Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:37 | October 15, 2019

Hälsosam cookie dough dipp! Glutenfritt, laktosfritt och vegansk!

Inte riktigt återställd från gårdagen… Vaknade av att jag var tvungen att ta mer värktabletter och kunde liksom inte ens se frukost imorse. När jag fick frågan om kaffe fick jag rysningar… Men det börjar gå över nu och jag ska försöka att jobba och få tankarna på annat. Men det är tufft när man har ont och det inte är självförvållat. Får jag ont efter träningen eller dylikt är det inget jag gnäller över för det får jag liksom räkna med. Men att få ont pga något man inte valt så känner man sig inte så jäkla stor. Det är tufft då…

Men jag ska ta mig igenom den här dagen, jag vet att det kommer bli bättre men har ni några bra knep förutom värktabletter, värmekuddar, varma bad eller duschar så ös på med sådana tips för dom är mer än välkomna just nu! Känner liksom att jag lyssnar på vad som istället för på min ide om att slita ut äggstockarna…

Men nu till något helt annat. Tänkte tipsa om lite gott snacks till höstmyset. Snacks som inte innehåller socker, gluten, laktos och är även vegansk! Det ni!

INGREDIENSER
1 burk kikärtor som fått rinna av
3-4 msk agavesirap
1,2dl jordnötssmör (utan bitar)
2tsk vaniljextrakt (finns flytande)
1msk osötad mandelmjölk (valfritt)
1,2dl chocolatechips (jag valde mörk vegansk choklad)
Lite havssalt

GÖR SÅHÄR
Häll i kikärtorna, sirapen, jordnötssmöret, vaniljextraktet och en nypa havssalt i en matberedare/ mixer. Mixa till det blir en jämn och smooth smet. Häll i mjölken om du vill att den ska bli något lösare och mixa igen. Häll i chokladen men rör bara ner dom i smeten och ställ in i kylen ett tag så smeten får “sätta sig”. Använd som dipp till tex röda äpplen eller om du har den jobbiga veckan och är assugen på något sött då passar det här perfekt! 😉


14 kommentarer14 kommentarer om “Hälsosam cookie dough dipp! Glutenfritt, laktosfritt och vegansk!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag hade Världens mensvärk pga oregelbunden mens (fick ta tabletter för att få i gång den). Hade så ont och blödde så mycket att jag trodde jag skulle dö. Blödde igenom en “efter födseln binda” och tampong size störst på 30 min.

  Det ända som funkade var att gå promenader (långsamma) med hunden. Det kan jag tipsa.

  Reply
 • Gammalt husmorstips, vin! Alkohol öka blodcirkulationen så kommer allt igång och du slipper mensvärken🙏🏼

  Reply
 • Testa en TENS-apparat. Själv fått tips om det men aldrig kommit till skott med att testa. Men ska visst vara väldigt bra.

  Reply
 • Jag provat höll på att skrika av smärta. På mej funkade det inte.

  Reply
 • Men då kanske du drog på strömmen på för hög dos…vet flera som verkligen blivit hjälpta

  Reply
 • Hej! Åh vilka suuuperfina bilder! Vad har du för kamera och objektiv? Läser din blogg varje dag! 😀

  Reply
 • Har haft fruktansvärd Mensvärk i hela mitt liv, förstår dig precis … har t.o.m. Sjukintyg från Gynekolog att jag får vara hemma från jobbet 1:a arbetsdagen, vilket jag tyvärr fått utnyttja några ggr. Det enda som hjälp mig är P-piller (tyvärr), Värmedyna och Paraplex Comp. Jag tror att du blivit kall, då blir det värre, har jag varit med om, räcker med att sätta sig på en kall stol el.dyl. samt klä sig tunt t.ex. du kanske sätter dig i en kall Bil , när du åker hem från Gymet … 🙁

  Reply
 • …. hemma 1:a arbetsdagen, efter jag fått Mens, alltså … för slår aldrig fel, för oftast så får jag det på natten …… 🙁

  Reply
 • Det nån som sa att orgasm hjälper. Kan ju va ett av de roligare alternativen.

  Reply
 • Jag tycker att träning hjälper. Kanske inte vid värsta smärtan (då är det bara tabletter och värmekudde som gäller) men när den lugnat sig lite eller är molande. Då får man fokusera på annat en stund och värken brukar ha avtagit efteråt. 🙂

  Reply
 • När jag har brist på magnesium brukar min mensvärk vara värre. Har alltid haft mycket ont, men hjälper när kroppen är i bra balans. Samt gäller det att ta tablett så fort man får minsta aningen om att det är på g, annars är det kört…! Hoppas det är bättre nästa gång ❤️
  Roligt att följa din nya vardag ❤️ Ha en underbar dag ❤️

  Reply
 • Läste nyss att magnesiumbrist kan vara bidragande orsak till PMS. Kan vara värt att testa 😊

  Reply
 • Du behöver få starkare värktabletter. Varför ha ont när du kan slippa med bättre tabletter. Lycka till.

  Reply
 • Jag har levt med brutal mensvärk sedan första gången jag fick den. Efter år med otaligt antal tabletter som jag knaprade dag in och dag ut under hela mensens gång (5 dagar) så tog jag mig till gynekologen för att få hjälp med receptbelagda tabletter. Starka Alvedon, naproxen samt stolpiller för de dagar då kasadkräkningar var ett faktum så kändes det inte längre som dödsstraff varje gång mensen kom. Idag använder jag p-piller som gör att jag knappt har mens överhuvudtaget vilket då innebär att jag blir skonad från smärtorna samt slipper äta maxdos av tabletter 5 dagar i månaden. Så mitt tips är att gå till gynekolog och få hjälp professionellt. Det är ingen livskvalité att ha så ont att man inte längre kan ha en normal vardag.

  Reply