Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:23 | September 24, 2019

Ingefärashots

Ni får ju dras med hösten ett tag till, här är det som sagt snart vinter men jag kommer göra alla höstiga saker som jag bara kommer på för att njuta av den till max. Men något som hör till hösten är ju förkylningar och vad passar inte bättre då än att starta dagarna med en härlig ingefärashot!? Det är så simpelt att göra och det blir godare än de där shotarna du köper på 7eleven. 😉

Nu var det ju så att jag skulle göra dubbelt så mycket men det var visst någon som snott en av citronerna jag skulle använda. Men dom gick till laxen som vi åt till middag så det var ett godkänt drag. 😉 Men här har ni receptet på goda och nyttiga ingefärashots:

Ingredienser
1 liter vatten
200 g färsk ingefära
½ dl honung
2 st citroner

Gör såhär:
-Riv ingefäran grovt som den är rakt ner i vattnet.
-Ställ kastrullen på spisen och värm upp men det får inte överstiga 60°. Det får inte koka för då försvinner alla nyttigheter! Låt det stå så i 20 minuter.
-Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet.
-Låt det svalna.
-Avsluta med att pressa ner saften från citronerna och fyll upp i en flaska och ställ in i kylen.
-Kickstarta varje morgon med en shot! Wihooo!


17 kommentarer17 kommentarer om “Ingefärashots”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är du medveten om att det står shorts i rubriken? 😂

  Reply
 • Ahahahaha jävla autocorrect 😀

  Reply
 • Jag brukar hacka ner 1 chilifrukt och riva färsk gurkmeja med ingefäran. Lite mer nyttigheter.

  Reply
 • Oh tack för tips!

  Reply
 • JA nu börjar ju de där säsongerna. Dags för att ta C-vitamin varje dag, Zink, ingefära och jag vet inte vad mer. 🙂

  Reply
 • Ja proppa i sig massa vitaminer 🙌🏻

  Reply
 • Snälla goa annica och andra tjejer. Gå på screening och kolla att äggstockar och livmoder är ok. Jag varit sjuk 10 dar och legat på sjukhus. Det kom akut. Äggstocken vridit sig 3 gånger och ena äggstocken tjock som en arm. På den satt 1,3 kg cysta (hoppas inte tumör)så jag hade även infektion i hela kroppen pga av den. Jag varit fruktansvärt dålig och akutopererad vilka smärtor innan och efter operation. Tror inte killar skulle klara sånt här. Dom har stockit mej ca 70 gånger i armarna
  Kommer ta tid att bli människa igen. Stor kram till dej och fina stitch. 😊😀

  Reply
 • Hemskt, men det finns ju ingen screening för det. Finns cellprov vart tredje år (alldeles för sällan, vi dör medan vi väntar på kallelsen!) och mammografi när man blir äldre. Om man vill kolla upp vissa saker är man tvungen att boka privat och betala ur egen ficka. Det kan det ju absolut vara värt om man har råd, men det kostar en slant med privat ultralyd av hela den kvinnliga apparaten. Har man något specifikt problem och en bra läkare på vårdcentralen så kanske hen kan fixa en remiss för utredningen. Då kostar det 300 kr per besök.

  Reply
 • Ja men skriv eller ring och ta upp det med politiker och sjukvården!!!! Att mer screening m m.

  Reply
 • Gud vad tur att du påminde om detta! Fan vad hemskt för dig! Hoppas att allt bli bra tillslut ❤️

  Reply
 • Tack. Jo skräckupplevelse. Man kan be om screening om man har behov. Kram till dej och fina stitch. Glöm ej d vitamindroppar. Det bygger upp hela immunförsvaret.

  Reply
 • Hej hej!
  Här är din gamla dagisfröken! Kram på dig och jag önskar dig all lycka i Canada “Guldia”

  Reply
 • Ahahah hej Lisette 😍

  Reply
 • Alltså åh vad härligt med ingefära shot 😍 dricker en shot varje dag! Man får en riktigt uppvaknande av det ⭐️

  Reply
 • Ja det är ju verkligen något man vaknar till av 😅

  Reply
 • Styrkekram till dig. Tack för att du påminde mig. Jag går inte på varken cellprov eller mammografi, för jag känner mig så obekväm och stå naken, uttittad. Kan nämna att jag är ganska överviktig, så därför blir den en “spärr” för mig. Hoppas du blir helt återställd och får leva livet normalt igen. Krya på dig “Anonym” ♥ Du fick mig tänka efter ordentligt!

  Reply
 • Emma tack söta. Läkare ser hundratals olika kroppar. Så dom vill bara du ska få vara frisk. Snälla kolla upp. Inget att vara rädd för. Och du kan säkert få en lugnande tablett. Du klarar det. Tack för din omtanke. Kramisar. 😊😇😍 leta upp någon som är mjuk och du har förtroende för. Lycka till.

  Reply