Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:49 | September 30, 2019

Snökaos

Det har snöat konstant nu i typ fyra dagar och jag måste erkänna att det är lite mysigt. Men! Jag hade så gärna velat ha höst lite längre för det är verkligen min absoluta favoritårstid. Alla vackra färger, man får ha på sig lite snyggare kläder, man slipper den bitande kylan som den här vintern i alla fall har kommit med. Så ja, jag är lite bitter över det faktiskt. Men jag ska ju tillbaka till Stockholm den 23e så då kanske det fortfarande är lite höst där när jag kommer.

Det som också är lite jobbigt nu är att det inte går att ta morgonpromenaderna på samma sätt. Det går liksom inte att gå någonstans för att här har vi inte snöskottning på samma sätt som i Sverige. Där har vi plogbilar som gör jobbet men här måste man göra det själv eller anställa en firma. Och det är folk i området som typ får fixa vägarna om jag förstod det rätt. Vi har en firma som kommer och tar hand om gården men dom har fasen inte varit här så jag tog saken i egna händer och skyfflade bort snön med en sop. Jag har verkligen inga problem med det, jag kan faktiskt tycka att det är rätt skönt för man får vara ute i den friska luften samtidigt som kroppen får jobba och man gör lite nytta.

När jag var liten hjälpte vi barn alltid till med sådant hemma. Skottade gården eller om somrarna klippte vi gräsmattan, hämtade ved när vi behövde elda… Det känns lite som att det hör till när man har hus. Visst kan man anställa folk om man inte pallar eller inte har tid men jag har verkligen inga problem med det. 🙂

Innan så var jag och Stitch på en kortare promenad och det som jag älskar med det här området det är att det är så mycket vilda djur. Ekorrar och harar överallt. Alltid lika mysigt att bli överraskad av sådant. 🙂

Inatt har det snöat typ en halv meter… 


10 kommentarer10 kommentarer om “Snökaos”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Wow vad mysko att se snö redan nu i knappa oktober. Men ja, Kanada är ju kallare vad jag förstått. Då kanske jag inte ska klaga mer på kylan i Sverige. Förr hade jag panik, för vi hade 6 månaders mörker och vinter här i Sverige men nu är det ju inte så längre så det är okej.
  Här är det höst, vackra färger är på ingång, så ja om du kommer den 23 oktober så kommer du mest garanterat uppleva hösten här, när den är som vackrast.

  Reply
 • Hej. Får man fråga var i Kanada du bor? Ny på bloggen, och inte hittat det någonstans. Var i Kanada i somras bla i Banff så är mest nyfiken 😊

  Reply
 • Max 5 cm snö, inte en halvmeter 😊 Kom till norra delen av Sverige i januari-februari då det är minus 30 konstant, det blir så att -15 är varmt😁

  Reply
 • Jag skojar inte!

  Reply
 • Hel! Är du, Daniel och Ellen inte vänner längre? Ni skriver inte om varandra, inget hejdå när du lämnade landet. Ni verkade så nära, och jag reagerade när Daniel la ut om en hejdå-middag för en annan vän men det var inte ett ord om då när du lämnade Sverige. 🙁

  Reply
 • Frida: Snokis 😉

  Allt behöver inte ske via sociala medier. I det verkliga livet så ringer man nog sina riktiga vänner, inte använder sociala medier stup i kvarten! Just saying 😀 Eller gör du det? Om din närmaste tjejkompis, kanske en barndomsvän som du hållit ihop med i vått och torrt. Tittar du in på hennes Instagram och säger “hej då”? Nähh skulle inte tro det.

  Reply
 • Jag pratar med mina vänner flera gånger i veckan men det är inget jag känner att jag behöver lägga upp. 🙂

  Reply
 • Missade lite text

  … om hon skulle flytta utomlands och vara borta ett tag, tittar du då in på hennes Instagram och säger hej då?

  Finns ett liv utanför sociala medier. Trots att “influencers” använder detta flitigt i deras vardag så är det inte hela bilden. Tänkvärt. ♥

  (så skulle det stå) 😉

  Reply
 • Så sant så, klart det är så. Det är så uppenbart så det behöver knappt sägas. Men utan snokisar och intresset, nyfikenheten och frågorna så skulle inte deras jobb finnas, tråkigt men sant. Och frågan hänger kvar, de har själv skapat den genom att lägga ut (i sociala medier) om att det är konstigt att vissa vänner plötsligt inte har tid att ses. Hon skapar intresset för det här själv.
  Jag håller alltså både med dig och inte. ❤️

  Reply
 • Jag hade en avskedsmiddag men bara för att allt inte delas i sociala medier så betyder inte det att man inte längre hörs/ är vänner längre 😉

  Reply