Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:39 | December 17, 2019

Gardiner från golv till tak


Något som jag sa direkt när jag flyttade in i det här huset hos min kille var att det skulle vara så fint med gardiner. Han tittade på mig och bara “det här är ett sådant hus som inte ska ha gardiner”… Va!? Det är klart som fasen det ska ha gardiner sa jag. Och vi båda är otroligt envisa men jag visade hur jag tänkte och han var inte alls taggad på iden men jag gav inte upp. Jag kollade runt olika firmor här i Calgary men skulle jag beställa samma som jag gjorde nu hade priset hamnat på ca 80,000kr. Det kände lite väl häftigt för gardiner kände jag. Så jag vände mig till dom som jag använt mig av i Sverige till mina lägenheter och det är >>My Window<<. Dom har en sådan tjänst att man kan måtta själv och beställa, vilket jag då gjorde och kom genast ner i pris. Jag kom ner ungefär halva priset.

Det tog ca 4 veckor att få allt vilket det gjort tidigare för mig också när jag fixat i mina lägenheter i Stockholm. Så ni som bor utomlands och vill ha ett bra resultat när det kommer till gardiner, vänd er till My Window för det gick verkligen hur bra som helst! Sedan får man ju då hitta någon som kan hjälpa till med installationen men min sambo anlitar en och samma kille till allt här i hemmet så vi vända oss till honom även denna gång.

Vi hann få upp en del igår och resten sätts upp idag men so far so good och jag är så nöjd med resultatet! Jag valde vita gardiner i nyansen “Fastello 01” men Wave-resultat.

Jag satte i “räkorna” som det heter i gardinerna medan min kille fick kämpa med att sätta upp dom. Det var kämpigt eftersom vi har ganska högt i tak så vi fick klättra i fönstren och på barstolar för att få upp dom.Här är matsalen.Någon som var helt slut efteråt haha!Inne i kontoret. Jag tycker det är så mycket mer behagligt att sitta här inne nu!Vardagsrummet. Det är även den bilden ni ser längst upp.Idag ska vi fortsätta med gardinerna i köket sedan är det klart på denna våning. Efter nyår får vi ta tag i sovrummen på övervåningen.


39 kommentarer39 kommentarer om “Gardiner från golv till tak”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, jag diggar din blogg och dig men ibland får jag en känsla av att du pratar om pengar som om 40.000 för gardiner är helt normalt. Och det finns även andra exempel där du säger saker är billigt som kostar flera tusen. Blir inte så kul att läsa och det är en väldigt skev verklighetsuppfattning. Du hade bara kunnat skippa och säga priset då jag tror att detta kan påverka till dyra konsument köp och stor konsument hets till de som följer dig. Ta inte detta på ett bittert sätt och skriv i stil med att man är bitter för man själv inte har råd, utan ta detta som konstruktiv kritik och se hur realistiskt det egentligen är att fixa gardiner för 40.000…. stor kram!

  Reply
 • Nej det är inte helt normalt. Tycker att det är svindyrt. Men! Jag tycker att det blir väldigt fint och jag har dom pengarna att lägga på gardiner så då gjorde jag det.

  Jag brukar inte lägga mycket pengar på saker och ting men inredning och saker till hemmet gör jag gärna det. Dessa gardiner kommer garanterat sitta här i några år så därför valde jag att göra det.

  Reply
 • Det är ett betalt samarbete med My Window, varför försöker du få det att låta som något annat ?

  Reply
 • Om du har dom pengarna, varför är då inlägget ett betalt samarbete?

  Reply
 • Fast du skrev ju nyligen att plädar var dyra som kostade var det 2000 det är inte dyrt tycker jag.

  Reply
 • Men Annica, va det inte betalt samarbete? Då har de inte kostat dig 40.000 eller? Det vore en förlust att betala så mycket om det ändå va ett samarbete.. Snygga va de, ja.

  Reply
 • Det är inte en skev verklighetsuppfattning när hon pratar om en prissättning som passar hennes ekonomi och livsstil. Det handlar inte om avundsjuka, det är en livsstil i höjd med hennes förutsättningar.
  Det är lika ”normalt” med gardiner för 40.000 som för 400 kr.
  Eftersom du diggar henne och henens blogg, unna henne det här. Det om något är konstruktiv kritik.

  Reply
 • Men snälla! Vrf måste man ta illa upp för allting. Nu kommer alla “jag har.inte.råd.och.då.får.ingen.annan.köpa.det.jag.inte.har.råd.med”- kommentarer. Tycker att det är tråkigt att alla ska vara likadana, som många verkar vilja här. Jag hade aldrig hellre köpt gardiner för 40k, hade hellre köpt en Chanel-väska, men jag kan inte förvänta mig att alla tycker som jag. Precis som vissa menar på att 40k för gardiner är sjukt, så tycker väl Annika att det är en investering. Man kan ju tycka och tänka att pengarna hade kunnat gå till ngt bättre, men att be Annika sluta skriva vissa saker p.g.a. känsliga läsare, det är inte heller rätt. Hon har inte förolämpat någon.

  Reply
 • Älskar ert hus, så så fint. Vad glad man blir för din skull! Njut av livet och kram <3

  Reply
 • Ja jag med! Trivs så bra här 😍

  Reply
 • Skitsnyggt! Önskar att min man hade kunnat se vikten av gardiner… (borde visa inlägget). Ja, mycket pengar – men herre gud…. 1. Man får vad an betalar för, 2. Hade jag haft de pengarna, så hade jag ej bekymrat mig om min mans åsikter.., gardinerna hade hängt där! 3. Gardiner e fan inte billigt oavsett vad..4. Du är ju inte så dum att du inte skulle köpa gardiner på bekostnad av livsviktiga saker (antar jag iaf), 5. Ja, jag e lite avis att jag ej har råd trots 7 års universitesutbildning 😉 , MEN jag är glad för er skull :D. Kram/Tessan

  Reply
 • Blev super fint

  Reply
 • Tack! 😍

  Reply
 • Åh! Det blev ju superfint! Hoppas killen också tyckte det 🙂 Min man brukar inte vara så noga på sådant heller, men det brukar krypa fram att han tycker om när det är klart 🙂
  Kram

  Reply
 • Ja han tyckte det blev jättebra! Haha!

  Reply
 • Jätte fint men snyggt utan också som din sambo sa 😅❤️

  Reply
 • Så mycket mer ombonat med gardiner. Det ser så naket och sterilt ut utan.

  Reply
 • Vadå valt att lägga dom pengarna på gardiner ? Hela inlägget är ju ett betalt samarbete med My Window ! Dvs inget fullpris här inte.. skulle gissa på att A gått plus på dessa gardiner.

  Reply
 • Missunnsamhetens ansikte är inte vackert.

  Reply
 • Vadå missunsam? det är väl bara ännu bättre för A om hon sluppit betala fullpris eller gått plus på detta ! Tycker bara det ser lite konstigt ut att hon försöka få det att framstå på annat vis.

  Reply
 • Så snyggt!!! Gardiner gör sån stor skillnad. Hemtrevligt 🥰

  Reply
 • Gud så vackert! Måste verkligen säga det att det är så fantastiskt att se och få följa dig! Den otroligt starka och självsäkra kvinnan du har blivit under åren är helt fantastiskt! Fortsätt lysa som den otroligt vackra stjärnan du är! Önskar dig all lycka i världen💕

  Reply
 • Jättefint! Kan du inte filma en hel house tour? 💕

  Reply
 • Det var faktiskt finare utan gardiner

  Reply
 • Även om det uppenbarligen är ett betalt samarbete och gardinernas verkliga kostnad med största säkerhet täcks upp av Annicas “arvode” för samarbetet är det väl bra att hon skriver vad det hade kostat OM hon fått betala ur egen ficka. Då vet man ju direkt om man har eller inte har ekonomin att överhuvudtaget beställa gardiner därifrån. En stor del av hennes läsare som går i gardintankar slipper klicka sig in och fram på deras sida för att sen upptäcka att prisklassen kanske inte passar en låg- medel inkomsttagare.

  Allt är relativt och var och en utgår från sina egna ekonomiska förutsättningar, som kan variera väldigt mycket. Med tanke på alla miljoner hennes pojkvän drar in (Annica är inte precis fattig hon heller) är nog 40 000 detsamma som 4 kronor för en vanlig knegare (om ens det) och gardiner för 4 kronor skulle väl vara ett riktigt kap? ;-).

  Reply
 • Fast varför ens berätta vad dom kostar? Skryt tycker jag. Vad har annica från bb tagit vägen. Som var naturlig och inget skryt. Trygga människor behöver inte skryta.

  Reply
 • Håller helt med, varför ens tala om priset, men det var ju i och för sig väntat, som så många gånger förr.
  Konstigt samarbete, det är förmodligen inte många av hennes läsare, som köper gardiner i den prisklassen, vad kan företaget tjäna på
  det samarbetet.

  Reply
 • Har inte du ändrat dig på över 7 år? Då är det mest synd om dig. Man växer som människa och går vidare. Och det är verkligen något Annica gjort. Nej det är inget skryt att hon talar om vad något kostar. Hon har råd och inkomst för det.
  Tycker det är beklagligt att ni sitter och är missunnsamma och tycker det Annica gör är fel.
  Varför ska hon vara kvar som” annica från bb”?
  Annica har tagit vara på tillfällena som kommit och det är henne väl unt.

  Reply
 • Ok jag köpte gardiner för 100 000 idag bra va.

  Reply
 • A mer synd om dej din elaking som bara för jag har åsikter hoppar på mej. Mår du bättre nu. Antagligen för du har inte mer vett. Och vi alla här har våra karriärer och vi är stolta över dom. Men jag behöver inte sitta på en pidestal för det. Så töntigt när man har annan åsikt och så ska någon komma och utöva makt och säga fyfy så kan du inte säga . Ge dina pekpinnar till dej själv. Tönt.

  Reply
 • Men du hoppar ju först på Annica och kallar henne skrytig och att säger att hon inte är trygg och naturlig och borde vara som för 7 år sen för att DU gillade henne bättre då. Men det är ok att säga till någon eller? Sen när någon ifrågasätter att du hoppar på Annica då blir du arg och kallar den för elaking, tönt och att hen inte har mer vett mm. Tycker du det är ok?

 • Det är väl snarare BRA att hon inte är Annica från BB längre! Tycker hon verkar ha utvecklats otroligt mkt mot ett positivt håll både sen den tiden och efter det blev slut med Marcelo.

  Reply
 • Håller tyvärr med din sambo, inga gardiner till de fönstren! Speciellt inte tant bergström gardiner. Tjocka i sammet kunde ha blivit fint om man nu måste.

  Du ser, alla tycker olika och jag reagerar inte på priset, hur långa och breda är dom inte liksom, kvalitet och frakt + att ni har så många fönster.

  Men ni ska båda trivas så det blev nog en bra kompromiss iaf. ,

  Reply
 • Gud vad bra det blev!

  Reply
 • Så jädrans snyggt!!!
  Vi har också från golv till tak men behöver nog byta gardiner.

  Reply
 • Blev superfint!! Tror att en färgklick, ex blombukett, färgade ljus och lite varm färg på någon kudde och lite mässing skulle göra rummet ännu lite varmare och härligare.

  Reply
 • Oh! Så himla fint 😍

  Skulle vilja passa på att fråga dig om du vet vad du valde för färg kod på din mörkläggningsgardin i din lägenhet med den fantastiska bokhyllan? Vi ska nämligen också sätta upp gardiner från MyWindow och den färgen du hade på de gardinerna tror jag också skulle passa så bra ihop med den visionen jag har på vårt nya hem 😄

  Tack för en jättebra blogg och fantastiska inredningstips 😃

  Kram från Sara

  Reply
 • Så snyggt med låga gardiner, det ger en mysig känsla i rummet

  Reply
 • Så himla snyggt och hemtrevligt

  Reply