Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:03 | September 23, 2019

Maska huden fräsch!

Igår eftermiddag så invigde jag badkaret. Jag tappade upp ett skumbad, slog på Framgångspodden med Anna Anka-avsnittet och fick typ en chock när jag lyssnade. Jag vet att man inte ska döma eller ha fördomar om människor men wow det här trodde jag verkligen inte om henne. Vill bara ge er alla en liten påminnelse: “Don´t judge people for the chioses they make when you don´t know the options they had to choose from!”

Men under tiden man badar, eller egentligen när man duschar också så är det ju ett perfekt tillfälle att lägga ansiktsmask. Alltså det här känns som något som verkligen hör till hösten. Lägga mask, packa in håret, krypa ner under en filt med en kopp te framför en serie. Kom igen! 😀

Men jag lade i alla fall två masker igår, gjorde samma sak dagen innan för det är verkligen så nice! Men sedan är det också så att luften här är extremt torr. Nu har inte jag märkt av det så jättemycket, kanske på mina nagelband men alla andra jag träffat frågar mig alltid “har du känt hur torr luften är?” Så jag gör allt i förebyggande syfte, smörjer in mix extra mycket, är noga med läppbalm, fot- och handcreme mm.

Men det jag skulle komma till var att tex när du lägger en hårmask i duschen, passa på att lägga en mask som har en utrensande effekt. För när du duschar i varmt öppnar porerna upp sig och då är det ett perfekt tillfälle att lägga en mask som rengör huden rejält! Låt den sitta på under tiden du har din hårmask, skubbar kroppen eller vad det är nu du gör, i ca 10min sedan är det bara att skölja av.

När du sedan kommer ut ur duschen då lägger du en återfuktande mask. Boosta den med en extra härlig, närande och återfuktande mask som verkligen gojsar in sig i huden och ger den det den behöver!

Igår när jag badade lade jag den svarta masken i 10 min, efter den avslutade jag med den gröna eftersom den går att sova med. Och jag skulle ändå lägga mig någon timma senare. Men dagen innan det så körde jag den rosa i duschen och lade den gula när jag kom ut. Den fick sitta på i 10 min sedan tvättade jag av den och körde på med min hudvårdsrutin. Jag skulle iväg på middag efteråt och behövde ha min hudvård som bas.

Men börja maska nu, ta hand om er själva lite extra och vill ni köra på dessa masker som är helt magiska så hittar ni dom här: Länk!


10 kommentarer10 kommentarer om “Maska huden fräsch!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vet att du inte är hudterapeut men du besöker ju ändå frekvent din egen så jag chansar på en fråga. Min hud är 40++ så jag förstår att den är sliten och att den är torr hjälper inte heller men jag har fått så fläckig hud på sistone. Störande och fult. Har ett vitt parti som inget fastnar på ex men även bara i allmänhet så är min hud flammig. Finns det nån peeling/syra du kan rekommendera åt en känslig hy som kan hjälpa?

  Reply
 • Det är ju så att mycket som huden varit med om i yngre dagar visar sig senare. Så solade man tex mycket när man var runt 20 så kan spåren visa sig i den åldern du är i nu. Så det kanske är pigmenteringar vi pratar om.

  Jag skulle unna mig ett besök hos en hudterapeut, ta en ansiktsbehandling och be om råd för din hud. Hen kan verkligen se vad du behöver och det är perfekt nu när hösten och vintern kommer att göra det då huden inte kommer att utsättas för lika mycket sol som under våren och sommaren. Unna dig det <3

  Reply
 • Jepps, pigmenteringar är precis vad jag tror att det är. Ska bara äta min kur tetracyklin och bli av med min periorala dermatit innan jag besöker någon salong. Det är ingen hejd på hudproblemen just nu. Tack för svar. Kram!

  Reply
 • Hej Annika, jag vet exakt vad du pratar om. Jag trodde jag tog hand om min hud när jag var i 20års åldern, men icke. Jag har fått pigmenteringar i ansiktet. Inte kul alls när det ser ut som en liten mustasch haha! Precis som Annica är inne på så går jag regelbundet till en hudläkare. Gör bl a kemisk peeling samt dermapen. Detta har förbättrat pigmenteringarna för mig plus att jag använder en hel hudvårdsserie specialiserad på just pigmenteringar. Plus att jag använder spf50 varje dag året runt.
  Däremot: har man redan fått dem försvinner de inte helt. Utsätter man ansiktet för solen så kommer de tillbaka. Så här solar vi inte ansiktet något mer. Finns ju så bra BuS produkter idag.
  Så ville endast säga att det finns massa du kan göra som kommer förbättra din hud! 😀

  Reply
 • så jädrans underbar hy!

  Reply
 • Tack fina! 🙂

  Reply
 • Testas dom här produkterna på djur?

  Reply
 • Din läppfärg är juh to die for!! Viken färg och vilket märke?😍😍

  Reply
 • Vad har du på läpparna här? 🙂

  Reply
 • Urban Safari, Balmain/ IsaDora collab

  Reply