Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:08 | January 8, 2020

Utnyttja era sociala medier på rätt sätt!

Igår eftermiddag möttes jag och @WatsonHanna upp för en middag på ett stället som heter Brown Social House. Jag hade aldrig varit där innan men det ett rätt chill ställe där man kunde beställa allt möjligt. Men det fanns ju Ahi Tuna Poké och det har blivit lite av en favorit för mig. Den är sådär härligt spicy, fräsch och man blir inte alls jobbigt mätt på den.

Hanna och jag träffades över Instagram. Hon är svensk men har bott här i Calgary ganska många år och jobbar med något som jag tyckte var extremt roligt på gymnasiet nämligen Ung företagsamhet fast Kanadas version. Hon är så härlig att hänga med för att hon är så lugn och väldigt enkel att snacka med. Första gången vi träffades så kände jag verkligen “här är det någon som förstår hur jag känner” i och med flytten.

Vi diskuterade Instagram och jag har känt lite på sista tiden att det blivit lite av en “vändning” för mig. Som jag förklarade för Hanna, det är som att jag levt i en bubbla när jag bodde i Stockholm. Var liksom mitt upp i allt men nu när jag flyttat hit och ser allt från ett annat perspektiv så känns det som att mitt jobb inte haft någon betydelse. Förstår ni vad jag menar? Jag har ju delat med mig av det som jag velat mm men nu för första gången så känner jag på riktigt att jag som har lite olika plattformar där jag kan nå ut till människor bör sprida saker som kan bidra till något bra.

Som tex det som händer i Australien. När jag läste om det så kände jag bara att jag kan göra något och bör göra det! Så jag skrev i smsgruppen som vi flickvänner och fruar till killarna i laget har och bara “Vad kan vi göra? Kan ni prata med era respektive?” och nu är den bollen i rullning. Jag pratade med min sambo som direkt frågade efter länk där man kan donera pengar och genom att bara sprida budskapet till de man har runt omkring sig så kommer det göra skillnad. Och samma sak när det kommer till att donera, varenda liten krona räknas. Och kan du inte skänka pengar så lägg upp något på din story. Det spelar ingen roll om du har 1 följare eller flera miljoner på Instagram, det kostar inget att lägga upp en bild eller ett klipp med en länk där folk kan donera. Så gör det: https://wildlifewarriors.org.au/donate/

Jag känner även att jag vill på något använda mina kanaler till att inspirera på ett annat sätt. Typ att saker och ting ska ha lite mer betydelse. Det ska finnas en förklaring till varför jag lägger upp en bild, om det kan på något sätt kan påverka folk till det positiva. Och har jag bara en fin bild som jag känner för att posta, ja men då kanske jag kan passa på att skriva någon text som kanske ger folk en tankeställare.

Ibland kan jag få en känsla av att jag liksom har ett kall i livet och det är ofta den här tidpunkten på året som jag känner så. Bara för något år sedan kände jag att jag skulle hjälpa till att rädda isbjörnar och något år innan det skulle jag hjälpa till att rädda noshörningar. Drog i alla kontakter jag hade men det rann alltid ut i sanden för livet ruskade om mig. Och nu känner jag bara att jag vill åka till Australien, ta en stor jäkla bil och samla ihop alla djur så de inte råkar illa ut och släcka varenda lite låga. Men… jag är så medveten om att jag kan inte göra de här sakerna. Men! Jag kan utnyttja mina kanaler till det. Och det bör även ni göra! <3


17 kommentarer



17 kommentarer om “Utnyttja era sociala medier på rätt sätt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag bidrar med pengar att rädda sköldpaddor. Men stödjer även cancerfonden och andra fonder. Alla kan göra något. Skulle gärna hjälpa ett fadderbarn med.

  Reply
 • Helt fantastiskt! Så fint av dig!

  Reply
 • Jag tycker att du har en riktigt bra poäng med ditt inlägg, men är bara nyfiken: Hur reflekterar du runt din vilja att rädda djur och din konsumtion av djur (framförallt mat)?

  Reply
 • Tack!
  Jag bidrar genom att sprida ordet och vi donerade pengar igår. När det kommer till mat äter vi ekologiskt och jag äter knappt kött. Jag säger inte att jag är fläckfri men jag gör så gott jag kan och blir mer och mer medveten för varje dag.

  Reply
 • och hur tänker du kring att du bär päls ?

  Reply
 • Jag har en jacka med päls och den köpte jag för 7 år sedan. Jag skulle definitivt kunna köpa mig en ny jacka som inte har något med djur att göra för det känns fel att använda den jag har. Så det har jag tänkt varje gång jag använder den. Det kommer jag ordna!

  Reply
 • Lyssna på We are influencers podd, nr 100, Lite som det du skriver, idéer kanske poppar upp! Ha de gött!

  Reply
 • En grej jag funderar på är, det finns såå så mycket som jag skulle vilja bidrar till men det är omöjligt att hitta pengarna att hjälpa alla. Hur väljer man dem viktigaste? Eller tror ni att varje individ har något de tycker är extra viktigt? Jag bidrar för tillfället till Cancerfonder, rädda hundar, Open Doors samt en verksamhet som hjälper fattiga barn i Sverige.
  Men det finns hur många som helst. Vore så intressant att får reda på vad alla satsar på och vad som är viktigaste för DEM!
  Självklart är alla viktiga men alla kan inte ger till alla. Vad gör ni?
  Kram <3

  Reply
 • Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Jag bidrar när jag har möjlighet och känner att jag känner lite extra för något. Alltid när dom frågar om man vill runda upp när jag handlar gör jag det. Har jag småkronor liggandes åker dom i någon insamling i någon bössa. Och har man inte möjlighet att bidra med pengar så är spridandet av ordet supervitkigt!

  Reply
 • Det är jättefint med alla som engagerar sig för vilda djur i nöd, jag har också delat länkar samt skänkt pengar. Varför är de viktigare än djuren ni äter dock? 6 miljoner djur dödas varje timme (!) till mat, och de flesta lever ett riktigt skitliv. De vilda djuren har åtminstone levt i det fria innan sin död, och djurens ångest i slakterier är stor (har varit på två av Sveriges största slakterier, samt Spaniens största, och det är helt vedervärdigt – de skriker av stress och ångest). Folk bortförklarar alltid med kulturella skillnader, och att det är därför de är emot hundätande etc, men det håller inte.

  Reply
 • Förmodligen för att det inte kräver något större offer. Att sluta äta djur är en mycket större uppoffring, då måste de faktisk göra något mer än att klicka på en knapp. Dessutom har många lyckats övertyga sig själv om att endast gulliga djur har känslor och är värdefulla, därför är det hemskt när hundar och koalor dör men skit samma att kor, grisar och fiskar plågas och dör. Sanningen är såklart att alla djur känner smärta, rädsla, panik osv och om man verkligen älskar djur så äter man dem inte. Det är exakt samma sak att äta gris som hund, grisen är lika intelligent och har samma känslor som Stitch.

  Reply
 • Fast du verkar vilka provocera. Varför jämför du stitch med annat djur. Vill du ändra på djurhållning gå med i föreningar och skriv till politiker. Tror du annica kan lösa hur djur blir behandlade. Du kan börja med att skriva till kina där dom äter hundar och katter. Lycka till.

  Reply
 • Personligen så kan jag säga att jag är väl medveten om hur jag äter och vart maten kommer ifrån. Väljer ekologiskt och när det kommer till kött äter jag det mer än sällan. Kan göra det när jag är hemma i Östersund då det är vilt kött men annars gör jag så gott jag kan för att inte bidra till hemska saker som tex köttindustrin!

  Reply
 • Räknar du inte kyckling och fisk till kött ? För det tycker jag du lägger upp storys om att du äter ofta ? Om man verkligen tänker på djuren och vill kämpa för deras rättigheter så är det mest effektiva att sluta äta kött. Dessutom är köttindustrin en stor bidragande faktor till globala uppvärmningen och alla bränder som sker.

  Reply
 • alltid när någon skriver något om djur så ska det komma ngn vegan och ”förstöra” 🤦🏻‍♀️

  Superbra det sprids via sociala kanaler, är så hemskt när man få se bilder därifrån.

  Reply
 • Sjukaste kommentaren.. att någon vegan ska komma och förstöra för djuren ? När A försöker “upplysa” sina läsare om djur som far illa, så är det tydligen inte uppskattat när läsare försöker upplysa A om aspekter som verkar gå henne förbi.

  Reply
 • Men vad vet du om dom går henne förbi. Lägg av nu och bli snällare! 😊

  Reply