Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:55 | September 9, 2019

Kanada- Palma

God morgon!

Då har jag hunnit spendera typ en vecka i Kanada och det har varit en rejäl omställning i livet. Jag känner mig lite lost eftersom jag är lite beroende av min kille såhär i början. Har ingen aning om vart allt finns eller vad allt heter och sedan har jag ingen bil än vilket gör att jag inte kan transportera mig så lätt.

Så första veckan har varit lite tuffare än vanligt men för varje dag som gått har det bara blivit och lättare. Bara att tänka på tidsskillnaden, göra om centimeter till inches, celsius till fahrenheit, kilo till pounds. Lite andra regler i trafiken. Jag behöver ett Kanadensiskt nummer då mitt abonnemang inte fungerar här och för att skaffa det behöver man ett Kanadensiskt ID. Fast jag har nog hittat en annan lösning som jag ska kika på när jag kommer tillbaka.

Jag fick även mitt Work Permit här idag! Känns lite stort även om jag inte tänkte jobba här. Jag jobbar ju på som vanligt fast i ett annat land. Men bara att ha möjligheten till det, att inte på något sätt vara begränsad känns skönt!

Dom har Rover här, tidigare Dog Buddy. Jag måste ju hitta en dagmatte och jag har hittade min tidigare via den appen och det blev ju hur bra som helst. Så jag har hittar några i området som jag skulle vilja träffa. Om jag behöver åka iväg på jobb så kan jag lämna henne där om min kille också är borta samtidigt.

Jag har hittat en mattjänst där man kan beställa hem matvaror som typ Mathem istället för att åka iväg och handla. Nu vill jag hitta ett skönhetsställe där jag kan göra ansiktsbehandlingar, pedikyr, massage och dylikt. Jag har även hittat ett crossfitställe som jag tänkte börja träna på. Jag vill att min vardag här ska efterlikna lite den jag har haft i Stockholm. Såklart kommer det bli skillnad men bara jag får in mina rutiner så kommer allt flyta på.

Men nu ska jag till Palma på jobb. Jag börjar jobba med ett skönhetsmärke som jag jobbat med tidigare. Så jag är där i tre dagar och sedan flyger jag till Stockholm. Gör ytterligare ett jobb för dom den 16e fast då i Stockholm och dagen efter åker jag tillbaka till Kanada. Men den gången tar jag med Stitch.

Jag kommer uppdatera er lite hur som helst såhär i början innan det blivit någon rutin på det också. Hoppas ni har överseende med detta. 💕


12 kommentarer12 kommentarer om “Kanada- Palma”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Origins bästa märket.

  Reply
 • Jag hoppas att du kommer finna stabilitet och lycka där snart. Det känns som att allt är lite rörig och det är ju naturligt i början. Men förhoppningsvis så sätter sig allt snart. Det är bra att du är så driven och letar upp träningsställe, mattjänster, hundmatte och skönhetssalonger, du kommer att klara dig bra, för du är en kämpe! Hoppas du kommer att trivas också.
  Trevlig resa till Palma nu!

  Reply
 • Det är alltid lite rörigt på nya ställen innan man kommit in i rutin och bott in sig. MEN, du är stark och jag kan nästan lova (!) att allt i livet kommer bli bättre så fort din hund kommer med. 😘

  Reply
 • Att du uppdaterar är huvudsaken. När det sen blir under dagen är inte så noga. 🙂

  Reply
 • Det är väl USA som har andra sätt att mäta. Vad jag vet kör Kanada både celsius, centimeter, liter och kg 🙂

  Reply
 • Inches och pounds är vanligare än cm och kilo här men upplever att de flesta använder celsius

  Reply
 • Jag hade tyckt det var spännande att åka och handla i en kanadensisk mataffär istället för att få hemkört.

  Reply
 • Hur länge ska din blogg fortsätta va såhär seg?😩 Ända sen du bytte portal så tar allt 1000 år att ladda, förstör hela upplevelsen. Sjukt drygt.

  Reply
 • Om det är segt och tar lång tid att ladda och du tror att det är hos Annica det är fel. Då borde rimligtvis fler klaga. Ta och rensa hos dig och kolla dina inställningar. Här är det inga problem.
  Men Annica kanske kan slänga ut en fråga..Hur många har problem med “laddningen”?

  Reply
 • Vad har du för hund? Om den är liten och går bra med andra små hundar så kan jag tänka mig att hjälpa till. Vi går i planerna med att skaffa en till hund så det vore ett bra test för oss 😁.
  Annars har jag världens bästa familj som jag använder när vi reser som jag hittade på Rover. Dom tar aldrig mer än en hund och jätte mycket promenader och mys. Dom skickar kort hela tiden (nästan för mycket 😂). Dom är SE av staden och vi är SW.

  Reply
 • Man kan ju köpa prepaid simcard. Det gör jag alltid när jag är utomlands. De går att fylla på med. Precis som med kontantkort hemma

  Reply
 • Så kul att följa dig och din resa i livet nu 😍🙌🏼

  Reply