Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:54 | September 8, 2019

Banff Kanada


Wow wow wow. Det finns liksom inga andra ord för det som jag fick se igår. För er som har missat det är ju jag från Norrland och där finns det en hel del skog, fjäll, lite berg, man kan hitta fina vandringsleder och vacker natur. Och igår åkte jag, min kille, hans kompis och hans tjej upp till Banff.

Jag har sett det här stället på bild men ingen kamera i världen kommer att kunna fånga hur magiskt det var där. Alltså det är ett naturreservat så man måste till och med betala 20 kanadensiska dollar för att ens åka in. Men det var såklart värt det för jag saknar lite ord för hur fint det är!

Vi fyra åkte upp till slottet för att äta lunch. Killarna skulle golfa så vi tjejer tog en hike upp på ett berg och det tog oss ganska bra precis en timme att gå upp och ner. Jag älskar det här, gud vad jag älskar det. Och trots att jag var helt tagen av vår lilla lika så hade vi planerat in att paddla lite kanot i en kanal mellan bergen.

Vi hann gå i byn ett litet tag innan killarna var kvar och det påminde lite om när man är i Åre, jag kände mig så hemma. Vi köpte oss en iskaffe för det var närmare 30 grader och gick ner till en liten sjö och där var det typ en 8 årig kille som frågade vad vi pratade för språk. Han berättade då att han var från Banff och det bästa han visste var de vackra bergen. Alltså att få höra ett barn säga så istället för att gnälla över typ en iPad det värmde i hela kroppen. Jag tror verkligen att får barn växa upp på sådana här ställen så uppskattar man så mycket mer i livet. Jag kanske har fel men det är vad jag vill tro. 🙂

När killarna var klara så åkte vi lite längre ner där uthyrningen av båtarna var. Vi hoppade i och paddlade iväg. Jag har aldrig i hela mitt liv sett ett så turkost vatten. Och till det de fina bergen och de gröna träden. Jag ville paddla i all evighet!

Jag kommer åka tillbaka. Jag måste hit tillbaka när det är höst och allt går i tonerna av rött, orange och gult och då vill jag även ta med Stitch. Att få vandra här en dag med henne också… finns det något som kan toppa det!?

Detta är ett ställe som ni bör ha på er bucketlist om ni gillar att vara i naturen för det är helt magiskt att bara få vandra här där mycket är orört. 🙂

Slottet där vi åt lunch.  Utsikten när vi käkade. 🙂 Blir guidade upp till berget.  Det går inte att hitta på telefonen så vi fick följa kartan.  Det var ett par som gifte sig här uppe. Hur fint!? 😀 Golfbanan där killarna spelade.Banff by. Sjön där vi träffade den där lilla killen. Jag dog vad söt han var!Vi mötte upp killarna och stack och paddlade.


39 kommentarer39 kommentarer om “Banff Kanada”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Snälla, går det inte att göra något åt kvaliteten på din blogg? Den laggar hela tiden, blev avbruten 3 ggr när jag skulle läsa inlägget och det fick laddas om. Det är så varje gång man ska försöka läsa, finns ingen annan blogg det händer på.

  Reply
 • Då är det nog problem hos dig ändå.
  Tror ingen annan klagat på kvalitén.

  Reply
 • Konstigt. Har inte varit med om att någon annan varit med om det 😰

  Reply
 • Jo samma för mej plötsligt hamnar man utanför bloggen!!!

  Reply
 • Oj aldrig betalat 200$ för att komma in på reservatet haha

  Reply
 • Gud jag skrev ju såklart fel. 20 dollar skulle det ju vara 🙈

  Reply
 • Ser fantastiskt ut, jag var där i somras och det var det bästa ever! Dock kostade det bara 20CAD per person vilket är ungefär 150kr.

  Reply
 • Gud jag skrev ju fel 🙈

  Reply
 • “så man måste till och med betala 20 kanadensiska dollar för att ens åka in”
  150 kr är väl inte dyrt i sammanhanget, när du kunde ta så många bilder till din blogg, som du ju har inkomst ifrån och dessutom
  få upplevelsen själv.
  (Du skulle ha bett om att få betalt för att visa bilder därifrån.haha)

  Reply
 • Haha kanske det. Men jag har varit i en del national parker men aldrig betalat för att åka in.

  Reply
 • Magisk miljö

  Reply
 • Helt underbart!

  Reply
 • Ser verkligen magiskt ut! Och då vet man att berg och dalar aldrig gör sig rättvis på bild 😍 Trevlig söndag till dig!

  Reply
 • Ja det var det verkligen! 😍
  Detsamma!

  Reply
 • Bästa med a bo här är bergen. Jag åker ut jämnt! Men jag hoppas inte du betalade 200 dollar som de står här ovan då det kostar 20 dollar 😉

  Reply
 • Skrev ju helt fel 🙈

  Reply
 • Bästa med a bo här är bergen. Jag åker ut jämnt! Men jag hoppas inte du betalade 200 dollar som de står här ovan då det kostar 20 dollar 😉

  Reply
 • Så glad för din skull. Följt dig sedan PH och hela din resa. Du är en härlig tjej och alla gånger gjort rätt val nu.
  All lycka till dig från en 80 åring

  Reply
 • PH har hon aldrig varit med i men BB (big brother)

  Reply
 • Wow Siv, vad cool du är som läser bloggar i den åldern. ♥
  Gäller att hänga me! 😉

  Reply
 • Kanske inte PH men från ett annat program ☺️
  Helt galet vad saker kan ändras i livet. 💕

  Reply
 • Oj, åkte ni 6,5 timme för att paddla kanot och vandra? Det vette fan om jag hade gjort 😉

  Ser mäktigt ut … men att sitta i en bil så länge … njae!

  Reply
 • Nej vi åkte verkligen inte så länge 🙈

  Reply
 • Nej, ha ha hade “cykel” färd på google maps, ändrade till “bil” färd och då tog det ju bara drygt en timme. Wow vad gött att bo såpass nära, en timme är ju inget för att komma till den magiska miljön! Blir härligt med Stitchan också!

  Reply
 • Vad häftigt det ser ut, hur vackert som helst. Och vad kul att höra hur du märker skillnaden direkt, på barn i Sverige och utomlands. Det är inte lika mycket fixering tror jag, med sociala medier och allt vad det är, men jag kan ha fel? Intressant att höra i alla fall.
  Vad trevligt också, att du har svenska vänner, det gör det alltid lite lättare att anpassa sig och vänja sig in sakta men säkert. Du ska ju ändå vara där ett tag. Ha en fin söndag. För jag antar att du ligger efter oss i tiden, eller?

  Reply
 • Alltså helt fantastik miljö!
  Nej det tror jag inte heller.
  Ja det känns skönt att ha några svenskar runt sig, känns lite tryggt på något sätt.

  Ja 8h efter

  Reply
 • Ser ju helt underbart ut!

  Reply
 • Vad hände med inlägget om vardagsrummet?

  Reply
 • Jag är ifrån Åre och Canmore som ligger 15 minuter från Banff är ännu mer härligt. Mindre turister och mysiga butiker. Jag är där minst 1 helg i månaden (har en condo där) och varje säsong har något speciellt.
  Finns inget härligare än vandra på bergen och det är helt tyst och så vackert!

  Reply
 • Åh då ska jag ta mig dit nästa gång 😍
  Nej det är ju underbart 🙏🏻

  Reply
 • Det händer mig med oavsett webbläsare, inte varje gång men lite för ofta. Sedan kan det stå xx kommentarer men det syns inga. Samma där med olika webbläsare och inte under varje inlägg.

  Nåja, vilken vy alltså, så härligt. Jag har aldrig varit i Kanada men sett från resebloggar och foton hur vackert land det är. Ha det bäst nu och njut!

  Reply
 • Rensa dina cookies/ cacheminne så ska det fungera 🙏🏻

  Reply
 • MAGISKT!!!!!!!!!!!

  Reply
 • Alltså ANNIKA!!!! HUR FINT?! Ser ju helt sjukt ut, hoppas jag får uppleva detta någon gång. Magiskt.

  Reply
 • Det är ju underbart vackert 😍

  Reply
 • Först tyckte jag att det inte spelar nån roll att du är 8 timmar efter men… Det blir lite tråkigt med en lång dag utan inlägg från dig faktiskt. Mitt förslag är att du lever i bloggen på svensk tid, fast ett dygn efter. Haha invecklat det låter. 😁Tidsinställ dina inlägg 16 timmar framåt, så får vi dem här på samma tid men dagen efter kanske? Din lediga dag blir förskjuten för oss, men det spelar ingen större roll känner jag. Sen när du kommer hem får du väl fasa ut tidsskillnaden igen.

  Reply
 • Det är lite så jag tänker också. Att jag ”lever på en hel dag” men när jag lägger in det på bloggen så tidsinställer jag det samma tid fast för er dagen efter 🙈

  Reply
 • Det kan ju vara en fördel med det också, händer det något som gör att du inte kan blogga på ett tag så har du ett dygn på dig att reda ut det. 👍

  Reply
 • Hit åker vi i maj nästa år, ska även ta jasper nationalparken. Så roligt att läsa på svenska. Längtar ännu mera dit nu.

  Reply