Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:07 | September 23, 2019

Svindyr höstbukett

Igår åkte jag och köpte lite honung eftersom det saknades till ingefärashotsen som jag gjorde. Köpte även lite ägg så vi kan göra scrambled eggs och sedan stack jag till en blomsteraffär för att köpa blommor. För mig är det viktigt att ha levande blommor i hemmet. Okej inte livsviktigt men det gör så himla mycket i ett hem med vackra snittblommor på bordet eller som i vårt fall på köksön.

Haha jag kommer ihåg när jag var liten och fick frågan om hur min drömkille såg ut och jag svarade “det spelar ingen roll så länge han kommer hem med fina blommor till mig”. Nu är det ju så att min kille har andra egenskaper som värderar mer än att han ska komma hem med blommor till mig haha. Det kan jag faktiskt skaffa själv och gladeligen eftersom jag är lite kräsen när det kommer till blommor. 😉

Men jag hittade en jättebra butik i närheten av där vi bor och dom hade så mycket fint där inne men det som slog mig var att det ändå kostade ganska mycket. Hon i kassan berättade att det är nästan dubbelt så dyrt att handla blommor i Kanada än tex i Sverige eller i Tyskland där hon själv var ifrån eftersom blommorna måste flygas in. En sådan här bukett som jag köpte skulle kostat runt 500kr i Sverige. Här kostade den närmare 1000kr. Jag som också ville köpa dekorationer till vår trapp på framsidan och en blomsterkrans på dörren. Alltså bara självaste blomsterkransen jag ville köpa kostade 3000kr, pumpor och andra blommor på det… Alltså då lägger jag hellre pengar på inredning som vi faktiskt behöver. Tex gardiner eller sängbord mm till ett av de andra gästrummen.

Till julen så är det ju lite annat, då känns det okej att lägga dom pengarna på en dörrkrans för då är mest troligt allt annat klart i hemmet. 🙂


10 kommentarer10 kommentarer om “Svindyr höstbukett”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina du!
  Jätte vackra blommor! Ser så mysigt ut.
  Men vad dyra priser jämfört med Sverige! Kan du inte göra ett inlägg med exakt sådana här saker som är så annorlunda till Sverige. En prislista jämfört med Sverige o Kanada eller andra saker du har märkt av som är helt annorlunda. Vore jätte kul! Kram

  Reply
 • Tack!
  Ja det här helt galet, bara för att man vill ha det lite hemtrevligt. :O
  Jag försöker göra det lite då och då men jag kan göra en sammanfattning längre fram när jag har lite mer saker på min lista. Men det som är märkbart just nu är ju då blommorna och träning. Det är svindyrt att träna här 🙁

  Reply
 • Alltså det verkar vara så fräscht och fint hemma hos er!!
  Men wow, 1000 kr !? Shit Canada is da shit, svindyrt men de är ju otroligt fina och speciella, man ser att det är inte vilken bukett som helst. Jag är verkligen så glad för din skull, tycker det är så awesome att du vågat flytta. 🙂
  Hur känns det om dagarna? Ensam, har du sällskap, vänner?
  Jobbar han mycket? Hinner ni umgås och vara. Blir nyfiken på allt. 🙂

  Reply
 • Ja men det är stora ytor och vi har inte så mycket saker vilket är perfekt. Det behöver inte vara så mycket krimskrams 🙂
  Ja dyr bukett men jag ville verkligen att dom skulle plocka ihop lite hortensior eftersom det är min favoritblomma, med lite eukalyptus etc för det är så fint!

  Nej men jag har träffat ett gäng tjejer här som jag har varit på middag med och imorse tränade vi tillsammans. Så härliga tjejer, berättar mer sen 😀

  Han har fyra lediga dagar i månaden. Men vissa dagar är han bara borta förmiddag/ lunch och så har vi hela eftermiddagen och kvällen tillsammans. Så vi umgås mer än han är borta 🙂

  Reply
 • Tänkte på halloween kransen.. man kanske kan spara den i flera år??
  Som man kan göra med julkransen eller?!?

  Reply
 • Men sååå fint !

  Reply
 • Det finns ju såklart billigare ställen att köpa på 😊 kolla i matvaruaffärer, utbudet kommer överraska dig och betydligt billigare!

  Reply
 • Testa att göra en egen krans till vintern istället! Bara ut i skogen och plocka lite 😚 finns jättebra tutorials på Pinterest!

  Reply
 • Testa Home Depot eller liknande för kransar till dörren. De har jättefina kransar (dock fejkblommor) och övrigt pynt för mellan 20-60 dollar. Helt klart värt det och sånt som du kan återanvända.

  Reply
 • Hmmm ska kolla om det finns här ☺️

  Reply