Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:23 | November 13, 2019

Dags att bli befruktad!

Jacka- Länk! // Världens gosidags filt- Ugg of Australia
(Btw ser ni nu att vi löst kudd-situationen? OBS- ej äkta päls!)

Imorse vaknade jag av den där smärtan som gör att man vill slita ut sina äggstockar. För något år sedan fick jag aldrig sådan här smärta vid mens det har liksom hänt de senaste månaderna bara och det är riktigt tufft alltså. Jag vaknade av att jag hade en mardröm och då kände jag av att det började göra ont i nedre delen av magen men tänkte att jag kanske kunde klara mig någon timme till så jag fick sova lite längre. Men några minuter senare så kramade det så fruktansvärt att jag var tvungen att gå ner efter värktabletter. Jag vet att några av er tipsade om att man kunde få medicin för detta när jag skrev om det sist men jag vill egentligen hålla mig borta från piller så mycket som möjligt för jag har fått så mycket mediciner på sista tiden och sedan vet jag ju att det är i max två dagar som jag har ont så då försöker jag tänka att jag kommer klara av dessa dagar. Men när det väl händer, som idag så vill jag bara ha vad som helst för att smärtan ska försvinna.

Jag vet inte om det är något som har med åldern att göra, att mensvärk blir värre ju äldre man blir? Som ett tecken på att livmodern skriker att det är dags att bli befruktad haha! Man blir liksom straffad för att man går mot naturen lite? Jag har för mig att det är “bäst” att vara gravid i tidig 20 års ålder men det kanske är bara något som forskarna kom fram till och så har det ändrats precis som med all annan forskning? Nåväl, min kropp kommer få stå ut med denna smärta i något år till för jag är typ mentalt inställd på 32.

Jag vet inte vem fasen som sa detta till mig men jag kommer ihåg att jag snackade graviditeter med någon och då sa han? jag tror fasen det var en kille jag pratade med att många kvinnor har en undermedveten ålder på när dom vill bli gravida. Visst är ju detta inget som man kan planera eftersom det är olika svårt för alla att bli gravida. Vissa blir ju befruktade bara de tittar på en karl medan andra får kämpa i många år. Men jag har hela tiden känt att 32 skulle vara en bra ålder för mig. Är detta något ni känner igen? 😀

Well well, det blir i alla fall värktabletterna och jag idag och är det någon som har ett “det här tipset fungerar verkligen till 110%” så snälla. Hjälp en kvinna i nöd!


40 kommentarer40 kommentarer om “Dags att bli befruktad!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag får också alltid världens mensvärk! Värktabletter, varm dusch & vetekudde är det som funkar för mig.

  Reply
 • Pröva diklofenak mylan 50 mg suppositorer, de är väl inte det trevligaste o ta 🙂 men man får resultat direkt typ o smärtan går över. Man måste få dessa utskrivna.

  Reply
 • jag sa alltid att jag skulle ha barn innan jag var 30, sen ändrade jag mig till 25 och nu fyller jag 26 år om typ 22 dagar och mitt barn är beräknat att komma om 10 dagar. Så får väl se om jag är 25 eller 26 år 🙈👶🏻😂

  Reply
 • Köp en spikmatta.
  Lägger mig på den varje gång mensvärken kommer och det hjälper såååå mkt.
  Känner precis som dig med tabletter och mattan har räddat mig!

  Reply
 • Uteslut koffein! Det är en riktig mensvärkstrigger.

  Reply
 • PS. Mensvärk SKA inte göra så ont så att du måste ta värktabletter.

  Reply
 • Fast det är ju olika från tjej till tjej. Vad då?? SKA inte??

  Reply
 • Lite tokigt formulerat kanske, men ja. Mensvärk som gör så pass ont orsakas av någonting annat, vanligtvis kost där koffein oftast är boven. Man behöver inte ha så ont kanske är bättre formulerat. Tipsar om att läsa mer hos Jenny Koos/ Vulverine om man är mer intresserad! Det är främst från henne som jag fått mycket info. 🙂

  Reply
 • För en del hjälper kaffe i kombination med värktabletter att lindra värk, mensvärk som huvudvärk.

 • Sanna vad menar du?

  Reply
 • Håller med helt! Man ska helst skippa koffein under mens, gärna hela tiden men det är kanske svårt. Koffein gör så att blodkärlen drar ihop sig, vilket minskar blodflödet till livmodern. Vilket i sin tur gör mensvärken värre.

  Reply
 • Värmedyna på magen är ju skönt. Och varm dusch och slappa och ta det lugnt . Krya på dej. 😊

  Reply
 • haha nä jag tror inte att det blir värre bara för att du inte fått barn än.. men JA det blir värre och värre ju äldre du blir, OAVSETT om du har fått barn eller inte. Så nej du behöver inte känna att du blir varken straffad eller stressad av kroppen för att skaffa barn. Vill man inte så behöver man inte och det är inget kroppen kommer säga något om tror jag. Min egna teori däremot, tror jag, är att man blir lättare en bitter och grinig tant ju äldre man blir haha Jag har nämligen några vänner som valt bort barn i sitt liv, de är ca 35-38 år och båda är så griniga ibland, haha, så egoistiska också, noll förståelse för andra och heller ingen ödmjukhet eller omtanke i sig hahahaha MEN det behöver inte alls ha med barnafödande att göra eller inte, de kanske bara är såna 😀 😀

  Ta en Ipren så går det över.
  Ny dag imorgon 😉

  Reply
 • Det där gjorde ont. Jag har inga barn och jag kommer inte kunna få några heller..

  Reply
 • Inte jag heller. Men det är ok. Blir en vovve istället. 😊

  Reply
 • Jag hade oerhörd mensvärk när jag var 24, blev gravid ett år senare och har idag – 6 år senare, nästan ingen mensvärk. Så nja, för alla blir det inte värre ju äldre man blir!

  Reply
 • Haha, what? Ja, de är nog bara sådana, och hade varit det oavsett om de haft barn eller inte… Är 45, har inga barn, har aldrig velat ha några, och är väldigt långt ifrån bitter. Har dessutom väldigt stor förståelse för andra människor och vad de går igenom.
  Så trött på att vissa med barn ser ner på oss som inte har det, och som inte vill ha några. Barn är inte meningen med livet för alla! Långt ifrån. Och vi är inte alla egocentrerade, oempatiska egoister…

  Reply
 • Skulle tipsa om Jenny koos
  vulverine Heter hon På Instagram ! Hon har sån kunskap kring ämnet.

  Faktorer som påverkar är
  Hormonbalansen. Att ha en regelbunden fungerande ägglossnings.

  Andra VIKTIGA faktorer
  Och något som verkligen kan påverka är
  KOFFEIN
  Gluten
  Socker
  Mjölkprodukter
  Vitamin och mineral status

  Dricker du mkt kaffe dra ner på det.

  Och korrigera det andra jag nämner , du kommer märka skillnad

  Så se över din kost

  Reply
 • Aldrig heller haft någon mensvärk förens 1 år tillbaka när den från ena månaden till den andra blev hemskt och jag vaknade och det var precis som du skrev. Jag lider fortfarande av detta varje månad. Det som hjälpte mig var en Ipren och två Alvedon. En Ipren eller bara två Alvedon hjälpte inte utan det tre tillsammans är som magi haha. Det hjälpte mig verkligen.

  Reply
 • Hej! Är 30 år och har haft kraftig mensvärk så länge jag kan minnas. Tar jag inte värktabletter i rätt tid, då är det kört. Kan knappt stå, kan inte fokusera, mår illa, har kraftig smärta o.s.v. Läkaren sa att jag skulle ta p-piller, inget jag vae intresserad utav.

  Så här är receptet som har funkat på mig: 400 mg IBUMETIN så FORT du känner av lite smärta. Då ger den bäst effekt. Ta inte den när du redan har pissont för då brukar det vara försent. Sen tar du tar du en till efter 6 timmar, och en annan efter 6 timmar. Dock max 3 tabletter om dagen!! Hålla magen varm med filtar, kuddar m.m. hjälper också. Du vill undvika så mycket kyla som möjligt. Det gör mer ont när det är kallt.

  Oavsert, kan det vara värt att kolla upp, eftersom du inte har haft den smärtan tidigare, framför allt om du även blöder mycket. Misstänker själv att jag har endometrios. Sen kan en annan faktor vara att du har flyttat till en annan tidszon. Hönde mig, fast blev istället tvärtom. Kände knappt av någon smärta, vilket var väldigt ovanligt i mitt fall. Men mensen kan ändras när man flyttar utomlands, även om man slutar med p-piller kan man får kraftiga värk.

  Det är ett helvete, jag vet. Känner med dig, stackare Du får trösta dig själv med att det är över om några dagar.

  Reply
 • Precis som du tar jag värktabletter INNAN smärtan bryter ut (dag 1-4) annars blir jag sjukt illamående, svag och spyr. Om jag går upp kl 7 på morgonen ställer jag klockan på 6 och tar en tablett, sedan sover jag / ligger kvar i sängen tills jag ska gå upp en timme senare för att låta tabletten verka.

  Har också insett att det gör ondare om jag är kall, och ser till att ha bekväma byxor på mig som inte trycker för mycket på magen.

  Reply
 • Använder du den appen som preventivmedel?

  Reply
 • Min mensvärk blev värre efter graviditeten.

  Reply
 • O min blev bättre. 🙈

  Reply
 • Hej Annica!
  Eftersom det kommit de senaste menstrationerna så kanske du har drabbats av myom? Du kan ha haft det länge men så har de börjat växa?

  Tänk efter när dina smärtor blev värre och utgå från där så det inte är något annat en mensvärk. Började smärtorna öka i samband med dina andra mediciner? Eller när du träffade din sambo? Eller finns det ingen förklaring så kan det ju vara bra att kolla upp med läkare/gynekolog.

  Mina tips mot mensvärk:
  -minipiller (slipp dina mestrationer)
  -2 Alvedon och 1 Ipren 3 gånger dagligen i kombination.
  – varmt bad/dusch.
  -Vetekudde på magen eller att du lägger den under ländryggen om du har mer värk i ryggen vid mensvärk
  – håll dig varm! Strumpor på och varma kläder!
  Hoppas något kan hjälpa dig!

  Reply
 • Förbered dig på att ägglossningssmärtan blir tusen gånger värre efter du fött barn också 😩

  Reply
 • Fast det är ju inte säkert. En del får mindre smärtor efter dom fått barn. Alla är vi olika. Hormonerna påverkar ju också.

  Reply
 • Jag har endometrios jag tar 1 ipreen 400mg plus 1 st 650 mg panodil när jag känner den mista smärtan, knepet är att fånga smärtan innan den kommer tror mig ! Det här är det ändå som hjälper sååå bra .. men jag har sådana mensvärkar att jag åker in på sjukhus om jag inte äter medicin.. självklart är det kanske inte det bästa att äta så starka mediciner men jag gör hellre det tills jag fått operation för skiten 😂

  Reply
 • Rekommenderar oxå som någon annan här att följa vulverinekoos på Instagram för ökad förståelse för menscykeln! Hörde i nån podd bla att idén om att mensvärk/ägglossningsvärk blir värre med åldern har mycket att göra med vårt leverne/ stressnivå. Orkar själv inte följa alla råd hon ger, skulle aldrig kunna ge upp kaffe tex, men tycker ändå det är lärorikt att veta mer om något som är så stor del av mitt liv som menscykeln faktiskt är. Har även uppfattningen att allt hon skriver är förankrat i forskning. TIPS TIPS!! <3

  Reply
 • Så rätt! Jag har alltid mentalt tänkt att jag inte skulle vara äldre än vad min mamma var när hon fick mig dvs 28 men inte medvetet gjort några val kring det. Märkligt nog födde jag min dotter 3 månader innan jag skulle fylla 28, tänkte inte på det förrän mycket senare 😅

  Reply
 • Jag känner precis som dig, fyller 32 i år. Har inga barn och när jag var yngre så hade jag visserligen mens fler dagar och aldrig mensvärk. Men med åldern upplever jag att mensvärken blivit sjukt hemsk men färre dagar…vet inte vad som är att föredra?!
  För mig hjälper Ipren, tack och lov! Förstår ditt dilemma med medicin osv. Har samma tankar kring det. Försök uppsöka läkare och kolla dina alternativ!
  Har följt dig sen Big Brother tiden och tycker det är så roligt att det hänt så otroligt mycket på vägen som lett dig till Kanada och den riktiga kärleken! Har själv bott utomlands för några år sedan för kärlekens skull, kämpa på! Jag vet hur svårt det känns vissa dagar utan sina vänner hemma och familj. Kram och lycka till!

  Reply
 • Vetekudde, alvedon (inte ipren) och ha sex/onanera (förlåt men lovar att de funkar) hehe, orgasm gör att livmodern slappnar av istället för att krampa och man slipper lika många värktabletter.

  // Med vänlig hälsning, 26 åring som alltid haft smärtor

  Reply
 • Drick inte kalla drycker, inte ens vatten under denna period utan uppvärmt som the etc. Detta tips kommer från min akupunktör och jag tror det fungerar (har ingen värk iaf).

  Reply
 • När jag har mensvärk så har jag super duper ont…gravid vill jag inte bli än iaf.

  Reply
 • 1 ipren (ibuprofen) och 1-2 alvedon (paracetamol) är det som funkar för mig när det är som värst – och vetekudde!

  Reply
 • Varmt vatten med mynta! 👍🏼

  Reply
 • Min mensvärk har alltid kommit och gått. Hade helt okej mensvärk som tonåring, när jag sedan kom över 20 för ca 7 år sedan började jag fick fruktansvärd mensvärk. Då hjälpte det inte ens med värktabletter längre. Jag bodde i London under denna tiden och hittade något som kallades ”flu tablets” som innehåller båda paracetamol samt två andra ämnen och detta är de enda som funkar på min mensvärk! De kanske finns i Kanada också. Nu har jag inte haft någon stark värk på flera år, så det där kommer och går 🤷🏼‍♀️

  Reply
 • En Ipren och en Alvedon tillsammans, ger typ samma effekt som morfin.

  Kan också vara bra att se över preventivmedel, alltså då byta till någon som minskar mensvärk. Har du inte gjort en gynundersökning på länge kan det också vara bra för att se så allting ser bra ut! Man kan nämligen ha (helt ofarliga) cystor på äggstockarna som kan ge upphov till smärta vid mens. Men detta är som sagt ofarligt och inget du ska börja grubbla på! Kvinnor är bara generellt ganska dåliga på att gå på regelbundna undersökningar för att kolla upp så allt ser fint ut därför uppmuntrar jag alltid till det

  /Jobbar på gyn

  Reply
 • Redan i gymnasiet sa jag att jag helst ville ha barn före jag var 25. Fick första när jag var 21, nu är jag 27år och har tre döttrar. Känner mej ganska färdig. Men behöver inte bestämma mej nu heller, fast ska jag ha en till får det bli om max 5 år, som jag känner nu. en sak är säker, det finns inget ”rätt tillfälle” att skaffa barn(!) men klart det är ett plus i kanten om man känner sej mentalt redo🙂
  Så kul att följa ditt ”nya” liv i canada!

  Reply
 • För mig blev min mensvärk värre efter jag fått barn! Innan hade jag aldrig problem, nu får jag ont. Hmm

  Jag har i alla tider sagt att jah ska va ung när jag får barn om jag har en stabil relation. Och när jag va 15 kom jag ur en hemsk relation (tragisk så ung) träffa min sambo när jag va 16, nu är jag 21, han 26, vi fick vårat första barn för 7 månader sen och jag är genom lycklig i hela mig över det. <3

  Reply