Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:43 | September 19, 2019

Tappar minnet och talförmågan, jet lag men är så jäkla lycklig!

Alltså dessa omställningar är inte så jäkla bra för kroppen inte och nu börjar jag känna att det är dags att ta detta på lite mer allvar. När jag landade mådde jag hur bra som helst trots att jag knappt sov något. Jag ville ha koll på Stitch hela tiden men alltså att flyga med henne, fan vad jag är stolt över min hund! Att gick så jäkla smidigt och det var inga som helst problem med hennes pass, vaccinationer mm, tänkte att jag skulle göra ett separat inlägg om detta. 😉

Min kille hämtade mig på flygplatsen och jag var så glad att se honom. Saker och ting kändes så annorlunda från första veckan här. Då var det tufft, en rejäl omställning och jag kände mig lite hjälplös eftersom jag inte hade någon koll på hur saker och ting fungerar här borta. Men nu var det verkligen som att komma hem. Jag var så himla glad och hade sådant lyckorus i kroppen och för första gången på så jäkla länge, alltså vi snackar månader, så kände jag mig så hemma. Med min kille, med Stitch, här i Kanada. <3

Vi kom hem till huset och då kickade min jet lag in direkt, alltså wow. Jag hoppade in i en kall lång dusch och när jag kom ner hade vi besök av en “bilkille” som hade kommit med en bil till mig. Så jag fick signa lite papper och nu kan jag också ta mig fram här, själv. 🙂 Känns lite som en frihet det också, att jag inte behöver vara beroende av min kille för att ta mig någonstans. Sedan så lade jag mig på soffan och hade det riktigt tufft med att hålla mig vaken. Alltså det var plågsamt men jag ville hålla ut i fyra timmar till så jag lade mig runt 21 i alla fall.

Vi käkade middag, gick ut med Stitch och sedan lade vi oss i sängen och började kolla på en serie. Jag kollar ju inte på serier längre, gjorde det när jag var yngre men jag har inte haft tid med det. Men vi sa det att det hade varit nice att ha en serie som vi kunde kolla på innan vi lade oss så vi började kolla på Unbeliveble som är en verklighetsbaserad serie om en våldtäktsman. Jag hann se halva första avsnittet sedan totaldäckade jag.

Sedan var jag in i rutinerna här som innan, när jag vaknar runt 5 på morgonen och inte kan somna om… Det finns värre saker, I know men det är rätt tufft nu alltså det här med sömnen. Den är ju så viktigt för oss för att kroppen ska återhämta sig men jag biter i och försöker att komma in i bra rutiner. Drömtiderna är ju 22-6 så ska försöka att sikta på det framöver. 😉

Jag gick ner, satte på kaffe, jobbade lite och fixade en to do list. Då kom Stitch ner för trappen och jag kände bara hur glad jag blev. Allt känns så verkligt nu när hon också är här, min lilla familj som jag är så himla glad och lycklig över.

Lite senare kom min kille ner, vi åt frukost tillsammans och jag var på så strålande humör. Alltså det är verkligen sådan skillnad nu och första veckan jag var här, lite som natt och dag. Det är verkligen inte en dans på rosor, även om det kan verka helt galet underbart att flytta såhär. Visst kan det vara så för vissa men för mig som är så beroende av rutiner och vill kunna klara allt själv… den omställningen var tuffare än jag trodde. Men som sagt, nu känns allt superbra även om jag inte har koll på allt än och vet att det kommer att ta tid så har jag liksom accepterat det och är medveten om att en dag kommer jag kunna det mesta här precis som när jag flyttade till Stockholm.

Så igår satt jag och testade en mattjänst, typ som mathem för att kunna få hem maten istället för att åka iväg och handla. Bara det att veta vilka mataffärer som är bra och inte… men jag chansade och beställde hem. Dock gick det inte så bra eftersom jag hade skrivit in fel adress… Det är också en sådan sak som påverkas otroligt mycket när jag är sliten, mitt minne. Minnet och talförmågan är inte jättebra just nu. Kan inte säga saker grammatiskt rätt, tappar ord för saker och ting och kommer inte ihåg människor. Så jag fick göra om beställningen och den ska komma närsomhelst nu idag istället.

Igår stack vi även och handlade nödvändigheter till Stitch samt lite sängkläder då vår säng har kommit. Vi har ju sovit i gästrummet under tiden och första natten i vår säng… åh det var så jäkla mysigt. Att hoppa ner i en ny säng med nya sängkläder, kom igen! Vi satte på Unbeliveble men ja… jag var för trött så jag somnade ganska snabbt.

Vi köpte två sängar till Stitch igår också så hon kan ha en i sovrummet och en nere för jag har tänkt lite på det här med säng och möbler. Hon har ju alltid sovit i min säng men nu när hösten kommer, allt blir så geggigt och grusigt så är det inte nice att få det i sängen eller i sofforna. Så vi tänkte börja vänja henne att sova i dom och ja, det var ju inga problem. Alltså jag älskar att hon anpassar sig så lätt. Hon sov i sin lilla säng hela natten och just nu ligger hon i sin koja medan jag jobbar.

Dagens mission är att skaffa ett Kanadensiskt telefonnummer. Det är lättare sagt än gjort. Jag får inte skaffa abonnemang här eftersom jag är inte har ett Kanadensiskt ID eller SNI-nummer. Mitt körkort eller pass gäller inte här för sådana saker och mitt abonnemang på mitt svenska nummer täcker inte i Kanada så det skulle bli svindyrt om jag använde den telefonen här. Så jag tänkte att jag får skaffa ett kontantkort som jag bara får fylla på helt enkelt. Vill heller inte skriva upp saker på min kille utan jag vill fixa sådant här själv!

Sedan ska jag fota en kampanj, kolla lite inredning till gästrummen. Idag kommer även biljard- och pingisbordet så jag behöver vara hemma för att ta emot det. Wihoo ska bli så kul med sådana saker här hemma. 😀

Sedan ska jag sätta mig och göra det som jag mår bra av, nämligen organisera och planera lite. Jag behöver fixa ett nytt schema att följa så det fungerar trots tidsskillnaden och sedan så att jag själv kommer in i rutiner med träningen. Jag hoppar även på kostschemat idag igen och det om något underlättar också otroligt mycket eftersom då behöver jag inte tänka så mycket på vad jag ska koka ihop och äta. 🙂


47 kommentarer47 kommentarer om “Tappar minnet och talförmågan, jet lag men är så jäkla lycklig!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Haha, kan se när du svär o irrar runt med bilen 🙂 Men du lär dig fort, härligt för er alla, nu är det bara att bo in dig. Vore väldigt uppskattat med ett inlägg om vad som behövs för hunden när de reser utanför EU!

  Tack för att du orkat uppdatera oss, ha det gott nu!

  Reply
 • Hahaha det kommer garanterat att ske men nu har jag gpsen på telefonen att följa så vi håller tummarna att det går bra 😀
  Inlägget finns ang hunden 😀

  Reply
 • Tråkigt att du kände sådär första veckan. Men skönt att det känns bättre nu!
  Jo. Jag tycker inte att du behöver tänka på tidsskillnaden när det kommer till bloggen. Spelar det någon roll att vi äter frukost när du går och lägger dig? Och att vi då kan läsa om hur din dag varit när vi har nästa dag framför oss??

  Reply
 • Håller med; Uppdatera bloggen som det faller sig naturligt med ditt vardagsschema. Känns bara onödigt att du ska försöka få inläggen att passa svensk tid. Tror de flesta av oss blir glada för inläggen även om de råkar bli i otakt pga tidsskillnad.

  Reply
 • Jag ska se hur det fungerar med tidsinställningar annars får jag bara köra på som vanligt. 🙂

  Reply
 • Ja det var tufft men nu är det så himla härligt!
  Jag ser vad som funkar och gör en liten utvärdering sen 😉

  Reply
 • Är så roligt att följa dig i flytten och din nya vardag over there. Se till att få dagsljus i ögonen – utomhus – direkt på morgonen så kommer din biologiska inre klocka att anpassa sig snabbare till den lokala tidszonen. (Ta en powewalk med Stitch.) Må så gott. Kram! 🍁🧡🍃☀️

  Reply
 • Jag tror fasen jag kommit in i det. Somnade runt 22 igår och vaknade 8 imorse 😉

  Reply
 • Ah men damn Annica, klart du kan be killen fixa ett extra abonnemang så du får det ordentligt ordnat för dig, det är ju bara att han lämnar fakturan över till dig så fixar du betalningen. Du får lära dig att ta emot lite hjälp ibland, ingen skämskudde alls på det tycker jag, bara mer effektivt <3
  Ska bli himla kul att följa dig i Kanada, tack för en toppenblogg!

  Reply
 • Ja det slutade med att vi gjorde så.
  Ja men jag har alltid klarat mig själv och gillar inte att känna mig “beroende” av någon. Nu är det ju ingen Big deal så jag måste lära mig släppa på spärrarna lite.

  Reply
 • Förstår dig, är likadan och det har tagit många år av ”kan själv” innan jag själv insåg att det faktiskt är helt ok att kunna ta emot hjälp, och har man någon man älskar så vill man hjälpa varandra <3
  Heja dig!

  Reply
 • Ja alltså jag har alltid haft svårt att ta emot hjälp. Kanske för att det är så viktigt för mig att känna att jag klarar mig på egen hand. Men som du säger så vill tex ens partner bara ens bästa och gör allt för att hjälpa till <3

  Reply
 • Å vilket fint inlägg!! Så roligt att du är så glad!

  Reply
 • Ja alltså nu leker livet 😀

  Reply
 • Är det otäckt att bli galet lycklig och sprallig för din skull? 😂 du är så värd detta, jag blir avundsjuk på ditt mod och din kärlek du funnit! Jag har bara varit i Kanada/Vancouver en gång och det var en underbar vistelse. SÅ fint! Enjoy every second!

  Reply
 • Det säger mycket om dig som människa, fan vad fin du är!
  Tro mig, det gör jag 😀

  Reply
 • Så kul att läsa om din flytt! Jag flyttade också till Kanada för några månader sedan så vet lite vad du går igenom 🙂 Ang. abonnemang – om du har ett visum borde du nog kunna skaffa ett SIN-nummer? Går superfort att göra 🙂 Jag har för mig att det det viktigaste när jag skaffade mobilabonnemang var att jag hade kanadensisk bank, SIN-nummer kommer jag inte ihåg att de bad om men låter rimligt 🙂 På tal om abonnemang, data är SJUKT dyrt här, betalar $65 för bara 6GB, sånt skämt haha.

  Och som andra kommenterat – uppdatera bloggen enligt din egen tidszon och ditt eget schema 🙂 Det är så stor tidsskillnad så det är jättesvårt att hitta ett mellanläge mellan båda tidszoner! Jag jobbade mot Sverige när jag först kom hit, men droppade ganska snabbt alla försök att förhålla mig till svensk tid haha. Möten och sånt är ju en annan sak dock, men man hittar tider som funkar! 🙂

  Reply
 • Ja,det spelar ingen roll för mig, vilken tid du bloggar💚

  Reply
 • <3

  Reply
 • Vart i Kanada bor du? 😀
  Är det så? Jag ska kolla upp ang SIN.

  Reply
 • Jag bor i Whistler! 🙂 Såg precis din senaste post när du nämnde körkort – det är INTE en rolig historia här! Man måste köra upp på nytt och göra ett teoriprov 🙁 Visa länder (commonwealth-länderna och några till) har nåt agreement så man kan byta körtkortet från sitt hemland till ett Kanadensiskt, men det gäller inte för oss svenskar. Och man får bara köra på sitt svenska körkort i 3 månader efter man flyttat hit (har dock bott här i 10 mån och har absolut inte tagit tag i detta ännu, haha oops). Detta är i British Columbia visserligen, kanske skiljer sig lite från i Alberta!

  Reply
 • Härligt!! Jag hoppas och tror att det hör kommer att bli riktigt, riktigt bra❣️

  Reply
 • Det känns riktigt bra nu 😀

  Reply
 • Det är så coolt att du bara tar ditt pick och pack och drar, alltså hur häftig är inte du. Det är ett modigt steg.
  Men jag är så nyfiken på om du kan berätta lite om han utan att nämna privata saker och utan att visa bild?
  Typ ungefär vad jobbar han med, inom vilken bransch och hur det kommer sig att hans bostad är så tom? Bodde han inte där innan?
  Stor kram och hoppas det löser sig med telefonnr, vet att det är sviiiindyrt med svenskt nummer från såna ställen som andra sidan jordklotet.

  Reply
 • Men känns det rätt så måste det ju vara det. 😀
  Det kommer längre fram när ni kommer att få se vad jag gör när han jobbar “hemma” 😀

  Kramar

  Reply
 • Jippie!! 😄

  Reply
 • Om du har en work permit så går du bara till ett Service Canada kontor och du får ett SIN på 5 minuter. Du kan också skaffa ett kanadensiskt ID-kort med hjälp av ditt svenska pass. Allt detta gjorde jag första veckan i Kanada och det gick supersmidigt!

  Reply
 • Alltså hur bra är det inte med er läsare? Ni är grymma! Det ska jag fixa asap 😀

  Reply
 • Så spännande att följa din resa i ditt “nya” hemland! Häftigt! Inspirerande! 🙂

  Reply
 • Vad kul att du tycker det 😀

  Reply
 • Härliga tider.
  Får dock uppfattningen av att det här med ”vi” ibland inte är vad du själv känner?
  Om Stitch alltid har sovit med dig, hur kommer det sig att ”du” plötsligt stör dig på det pga lite smuts?
  Känns lite som att gå tillbaka till att läsa om när du flyttade till Sthlm och allt handlade om M och dina behov sattes efter.
  Ibland låter det som att du försöker övertala både oss och dig om hur bra allt är.
  Det tar tid och det måste ju få vara okey.
  Then again, jag kan ju misstolka helt.
  Hur som helst, hoppas att du bor in dig och att det blir precis som du hoppas på och önskar🧡

  Reply
 • Men är man i ett förhållande får man ge och ta? Han kanske inte tycker det är okej med hund i sängen alls (jag själv lät aldrig min hund va i sängen) och då får man respektera det. Det handlar inte om att man ”ger vika” för den andre, utan respekt för varann.

  Reply
 • Nej så är det ju såklart.
  Får ändå vibbar av att man försöker övertyga sig själv om att man vill det sin partner vill bara för att det är lättast. Blir lätt att man sätter tonen därefter med i en relation. Handlar ju inte om hunden i sig. Bara det att killen vet att hon ska flytta dit men väljer att köra sitt egna race med inredningsdesignern etc utan att hon är delaktig tex och nu får inte vovven sova med matte mer trots att hon alltid har gjort det. För det har ”vi” bestämt. Mja, hoppas att jag har fel. Annica är ju en av mest självständiga bloggerskor jag följer efter att hon valde sig själv.

  Reply
 • Ja precis, det handlar om att ge och ta. 🙂

  Reply
 • Såklart handlar det om att kompromissa. Han visste om att vill han vara med mig så får han min hund på köpet så han är helt fine med henne. Det är snarare tvärtom att han tycker det är okej med hunden i sängen men tycker det är lite jobbigt när hon lägger sig mellan hans ben när han sover haha. 😀 Men jag kände det efter i somras när hon hade en fästing på sig att den hade kunnat hamna i sängen och på mig. Sedan är det inte så härligt med grus och smuts i sina lakan så klarar hon av att sova i sin egna säng är det ju jätteskönt! 🙂

  Den här killen är något annat. Igår kväll när jag satt och jobba och skulle gå ut med Stitch hade han redan tagit henne och var ute på en promenad eftersom han vet att jag tycker det är läskigt med mörkret <3

  Reply
 • Han låter perfekt för dig! 10 poängare! Jag förstår att du valde att flytta över ett helt hav.. och lite till för att alltid få vara med honom. Grattis Annica! Från djupet av mitt hjärta!!

  Reply
 • Han är det. Helt magisk kille och väldigt härlig att vila ögonen på 😉
  Tack fina du!

  Reply
 • Såg klart unbelievable igår. Så när du orkar.. se om från första avsnittet. Första avsnittet va dock lite segt men sen blir den intressant 🙂

  Reply
 • Alltså jag hinner bara se första kvarten typ sedan somnar jag så jag ska fasen se om den! 😀

  Reply
 • Åh, jag såg precis sista avsnittet på den serien. Så hemsk men grymt bra.
  Jag har precis hittat din blogg. Något som jag är så dåligt på är kosten. Såg att du skulle hoppa på kostschemat. Är det något du delar med dig av?

  💋Mags

  Reply
 • Anledningen till varför jag inte delar med mig exakt av vad jag äter är för att det kan bli så fel. Det är anpassat efter mig, min livsstil och hur min kropp förbrukar energi mm. Det täcker alla näringsbehov som min kropp behöver och kör någon annan på samma kan det bli helt fel :O

  Reply
 • Ja, men det kan jag förstå. Tänkte mer på vad du äter? Hur går dina tankar runt vegankost? Är det något du kör ibland?

  Reply
 • Himla kul att läsa om hur det är att flytta till Kanada! Ska bli spännande att följa 🙂

  Reply
 • Weii vad kul att du tycker det 😀

  Reply
 • Ändå lite tråkigt med Stitch,portad från något hon haft sen hon var liten.Älskade att se hennes mys mornar i sängen under täcket.Eller bus i soffan, och glädjen runt detta.Finns inget mysigare som du sa med henne på din arm. Trist när det blir sådan förändring.

  Reply
 • Fast det var ju inga problem alls att sova i egen säng för hennes del. Hon mår ju hur bra som helst. Det hade ju varit annat om hon satt och gnällde hela natten och ville upp, då hade det varit ett problem. Men nu går det ju jättebra 😀

  Reply
 • Ok. Var bara så mysigt att se videoklippen från hennes supermys. Men du har rätt ,älskar att följa er två.

  Reply