Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:14 | December 26, 2019

God fortsättning!


Utsikten från vårat rum, alltså kolla bara! 😀

Men god fortsättning allesammans! Jag hoppas att ni har haft några fantastiska dagar! Jag har haft ett magiskt julfirande! Vi åkte ju upp till Banff och firade självaste julafton däruppe. Planen var att vi skulle ut med hundsläde hela dagen med precis när vi kom upp fick vi reda på att det hade varit lavin och den blivit inställd. Men på julaftons morgon vid frukosten så bestämde vi oss för att åka iväg och gå en promenad i bergen istället och sedan köra lite tubing.

Så vi stack och hyrde snökedjor till skorna och sedan åkte vi iväg till Johnston Canyon. Promenaden var helt magisk! Naturen här är verkligen helt fantastisk, det känns som att man är i en film ännu en gång. Det var så mycket snö, solen sken, det var -9 grader och helt perfekt för att promenera två timmar i. Hann även prata med min familj på videosamtal och det hade ju såklart varit så jäkla kul om dom också var med men det kommer nog framöver. 🙂 Stitch var ju även med och jag var lite nojig att hon skulle frysa för hon är verkligen inte gjord för detta klimat men det gick ju hur bra som helst. Hon var varm hela tiden, skuttade fram i sina snöskor och jag var så stolt över henne. 😀

Snökedjorna till skorna.På väg mot vandringsleden. Stitch var så duktig hela promenaden! Jackan och skorna köpte jag på en lokal djurbutik här.

Så två timmars magisk promenad blev det innan vi åkte bort till Norquay Ski Area för tubing. Det här var något som vi hade pratat om innan, att det skulle varit roligt om vi hade hittat en pulkabacke eller dylikt och kört men det här var ju klart mycket bättre. Vi tog först en lunch och sedan inväntade vi Tessa och hennes Kille som också joinade oss.

Det var så högt, gick så jädrans fort och var så kul. Man kände sig som ett barn på nytt och så fort vi kom ner för backen sprack vi till liften för att åka igen. 😀 Jag skulle dock vilja hitta något sådant här ställe fast man åker liksom i en bana, nästan som rodel. Det hade ju varit helt galet roligt!

Jag är så glad att vi stack iväg och gjorde lite aktiviteter för att för mig är det verkligen det julen handlar om, att vara med nära och kära och ha kul tillsammans. Det är så många som stressar inför jul med klappar och mat och sedan när julen är kan dom inte slappna av utan det känns bara stressigt och alla “måste vara glada”, paket ska ges ut och julklappsutdelningar är inte alltid så kul. Det blir lite av en press för att man “måste uppskatta det man får” och det blir så krystat. Sedan ska man städa undan och vips är allt över.

Visst kan det vara olika för alla men det är verkligen ingenting som jag vill ha i min familj. Det här var verkligen perfekt, en heldag ute där vi bara umgicks och hade kul!

Tube race!

Efter tubingen drog vi tillbaka till hotellet för lite mys innan middagen som vi hade inbokad 8:30. Det blev ju definitivt inte något julbord utan vi körde på lite skaldjursplatå, jag tog en god skaldjursgryta till huvudrätt, avslutade med en crème brulée och tog såklart en espresso martini som verkligen är min favoritdrink. Efter det gick vi till salen där det spelades livemusik och bara mös och det var verkligen en perfekt julafton! Det var såhär vi firade den 24 för den 25 skulle vi fira lite mer svenskt hemma hos oss med julbord och dylikt och såhär vill jag verkligen ha det varje år, sådan här tradition vill jag ha i vår familj -ett tvådagarsfirande! Julafton med roliga aktiviteter och sedan på juldagen ska man bara vara hemma, äta julbord och massa annat gott, spela spel och bara mysa! 😀

Den 25e vaknade vi runt 9, drog ner och käkade frukost och sedan timman senare var vi på spat. Alltså det är ju något magiskt att gå på spa och vara omgiven av bergen. Solen höll på att gå upp så den kikade fram mellan träden, poolen var så varm att det ångade för fullt och allt var så euforiskt.

Kommer ni ihåg att jag nämnt det några gånger tidigare att jag ibland kan vara med om euforiska moments där det känns som att tiden bara står stilla och jag kan njuta till max i den stunden!? Det här var ett sådant moment. Det var ganska tyst, det enda som man hörde var lite harmonisk spamusik, vattnet värmde kroppen och solen värmde skönt i ansiktet och jag bara mös med min kille och hans familj. Tänk om man kunde starta varje morgon så. 😀

Vid 12 checkade vi ut, tog bilen hem och lyssnade på P3 dokumentär i bilen. Jag vet att jag nämner det mycket men det är verkligen något speciellt och magiskt med naturen här. Man blir så harmonisk och jag märker verkligen att jag uppskattar andra saker i livet. Jag har egentligen aldrig varit prylgalen utan jag vill fylla mitt liv med upplevelser och det blir så tydligt när jag får vara i sådan här miljö för jag känner mig så mycket rikare i livet när jag får vara med om sådant här!

Testade Irish coffee för första gången.Hotellet delade ut julstrumpor med godsaker i.
Espresso martinis for life!

Liknande blus- Länk // Kjol- Länk // Skor- Länk

Förrätten blev en skaldjursplatå.Tog en skaldjursgryta till huvudrätt och en magisk creme brulee till efterrätt.Stitckan fick dela säng med oss under vår vistelse. 🙂Morgonen efter, alltså ännu en gång -magiskt!Efter frukosten blev det spa, det var så himla härlig start på morgonen!Utsikten på väg hem från Banff.


11 kommentarer11 kommentarer om “God fortsättning!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad mysigt! Ett tips är att censurera din sambos ansikte med en emoji, det blir mindre Uppdrag granskning-feeling 😉 Min åsikt bara! Hoppas ni har det mysigt i mellandagarna.

  Reply
 • Alltså woooow. Man tror ju att det är fejk, bilderna alltså. Overkligt vackert!

  Reply
 • Vet ej om du brukar se på nyheter eller läser dagstidningar men att pixla ansiktet gör man ofta när det handlar om någon kriminell/förbrytare 😉 kanske bättre med en emoji eller att inte alls ha bilder på honom om du vill hålla honom utanför..?
  Härligt att se att du äntligen verkar uppskatta annat i livet. Tror denna kille är jättebra för dig!! Känns som du har kommit ner otroligt mycket mer på jorden sedan du träffade honom.
  Och jag håller med, espresso martini är så jäkla gott! 👌🏼

  Reply
 • 😅😅😅 Pixlat ansikte.. följt av en suddig dimma där i poolen.. börjar bli riktigt spännande !😅 alltså det börjar bli väldigt lustigt det här. Varför inte undvika att lägga upp bilder alls på sambon om du vill hålla honom utanför bloggen? Vad va det för vits med närbilden på honom och Stich lixom ? Du känns verkligen inte konsekvent med att han skulle hållas utanför..

  Reply
 • Hon kan väl ändra sig..?

  Reply
 • Tycker ni alla som vurmar för tramsiga preparat kan fixa en egen säljsida på nätet och hålla er där.
  Larva runt i olika bloggar i ett försök till försäljning är bara tragiskt.
  Varför fortsätta när det bara blir borttaget. Patetiskt.

  Reply
 • Wow! Som en Disneyfilm! 😊🎄

  Reply
 • Wow wow! Sjukt häftigt, har så roligt fina Annica <3

  Reply
 • Hej! Jag blev tipsad om din blogg genom en vän och tycker redan att du verkar som en superhärlig tjej. Det ska bli kul att fortsätta följa ditt äventyr! Har du funderat på att göra små guider om Calgary och omgivningen, tex. som nu när ni var i Banff? Jag tänker att du har världens möjligheter att skriva om dina små smultronställen i en stad eller ett område som många inte har jättebra koll på. Jag ska nämligen på ett bröllop i Medicine Hat (Alberta) om några månader och är väldigt intresserad av att veta vad man kan se och göra runt Calgary 😉 Det jag har hittat om området hittills genom google, eller blivit tipsad om av det kanadensiska brudparet, är kanske inte sådant som en svensk 26-årig tjej är jätteintresserad av. Jag tänker att jag inte kan vara ensam om detta, och jag är säker på att många hade uppskattat inlägg där du visar upp dina favoritställen. Ställen som inte är typiska besöksmål för turister. Jag har själv bott utomlands i två år och vet att det är genom “locals” man verkligen lär känna en plats. Att få uppleva Kanada genom Annica tror jag hade kunnat bli en succé. God fortsättning och ta hand om dig 😊😊

  Reply
 • Fina bilder! Vad heter berget på bilden från fönstret?

  Reply
 • Vill hellre ha bilder utan massa filter…eller vad har du för kamera.

  Reply