Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:13 | September 20, 2019

Skaffa telefon utomlands

Att skaffa mobiltelefon här har varit annat än lätt. Nu vet jag inte hur det fungerar i andra länder men hade det tex varit USA hade jag klarat mig på mitt svenska abonnemang men det täcker ju inte i Kanada så jag behövde skaffa ett kanadensiskt sådant. Det var inte bara att sticka till något mobilställe där de säljer abonnemang utan här behöver man ha ett kanadensiskt ID, kreditkort, SIN-nummer eller vara liksom medborgare. Jag är ju skriven i Sverige, har min bank där, det svenska körkortet är med värdefullt än det man får här och tar man ett kanadensiskt så klipps det svenska. Jag tror det var så?

Så jag tänkte att då skaffar jag bara ett simkort med refill på, som man hade när man var yngre. Då slipper skriva abonnemanget på min kille och jag kan sköta allt själv. Så vi gick till Bell, det är typ som Telenor, Tele2 och alla dom här. Och jag tänkte som sagt skaffa ett refillkort men efter en del övervägande av för- och nackdelar så blev det så att min kille skrev abonnemanget på sig och sedan betalar jag fakturan bara. Det är ju inte så krångligt egentligen men det är ju just det här att jag “vill klara mig själv”, en jäkla principsak men nu var det här den bästa lösningen och nu har jag blivit med kanadensiskt nummer. Nu kan jag använda en telefon här utanför husets väggar vilket också betyder att jag nu kommer kunna köra bilen eftersom jag har en gps att gå efter. 😀

Det som var bra med det här abonnemanget var att när jag åker tillbaka till Sverige över sommaren kan jag bara pausa det. Man betalar en liten avgift för att behålla numret, pausa abonnemanget och sedan kan bara återuppta det igen när man är tillbaka i Kanada. 🙂


8 kommentarer8 kommentarer om “Skaffa telefon utomlands”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ha du en bild på dig själv som bakrundsbild? 😃

  Reply
 • Varför inte? Bästa boosten! Har jag också. Self-love i is the best love.

  Reply
 • Ett enkelt sätt att behålla sitt fokus 😉

  Reply
 • Ha ha tänkte samma sak 😀
  Hon kanske är stolt över just den bilden, vart hon befann sig där och då…. eller så älskar hon bara sig själv supermycket tihi 😉 ♥

  Reply
 • Alltså det är ett bra sätt att påminna sig själv om sina mål och drömmar. Så man inte tappar fokus 😉

  Reply
 • Guuuurl yaaaaaz 😀

  Reply
 • låter konstigt att de klipper det svenska körkortet. Ta ett där. De kan väl inte veta om du har ett svenskt?

  Reply
 • Hej Annica,

  Nu har jag bott i Vancouver i snart 3 år. Lite bökigt har det varit, men allra mest kul.
  Heads up! Ditt Svenska körkort får du bara köra med i 6 månader. Tror inte att det är någon skillnad i BC och Alberta, men kolla. Annars gäller ju inte försäkring osv.

  Reply