Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:26 | December 9, 2019

Luciafirande i Kanada

Jacka- Länk // Tröja- Länk

Igår var jag på Luciafirande. Hanna som jag lärt känna här skrev till mig frågade om jag ville dit för det finns ju en del Svenskar som bor här och dom tar vara på traditionerna som vi har. Så det är ju Luciafirande, jul, midsommar och ja de högtider som vi har. Så jag skrev till Tessa och kollade om hon ville med så hon mötte upp oss innan 15 i kyrkan där firandet var.

När jag kom in i kyrkan och såg hur mycket svenskar det var blev jag så glad. Alltså jag var bara varit här i tre månader men så det är ju inte superlänge men det är någon typ av trygghet att ha folk runtomkring sig som är från samma land. Så när jag hörde folk prata svenska blev jag alldeles varm i kroppen!

Vi satte oss inne i kyrkan och ut kom ett så gulligt Luciatåg med blandat svenskar och kanadensare som sjöng på en härlig svengelska. Alltså jag fick sådana flashbacks från när jag såg min lillasyster ha sitt julfirande när hon var liten, alltså det är ju så gulligt! Vissa barn orkar inte stå, glittret och ljuset är mer intressant än sångerna. Något barn ser sina föräldrar i publiken och vill hellre stå och vinka och göra miner istället för att sjunga Lusse lelle alltså det är så charmigt. 🙂

Efteråt var det fika i en annan lokal och det bjöds på lussekatter, pepparkakor, kolakakor och mjuk pepparkaka. Gud vad jag saknar min farmors mjuka pepparkaka! Det är den godaste någonsin och hon gjorde alltid extra så jag fick ta med hem. Farmor, vill du skicka lite till Kanada? Haha eller kanske skicka receptet så jag får göra den för den är ju så förbaskat god!

Det är verkligen högtider som är lite “tuffare” att gå igenom på andra sätt än man gjort innan. Men jag försöker typ ha samma mindset som efter ett break up, man behöver uppleva allt nytt under det kommande året för då är man inställt på allt året efter. Typ som förra året firade jag Lucia med Daniel Paris vilket var hur mysigt som helst och det gjorde att jag saknade mina vänner lite extra igår. Och julen kommer jag ju fira med min sambo och hans familj som kommer över och ja då kommer jag såklart sakna min familj och det är lite svårare än innan eftersom nu har vi även en tidsskillnad att ta hänsyn till. Men jag får helt enkelt bara hitta alla lösningar på allt och få det att fungera. 🙂


13 kommentarer13 kommentarer om “Luciafirande i Kanada”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad mysigt!

  Reply
 • Ja det var så mysigt! 🙂

  Reply
 • Jag skönner förståelsen 😊
  I Ila kyrka är det bara svenskar och det är mysigt för man känner sig lite hemma 😊

  Reply
 • Ja det är en trygghetskänsla 🙂

  Reply
 • Så mysigt med lite svenska firande.

  Reply
 • Får du fota och lägga ut dom bilderna på barnen på nätet?

  Reply
 • Min första tanke också..

  Reply
 • Ja frågade om man fick fota och dom sa ja. Jag vet inte hur jag ska tolka det… :O

  Reply
 • Vilket fint och mysigt luciafirande de har.

  Reply
 • Ja det var väldigt mysigt!

  Reply
 • Mysigt! 😊 Men tycker du ska blurra barnens ansikten. Hade inte velat att mina barn skulle exponeras på en stor blogg.

  Reply
 • Men så mysigt! Blev nästan lite lipfärdig när jag läste det här inlägget, förstår känslan att träffa andra svenskar. Och så fint med lucia! Så himla roligt att följa dig! Kram på dig fina Annika

  Reply
 • Åh jag det var en härlig känsla 😀

  Reply