Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:18 | September 29, 2019

Cirkelpass -Fettförbränning


Träningströja- Länk! // Tights- Länk!

Dagarna här fylls med jobb och träning, dom rullar på samtidigt som jag lär känna ännu fler människor och börjar känna mig väldig bekväm runt dom. I början är det lite svårt att “vara sig själv”. Jag är ju väldigt glad, positiv, framåt och har inga problem att bjuda på mig själv men i början när jag lär känna människor så iakttar jag mest och försöker sedan att anpassa mig lite mer. Och nu känner jag mig verkligen avslappnad med människorna här för många av oss har samma typ av humor. Och trots att det ändå är stora åldersskillnader bland oss tjejer så märks det inte. Jag närmar mig 30 medan vissa precis blivit 20 men jag tror att sådana här saker som en flytt till ett annat land gör att man ändras lite. Man behöver växa upp lite snabbare och ta mer ansvar. Vissa 20-åringar bor ju fortfarande hemma och när man väl åker ur boet ja då ställs det lite andra krav på en.

Jag själv flyttade när jag var 17 och det var inte för att jag var tvungen utan det var för att jag själv ville. Jag har alltid velat klara mig själv, tar typ aldrig hjälp från andra och tänker hela tiden “kan själv”. Men jag har verkligen lärt mig genom denna flytt att ibland så måste man våga ta emot lite hjälp för jag kan verkligen inte allt.

Nog om det, här kommer ett inlägg om träningspasset som var igår. Jag kör ju som sagt på F45 i en vecka för att testa på deras pass för att se vilka jag gillar och sedan tänkte jag köpa klippkort så jag kan gå lite när jag vill. Så jag inte är bunden och behöver känna att jag måste gå bara för att jag har kort. Sedan är det ganska dyrt att skaffa medlemskap här, dubbelt så dyrt som ett bra SATS-kort i Sverige. Så då är det mer värt att köpa klippkort på lite olika ställen för att variera sin träning, inte bli uppbunden, låst och känna någon press att man måste iväg. 😉

Men här kommer ett rejält cardio- och fettförbränningspass. Jag är inget jättefan av sådan här träning, jag är mycket mer för lite lägre tempo men med vikter och fokus på styrka. Ju mer muskler man har desto mer förbränner man ju också. 😉 Men vissa kan tycka att det är skönt med en rejäl genomkörare där man verkligen får upp pulsen och svettas rejäääääält, för tro mig det gjorde jag.

UPPLÄGGET:
Tre olika stationer med fyra övningar på varje. Här skulle vi jobba fyra varv innan vi fick byta station. Varje varv jobbade vi olika länge och vilan blev kortare mellan varven.

Varv 1
Övning 1: 60sek
30sek vila
Övning 2: 60sek
30sek vila
Övning 3: 60sek
30sek vila
Övning 4: 60sek
30sek vila

Varv 2
Övning 1: 30sek
15sek vila
Övning 2: 30sek
15sek vila
Övning 3: 30sek
15sek vila
Övning 4: 30sek
15sek vila

Varv 3
Övning 1: 20sek
10sek vila
Övning 2: 20sek
10sek vila
Övning 3: 20sek
10sek vila
Övning 4: 20sek
10sek vila

Varv 4
Övning 1: 20sek
5sek vila
Övning 2: 20sek
5sek vila
Övning 3: 20sek
5sek vila
Övning 4: 20sek

-1 min vila

Detta var alltså upplägget på station 1 och såhär jobbade vi även på station 2 och 3. Wihooo förstår ni hur jobbigt det var? 😀

ÖVNINGARNA
1. Jumping plank
2. Pulserande jägarvila
3. Hoppa fram och tillbaka på en bosuboll ut i en burpee
4. Upphopp på en box där du hoppar ner med fötterna på sidan om boxen

5. Upphopp där du hoppar ut och in med fötterna
6. Spiderman jumps
7. Ballslam burpee
8. Mountain climbers

9. Bear crawls baklänges
10. Squats med händerna bakom nacken
11. Mountain climbers med händerna på en boll
12. Frivändningar med säck

Guys, just sayin´- lycka till. Det är ett riktigt tufft pass med högt tempo!

Smoothie: 1/2 avokado, 1 skopa protein, osötad mandelmölk. 


6 kommentarer6 kommentarer om “Cirkelpass -Fettförbränning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härliga pass, så förbannat grymma

  Reply
 • Alltså åh vad härligt! ♥

  Reply
 • Hej Annica!
  Vilket proteinpulver använder du?

  Reply
 • Vad ska man köpa för proteinpulver? Ska användas i samband med viktnedgång.

  Reply
 • Hej Annika, såg någonstans att det snöar nu där du befinner, tror att det var på din insta. Blev chockad, bor själv i Toronto och det har blivit lite kallare här men inte så kallt, hade dött. På tis kommer vi att ha 26 grader, blir väl sista gången. Blev nyfiken på vilken stad du bor i? Du kanske har nämnt det tidigare. Flyttade själv solo för ca en månad sedan, inget jag ångrar haha. Verkar som du trivs iaf. Allt gott!

  Reply
 • Vilket grispass, shit maraccas vad jobbigt! Jag gillar den sortens träning. Det känns att man lever efteråt.

  Reply