Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:23 | December 5, 2019

Tack för att ni får mig lite vettigare!

Det blev ett styrkepass på F45 men nu börjar kroppen streta emot. Jag är inte alls noga med att stretcha och det var ett tag sedan jag knäckte till kroppen men nu behövs det verkligen. Mina armar domnar när jag lyfter vikterna för att nerver kommer i kläm, jag får mjölksyra innan ens uppvärmningen är klar så nu behöver jag räta ut mig lite.

Jag har suttit och läst några av kommentarerna från igår och som jag sa är jag ju inte alls så insatt som man kanske borde. Jag förstår att skatten går till bra saker men jag kan också hålla med många av er att trots det så fallerar det på vissa delar. När det kommer till tex vården mm så går jag endast privat för att det alltid fungerar bättre. Vilket är katastrof. Alla har inte möjligheten att gå privat men alla ska ju ha rätten till en bra vård! Men jag kan inte låta bli att känna att det är trist att betala till kommunens vård när jag ändå betalar för min privat.

När jag blev sjuk efter en träningsresa i Thailand så blev jag inlagd i dropp i fyra dagar. Personalen tog hand om mig så gott de kunde men det fanns inte ens ett riktigt rum till mig utan jag fick vara i ett rum där man har typ möten. Dom fick ta bort stolar och bord och ställa efter väggarna och rullade in mig och där fick jag ligga. Fick inte äta mat på fyra dagar för dom inte visste vad det var. Och efter tredje dagen skrev jag till min tjejkompis som bor mestadels i Thailand och frågade om hon hade någon aning. Hon sa att dom borde tagit ett avföringsprov för att se så det inte var campylobacter. Jag fick säga till läkarna att ta det här provet, dom var tveksamma men gick med på det. Dock var det besvärligt eftersom jag inte fått äta någon mat men efter ett tag gick det ju. Och visst var det campylobacter, visste dom hur de skulle behandla mig. Det för mig är inte okej, att jag själv ska behöva leka doktor för att säga vad läkarna ska göra och själv ta reda på vad det är för fel.

Sedan tog dom blod från mig varje dag så mina armveck var alldeles blåa och sista dagen när dom skulle ta ut slangarna från mina armar började jag bli svimfärdig. Jag kände att det blev blött under min rygg och när jag kollade på mina armar så rann det ju blod från båda armvecken och det här var inget som sjuksköterskan såg. Jag fick ju ropa på henne och visa mina armar, hon blev ju så stressad, gav mig kompress på varsin arm och sedan fick jag sitta och hålla tryck så det skulle sluta. Hon kanske var ny eller hade extremt mycket att göra den dagen så det blev en miss? Det kanske bara var så att jag hade otur men det var ju ingen trygg upplevelse.

Den dagen jag ska föda barn vill jag absolut inte uppleva att det är fullt på visa BB och att det inte finns några rum lediga. Att man ska uppleva en stress över att inte veta om man kan föda någonstans, det är garanterat stress nog att veta att man ska klämma ut ett barn. Jag vet att folk har det värre och det är fruktansvärt, det är brist inom vården och jag är verkligen ingen som sitter inne på de rätta svaren på hur det ska förändras men jag kan ju inte låta bli att känna att det suger att betala skatt som går till saker som inte fungerar fullt ut.

Och ja, det är ju då fel av mig att känna att jag “inte vill betala skatt” för då blir det ju bara ännu värre. Och det är ju inte bara det som är en bidragande orsak till att vården inte fungerar till 100% utan det saknas ju även personal. Varför saknas det personal? Jo kanske är det för att arbetar man inom vården är man rejält underbetald för det som man presterar och det är ju katastrof! Folk som bidrar till saker som samhället behöver bör ha en ruggigt jäkla bra lön! Hur kan dom inte ha det? Vem är det som sätter deras löner?

Jag blir alltid tillrättavisad efter jag yttrat mig om skatt och politik vilket är bra för det är något som jag inte alls har stor koll på och lätt glömmer bort då det inte ligger inom mitt intresse. Så tack för att det är många av er som har större koll och kan berätta hur det faktiskt fungerar!


32 kommentarer32 kommentarer om “Tack för att ni får mig lite vettigare!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja du ser hur olika det är. På mej tog dom för flera år sedan avföringsprov direkt efter jag tyvärr ätit ej riktigt tilllagad kyckling. Men jag valde att åka hem och leva på vätskeersättning. Många i sverige får cancer som dom kan få vänta upp till ett halvt år med operation. En del hinner dö. Det är fruktansvärt. Men så är verkligheten. Bättre tycker jag politikerna kan göra för att vården ska fungera. Så det finns tyvärr många som har det mycket svårt. Man är inte ensam om att systemet inte fungerar. Kram.

  Reply
 • Intressen inlägg igen 👍 Tycker det är jätte bra att du börjat fundera och ta upp mer sånna här sociala frågor och samhälls ämnen även om du inte är då insatt. För det sätter igång diskussion och både läsare och du själv kan ventilera och ta del av varandrad åsikter och kunskap. Så kan man utvevklas hur man tänker i frågorna. Det märks att du inte har supermkt koll på samhällsfrågor/politik osv, just därför tycker jag det är så bra att du trots det vågar lyfta frågorna. Det märks att det blir mkt engagemang och kommentarer när du tar upp liknande ämnen.

  Reply
 • *intressant

  Reply
 • Nej gillar inte här sådana diskussioner. Tycker det ska vara en lättsam blogg. Politik och annat tråkigt får man höra nog om ändå. Gillar smink och inredning och mattips och djur och natur.

  Reply
 • ”När det kommer till tex vården mm så går jag endast privat för att det alltid fungerar bättre. Vilket är katastrof. Alla har inte möjligheten att gå privat men alla ska ju ha rätten till en bra vård! Men jag kan inte låta bli att känna att det är trist att betala till kommunens vård när jag ändå betalar för min privat.”

  Jag hoppas verkligen att du inte menar det du skriver. Att jag helt missuppfattat ditt inlägg. Du kan inte på allvar tycka att bara för att du har råd med privatvård så är det fel, eller ”trist”, att du, genom att betala skatt, måste bidra ekonomiskt till att förbättra den sjukvården som oss andra, mindre ekonomiskt välställda, måste lita på?! Och i nästa andetag klaga på hur dålig den är och hur kommer det sig att det inte går att förbättra och lägga ner mer pengar på den? Folk som du, som klagar på hur orättvist det är att ni måste bidra till att finansiera vårt samhälle, dra ert strå till stacken, och istället letar efter vägar att betala så lite som möjligt….it leaves me speechless.

  Har tanken någonsin slagit dig att du har möjlighet att göra skillnad. Du kan bidra till att sjuksköterskorna kan bli bättre betala i framtiden. Att sjukvården förbättras. Att det finns pengar till att bygga fler förlossningsavdelningar. Istället är det orättvist att du måste betala 50% i marginalskatt och straffas för att du tjänar bra med pengar. Du tar inte ut mer i lön än att du håller dig till 30% skatten så behöver du inte bidra mer än absolut nödvändigt att förbättra vårt land. Fy faan – stackars dig.

  Som sagt, jag hoppas verkligen att det är jag som helt missuppfattat det du skrev ovan och att det du skrev inte alls är vad du menar. Eller om det är något du skrivit för att provocera och få mer trafik till bloggen. Säkert effektivt men inte särskilt snyggt.

  Reply
 • Jag tycker i sak precis som du, men jag tycker du är onödigt hård i ditt inlägg. Det är ju så det ser ut i Sverige, en del tycker skatt är toppen och betalar det mer än gärna medan andra tycker skatt är mindre bra o tycker det är viktigast vad som gynnar dom själva. Att skriva ett så vänstervridet inlägg som du gör o ändå inte verka ha någon koll på att alla är olika? Kan tycka att mycket av det parti jag röstar på (på vänstersidan) slår ett slag för att alla är olika. O då gäller det liksom även i sånna här frågor. Allas åsikt måste få va okej. (Självklart finns det undantag med förtryck o kränkningar. Men det har vi ju koll på). Så onödigt bara att låta som en översittare.

  Reply
 • Vadå olika? Vi är alla människor och har rätt till bra vård. Punkt. Oavsett hur plånboken ser ut.

  Reply
 • Är samma sak som att jag som aldrig fått några barn (och inte kommer att kunna få några) klagar på att mina skattepengar går till kommunala förskolor och skolor. Att det finns barnbidrag och flerbarnstillägg som jag är med att betala varje månad men aldrig får nyttja. Plus en massa annat som är subventionerat med skattemedel som jag aldrig nyttjar/tar del av. Ska man tänka så blir det som i USA, man får ta egna försäkringar för de områden man själv väljer och spara alla pengar man inte behöver betala skatt för så att man har råd med dessa och privata skolor osv.

  Detta förutsätter ju dock att du har ett jobb och gärna ett relativt välbetalt sådant med bra förmåner. Utan ett jobb är du ganska körd då de flesta försäkringarna finns via arbetsgivaren (eller om du är egen företagare och betalar dem själv). Det skapar ett stort utanförskap för de som inte har något arbete/tillfälligt arbete/svart arbete, sjuka och gamla. Stora klyftor och många fattiga som inte har något annat val än den statliga vården och skolan, som då är betydligt sämre än här just pga bland annat låga skatter.

  Reply
 • Men kanske har du själv gått på dagis, i skola? Kanske har dina föräldrar fått barnbidrag för dig. Jag vet att du nu inte klagar på det här men jag tänker att det kanske kan ge en annan vinkling på just det här “Jag har ju inga barn så varför ska jag betala…”

  Reply
 • “Trist att betala till kommunens vård när du ändå betalar privat”.
  Jag tror du missar lite själva saken med skatt här. Jag betalar inte skatt och tänker att nu har jag tjänar in varje skattpeng varje gång jag är på VC. Jag betalar skatt för att ALLA människor ska ha rätt till vård, dvs jag ser till andra än mig själv.

  Reply
 • Vet inte vad du menar med “privat vård”. Du kanske menar att du har en privat sjukförsäkring hos en helt privat vårdgivare där du betalar fullpris för din vård (mkt ovanligt). Eller, vilket är troligare, går du till en privat vårdgivare som har avtal med t.ex. Landstinget. Det finansieras OCKSÅ av skattemedel. En sån är t.ex. Capio. Finns många andra som alltså är privata men OFFENTLIGT finansierade.

  Så ja du kanske har en helt privat vård (då får man betala vad det kostar, se t.ex. priserna för Läckbergs vårdinrättning) men antagligen har du en som är offentligt finansierad och då är det exakt den du betalar din skatt till.

  Reply
 • Fast den privata vården i Sverige kostar lika mycket som ett besök på vc, tack vare att vi betalar skatt.

  Jämför med USA där allt kostar. Ett läkarbesök kostar runt 1000 kronor sedan tillkommer kostnader om du till exempel brutit benet eller behöver mediciner.

  I Sverige har vi högkostnadsskydd, tack vare att vi betalar skatt.

  Jag har gjort två kejsarsnitt, ”gratis”, tack vare att vi betalar skatt. I USA hade jag fått betala en halv miljon, 200 000 för två kejsarsnitt och ca 16 000 kr per dygn för sjukhusvistelse. Jag har då inte räknat med de komplikationer jag råkade ut för med mediciner, sjukskrivning etc.

  I USA hade jag varit bankrutt om jag inte skulle haft en bra sjukförsäkring. I Sverige lever jag och min familj bra för att alla bidrar. Ett välfärdssamhälle.

  Jag har så svårt att förstå diskussionen med skatt. Alla gånger att jag betalar mer skatt om jag tjänar mer då jag bidrar till att alla får gå i skola, ha råd att gå till tandläkaren, söka läkare, opereras etc. Barn får gratis medicin, glasögon och läkarbesök, tack vare att vi betalar skatt.

  Varför vill man inte bidra till detta? Jag fattar verkligen inte. Ta ut mindre lön för att betala mindre skatt. Varför?! Du gör en god gärning varenda gång du betalar skatt.

  Sedan går en del skattepengar till fel saker men det är en politisk fråga. Att ta bort skatten och låta alla betala tror jag inte är rätt väg. Alla ska ha möjlighet även om alla inte har förutsättningar.

  Reply
 • +1. Håller helt med dig, För Skatt. Alla ska ha möjlighet även om alla inte har förutsättningar. Var med och stötta det istället för att bara tänka på sig själv.

  Reply
 • Det är nog så bra.
  Men alla vill inte vara med och betala så mycket i skatt.
  Se på alla idrottsmän och kvinnor som är och har varit skrivna(? Antar jag att dom är) i Monaco, är dom elaka människor? Nej men man vill inte betala bort alla pengar man kämpat sig till.
  Jag är för skatt även om jag tycker den är nog så hög i Sverige, men jag förstår om alla människor inte vill betala för alla andra i allt. Sen tyvärr så går en stor del av skattepengarna till kultur och tex politikernas, även avsatta politikers, orimligt höga löner. Så jag förstår om man kan vara emot för hög skatt.
  Om mer skulle gå till välfärden så hade färre protesterat. Och tex flyttat till ett nästintill eller helt skattefritt Monaco.

  Reply
 • Ja och sen kommer idrottstjärnorna hem och när de får barn för “det är bättre att ha barn i Sverige”… Såna jävla hycklare är dom. Det är vidrigt. Inte bidra men sen ska dom ha av kakan i alla fall. Dom har dessutom blivit tränade i skattefinansierade ungdomsklubbar.
  Folk får flytta från Sverige bäst som vill för att undvika skatt men man kan ju för fan inte komma hemspringandes så fort man behöver en hjärtoperation, får cancer eller får en unge.

  Reply
 • Uppenbarligen så kan man och när dom väl flyttat hem och skaffar barn och jobbar här så betalar dom skatt. Alla människor gör olika val och så länge det inte är olagligt så tycker jag att det är så fult att ge andra dåligt samvete för sina val, oavsett vad det handlar om.
  Skatten i Sverige är nog så hög med 30%

  Reply
 • Du har själv sagt att du har dålig kunskap inom samhällskunskap och politik. Varför inte bygga kunskap innan du uttalar dig om sådant du inte kan? Vi var många som igår försökte förklara hur vår välfärd är uppbyggd, men det verkar inte som du förstod alternativt valde att inte ta till dig.

  Tänker du ta del av skola, vård, barnomsorg, tandvård (även privata tandläkare har betalmodell via FK = delar av behandlingen är skattesubventionerad. Din planerade borttagning av visdomstand skulle kosta mycket mer om du stod för hela kostnaden själv) är det också så att vi alla har ansvar för att bidra till systemet! Och då handlar det inte om att få ta del av de antal kronor du pytsar in. Det är lägre betalda vårdbiträden, förskollärare och tandsköterskor som ser till att vi får ta del av välfärden.

  Återigen, du låter obildad när du argumenterar utifrån din lilla bubblan. Plugga – det är den bästa investering du kan unna dig själv. Sen kan vi diskutera, och vi kanske tycker olika ändå och det är helt ok att göra det. Men diskussioner blir så mycket bättre om de baseras på kunskap!

  Reply
 • Bra skrivet! Dina synpunkter är väldigt lika mina egna, tack för att du våga. <3

  Reply
 • Ja man måste lära sig hur samhället är uppbyggd då kan man själv bilda sig en uppfattning hur allt funkar.
  Ordet privat i Sverige,när det gäller vården ,är som flera skrivit om helt annat än om du bor i USA.
  Annica kolla upp skillnaden när det gäller PRiVAT vård-Sverige och USA. Jag tror du blir förvånad.
  Du kan också kolla upp hur det fungerar i Kanada,gräv där du står.

  Reply
 • Hur resonerar du egentligen? För det första så visste du inte att du bara behöver skatta 50% för den överskridande summan. Hur kan man inte veta det när man jobbat som du gjort i flera år?

  Du klagar på vården men vill inte betala skatt. Vet du om vad ett samtal hos KRY kostar för landstinget?

  Kolla på vilka partier som styr i Stockholms läns landsting, och sedan läser du på om nya KS. Sen kan du fundera på hur din röst förbättrat vården (kan rätt säkert anta vad du röstade på 2018). Lösningarna ligger inte alltid högre/lägre skatt. Det handlar om vårdpolitik i stort.

  Reply
 • Jag är för att betala skatt men vi människor måste sluta tänka så svart/vitt.
  Alla vill inte vara med och betala så mycket i skatt.
  Se på alla idrottsmän och kvinnor som är och har varit skrivna(? Antar jag att dom är) i Monaco, är dom elaka människor? Nej men dom vill inte betala bort alla pengar man kämpat sig till.
  Jag är som sagt för skatt även om jag tycker den är nog så hög i Sverige, men jag förstår om alla människor inte vill betala för alla andra i allt. Sen tyvärr så går en stor del av skattepengarna till kultur och tex politikernas, även avsatta politikers, orimligt höga löner. Så jag förstår om man kan vara emot för hög skatt.
  Om mer skulle gå till välfärden så hade färre protesterat. Och inte tex flyttat till ett nästintill eller helt skattefritt Monaco.

  Reply
 • Jag tycker det är elakt att inte vilja betala skatt för det är ego. Sedan vadå indrottsmänniskor som kämpar. Varenda kotte på sina jobb kämpar och gör sitt bästa. Dom får väll åka till en annan planet och ha ett samhälle för Egon som inte tänker på andra Hur kul är det?

  Reply
 • Skvallerbloggen nämnde inte detta inlägg. Skönt att du har förstått den stora bilden av Sveriges samhälle- Sverige behöver sin skatt, speciellt tanke på döendet av arbetsförmedling. Idag är ingen tid att ha massa extra pengar, när samhället rasar! Regeringen har TOTALT förstört den ekonomiska balansen vi har.

  Reply
 • Som låginkomsttagare är det inte lätt att klara sig i Sverige. Jag förstår inte heller de höga skatterna. Många privatpersoner väljer att flytta eller lägga sitt bolag till öststatsländer i allt större utsträckning där skattesatsen är betydligt lägre, privat vård innebär en privat sjukförsäkring som kostar runt en tusenlapp om året för 30-50-åringar och då är medicin, operationer samt läkare helt gratis, oftast helt utan väntetid! Alla kan inte dra till USA lr Monaco och man lever väldigt gott på sina surt förvärvade pengar även i Baltikum. Finns gallerior, mode m.m. även där + att man är tryggare i både samhället och genom egna försäkringar. Infrastrukturen är bra, hyror låga, mat billigt, bra kommunikationer så varför ska just Sverige ha det så in i vassen dyrt överallt. Vi varken har det bättre eller mår bättre av det. Om jag ändå fick känslan av att göra något bra genom att betala hög skatt, att exempelvis pensionärer fick det drägligt eller vården fick det bättre då skulle jag med glädje betala skatt men som det ser ut nu i Sverige får inte rätt grupper del av kakan och då kan det kvitta tycker jag. Som tur är valfritt att bo var man vill och tycka vad man vill. Även om man är påläst behöver man inte gilla läget.

  Reply
 • Det är ju just för att saker privatiseras som gör att den allmänna sjukvården blir sämre. Lönerna blir sämre och fler och fler väljer att jobba inom den privata sektorn vilket i slutändan resulterar till personalbrist och att avdelningar och vårdcentraler måste stängas ner. Tänk om man la lite mer pengar på skatten istället för att lägga dom på att gå till privata kliniker så kanske det i slutändan skulle va bra sjukvård vart du än hamnade i landet.

  Reply
 • “Varför saknas det personal?”, pga att pengar går till till annat än sjukvård berorende på vilka politiker som styr, pga skattesänkningar, pga att folk anväder privata vårdgivare och appar som i sin tur fakturerar landstingen. Tänk på vad många personer som är svårt sjuka, men inte får tillgång till den medicin de behöver och vill ha, för att den är för dyr för landstingen. Tex personer med me-diagnos. Det finns så mycket mer att önska kring sjukvården, men saknar resurser i form av pengar så blir utveckling svårt. Där jag bor måste psykiatrin spara 10 miljoner nu, i en redan mycket ansträngd situation, tänk vad många personer som kommer drabbas av detta.

  Reply
 • Karin ja skrämmande. Många kommer nog inte orka. Så får det inte vara. Alla ska ha råd och vara trygga med bra sjukvård. Sverige börjar gå tyvärr baklänges och dra ner när vi behöver mer.

  Reply
 • Det du lyfter och någonstans “ifrågasätter” är viktigt att faktiskt diskutera – Varför har vi skatt och vad innebär det i praktiken?

  Jag är socionom och arbetar därigenom inom välfärden samt har en bekantskapskrets inom området. Skatt för mig är viktigt, det gör att mina patienter kan få hjälp med sina trauman till en “billig” peng när de redan befinner sig i botten och när de gått tillräckligt många gånger kommer högkostnadsskyddet in för att se till att de inte ska behöva ruinera sig för sitt behov av vård. Trots det (!) har jag patienter som inte kan komma på sina besök, det kostar för mycket och vården blir allt mer centrerad så mindre kommuner tappar viktig vård i närområdet. Jag arbetar idag inom psykiatrin i en region där det tidigare fanns en psykiatrisk mottagning i ALLA kommuner, nu täcker en kommun upp för 6 andra kommuner, men oavsett om du bor med fem minuter promenadväg eller två timmar bort med buss så får du ingen subventionering för att ta dig till vården. Det sker prioriteringar överallt – Vad kan staten bekosta med vår skatt?
  Tidigare har jag arbetat inom äldreomsorgen, där många äldre gärna slänger upp “jag har betalat skatt hela mitt liv” och tycker att de därmed skall ha rätt att flytta in på ett äldreboende där kostnaden per plats är 600 000 kr per år för att det finns personal dygnet runt. Många kommuner hade ett tag policyn att alla över 90 fick flytta in, oavsett behov. Vilket då sågs som en god vilja inom kommunen, och när dessa pigga, friska 90 åringar bodde där i 10 år utan att behöva varesig hjälp med personlig omvårdnad, mediciner eller mat utan enbart “hyrde” ett rum med tillgång på personal dygnet runt så insåg kommunerna vilket resursslöseri det var – För det är det, oavsett ålder. Det är som att jag skulle flytta in i ett kollektiv där någon erbjuder sig att sköta all markservice (tvätt, städ, matlagning) för den nätta summan av 600 000 kr per år som andra får bekosta. Tänk, om bara tio personer fick en sådan plats så innebär det att en kommun betalar 6 miljoner varje år för att friska människor skall ha en lägenhet.
  Det ska inte handla om pengar samtidigt som det är viktigt att tänka; “Behöver hen verkligen den typen av boende eller kan hens behov tillgodoses på annat sätt för att möjliggöra självständighet?”. Jag fick många gånger höra hur vidrigt det var att någons förälder inte kunde få bo på äldreboende, “sin sista tid i livet”, när det efter en utredning stod klart att personen i fråga var självgående och skulle må mycket bättre av att fortsätta bo i eget boende, kanske i ett trygghetsboende med restaurang och social gemenskap samt vid behov insatser från hemtjänsten. Vi alla är väl överens om att ett LSS-boende ska vara för de som inte skulle klara sig själva i eget boende? Och ingenting en fullt självgående person skulle säga; “Där ska jag bo!”. Saxat från https://www.vt.se/nyheter/sa-mycket-kostar-aldreomsorgen-6972363.aspx; “Så mycket kostar äldreomsorgen
  Årliga kostnaden för en plats på ett äldreboende varierar mellan 364 000 kronor och 807 000 kronor i landets kommuner. Kostnaderna för hemtjänst varierar ännu mer.
  Den genomsnittliga kostnaden för en plats på ett äldreboende ligger enligt statistiken på knappt 590 000 kronor per år. Den genomsnittliga hemtjänsttagaren kostar 156  000 kronor per år.
  Siffrorna är från 2012.
  Källa: Dagens Samhälle, SCB och SKL”.

  Nej, vi ska ha och vi ska ha utan att vilja ge eller förstå varför det finns lagar som styr vem som behöver vad (ingen kritik mot dig utan attityden hos folk som inte vill veta varför). Försörjningsstöd likaså, det är inte kravlöst eller något man skall leva gott på. Jag hör ofta folk som tycker att de ska kunna ha 100 000 kr på ett sparkonto och ändå kunna söka försörjningsstöd, när det finns medborgare som sökt stöd från alla samhällets resurser, blivit av med sjukpenning för att deras sjukdom inte “får” vara så långvarig som den blivit eller där de missat EN inbetalning till sin A-kassa när livet blev struligt så när jobbet rök så rök även deras möjlighet till ekonomisk ersättning så de får leva på existensminimum (riksnorm) från kommunen. Personer som verkligen vänt på varje krona och nu inte har något eget kapital kvar. Det ÄR en bra insats, att ha försörjningsstöd och det ska gå till de som verkligen visar att de inte vill hellre än att ta sig därifrån.

  Det är vad skatten går till. Vården. Skolan. Socialtjänsten. Etc. Och varför vissa hamnar utanför detta är för att de vill ha utan att göra något för det, de vill t.ex. ha försörjningsstöd utan motprestation; “Men det fattar du väl att ingen vill väl leva på försörjningsstöd?”, jo det finns de som faktiskt inte har problem med det. Det finns de som hämtar ut försörjningsstöd och arbetar svart, de får sin “goda” levnadsstandard genom att lura systemet. De betalar ingen skatt samtidigt som de kan hämta ut frukten av vad andra betalar för.

  Reply
 • Du jag tycker du skriver hårt. Tex hur många blir 90 år. Inte många. Jag jobbat på socialkontor men skutade pga deras hårda människosyn. Många kommer hit och får Tex gratis tandvård men pensionärer som betalt skatt får ha kvar trasiga tänder. Det är ju fel. Såklart vi som betalar skatt ska få först hjälp av välfärden. Skulle inte vilja gå i samtal till dej.

  Reply
 • Varför skriver du såna inlägg, som du verkar vara så obildad och inte påläst i. Är det för att få igång bloggen, som verkar vara på nedgång. Besöken ökar uppenbarligen. Eller förstår du inte hur demokrati fungerar. Det som de flesta kämpar för att vi skall ha.

  Reply
 • Gud vilken bitter människa du verkar vara.

  Reply
 • Jag tycker att det är super bra att fler och fler influensers tar upp detta. Vården är under all kritik helt ärligt.
  Det är nästan varje vecka på nyheterna om hur kritiskt läget är inom vården med sjuk & utbränd personal. Inför varje sommar är det alltid kris med sommarvikarier och chefer/politiker är varje år lika chockade och förvånade, märkligt? Idag har folk fattat poängen att man ska plugga för att få cash. Idag känns de som om folk som inte får andra jobb vänder sig till vården för att i alla fall ha en inkomst. Det konstigaste i allt detta måste ju ändå vara att det inte blir någon förbättring, det är tungt att jobba inom vården, både fysiskt & psykist man tjänar dåligt och tillslut leder det till att man blir utbränd, och finns det någon som tackar en? svar nej.
  Man har ett jobb man gillar och trivs med förmodligen men det finns konsekvenser som tär på en privata liv när man ska jobba helger kvällar och storhelger. Inget illa menat och ta nu inte detta fel, men folk som visar upp 10 minuter av ens vardag på youtube tjänar mer än de som tar hand om äldre och sjuka. Jag missunnar ingen något, jag tycker bara att det är lite snedvridet. Förändring behövs för att man ska få åldras med värdighet!

  Reply