bidrar till naturkatastrofer. Men, vad vet jag, det kanske har gått upp för dig i och med det här! Hoppas det!

  Reply
 • Men det är också så att många av bränderna är anlagda. Vilket är än mer hemskt.
  Sen tycker inte jag att det är ok att du sitter och pekar finger för ett par flygningar skull.
  Du är nog inte guds bästa barn och gör allt för miljön heller. Men man gör så gott man kan.

  Reply
 • Ja, det är så klart hemskt att vissa av bränderna är anlagda. Det sa jag inget om. Det tar heller inte bort något från det jag skrev. Jag ”pekar finger” hur mycket jag vill – min favoritsyssla faktiskt!

  Så himla löjliga argument du kommer med. Jag flyger åtminstone inte fram och tillbaka över Atlanten.

  Reply
 • Jag förstår att folk blev irriterad över det men det är svårt att hitta en bra balans så jag även får min inkomst. Men jag försöker göra så gott jag kan!

  Reply
 • Det görs jättemycket! En bekant befinner sig i Australien och hon säger att det har kommit in mycket pengar och mycket går till brandkåren, nu är det där resurserna sätts in + att rädda och ta hand om djuren.. många frivilliga ställer upp!!
  Jag tycker att du gör jättemycket för Australien ❤️Och jättemånga i min närhet gör desamma… du kan vara lugn i det att många över hela världen hjälps åt och då händer det saker🌎

  Reply
 • Gud vad glad jag blir att höra! <3

  Reply
 • Det är precis det här du kan göra med dina kanaler.
  Uppmana och informera om vart man kan donera.
  Du sitter inte bara och tänker..det händer inte mig jag struntar i det.
  Själv har jag min svåger mitt uppe i allt. Han är frivillig brandman där nere.
  Tack och lov så finns hans hem och familj långt från några bränder.
  Men klart man är orolig för honom.

  Reply
 • Gud alltså det är sådant här som gör att man tror på mänskligheten! Tack för att ni är så fantastiska och din svåger är värd guld! <3

  Reply
 • Om man verkligen tänker på djuren och vill kämpa för deras rättigheter så är det mest effektiva att sluta äta kött. Dessutom är köttindustrin en stor bidragande faktor till globala uppvärmningen och alla bränder som sker.
  Såg att du svara att du nu ska sluta använda päls, på tiden och glädjande att höra ! En sådan sak att ta aktivt avstånd från pälsindustrin är ett utmärkt ämne att ta upp i en livsstil blogg, dvs om du vill påverka andra i fluencer och konsumenter överlag som är tänkta att köpa produkterna ni marknadsför.
  Såg att du svara att du nästan inte äter kött längre, men då undrar jag om du inte räknar kyckling och fisk till djur ? För det tycker jag du lägger upp stories om ofta.
  Sen jättefint att engagera sig för djuren, men att ifrågasätta varför ingen annan gör något låter lite konstigt och när senast/någonsin la du själv ut något om exempelvis globala uppvärmningen eller humana flyktingkatastrofer..

  Reply
 • Tycker du är fantastisk som bryr dig och gör de du kan. Känner som du och mår så dåligt över alla dessa djur som dött eller skadats. Svårt att sova faktiskt. Skulle gärna åka dit för att hjälpa till om möjligheten fanns men då är det väl någon som gnäller över flyget dit oxå. Bry dig inte om detta… De flesta flyger då och då. De är bara avundsjuka. Helt på din sida och din fantastiska omtanke

  Reply
 • Fast du är ju ingen nyhetskanal. Överallt står det om detta och vi får information. Jag har information så det räcker om detta. Bra du tar upp det men nu är det gjort. Hela världen hjälper på olika sätt .

  Reply
 • 450 miljoner djur ha dött ja. Men är väll ungefär så många djur som bli slaktade till köttindustrin på en vecka typ. Det bästa du kan göra för miljön är att sluta äta kött.

  Reply
 • De djur som slaktas gör det snabbt och ofta smärtfritt (åtminstone i Sverige)! Dessa djur brinner upp, hemskt!

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag förstår i allra högsta grad vad du menar och tycker det är jättebra att du gör så mycket för Australien. Hösten 2017 bodde jag i Australien och mitt hjärta går sönder av det som händer där. DOCK måste jag istället säga att jag, till skillnad från dig, blir otroligt provocerad av folk, eller ärligt talat influencers, som lägger upp länkar där de ber sina följare donera och sedan verkar tänka att de “gjort sin del”. Självklart är det jättebra att det uppmärksammas men ni kan göra så otroligt mycket mer, och det handlar inte om kapital. Kolla bara på Musikhjälpen med flera hundratusentals engagemang! Folk gör utmaningar, säljer grejer (kanske signerade?), håller i events, ja listan kan göras lång – det finns hur mycket som helst att göra och NI har möjligheten att nå den stora massan! Det handlar inte om att informera längre, vi är förbi det stadiet. Bränderna har nämnts på varenda nyhetssändning de senaste månaderna och jag tycker snarare att det är skrämmande att alla reagerat så fruktansvärt sent.

  Med det sagt tror jag vi känner exakt samma sak, frustration. Jag vet att ni kan mer, men jag tycker till skillnad från dig inte en instagramstory är nog. Det räcker inte, för ni kan göra så mycket mer.
  Hejar på dig, var den som gör skillnad nu!!!
  Kram

  Reply
 • Insåg att det kanske låter som jag lägger mycket på dig nu och det var absolut inte min mening! Det märks att du bryr dig och jag vill absolut inte ge dig mer ångest. Vill endast ge inspiration till någon jag vet vill, och jag tror kan, göra mer <3

  Reply
 • Känner det lite osmakligt att flera väljer att fördöma Annica i just det här kommentarsfältet. Att hon flyger, att hon borde sluta äta kött, att hon inte visat innan att hon bryr sig om djur… Det har blivit sådan trend att vara vegan/äta vegetariskt, att de som inte gör det anses vara djurhatare. Jag har haft häst hela mitt liv, valde sen att slakta min ena häst – varför inte, hennes liv var över? Hon led ingenting och hennes kött gjorde nytta (bara jag själv inte behöver äta henne, såklart!) efteråt.

  Djur som slaktas i Sverige bedövas innan avlivning, avlivas snabbt och smärtfritt och lever ett rätt bra liv (åtminstone hos bönder, kycklingar vet jag har det sämre) innan slakt. Ni jämför en slakt med att brinna upp!! Otroligt.
  Flyget påverkar miljön, ja! Men de flesta svenskar flyger rätt lite, det är inte vårt största utsläpp. Visste ni att t.ex tillverkare för betong/cement är ett av de företag som släpper ut mest, i Sverige?

  Reply
 • Precis. Ingen har att göra med vad andra äter. Jag äter precis det jag vill. Då blir det mobbning av människor och det är fel.!

  Reply
 • Va? Det är väl klart andra har att göra med vad man äter om individer dödas för de val man gör! Det är inte mobbing, i så fall har du ju helt missuppfattat det ordets betydelse.

  Reply
 • Det finns mycket man kan göra, hela året runt, du kan arbeta ideellt för någon välgörenhets/hjälporganisation du tycker är viktig. Det går säkert också bra att åka som frivillig och hjälpa till vid katastrofer på olika sätt (men aja baja flyg inte dit du ska för då går det tydligen på ett ut att du stannar hemma ;-)). Din sambo har ju en inte alltför mager dagsinkomst så ni kanske tillsammans kunde starta nåt välgörenhetsprojekt med olika event för att samla in pengar eller saker till behövande, djur eller människor. Som sagt, möjligheterna är oändliga när det handlar om att faktiskt “göra något”.

  Reply
 • https://www.tv4play.se/program/efter-fem/12518960

  Där har du vad man gör i din gamla hemstad 😏 dock har de sagt att det räcker med sydda saker men att de kanske kommer upp med något nytt. (Går att hålla koll på på surfbuktens facebook sida).

  I övrigt, när jag flyttade utomlands så fick jag höra att det är olika stadier man går igenom. Första tre månaderna svävar man på moln, allt är bättre i det land man fkyttat till och sånt. Men sen kommer “kulturkrocken”, som man kan uppleva genom att man kanske inte känner nånting, eller alla känslor på samma gång. Att man inte känner igen sig själv osv. Oavsett hur mycket man tycker att man trivs i landet.
  Nu tror jag ju att du skulle reagerat på detta oavsett, men kanske också blir extra just för du kanske går igenom annat också med din flytt och sånt.

  Otroligt roligt att se hur fått till allt i ditt liv och att du känner dig så trygg med dig själv.

  Hälsningar från en från fotbollstiderna i Brunflo!

  Reply
 • Stackars Australien <3<3<3<3

  Reply
 • Fick en jättebra idé, istället för att åka på solsemester till Cabo kan ni åka till Australien och hjälpa brännskadade djur. Alternativt kan ni stanna hemma och donera de pengar resan totalt skulle vara värd till djuren (då sparar ni ju in på flygandet också och slipper alla hysteriska kommentarer om hur ni bidrar till att förstöra hela jorden ;-)).

  Reply
 • Det är jätte fint att du har perspektiv på saker och bidrar med pengar och lägger upp i dina kanaler. MEN. Hur kan du med gott samvete flyga hit och dit när i princip ALLA med fakta bakom sig säger att bränderna är kopplat till våran miljökris?
  “Det är såå hemskt! Men jag ska flyga till … och sen till … “. ?? Haha jag orkar inte hur skevt det är !!! Du kanske borde vara lika dömande mot dig själv för det som du är mot dom som inte postar något om det.

  Reply