Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:34 | December 13, 2019

Den fruktasvärda mensvärken!

Tröja- Länk // Byxor- Länk // Halsband- Länk

Men god kväll kära ni! Här närmar sig klockan lunch och dagen har startat bättre än den slutade igår.

Igår åkte jag till arenan för att kolla när Calgary spelade mot Toronto. Det var en bra och rolig match som dom vann men sista perioden kollade jag matchen från familjerummet för jag mådde inte helt 100. De senaste gångerna jag fått min mens har det varit väldigt jobbigt. Jag har aldrig haft sådana här problem innan med illamående, yrsel, smärta och jag vet att detta är så vanligt för vissa men jag tycker bara att det är så konstigt att det kommit nu så plötsligt. Så jag var där och kände bara att jag inte skulle klara av att ta min bil hem för jag var så rädd att spy eller att allt skulle snurra till så jag väntade till efter matchen och åkte med min sambo hem.

Jag tycker att det är så hemskt att spy, det är en känsla som ger mig panik. Kommer inte ihåg senast jag kräktes men det jag kommer ihåg från det är att jag får sådan panik för det känns som jag stryps, tårarna bara sprutar och jag vill typ dö. Så i bilen på väg hem var jag så rädd över att jag kanske skulle kräkas, värken i magen blev bara värre och värre och jag ville typ slita ur min livmoder.

När vi kom hem tog jag värktabletter, sprang jag upp till gästrummets toalett för att vara själv om jag skulle spy. Jag är ju en sådan person som tycker det är pinsamt att må dåligt, jag vet inte varför. Skulle jag vara på en restaurang och sätta i halsen går jag hellre till toaletten och försöker lösa det själv än att ställa mig upp, ta mig för halsen och försöka få hjälp. Vissa reagerar ju olika på sådana saker men jag är lite som en hund, går iväg när jag mår dåligt.

Så jag låste in mig där och hängde över toaletten och bad till gud typ att jag inte skulle spy. Hörde hur min kille sprang runt i hela huset men tänkte inte så mycket på det men tydligen hade han letat efter mig för han trodde att jag tuppat av någonstans. Sedan kom han till toaletten och bara “Älskling är du här? Öppna dörren.” Men jag ville ju bara vara själv eftersom jag inte ville att han skulle se om jag spydde. Men han var så jävla fin och bara “du behöver inte tycka det är pinsamt, jag hjälper dig”. Som den bästa tjejkompisen du festar med som håller ditt hår när du kräks haha! Men som tur var kom inget upp så jag gick till duschen för att spola hela kroppen i varmt vatten för magen och hela nedre delen av ryggen värkte. Han fixade dricka och höll mig sällskap, masserade min rygg och var precis så som jag behövde. Jag är van av att klara smärta själv eller få höra “det går över” men han är liksom raka motsatsen. Gör allt, alltså allt för att jag ska må bättre. <3


När vi skulle lägga oss så testade jag hans muskelmassage pistol. Det ser ut precis som det låter, en liten pistol och man masserar sina muskler med den men jag höll den mot magen och det blev ändå bättre. Smsade även läkaren och berättade om situationen och hon berättade att mensvärk kan bli värre med åldern men jag fick ändå en tid på måndag bara för att kolla så allt såg ut som det skulle. Ändå bra med en rutinkoll liksom!

Vaknade imorse, tog värktabletter och körde igång med pistolen och det känns bättre än förväntat. Så idag efter min sambos träning ska vi iväg och köpa skridskor till mig eftersom det är family skate på söndag och jagg ska även kolla efter ett löpband som vi kan sätta in i vårat hemmagym. Hade varit skönt att kunna lägga till cardio i min träning.

Och sedan som ni kanske ser på bilderna ser det ju lite naket ut runt våra fönster men -idag kommer våra gardiner. Det kommer bli så fint när vi får upp dom, det gör ju så otroligt mycket i ett rum! Som jag längtat!


14 kommentarer14 kommentarer om “Den fruktasvärda mensvärken!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag är 29 år och har fått exakt samma besvär sen i våras. Har alltid haft mensvärk och ont i magen så jag måste ta Alvedon & Ipren på ett rullande schema under några dagar, men det senaste halvåret så mår jag även så pass illa att jag får kväljningar. Gick till BM för att få hjälp och hon rekommenderade p-piller, men jag är inte helt 100 på att det funkar.. 😬
  Hoppas att du får något mirakelpiller som tar bort besvären! Du får gärna följa upp i bloggen sen hur läkarbesöket gick 😊
  Kram från Östersund!

  Reply
 • Du kanske borde överväga hormoner för att slippa mensen helt? Jag har p-stav och har inte haft mens på flera år. Jag känner av lite när mensen skulle ha kommit bara. Lite känningar i äggstockarna och en svag humörändring.
  Tidigare led jag helvetets kval och dessutom hade jag PMS from hell.

  Reply
 • Hej! Tack för en bra blogg. Angående mensvärken så kan jag rekomendera Orudis som man tar med alvedon. Är receptbelagda och är så jäkla bra. Kolla med doktorn måste ju finnas något liknande där. Hjälper efter 15 min har haft dem sedan tonåren.

  Reply
 • Hej,
  Tips är att följa vulverine på insta och läs hennes inlägg om mensvärk, hon har mycket tips för att motverka det och menar att man absolut inte ska behöva ha sådan typ av smärta vid mens.
  /Karolina

  Reply
 • Agree på denna! Se över din kost och stressnivå. Hormonerna är lättpåverkade och kan förändras snabbt. Valet är givetvis fritt, men skulle verkligen inte rekommendera att du börjar med p-piller eller liknande för att ta bort smärtan! Kroppen säger att någonting är fel, ta reda på orsaken! KRAM

  Reply
 • Kan verkligen rekommendera henne med!

  Reply
 • Vilken fin sambo du har. Så ska det vara. Det är viktigt att få känna trygghet. Hoppas du snart mår bättre. Kram. ☺

  Reply
 • Vilken fin kille din sambo verkar vara. Ta hand om dig.

  Reply
 • GÅ ALDRIG IVÄG NÄR DU SÄTTER I HALSEN! Det gjorde min kollega en gång och jag fattade ingenting men det var tur att jag sprang efter.

  Reply
 • Du har inte fått endometrios ? Det är ju något som kan bildas och bli värre vid varje ägglossning ? 🙂 hoppas du mår bättre snart och tack för en fantastisk blogg och hoppas du vloggar mer 😀

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har full respekt för att du inte vill delge oss om ditt privatliv, det är smart! Däremot tycker jag att bloggen blir lite opersonlig om du inte nämner din kille vid namn eller visar honom på bild. Att visa honom med en emoji framför ansiktet när vi vet vad han heter och de allra flesta nu vet vem han är känns lite barnsligt. Jag vet att han inte tillhör ditt jobb, men på jobbet brukar ju ändå familjen nämnas och pratas om. I alla fall på min arbetsplats. Jag menar inte att du ska skriva vad han gör, tycker och tänker, men att namnge honom och visa bild på honom skulle inte förstöra något. Tvärtom!:-)

  Reply
 • Visst kan man ha önskemål om vad som läggs upp i en blogg. Men det är i slutändan Annica som blogginnehavare som bestämmer innehåll. Tror att övervägande av läsare inte har behov av att se killen, varken på bild eller hans namn.

  Reply
 • Men vi får ju veta, att det finns många toaletter, flera våningar, dyr matta osv. det är väl viktigt. Snart vet vi vad gardinerna kostar.

  Reply
 • Hej! Jag har aldrig kommenterat men läst din blogg många många år, ja vill vara anonym men när ja läste ditt inlägg fick ja lov att kommentera, jag tycker du ska kolla upp om du har endometerios, jag har precis lika problem som dig och dem har hittat den sjukdomen på mig nu. Be din doktor komma upp det 🙂 kram

  Reply