Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:19 | December 19, 2019

Det värsta med att vara tillsammans med ett hockeyproffs

Många tror att det är så himla “glassigt” att vara tillsammans med en elitidrottare men det är faktiskt en hel del som är rätt tufft också…

För mig är det viktigt att jag får jobba och tjäna mina egna pengar. Jag kan inte sätta min liv helt på paus trots att jag flyttat till andra sidan Atlanten för en annan person för det skulle inte jag må bra av. Och jag är så glad över att jag har ett sådant jobb som gör det möjligt för mig att kunna jobba rätt så bra ändå! Det är viktigt för mig med personlig utveckling och att jag får göra saker som får mig att växa.

Det som var jobbigt i början var just att jag inte hade några fungerande rutiner och jag visste liksom inte vilka jag skulle umgås med men efter ett tag hittade jag min klick som jag verkligen tycker så mycket om och jag har fungerande rutiner idag. Men igår hände något som var väldigt jobbigt!

Det går väldigt fort med spelarna och beroende på vad dom har för typ av kontrakt så kan dom ena dagen spela för ett lag och dagen efter så har dom blivit bortbytta för dom inte platsar. Igår fick jag reda på att en av mina vänners kille inte kommer att vara kvar i laget. I skrivande stund vet jag inte riktigt vart dom ska eller vad som händer men jag är riktigt ledsen över det. Det är som att börja i en ny klass och sedan hittar man de som man trivs bra med och vips har man blivit så jäkla bra polare. Och från ena dagen till kan deras partner bli bortskickad och då kan man inte umgås med sin kompis längre.

Jag var lite i chock igår och det gjorde så ont i mig. Jag har tre stycken här som verkligen är mina vänner och nu måste en av dom flytta. Och jobbigt nog så är det såhär det fungerar. Spelare skickas fram och tillbaka och vissa spelare har kortare kontrakt och då bor vissa på hotell i några månader. Och det låter nice att bo på hotell i flera månader men jag skulle må så jäkla dåligt av det för att för mig skulle inte det vara en trygghet. Att bo i en resväska, inte kunna inreda sitt hem som man vill, att inte kunna laga egen mat utan bara käka ute hela tiden, inte veta vad som sker dagen efter… jag skulle inte klara av det. Att leva i ett ovetande, att inte ha någon aning om vart man ska dagen efter eller hur länge man kan vara kvar. Att bara sitta och vänta typ. Tänk er då dom som har familj med barn och dylikt…

Det är några i laget som har det så och när tjejerna berättat hur det är alltså… all cred till dom att dom klarar det för det låter ju jäkligt jobbigt. Visst är det säkert jobbigt för killarna också, men det är deras jobb. Dom har samma rutiner hela tiden, det är träningar och matcher som dom åker på. Lär känna sina lagkamrater snabbt för att komma in i det och sedan som partner till en hockeyspelare åker man ju bara med och bara “jaha.. vad gör jag nu?” Då måste man försöka hitta nya personer att umgås med och hoppas på att klicka bra med dom. Hitta nya träningsställen om man gillar att träna eller placera ungarna i en ny skola om man har några.

Det finns ju en jobbig baksida av det också men som med det mesta så ser man bara allt det härliga, glassiga och positiva. Även fast min sambo har ett kontrakt som gör att vi kommer vara här i några år så brukar jag ibland tänka på den dagen då han är på slutet av det. Vart kommer vi hamna då? Alla kontrakt ser ju olika ut men när hans löper ut har han möjlighet att välja lag. Och hur kommer han tänka då? Kommer summan på kontraktet avgöra? Kommer platsen där vi kommer bo på vara avgörande eller är det hur bra laget är? Jag vet ju hur gärna han vill vinna Stanley cup och jag kommer stötta honom i vad han än väljer men det är lite läskigt.

Så precis som med sociala medier så kan det se så himla glassigt ut men som med allt finns det en baksida och det här är en av dom, att man helt plötsligt man bli av med en av sina vänner…


6 kommentarer6 kommentarer om “Det värsta med att vara tillsammans med ett hockeyproffs”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra att du skriver om baksidorna också. Tråkigt med din vän <3 hoppas ni kan hålla kontakten & hälsa på varandra 🙂

  Reply
 • Ja det är så tråkigt, hon åker idag… 🙁

  Reply
 • Så himla viktigt att även belysa det ingen visar eller vi inte ser! Kram till dej!

  Reply
 • Vad tråkigt när du hittat dessa fina vänner. Verkligen inte roligt! Hoppas hon inte flyttar alltför långt bort så att ni kan ses iaf lite då och då?

  Reply
 • Äsch! 🙁 tänkte lite på det när du skrev att du skulle flytta att det ju finns en risk. Det är ju definitivt tufft men tror även att förhållandet kan stärkas väldigt mkt iom att det liksom är ni två mot världen. 🙂
  Och skönt iaf att han har ett kontrakt där han inte kan köpas någon annastans mitt i allt!!

  Reply
 • Men du har ju fler kompisar och nya vänner kan man träffa överallt var positiv!

  Reply