Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:21 | November 20, 2019

10,000kr för att träna


Men asså hallå gummor och gubbar. Alltså vädret idag, vi har typ 2dm snö och strålande sol men det är för kallt för att vara ute. Jag har tränat och ska nu jobba mig igenom hela dagen och slutföra lite kampanjer som jag har hamnat lite efter med. Fasen det är lite svårt att göra sådant här själv… hur gjorde jag innan jag började jobba med Mikaela? :O

Stitch var så jobbig inatt men jag tyckte så synd om henne, hon löper ju nu och hela natten låg hon och slickade sig och det låter ju så jäkla högt. På det så gick hon runt och pep och kunde liksom inte sova. Kan hundar ha mensvärk? Jag försökte så gott jag kunde med att lägga henne i sin säng, klappade henne så hon kunde slappna av och sedan kröp jag ner i min säng. Några minuter senare var det några tassar som krafsade på sängkanten. Stitch har ju bara löpt en gång innan och det var samma tidpunkt förra året och då löpte hon i typ tre veckor. Vad kan man göra för att underlätta för dom så dom inte blir så konstiga som hon är nu? Är en kastrering att föredra? För jag har ju ändå inte tänkt skaffa valpar med henne.

Nu måste jag duscha, har inte gjort det än efter morgonens cardio som faktiskt var riktigt roligt. Det påminde väldigt mycket om ett WörkOutpass, hur kan jag liksom missat detta? Jag har ju signat upp mig på ett halvårsavtal som förövrigt var ruggigt jäkla dyrt om man jämför med var det kostar i Sverige. Över 10,000kr kostar det att träna där ett halvår men å andra sidan så är det ju något som får mig att må bra och jag behöver verkligen träningen här borta. Den är så viktigt för mig så det ser jag som en bra investering i mig själv! Så nu kommer jag köra styrka på tisdagar och torsdagar samt HIIT på onsdagar och fredagar. 🙂


13 kommentarer13 kommentarer om “10,000kr för att träna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kastrera är absolut det bästa, i synnerhet om hunden har jobbiga löp.

  Reply
 • Åh helvete vad dyrt, hahaha. Men som sagt om det känns värt är det värt 😍

  Reply
 • Snyggt set! 👌🏼 Hör med en veterinär gällande Stich och kastrera/inte kastrera.

  Reply
 • Du är ju puckad om du tror att någon går på dina piller. Ät nyttigt och träna.

  Reply
 • Och du är lika puckad om du tror att INGEN går på det, hade det inte funnits en enda människa som mailat hade mr/mrs/miss Grön inte lagt ner tid och energi på att spamma kommentarsfält med reklamen 😉

  Reply
 • Ja om man går på att piller är lösningen på ett kroppsligt “problem” då får man fasen skylla sig själv.
  Det finns inga kvickfix och genvägar för en normal viktnedgång. Tillfälligt kanske men inte i det långa loppet.

  Reply
 • Kmr du få tbx dina pengar av Marcelo nu? Har ni skrivit något avtal så du kan få tillbaka dina pengar av honom?

  Reply
 • Hur lyckas du ha vit polo utan att få smink på kragen?

  Reply
 • Jag är veterinär och har alltid kasterat mina hundar. Jag tycker personligen att det är det bästa, både för en själv men framför allt för hunden. De slipper jobbiga löp, eventuell skendräktighet och efterhängsna hanhundar. Man själv slipper blodfläckar överallt, hund som är olycklig och man behöver inte undvika hanhundar under flera veckor varje år. Det som kan hända är att de får lättare att lägga på sig vikt, men det är ju relativt lätt att åtgärda med mindre mat/mer motion, om man skulle märka sådana tendenser. Ingen av mina hundar har fått problem med vikten. De kan även bli inkontinenta, men återigen är det inte särskilt vanligt, och om man ser till att veterinären tar bort ‘hela paketet’, dvs. både livmoder och äggstockar, så kan det behandlas om man skulle ha den oturen. Det är lite olika i olika länder/olika kliniker vad som är rutin – om man tar bort allt eller bara äggstockar. Jag rekommenderar som sagt att man tar bort allt. Positiva effekter förutom att de slipper jobbiga löp: ingen risk för livmoderinflammation, som är jättevanligt att tikar får någon gång under sitt liv, och det minskar även risken för juvertumörer, men då måste du göra det nu – om man gör det när de har löpt flera gånger så har det inte den effekten.

  Reply
 • Håller med till fullo. Om tiken mår dåligt vid löp, vilket de flesta faktisk gör, hon inte ska gå i avel och inte har andra hälsoproblem som gör det farligt att kastrera är det inget att fundera på, boka en tid. Var tydlig med att du vill ta bort livmodern också, det finns enstaka veterinärer som bara steriliserar hunden genom att ta bort äggstockarna. Det är fortfarande lite tabu att kastrera hundar i Sverige, men i övriga Europa och USA är det vanligt att kastrera alla hundar som inte ska gå i aveln. Det är rutin, precis som att alla seriösa svenska kattägare numera kastrerar sina katter. Jag tror och hoppas det blir vanligare på hund också, båda för individens bästa och för att det minskar buskavel.

  Reply
 • Kastrerade min hund precis då hon löpt 3 gånger och andra gången fick såna smärtor att vi fick åka till akuten och tredje gången låg hon bara och orkade inte ens äta/leka… så jag valde att kastrera henne och hon mår nu jätte bra!! Och har inte ändrat sin personlighet ett dugg mer än att hon inte är lika matglad ❤️ Så bästa valet jag gjort!!

  Reply
 • Jag har en tik, snart 14 år, och jag kan ångra att vi inte kastrerade henne. Fick också känslan att hon hade “mensvärk”.. Hon var som vanligt när jag var ute med henne, men i övrigt var hon ganska så låg och väldigt mammig under de veckorna (2 löp/år). Förra året fick hon livmoderinflammation, och vi trodde vi skulle förlora henne. Värsta dygnen i mitt liv. Någon nämnde att en kastrering är dyrt, men inte i jämförelse med kastrering i samband med just en livm.inf. I Malmö kostar en kastrering drygt 4000:- för en tik i din storlek, dvs inte gratis, men inte heller så förfärligt dyrt, speciellt inte med tanke på de förmodade vinster av att göra det. Prata med din veterinär. Kram/Tess

  Reply
 • Jag rekommenderar dig att kastrera, om du ändå inte har planerat att ta några valpar på henne så är det ju ingen ide att inte göra det 🙂

  Reply