Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:57 | November 22, 2019

Hög och lång hästsvans

Tjena tjena!
Idag är det ju en ruggigt bra dag. För det första så många jag ju gratta min lillasyster som inte är så liten längre. Idag blir hon hela 18 år. Jag var 11 när hon föddes och nu har hon liksom blivit 18…vilket också påminner mig om att jag blivit 18 år äldre men det kanske vi inte behöver fokusera så mycket på! 😉

Sedan så kommer Mikaela hit idag. Strax innan 15 landar hon här Calgarytid och jag är ju såklart superglad över att hon kommer hit! Men det som jag också är superglad över det är ju den lilla gottepåsen som hon har i sin resväska. Haha! Svenskt lösviktsgodis- som jag längtat! Men jag har faktiskt längtat mer efter henne och vi kommer att ha en sådan rolig vecka framför oss. 😀

Men nu till det som rubriken lyder, en hög hästsvans. När jag spelade på Summerburst så drog jag upp håret i en rejäl hästsvans och det är ju väldigt roligt att experimentera lite med sitt utseende. Och för att det inte ska slita så mycket på håret med löshår som tejpas in, färga det för ofta och dylikt då är det ju kul att kunna ta till löshår som man bara sätter in för dagen.

Och igår var en sådan dag jag inte kunde rädda mitt hår för det var lite för skitigt. Och vad passar bättre då än att dra upp det i en stram hästsvans och sedan smacka på en lång jäkla hästsvans med löshår!? 😀 Hästsvansen jag använder kommer från Rapunzel.

Jag börjar med att borsta och sätta upp överhåret för att det ska sitta stramt. Sedan sätter jag upp underhåret runt snodden för överhåret och fäster med en ny snodd. Det här underlättar så mycket när du ska sätta upp håret i en stram hästsvans! Plattar mitt egna hår för att det inte ska sticka ut från löshåret.Plockade fram hästsvansen som inte var så fixad… Jag är inte helt 100 men jag tror att jag har färgen #M7.3/10.8 i 60cm.Plattade till den också med den >>grymmaste plattången!<<Hästsvansen har en kam i sig som man fäster under snodden du satt upp ditt egna hår med. Sedan har den en slinga som du snurrar runt din egna hästsvans för att dölja snodden samt hålla hästsvansen ännu bättre på plats.Här fäster jag in kammen, snurrar runt slingan med hår och sedan fäster jag den slingan med hårnålar.Kör igenom med plattången en gång till, sprayar håret och voila- klart! 😀Min go to look innan gårdagens match. Med andra ord, standard look… 😀


7 kommentarer7 kommentarer om “Hög och lång hästsvans”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sååå snyggt med så långt hår (ibland) Inget jag skulle orka ha varje dag men supersnyggt att ha ibland.
  Tack för bra tips.

  Reply
 • Snyggt. Mitt hår räcker halvvägs ner över låren. Och detta är mitt äkta hår. Ibland är de jobbigt, särskilt om jag har de löst. Händer dock sällan.
  Vill oxå säga att du har bästa bloggen (psst: Paula oxå 😁). Underbara bilder, längtar efter snö här o Skåne.

  Reply
 • Wow helt galet. jag skulle aldrig kunna få så långt hår själv 😀

  Reply
 • Ja men bara om man vill variera sig lite 😀

  Reply
 • Vart har du köpt löshåret?

  Reply
 • Det är från Rapunzel of Sweden 😀

  Reply
 • Jag har själv köpt en ponytail från Rapunzel men dock så syns mitt egna hår då mitt hår är väldigt tjockt..mitt hår hamnar ju inte ”i mitten” av löshåret och syns bak i nacken. Har jag satt upp håret fel eller ska det vara så?😅 några tips?
  Mvh

  Reply