Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:14 | October 15, 2019

Min Thanksgiving

Min första Thanksgiving. Frida och hennes man, som också är våra grannar, hade bjudit över oss på middag för att fira tillsammans med dom och resten av svenska gänget. Jag och min sambo knatade över vid 16 och efter en timme så satte vi oss alla till bords för att äta.

Det var så himla gott och jag älskar att fira högtider så jag var så taggad. Men efter en stund så fick jag sådan fruktansvärd mensvärk. Alltså jag fick den igår men värken kom som en blixt från ovan och jag fick svinont. Alltså började svettas, bli snurrig och illamående och sådana här saker tycker jag är så pinsamt. Jag försöker bita ihop och låtsas som ingenting men det gick liksom inte. Min sambo frågade mig flera gånger hur det var med mig och tillslut så kände jag bara att jag var tvungen att ta mig hem.

Jag blev så ledsen över att jag inte kunde stanna kvar och fira resten av kvällen med gänget men det gick liksom inte. Så fort jag kom hem kastade jag av mig kläderna för jag var så svettig. Samtidigt tappade jag upp ett kokhett bad för det brukar hjälpa en del mot mensvärk. Jag hoppade i men det hjälpte liksom inte. Och sådana här gånger får jag lite panik i min kropp, när man har så ont men kan liksom inte göra så mycket åt smärtan. Tar en värktablett men det tar ett tag innan den hjälper, och ibland kanske den inte ens gör det.

Så jag tog mig ur badet och lade mig i fosterställning i sängen istället framför Vänner. Någon timme senare kom min sambo hem, han gav mig mer värktabletter, choklad och paj från Frida, joinade mig framför tvn och en stund senare gick det över. Eller inte helt men det gjorde inte lika ont och nu kommer jag i alla fall kunna somna men tabletterna ligger bredvid mig om jag behöver ta inatt.

Fattar inte, har inte haft sådana här smärtor pga mens förut. Jag kunde liksom härda men nu var det tufft. Och varför, VARFÖR på självaste Thanksgiving?! Fan… Får väl vara tacksam över att jag får mensen, liksom se det som ett tecken på att min kropp fungerar som den ska. Jag är sååååå tacksam över att vara kvinna… ha!


26 kommentarer26 kommentarer om “Min Thanksgiving”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fy vad hemskt med sån mensvärk! Det låter precis som sån mensvärk man kan ha när man har endometrios, jag har det själv. Har du kollat upp det nån gång?

  Reply
 • Jag har kollat upp sådant men allt såg bra ut då. Men tänkte göra en rutinkoll inom kort 🙂

  Reply
 • Får också skarpa menssmärtor ibland, alltså att det gör så ont att jag måste spy och hela kroppen bara skakar… De kommer alltid när man minst anar det, och brukar sitta i som ett bälte runt magen i nästan en hel dag… Så jobbigt när det händer så jag förstår precis hur du mår!! <3

  Reply
 • Ja det är hemskt. Har aldrig hänt mig innan men igår var det hemskt :O

  Reply
 • Åh nej vad tråkigt och det gjorde sååå ont på TG som du sett så mycket fram emot. Om det är första gången det gjorde så där ont så är det nog inte endometrios, tycker du skriver så. Att du inte brukar ha så ont.
  Min mensvärk och även ägglossningen gör olika ont och ibland känns det inte alls.

  Det skulle inte vara konstigt om din mens påverkats av omställningen i ditt liv.
  Min syster hoppar ibland över 1 menstruation när hon gör något ovanligt, reser, flyttar etc. Då har hon regelbunden annars. Kroppen är känslig för omställningar även om det inte är farligt.
  Kram och hoppas det är bättre när du vaknar!

  Reply
 • Ja jag ville verkligen hänga och fira med alla…
  Jag brukar inte ha så ont så blev lite nojig varför det blev så helt plötsligt.

  Sant, det är säkert pga det men tänkte göra en koll inom kort för att bara checka så allt ser bra ut.

  Reply
 • Men lät han dej åka hem själv. Du kunde ju svimmat. Tycker han borde gått hem tillsammans med dej. Sin sambo sätter man i första rummet.

  Reply
 • När man mår så dåligt vill man kanske vara ensam, det vill iaf jag.

  Förstår dig precis Annica, har haft besvär hela mitt vuxna liv med mensen.

  Reply
 • Ja jag ville vara själv. Att ligga i ett bad och låta sin sambo sitta bredvid och kolla på istället för att fira TG känns ju inte jättesnällt 😀

  Reply
 • Vi bor grannar med dom som höll i firandet så det var ju bara att gå rätt över gatan typ. Han frågade även om han skulle följa med men jag kände att jag klarade det själv 🙂

  Reply
 • Skaffa dig en värmekudde, riktigt bra när man har ont. Jag har oxå väldigt ont vid mens och då använder jag min kudde, och det lindrar.

  Reply
 • Ja jag ska köpa en sådan! Tack för påminnelsen!

  Reply
 • Endometrios, PCOS, Cysta? Har samma problem..

  Reply
 • Jag tänkte gå på en gynundersökning bara för att se så allt ser bra ut!

  Reply
 • Verkligen inte min/dina läsares ensak.
  Men jag har funderat lite kring dina senaste inlägg om dina känslostormar, saknaden, tröttheten, och nu den brutala mensvärken .. det kan inte vara så att du är gravid? 🙂 Man kan få blödningar ändå..

  Reply
 • N.A, du lider uppenbarligen inte av pms eller pmds. Och precis, inte din ensak.

  Reply
 • Nej inte vad jag vet, har liksom inte gjort någon koll på det men det här var första gången det gjorde såhär ont. :O

  Reply
 • Då skulle jag varit gravid i 5 år nu. ömmande br ö st, nedstämdhet, svullen mage, jobbig mensvärk, illamående etc. varje månad. Jag kanske går och bär på en elefantbebis? 😀

  Skämt åsido, PMS är jobbigt och kan visa sig på olika sett varje månad.

  Reply
 • Elefantbebis haha jag dööööör 😀

  Reply
 • Nej är 99,9% säker på att det. 🙂

  Reply
 • Fan, stackare! :(. Skickar massa krya-på-dej energi till dig. Kram 💐💖

  Reply
 • Tack Suz! <3

  Reply
 • oj, men nu har du fått uppmärksamhet, haha, det var kanske det som behövdes.
  (Men mensvärk är ganska vanligt, eller hur?)

  Reply
 • Nu vet jag inte vilken typ av värktablett du tagit mot mensvärken. Antiinflammatorisk värktablett typ Naprosyn/Naproxen är bra mot mensvärk. Kombinerar du den med 1-2 tabletter Alvedon (max 8st alvedon a 500mg per dygn) får du bättre effekt.
  Hoppas du mår bättre idag.

  Reply
 • Enda tipset: få Orudis utskrivet!

  Reply
 • Jag får så när jag har en cysta som går sönder. Gör ont liksom på magen och neråt, man vill bara dö typ.
  Nästan alla kvinnor har cystor (blåsor) och de släpper när man har ägglossning. Men ibland vill någon rakkare inte släppa utan håller sig kvar. Inge farligt alltså men gör djävulskt ont!

  Reply