Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:11 | December 6, 2019

Dags för julpynt!


Jajamensan! Nu har vi skaffat gran och åh så fint det blev! Däremot så var det inte lika självklart att sätta upp kulorna i granen som i Sverige för här måste man tydligen köpa krokar separat till kulorna. När man köper dom i Sverige så har dom ju snören så man enkelt kan hänga in dom i granen men här så är det krokar som gäller och ja dom köper man utöver kulorna vilket vi helt missade. Så nu har jag 200 kulor-ish som bara ligger och väntar på att jag ska hitta krokar.

Först åkte vi till IKEA för att handla glögg, pepparkakor, sill och lite godis. Trodde även att dom skulle ha julmust men såg inte ett endaste litet spår av det. Hade ju varit nice till jul liksom. Men efter det åkte vi till Canadian Tire. Tanken från början var ju att vill skulle ha en riktig och maffig gran men när man börjar inse att den ska vattnas, att det barrar, den ska kastas efter julen och vart i så fall? Ja då blir det så himla lätt att överväga en plastgran och vi hittade en som var närmare 3 meter och hade inbyggda små lampor så även där gjorde det att allt kändes mycket lättare. Sedan hittade vi lite annat också så vi kunde ha små lysande träd på framsidan då den mer eller mindre sett lite död ut haha!

När vi kom hem snodde vi ihop en köttgryta och efter det packade vi upp allt julpynt. Alltså det var så mysigt att sätta ihop granen, lyssna på julmusik och pynta tillsammans. Inget tjafs om hur saker och ting skulle sitta däremot är min sambo riktigt envis. Vi klättrade på stolar, soffryggar, jag fick till och med hålla i honom för att han skulle upp med stjärnan trots att jag flera gånger om sa att vi bara kunde plocka ner toppen för att sätta fast den och sedan sätta på toppen igen. Efter många försök gav han äntligen upp, plockade av toppen, jag kunde sätta fast stjärnan och vips- det blev ju hur bra som helst! 😀

Det var ju lite trist att vi inte kunde få upp kulorna men krokar får jag bara fixa i veckan sedan så är fortsätta att pynta! 😀

IKEA. 😀Vi bunkrade verkligen upp med glögg så vi klarar oss i jul!
Blev även några burkar sill, rom och ost. Är så glad över att IKEA finns så det underlättar att fira på sitt svenska sätt!Lite trist bara att dom inte är så duktiga på att ta hand om lösvikten så det finns och är fräscht…  Älskar hur organierade dom var med juldekorationerna på Canadian Tire. Här kunde man liksom köpa färdiga boxar med pynt för att allt skulle matcha i granen.
Efter middagen packade vi upp allt.
200 kulor som inte gick att hänga upp…Däremot hade vi några dekorationer samt kulor som vi fick upp.Hittade så fina bokstäver på en affär inne på Chinook mall som också åkte upp i granen. 🙂


8 kommentarer8 kommentarer om “Dags för julpynt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad är typiskt julfirande i Kanada?
  Julsånger och annat som är typiskt för det landet, vad gör era kompisar som är så typiskt för Kanada.
  Man blir ju så intresserad på ditt nya vinter-land!

  Reply
 • Kanske ni äter kalkon? Ska till Ikea nästa vecka. Köpa lite smågrejer och passa på att äta där. Trevlig helg. 😊🎄🌞

  Reply
 • Hej fina du!
  Skulle behöva tips med att hitta en bra mascara (helst vattenfast). Började för några månader sen att använda xlash och nu har mina fransar blivit så sjukt långa och snygga! Men problemet är nu när dem blivit så långa så blir dem lätt “trassliga” och jag blir aldrig nöjd med resultatet efter jag har applicerat mascara. Tänkte kolla om du vet en mascara som separerar fransarna och ger ett jämt lager mascara?

  Ha det bäst, så kul att följa dig i Kanada!

  Reply
 • Gör gärna ett inlägg vad du använder för hudvård 🙂

  Reply
 • Hoppas ni mår bra? <3

  Reply
 • juldekorationerna är ju life!! 😍🤶

  Reply
 • Ett tips är att ha fina röda band eller snören i kulorna. Förr i tiden fanns det inte krokar i kulorna, då var det riktiga glaskulor.

  Reply
 • Har du tittat ordentligt i förpackningen? Snören brukar följa med, men man brukar få sätta i dom själv.

  Reply