Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:43 | October 11, 2019

Enkel, nyttig och ruggigt god efterrätt


Shiiiiiit alltså vilken spännande match. Jag som aldrig någonsin varit intresserad av hockey stod som värsta muppen hemma idag under tiden jag bakade. Min sambos lag mötte Dallas och dom vann på straffar. Hoppade och skrek som jag typ brann för sporten och det var på liv och död haha! Tur att ingen annan än Stitch såg mig, dock började hon hoppa och nafsa mig i benen så det kanske var ett tecken på att hon skämdes. Ni vet som man gjorde för sina föräldrar när dom stod på sidan om planen och hejade när man var liten. Gjorde hejaramsor och grejer: Vi har seglat över havet, för att se på vinnarlaget… Shit alltså vad jag tyckte sådant var piiiin alltså!

Fast det mest pinsammaste måste ju ändå varit när jag var på fotbollscup i Örnsköldsvik, wow! Okej alltid i slutet av veckan under dessa cuper så brukar det ju vara ett disco. Min och några flers mammor följde med på denna cup och när det var dags för disco så drog vi i laget iväg. Alltså jag måste varit runt 10 år om jag inte minns fel? Vi står och dansar och rätt vad det var så blir det typ en mosh pit i mitten av dansgolvet, alltså ni vet när alla ställer sig i en ring. Mitt i denna ring har min och de andras mammor typ dans battle. Alltså kan ni förstå? Där står man, 10 barre och ska vara cool och ens morsa står och har dans battle med resten av 30 taggarna. Eh… det slutade med att jag satte mig på en trapp inne på discot och grät haha! Så jäkla töntig. 😀

Skitsamma, det var inte det jag skulle prata om utan jag tänkte ge er receptet på den magiska kakan/ efterrätten som är perfekt nu inför hösten. Den smakar som Ben & Jerrys cookie dough/ peanut- variant fast utan glass. Är helt utan socker och den är gjord på kikärtor. 😀 Det här receptet fick jag av Rachael i laget, hon är så duktig på att baka lite hälsosammare godsaker. Känns bra att ha en sådan vän! 😉

Just a heads up. Här har man ju andra måttenheter än typ decelitermått mm. Så 1 cup är 2,3dl!


Glutenfria Pumpkin and Chickpea Blondies

1 burk (15 ounces) avrunna kikärtor
1/2 cup jordnötssmör
1/3 cup agavesirap
1/3 cup pumpapuree
2 msk vaniljextrakt i flytande form
1 msk pumpakrydda
1/2 tsk salt
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 msk kokosolja för formen du ska smörja
1/3 cup chokladbitar/ chokladprickar
Havssalt som du kan strö över kakan

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20x20cm form med kokosolja.
Blanda alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare så det blir en slät smet. Blanda i chokladen med en sked och rör om.
Häll i smeten i formen och strö lite choklad på toppen.
Låt den stå i ugnen i 30min. När du tar ut den låter du den svalna så den stelnar till och strö sedan lite havssalt på toppen.

Lycka till och njuuuuuut! 😀


4 kommentarer



4 kommentarer om “Enkel, nyttig och ruggigt god efterrätt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Bra recept! Älskar att baka med ärtor och bönor! Brukar göra en brownie med svarta bönor, smakar nääästan helt som vanligt. 🙂

    Men sockerfri choklad som faktiskt är god tycker jag är svårt att hitta här tyvärr. 🙁

    Reply
  • OMG !!! Den här ska jag testa redan i helgen!! Den ser asgod ut. Men hade önskat att du ändrat om till dl 😀
    Men ska ändå försöka mig på den eftersom det ser så enkelt ut.
    Smasken😝

    Reply
  • Läste låt den sjunga i ugnen 😂 märks jag tar smärtstillande fortfarande. Verkar god. Trevlig helg och vad bra du har det så kul och mysigt med stitch.

    Reply
  • Så kul med nyttiga recept!! Gärna mer sånt :*

    Reply