Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:34 | October 17, 2019

Kvalitetstid med sin partner

Halloj!

First of all, what´s up with the weather!? Kan ni förstår att vi som hade 0,5m snö för någon vecka sedan hade 18° och strålande sol igår! Alltså vädret svänger lika mycket som mitt humör haha! 😀

Annars, dagarna bara rullar förbi. Alltså förstår ni att jag har bott här i Calgary, Kanada i 1,5 månad!? Jag kommer ihåg det som igår när jag satt och packade i min lägenhet inför flytten, hur mycket det var att ta tag i. Alltså när man står inför en sådan här flytt så är det lite svårt att veta vart exakt man ska börja. Jag hade ju mitt liv i Stockholm. Visst att jag kan vara vart som helst när det kommer till mitt jobb men jag har ju aldrig flyttat från Stockholm och sedan skött mitt jobb från ett annat ställe så, utan det har bara varit resor och sedan har jag kommit tillbaka. Det har varit en större skillnad än jag trodde för det kan verka enkelt att samla material här men jag känner mig fortfarande inte helt bekväm att få runt med kameran bland folk och här kan det vara lite känsligt.

Det var enklare i Sthlm just för att där var jag ju bland folk som också var inom denna bransch eller i alla fall hade koll på att jag jobbade med det. Så då var det inga problem att ställa upp mobilen och filma när jag var och tränade. Eller filma när man var på middagar och dylikt. Här är många anonyma och vill vara det och jag har målat upp en bild i mitt huvud av att de andra tjejerna i laget kanske tycker jag är konstig som går runt och fotar med en kamera eller ber om hjälp att ta en bild… Men det är ju mitt jobb. Och en del av mig tycker det känns lite pinsamt att säga att jag jobbar med sociala medier för det har fått en liten tabustämpel. Medan en annan del av mig är jättestolt för jag har ju ändå byggt upp detta själv, jag vet hur hårt jobb det ligger bakom och jag har tagit mig dit jag vill. Så jag bör vara stolt. Men jag tror bara det handlar om att folk inte förstår hur hårt jag har jobbat för att ta mig dit jag är, vissa förstår inte jobbet bakom ett större konto på tex Instagram eller en stor blogg. Det är inte bara att kasta upp bilder och tro att det ska växa över ett natt och på det så behöver du sköta allt rätt runtom så du faktiskt också tjänar pengar på det.


Men det här är något jag i alla fall jobbar på fortfarande och jag ska bli bättre av att be min sambo fota när vi som igår gick ut och käkade middag. Jag blev så glad när han frågade! Även om jag är mer för att käka husmanskost hemma än att gå ut på en fin restaurang så var det så mysigt. Jag sminkade mig, borstade håret och sedan åkte vi två iväg till ett ställe som heter Anju. Det är asian fusion mat som man delar, så man beställer in ett par rätter i början och delar på sedan kan man beställa en huvudrätt. Stället känns lite som Miss Voon i Stockholm om man har varit där!

När vi åkte iväg blev jag så konstig, alltså jag blev typ töntig och nervös. Vi har ju liksom inte varit på någon dejt tillsammans. Vi har varit ute och käkat lunch men vi har liksom inte gått ut och käkat en middag tillsammans. Hela sommaren var vi hemma hos honom och beställde hem mat eller lagade tillsammans eftersom vi inte ville gå ut bland folk då allt fortfarande var väldigt nytt, så jag frågade honom igår om det här var vår första dejt. Men det skulle jag ju inte gjort för jag blev ju supernervös och fnittrig. Jag har ju inte vart på dejter så med middagar och grejs så när jag satt där och vi kollade menyn så blev jag helt plötsligt lite dyslektisk och kunde knappt läsa vad som stod. Började fippla med pinnarna som man käkar med, gungade fram och tillbaka i soffan asså… sådan rookie haha!


Men det var i alla fall hur trevligt som helst och jag tycker att det är bra att göra sådana här saker tillsammans. Det behöver inte alltid vara så att man går ut och käkar men några gånger i veckan där man ser till att göra saker tillsammans. För mig känns det jätteviktigt med tanke på att hans jobb kräver att han är borta mycket. Då när vi väl har tid tillsammans så har vi kvalitetstid.

Nu är inte jag någon relationsexpert men jag kan tänka mig att sådant här också är viktigt den dagen man skaffar barn. Trots att man älskar sina barn mest av allt så behöver man nog lite egentid med sin partner för att bara rå om varandra.

Ni som är i relationer, ser ni till att hitta på saker med er partner?


13 kommentarer13 kommentarer om “Kvalitetstid med sin partner”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du får gärna ta bilder på naturen tex fina blommor och djur. Blir så glad av att se det. Saknar att du visar nya sminkprodukter men kanske det beror på flytten att det inte är så många inlägg om det. Tror du snart känner dej mer och mer hemma i Kanada.

  Reply
 • Absolut! Det ska jag fasen göra idag. Laddar kameran asap, måste steppa upp mitt game 😉 <3

  Reply
 • Hur menar du att man kan beställa mat på den restaurangen ni var på till skillnad från Miss Voon..? Miss Voon i Sthlm är ju en restaurang med grymt god mat!

  Gällande att hitta på grejer med sin partner så definitivt! Älskar att göra grejer med bara honom! Vi gör allt ifrån går på konserter, äter på restaurang, går på bio till plockar svamp, går på café, tränar ihop, fiskar mm.

  Reply
 • Ah förut var det typ bara ett drinkställe, ändrade nu 😉

  Fan vad mysigt! Härligt! 😀

  Reply
 • Miss Voon har varit en restaurang sedan det öppnade för åratal sedan 🙂 men många i Sthlm går dit för bara drinkar.

  Reply
 • Jag måste bara säga att jag läst din blogg ett tag, kanske ett år eller så, och jag tycker den nästan är mer intressant nu. Den känns ärlig om ditt liv utomlands ifrån vänner o familj och bara det är roligt att läsa om. Tack 😊

  Reply
 • Åh vad kul!
  Dock känns det ibland som att jag har lite svårt att skriva om vissa saker eftersom jag känner mig lite begränsad med vad jag kan fota mm. men jag gör mitt bästa så tack! <3

  Reply
 • Ånej skäms inte för att du är influenser!!
  Jag har gjort det lite över mitt jobb. Jag är bara säljare/butiksbiträde. Vet att undersköterskor kan skämmas om dom jobbar inom hemtjänsten och dom har ju ett jätte viktigt jobb.
  Så nej skäms inte!! Maja Nilsson Linderlöf har ju vuxit under tiden som hon varit fru till ett proffs. Och det är säkerligen inte bara därför hon är stor idag. Hon är bra på det hon gör. Och det är du också!!

  Reply
 • Som jag skrev på IG. Vi soooover. 4barns föräldrar 😴😴 På riktigt så kan vi vara på hotellrummet 75% av tiden när vi får en helg på tu man hand. 😴😴

  Reply
 • Efter 20 år tillsammans med samma man och med ett barn tillsammans kan jag bara konstatera att det viktigaste råd jag någonsin fått är “Ta aldrig varandra för givet”. Det ligger så mycket i det. Man behöver inte alltid ha egen tid tillsammans (kan vara svårt under småbarnsåren) men man kan fortsätta visa att man uppskattar varandra och anstränga sig (uppvakta varandra, köpa hem något gott, se till att ha lagat mat när den andra kommer hem och är trött o s v). Det är svårt att gå runt och vara superkär och sväva på små moln i 20 år, men man hittar något djupare med tiden. Man är varandras bästa vän, man delar en historia, man får nytändningar och blir lite nykär på nytt. Man kan slappna av och lita på att man finns där för varandra under tuffa perioder.

  Så glad för dig att du hittat en bra man nu. Vi som följt dig sedan BB-tiden har väl hela tiden undrat hur bra den relationen du lämnade huset i egentligen var (typ inte alls hälsosam gissar jag). Lycka till framöver!

  Reply
 • Nu har jag och min kille ”bara” varit tillsammans i 8 månader men vi hittar på väldigt mycket tillsammans. Går ut och äter middagar, lagar middagar tillsammans hemma, aktiviteter som bowling, biljard, bio, resor… men så är vi ju fortfarande lite i vår nykära bubbla. 🙂 Men jag har även varit i en tidigare relation med mitt ex som varade i 8 år och vi var också väldigt duktiga på att hitta på saker tillsammans kombinerat med egentid med vänner osv. Vi reste, åt ute, kunde ta in på hotell några gånger per år i sverige, vi hittade på mycket kul tillsammans och det tror jag är viktigt. Sen var det såklart en vardag också men jag tror det är viktigt att planera in dejter emellanåt 🙂

  Reply
 • Jag har hittat tillbaka till din blogg igen nar du nu bor i Kanda. Jag flytta sjalv utomlands for 7 ar sedan och ar bosatt I USA. Jag tycker det ar superkul att folja dig och kan relatera till en hel del eftersom jag ocksa gatt igenom liknande nar jag flytta hit.

  Jag och min man har date night varje vecka och har gjort det lange. Vi ska snart ha en bebis men jag kommer se till att vi anda har vara date nights en gang i veckan.

  PS. Jag bakade ett av recepten som du dela med dig pa bloggen – pumpkin spice blondies. Det blev supergott! 🙂

  Tack for en fin blogg! Sitter pa jobbet sa darav inget svenskt tangentbord, sorry!

  Reply
 • Måste också säga att det är jätteroligt att följa dig och ditt liv i Canada nu. Du var såklart intressant innan med men när man valt aktivt att ta bort sin insta så känns det bara roligare o läsa din blogg. 😍 Känn ingen press och skruv om det som faller dig in. Kommer läsa oavsett

  Reply